Zo pak je efficiënt je toilettas in!

Bij budgetvliegmaatschappijen zoals Easyjet, Transavia en Ryanair mag je over het algemeen slechts één stuk handbagage meenemen, wat betekent dat je toilettas door de douane moet. Het is daarom belangrijk dat je je toilettas zo efficiënt mogelijk inpakt, want hier gaat vaak het meeste gewicht en ruimte in zitten. Bovendien mag je niets vloeibaars meenemen boven de 100 ml.

Ook als je met een maatschappij vliegt waarbij je toilettas in principe in je koffer mee zou mogen, kan ik me voorstellen dat je het toch liever meeneemt als handbagage. Ik in elk geval wel.  Het leek me daarom handig en leuk om jullie een aantal tips te geven waarin ik jullie laat zien hoe je een toilettas zo efficiënt en compact mogelijk inpakt.

zo pak je efficient je toilettas in_09

Mijn eerste tip begint bij de toilettas zelf. Bij de douane willen ze graag dat je vloeibare items in een aparte ziplock zak verpakt, maar soms zijn die niet voorradig. In Nederland zijn ze er wat milder in en mag je ook zonder ziplock zak doorlopen, maar in het buitenland heb ik wel eens meegemaakt dat ze mijn items wilde weggooien omdat ik het niet apart had verpakt. ‘Maar, jullie voorraad ziplock bags is op!’ riep ik uit frustratie ‘daar kan IK toch niets aan doen!’. Het antwoord was een schouderophaal en hoppa, alles werd zo de prullenbak ingekieperd. Mijn tip is om daarom een doorzichtige toilettas te nemen. Het is dan wel geen ziplock zakje, maar het is in feite ook een doorzichtige, afsluitbare zak. Sinds ik deze toilettas gebruik kan ik alles gewoon laten zitten en hoef ik het niet in een ziplock over te brengen. Scheelt veel tijd en moeite én vermindert de kans op het weggooien van make-up. Pfieuw!

zo pak je efficient je toilettas in_01

Het is een inkoppertje, maar maak echt (maar dan écht) gebruik van speciale reisverpakkingen. Bij elke drogist en parfumerie, zelfs bij de H&M en Primark, kun je dit kopen. Je koopt ze vaak per set en de flesjes en potjes kunnen niet meer dan 100 ml vloeistof bevatten. Bij de Hema kocht ik deze leuke etiket stickers zodat je ook daadwerkelijk weet wat er zich in de flesjes bevindt. Bovendien ziet het er ook extra vrolijk uit!

zo pak je efficient je toilettas in_02

Een tip is om een cleansing melt of een cleansing oil mee te nemen op reis. Met deze reiniging heb je geen wattenschijfjes nodig, dus dat scheelt weer ruimte in je toilettas. Je kunt er zowel waterproof oogmake-up als gezichtsmake-up mee verwijderen, dus sla je ook nog eens twee vliegen in één klap. Gebruik je geen waterproof make-up dan is een miniverpakking reinigingsdoekjes ideaal om mee te nemen.

zo pak je efficient je toilettas in_03

Ook dit is een inkoppertje, maar ik wil het toch noemen; gebruik miniverpakkingen en samples. Ik heb zelf een aantal travel parfums, maar je kunt natuurlijk ook zo’n 2 ml verstuiver meenemen (die je wel eens krijgt bij de parfumerie) of je parfum overbrengen in een verstuiver. Het flesje shampoo komt uit een vorige hotelkamer en de mini deo neemt lekker weinig plek in, maar deodorant doekjes nemen zelfs nóg minder plek in. En wisten jullie dat Venus een speciaal travel size scheermesje in hun assortiment heeft? Superhandig! Bovendien is het mesje veilig en gemakkelijk mee te nemen in dit uitlekdoosje.

Wat ik zelf altijd doe is samples sparen. Thuis heb ik een doos met allemaal samples die ik krijg bij aankopen in de parfumerie, die je tussen de pagina’s van magazines vind en die ik ‘meeneem’ uit hotelkamers. Als ik dan een weekendje weg ga rommel ik even in deze doos en zit er altijd wel iets tussen dat van past komt! Ja ja, wie wat bewaard, die heeft wat.

zo pak je efficient je toilettas in_05

Ook dit bekende travel idee scheelt een hoop ruimte in je toilettas! In een lenzendoosje – ik kocht die van mij bij Etos – kun je namelijk een paar pompjes foundation en je dagcrème overbrengen. Een lensdoosje is nog compacter dan speciale travelpotjes, en het is makkelijk om het zo bij elkaar te hebben. Je kan ook meerdere lensdoosjes meenemen, bijvoorbeeld eentje gevuld met foundation/concealer en de andere met dagcrème/nachtcrème of serum/oogcrème.

zo pak je efficient je toilettas in_04

Iets wat toch wel veel plek inneemt in een toilettas zijn je haarborstel en je tandenborstel, maar daar heb ik gelukkig wat op gevonden! Bij Hema kocht ik dit kleine, compacte haarborsteltje en deze inklapbare tandenborstel. Alle beetjes helpen!

zo pak je efficient je toilettas in_06

Nagels lakken op vakantie? Neem dan deze wipe-off! nagellakremoverdoekjes mee van OPI. Ze zijn lekker plat en compact en nemen aanzienlijk minder ruimte in dan een klein flesje remover. Bovendien heb je hier ook geen wattenschijfjes voor nodig. Neem verder een zo klein mogelijk nagellakflesje mee. Die van L’Oréal en Mavala zijn lekker klein, maar OPI heeft bijvoorbeeld ook mini’s. Het vijltje is ook lekker klein en nam ik ooit mee uit een hotelkamer.

zo pak je efficient je toilettas in_07

Staan er een aantal stapavondjes of luxe dineetjes op de planning tijdens je vakantie? Dan wil je natuurlijk net even wat meer uitpakken met je ooglooks. In plaats van een klein oogschaduwpalette kun je deze handige eyeshadow sticks meenemen. Heel handig en compact, want het kwastje zit hier al bij in dus die hoef je niet apart mee te nemen. Deze  Eyetech Look eyeshadow sticks van Kiko kocht ik in Napels en zal ik nog uitgebreid reviewen op Beautylab. Ze zijn echt fantastisch! Er komt onwijs veel pigment vanaf en met het sponsje en met je vingers kun je de kleuren mooi vervagen. Door hun langwerpige, slanke vorm vind je altijd nog wel een hoekje in je toilettas waar je ze kan proppen. Ideaal!

zo pak je efficient je toilettas in_10

De inhoud van mijn toilettas is als volgt;
– dagcrème
– foundation
– Bobbi Brown shimmer bricks
– kabuki kwast
– wenkbrauwpotlood
– oogpotlood/eyeliner
– mascara
– 3 x Kiko eyeshadow sticks
– Dior lipstick
– parfum
– deodorant
– douchegel
– tandenborstel
– mini tandpasta (niet op foto)
– haarborstel
– shampoo
– conditioner
– bodylotion/handcrème
– cleansing melt
– wattenstaafjes
– nagellak
– vijl
– 2 x nagellakremoverdoekjes
– scheermesje
– handzeepje

Dat zijn toch bijna 30 aparte artikelen die ik in dat kleine, doorzichtige toilettasje prop. En dan nog is er wat ruimte over voor bijvoorbeeld een mini haarlak, mini haarserum of een lippenbalsem. Met deze producten heb ik alles wat ik nodig heb voor een weekendje weg. Ik denk zelfs dat ik er twee weken mee vooruit zou kunnen, als ik zuinig zou doen met de producten.

zo pak je efficient je toilettas in_08

Ik hoop dat ik jullie nuttige tips en de nodige inspiratie heb kunnen geven wat betreft het efficiënt inpakken van je toilettas. Het scheelt je een hoop ruimte en gewicht (én eventuele frustraties bij de douane) wanneer je het zo compact mogelijk inpakt.

Heb jij nog aanvullende tips voor het efficiënt inpakken van je toilettas?

Share:

39 Reacties

 1. Avatar 15 mei 2015 / 21:47

  Leuk artikel, handige tips! Ik vind je koffer trouwens echt mooi! 🙂

 2. Avatar
  Pri
  21 augustus 2015 / 12:04

  Heel handig die lenzenhouder tip!

 3. Avatar
  Lucinda
  25 augustus 2015 / 20:05

  Ik ben al tijden op zoek naar een doorzichtige toilettas. Waar haal je deze?

  • Avatar
   Bibi
   6 januari 2016 / 17:56

   Ik zag ze laatst bij de HEMA liggen!

 4. Avatar
  Bibi
  6 januari 2016 / 17:54

  Moet je dan al je producten apart verpakken in een ziplock bag?

 5. Avatar
  Bibi
  6 januari 2016 / 22:11

  Ik heb een vraag,
  Ik zie allemaal mensen die zeggen dat je dus je toilet spullen in ziplock moet doen? Waarom is dit hoezo kan ik dat niet in mn eigen toilettasje doen??? Ik ga in april naar londen en ik ben bang dat ze sttaks alles weg kieperen oh dat lijkt me erg groetjes

  • Tara
   Tara
   11 januari 2016 / 12:45

   Hi Bibi, dat is een regel die op alle vliegtuigen wordt gehanteerd voor handbagage, op die manier zien zij duidelijk hoeveel vloeistoffen er worden meegenomen. Je kunt je toilettasje in een ziplock stoppen en dan is het ook helemaal prima, tenminste, als je je aan de hoeveelheden houdt natuurlijk! Ze gooien alleen spulletjes weg als je de hoeveelheden hebt overschreden, let daar dus vooral op 😉 Liefs Tara

 6. Avatar
  jetske
  9 januari 2016 / 23:55

  Bedankt voor de handige tips ! Hoeveel pompjes foundation gaan er ongeveer in een lenzendoosje?

 7. Avatar
  marja
  28 maart 2016 / 13:53

  hoeveel does en haar spullen .enzo heb je nodig voor 15 dagen vakantie

 8. Avatar
  M Vd k
  16 juni 2017 / 13:23

  Als je een grote doorzichtige toilettas heb en je doet daar 10 dingen wat niet meer is dan 100ml. Is dat dan goed? Of mag de toilettas ook niet groter zijn?

  • Larissa
   Larissa
   16 juni 2017 / 17:40

   Dat is een beetje een lastige om te beantwoorden, ik zou voor de zekerheid een ‘normale’ grootte toilettas aanhouden zoals je hier op de foto ziet. Laatst hadden we namelijk tijdens de controle te horen gekregen dat ze het plastic tasje aanhouden die ze op het vliegveld aanbieden, die zijn redelijk klein (kleiner dan deze toilettas zelfs) en daar moesten al je producten inpassen, had je meer dan mochten ze eigenlijk niet mee! Maar ik heb zelf ook heel wat keren een grotere toilettas meegenomen en toen geen aanspraak erop gehad, het verschilt vaak een beetje of iemand wel of niet heel precies met de regels omgaat… Hoop dat je hier wat aan hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: