Zelf onze koffers in elkaar zetten!

Even geleden werden we uitgenodigd door American Tourister om af te reizen naar België waar hun fabriek staat. We zouden hier een rondleiding krijgen met aansluitend de mogelijkheid om onze eigen koffers in elkaar te zetten. Dat leek ons een super leuk uitje en toevallig waren we ook nog eens alle drie in de gelegenheid om mee te gaan, waardoor het helemaal extra gezellig was! We namen de camera mee op pad om deze middag vast te leggen, kijk je mee?

Vanaf Amsterdam stapten we de bus in die ons naar Oudenaarde in België bracht. Hier bevindt zich de fabriek waar onder andere Samsonite en American Tourister worden gemaakt. American Tourister is het zusje van het bekende koffer merk Samsonite en wordt in dezelfde fabriek gemaakt. American Tourister is net wat kleurrijker en jonger en zij richten zich vooral op de jongeren en jongvolwassenen. Nou, dat zij wij en waarschijnlijk jij ook!

We krijgen niet elke dag een kijkje in een fabriek, dus je kunt je voorstellen dat het super leuk en bijna magisch was om te zien hoe hier van alles en nog wat gemaakt wordt. We kregen te zien hoe elk onderdeeltje van de koffers apart van elkaar gemaakt wordt in verschillende machines. Je ziet echt dat een koffer niet zomaar gemaakt is, maar dat er heel wat stappen aan vooraf gaan voordat je een enkel product hebt!


americantourister-5
americantourister-6

Hierboven zie je een foto waarop je ziet dat er op dat moment gele koffers gemaakt worden, maar uiteraard worden er nog veel meer kleuren gefabriceerd. Zo zagen we ineens tientallen kliko’s staan waar de verschillende soorten kleuren in worden opgeslagen. In deze kliko’s vind je soort van plastic korrels met een bepaalde kleur, in dit geval dus donkerblauw! Deze korrels worden gemixt met een handje witte of transparante korrels die samen genoeg zijn om 1 koffer mee te maken. Eigenlijk wel gek om te zien dat een koffer, die je elke keer zonder erover na te denken mee op reis neemt, begonnen is met slechts een handje korrels!

Na de rondleiding kwamen we terecht in het gedeelte waar de koffers met de hand (!) in elkaar gezet worden. Er stond een lange tafel met daarop een rij aan koffers met onze namen! We hadden eigenlijk verwacht dat we terecht kwamen in een fabriek waar koffers op de automatische piloot uit machines gespuugd zouden worden, maar wat we hier te zien kregen is dat er juist nog veel met de hand gedaan wordt door medewerkers en dat elk stukje van de koffer apart van elkaar gemaakt wordt. Heel tof!

Van te voren mochten we kiezen tussen een blauwe, gele of roze koffer en we kozen alle drie voor de roze variant haha. Ook mochten we van te voren een tekst doorgeven die op de koffer gelaserd zou worden. Dus naast dat we de koffers zelf in elkaar mochten zetten, is het ook echt een persoonlijke koffer. Ter plekke mochten we uitkiezen welke kleur we de rest van de koffer, de accessoires, konden geven. Denk daarbij aan de wieltjes, de sloten en de handvatten. Met alle onderdelen van de koffer liepen we daarna naar een van de medewerkers die ons verder zouden helpen om de koffer in elkaar te zetten.

Tara is er klaar voor!

americantourister-8
americantourister-9

En ook Larissa ging aan de slag, de medewerkster liet je weten wat er allemaal gedaan moest worden. Zo mochten we de wieltjes vast schroeven…

americantourister-13
americantourister-11

… hebben we ook de opening van de koffer voorzien van een rubberen rand zodat deze goed sluit…

… en hebben de koffer natuurlijk ook voorzien van de voering!

En dit zijn ze geworden dan, kiek ze shinen!

Onze koffers lijken op het eerste gezicht op elkaar, maar toch hebben we alle drie gekozen voor net andere accessoire-kleuren. Zo is Serena voor helemaal roze gegaan, Larissa heeft haar koffer voorzien van blauwe en oranje details en Tara koos voor zwarte details. Ook wel zo handig trouwens, mochten we weer met z’n allen op vakantie gaan dan kunnen we heel makkelijk zien welke koffer van wie is haha! Ook staat op de binnenkant van de grote hendel in het midden onze gepersonaliseerde naam, dat is ook wel echt een heel tof detail dat je niet zo snel op andere koffers zou zien!

De koffer ziet en voelt vooral kwalitatief heel erg goed aan. De case is lekker stevig en kan volgens mij wel heel erg goed tegen een stootje. Helaas hebben we al heel vaak met onze koffers meegemaakt dat ze aardig mishandeld op de bagageband terecht komen, dus dan is het wel zo’n fijn gevoel om te weten dat je koffer het aankan en niet scheurt. Maar het aller belangrijkste vinden we de wieltjes. Met koffers moeten we vaak wel een stukje lopen waardoor de kwaliteit van de wieltjes echt key is. En? Yes, deze zien en voelen ook heel erg goed aan. De koffer rijdt soepeltjes en stevig over verschillende oppervlakten.

Aah! We kunnen niet wachten om we deze koffers vol met zomerse outfits in te pakken en mee te nemen naar een tropische bestemming. Nou, dat vind ik eigenlijk wel een hele goede reden om deze koffer in de praktijk te testen toch? Ik bedoel, iemand moet het doen?… 😉

Welke kleur heeft jouw koffer? En heb jij wel eens van American Tourister gehoord?

Liefs, Larissa
@travellab.nl 

Share:

5 Reacties

 1. Avatar
  Willemijn J.
  9 juni 2017 / 09:25

  Heel erg leuk dit!

 2. Avatar 3 september 2017 / 17:43

  Echt super gaaf zo een kans!
  Heb toevallig een rode american tourister liggen boven! Uit 2007 nog zelfs.. Aardig wat verhuizingen meegemaakt en na 10 jaar nog steeds heel op wat krassen na dan!

 3. Avatar
  Moon Kampen
  25 maart 2018 / 10:32

  Ik woon in Oudenaarde, uiteraard heb ik dus koffers van samsonite en american tourister… de mijne zijn: rood, groen en blauw. Ik vind ze superfijn en ze gaan echt lang mee, zonder dat er krassen in komen! Tip: de nieuwe vintage collectie van samunite is echt mega wijs! Ze zijn grijs (I know: een beetje saai, maar het ziet er echt wijs uit!) en ze hebben een lederen afwerking.
  Xx Moon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: