Voor het eerst naar Vietnam! – update

Hi allemaal! Dit artikel zal iets persoonlijker zijn dan de anderen, want het is eigenlijk een kleine update šŸ™‚ Op het moment dat je dit leest zit ik in het vliegtuig naar Vietnam. De komende maand zal ik daar doorbrengen samen met mijn vriend en een tas op onze rug. Het zal voor mij echt een reisje als nooit tevoren zijn want deze zit vol met nieuwe eerste ervaringen. Zo ben ik ten eerste nog nooit eerder een maand van huis geweest, ten tweede is AziĆ« ook nog een erg nieuw gebied voor mij, ten derde heb ik nog nooit eerder gebackpackt in mijn leven en ten vierde heb ik dus ook geen ervaring met een reeks hostels achter elkaar. Ik heb wel eens in een hostel gezeten, maar nog nooit op een gezamenlijke kamer bijvoorbeeld. Ik zie het dus zeker wel als een groot avontuur en ik ben heel erg benieuwd of het mij allemaal bevalt.

Vietnam lijkt mij een ontzettend mooi land om te bezoeken en ik ben dol op het eten, dus dat moet allemaal goed komen. Ik vind het ook heel erg gaaf dat ik echt alle kanten van dit land kan ontdekken straks. Wij zullen namelijk van Noord naar Zuid reizen, maar hoe we dit precies gaan doen en waar we stoppen om de buurt te verkennen, weten we nog niet. We hebben nog helemaal niks uitgestippeld en ook dit is weer een first. Het lijkt ons erg leuk om dit pas te beslissen als we daar zijn en hopelijk krijgen we dan ook goede tips van medereizigers. Eigenlijk zou ik het nog veel leuker vinden om tips van jullie te krijgen natuurlijk! Ben jij misschien al naar Vietnam geweest? Wat kun je aanraden en wat raad je misschien af?

Mijn verwachtingen probeer ik een beetje laag te houden zodat ik goed verrast word straks maar natuurlijk heb ik een kleine wishlist voor mijzelf opgesteld, want dat kan ik echt nooit laten. Zo wil ik heel graag Pho eten in Vietnam omdat dit echt mijn favoriete gerecht is, daarnaast natuurlijk Bun Bao en dan het liefst met eend! Verder lijkt het mij fantastisch om Cat Ba te bezoeken en om eventueel in een hutje te slapen in Nihn Binh. Oh en als ik een goede tattoo shop vind in Ho Chi Minh laat ik waarschijnlijk wel wat zetten! Mijn vriend en ik zouden trouwens vanaf HCM ook heel erg graag door willen vliegen naar Phu Coq om de reis tropical af te sluiten, hopelijk hebben we daar nog genoeg tijd voor aan het einde van onze reis. Kortom, een beschaafde lijst met doelen. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte via socials media šŸ™‚

Mochten jullie nog leuke tips hebben, please let me know!

Liefs Tara
@taraverbon

Bron afbeeldingen: Shutterstock.com

Share:

9 Reacties

 1. Avatar
  Linda
  2 maart 2018 / 15:52

  Wat leuk. Have fun!!!lind

 2. Avatar
  Johanneke
  2 maart 2018 / 18:11

  Wat leuk! Veel plezier!!
  Mijn vriend en ik gaan toevallig over twee weken een soortgelijke reis naar Vietnam maken: 30 dagen, ook van noord naar zuid. šŸ™‚ Heel veel zin in.

 3. Avatar
  Manon
  2 maart 2018 / 22:55

  Saigon Ink in HCM is goed. En sla Phong Nha niet over!

 4. Avatar
  Natascha
  2 maart 2018 / 23:24

  Wat leuk! Ik vertrek 31 maar voor een maand naar Vietnam en ga alleen! Heb ook nog niks geboekt dus ben benieuwd en kijk uit naar jullie reis!

 5. Avatar
  Dorenda
  3 maart 2018 / 00:15

  Ik ben deze zomer met een vriendin door Vietnam gebackpackt! We gingen van zuid naar noord en ik kan vooral Hoi An aanraden! Ook het bezoeken van grotten in Phong Nha is erg leuk (overnacht in Shamballah of Easy Tiger, dat is met een zwembadje en ontzettend mooie en chille locatie). Wij kwamen erachter dat een hotel met een kamer voor twee personen via booking.com vaak goedkoper of dezelfde prijs is als een hostel, dus voor sommige momenten als je kamers met luidruchtige personen helemaal zat bent is dat een aanrader ;). Verder is het verstandig om vanaf Hanoi een boot te boeken voor Halong Bay (dus niet in Halong Bay City). De prijzen lopen uiteen maar de boten en wat je doet op een dag is bij alle firmaā€™s hetzelfde.
  Heeeel veel plezier!

 6. Avatar
  Rita
  3 maart 2018 / 01:08

  Heel veel plezier en we zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips!

 7. Avatar
  Susan
  3 maart 2018 / 16:02

  Wat leuk! Ik ben zojuist met mijn scooter vanuit Vietnam naar Cambodja gereisd.
  Maar ik heb zeker wel een paar tips. Noord Vietnam is super mooi, als je tijd hebt: Ha giang loop. Of beklim de Fansipan (hoogte berg van Indochina) en bekijk de zonsopkomst op de top (magisch). Ha Long Bay is erg mooi, ik zat zelf op cat Ba island. Verder moet je sowieso een stop maken in Phong Nha, het is werkelijk prachtig daar! Daarna HuƩ om vervolgens de Hai Van pass te doen richting Hoi An. Hoi An is een prachtig mooi oid stadje (wel erg toeristisch, maar wel heel gezellig). Vanaf Hoi An zou ik de route pakken landinwaarts naar Kon Tum, de mooiste routes vind je overigens op vietnamcoracle.com
  Verder kan je daarna door naar Nha Trang (niet super geweldig, maar je kan naar ninhvana uurtje boven nha Trang, mooier strand maar wel een party hostel).
  Ooh en ik vergeet natuurlijk Quy non, ga maar life is a beach backpackers hostel, super gezellig.
  Sla Dalat niet over, leuk om daar canyoning te doen. Mui ne vond ik niet echt de moeite waard, maar de route er heen is wel erg mooi. Verder heb ik de Zuid-Oost kust verkend, niet super toeristisch maar wel erg mooi als je tijd over hebt. Dat waren een paar globale tips. Vergeet niet lekker veel streetfood te eten, het eten is super lekker. De lekkerste bahn mi heb ik gegeten in Hoi An bij Bahn mi queen (zo heet het geloof ik, zal het straks nog even voor de zekerheid opzoeken. En neem dan nr8 met la vache qui rit kaas). Voor nu was het dan. Laat maar weten als je meer tips wil

 8. Avatar 5 maart 2018 / 11:53

  Super leuk. Via Cat Ba zeker Halong Bay bezoeken. Een dagtrip kost je $13 USD. Vergeet niet te stppen in Hoi An. En als je de tijd hebt zou je ook grotten kunnen bekijken in Phnong Nha..
  have fun en veel plezier. Xx

 9. Avatar
  Piek
  10 maart 2018 / 13:25

  Tip: Tam Coc ook wel “de droge Halong Bay” genoemd. Je kan hier met een bootje door de grotten gaan en je ziet hier de bergen omringd door groene natuur. De mensen roeien de bootjes ook op een speciale manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieƫn: