Verschillende manieren om je bikini top te dragen!

De afgelopen dagen waren perfect bikini weer en ook op vakantie zal je waarschijnlijk in je bikini rond huppelen. Heerlijk! Ik wil wedden dat je wel meerdere paren in je kast liggen om mee af te wisselen, maar wist je dat je 1 bikini ook op verschillende manieren kunt dragen? In dit artikel laten wij je 5 gave styles zien, die je met een simpele triangel bikini top kunt creëren en dat scheelt je ook meteen wat ruimte in de koffer!

bikinitopgrotecollage

Hierboven zie je de 5 verschillende styles, die we hebben gemaakt met een normale triangel bikini. Zowel de voorkant als de achterkant zijn echt heel erg gaaf en hieronder hebben we per style uitgelegd hoe je dit zelf kunt namaken.

bikini1 bikini5manieren - 2bikinicollage1

De halter bandeau
1. De bikini-cups schuif je bijna tot het einde van het bandje, totdat je ongeveer 4 of 5 cm overhoudt.
2. Tussen de cups krijg je dan een langer gedeelte, hierin maak je een dubbele knoop. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is om je hoofd er doorheen te kunnen steken.
3. De cups draai je een kwartslag, zodat het korte bandje aan de binnenkant komt. Deze strik je aan elkaar met een dubbele knoop en een strik. Aan de zijkant houd je twee lange bandjes over, deze strik je achter op je rug en klaar is je halter bandeau-top!

bikini5manieren - 6 bikini5manieren - 7bikinicollage2

De cross-body top
1. De cups schuif je iets naar het einde van de bandjes, op ongeveer 8 tot 10 cm vanaf het einde.
2. Draai de daarna cups een kwartslag naar binnen, zodat ze met de onderkant naar boven kijken. Boven de cups houd je een in het midden een langer bandje over, zorg ervoor dat je hoofd hier goed doorheen past en de cups op de juiste plek zitten.
3. De bandjes links en rechts knoop je op je rug en de bandjes tussen de cups knoop je aan elkaar met een dubbele knoop aan de voorkant. Daarna kruis je de bandjes over je buik en knoop deze ook op je rug.

bikini5manieren - 11 bikini5manieren - 12bikinicollage3

De basic bh-top
1. De cups schuif je zo dicht mogelijk naar elkaar.
2. Daarna draai je de bikini onderste boven (sorry, op deze foto lag hij dus nog niet juist!)
3. Knoop de bikini eerst op je rug vast en laat daarna de andere bandjes over je schouders heen lopen, waarna je deze aan de bandjes op je rug vast knoopt. Door de bikini onderste boven te dragen, krijg je meer een push-up effect!

bikini5manieren - 19 bikini5manieren - 20bikinicollage4

Triangel top met geometrische racerback
1. Je begint in hetzelfde model als de bikini style hierboven, ook ondersteboven.
2. Knoop de bandjes in een dubbele knoop in je nek en laat deze daarna los hangen. De andere bandjes strik je zoals gewoonlijk op je rug, waardoor je tot nu toe een heel basic triangel model hebt (alleen dan ondersteboven)
3. De bandjes die je in je nek hebt geknoopt, knoop je vast aan de bandjes die op je rug zitten. De bandjes die je op je rug hebt geknoopt, knoop je halverwege de bandjes die vanaf de nek lopen. Hierna houd je nog net voldoende over, om het bandje weer aan de voorkant van de top te bevestigen.

Hoe je deze achterkant maakt vind ik een beetje lastig om uit te leggen, maar bestudeer vooral de foto van de achterkant en dan merk je dat het helemaal niet zo ingewikkeld is zoals het er nu misschien uit ziet! 🙂

bikini5manieren - 26 bikini5manieren - 27bikinicollage5

Cross bandeau met smalle racerback
1. Leg de bikini ondersteboven en schuif de cups zo dicht mogelijk naar elkaar toe
2. De bandjes aan de bovenkant draai je 1 keer om elkaar heen en knoop je daarna in je nek vast. De andere bandjes knoop je ook in een dubbele knoop op je rug.
3. Zowel aan de bovenkant in de nek als op je rug houd je langere stukken bandjes over, knoop de de bandjes in de nek aan het stuk op de rug vast en andersom. Om het geheel mooi af te maken, maak je een strik in de nek indien mogelijk.

bikini5manieren - 15

That’s it! Het is echt super makkelijk om deze leuke styles met je bikini top te maken, zelfs Coco kan het haha! Het is nog makkelijker dan het voor mij was om deze stappen uit te tikken haha. Vooral wanneer je op een iets korte vakantie gaat, is deze tip heel erg leuk zodat je met slechts 1 bikini toch verschillende looks kunt creëren!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je je bikini top op verschillende manieren kunt dragen en laat me vooral weten of jij je triangel top op een andere manier draagt! Er is zoveel mogelijk met zo’n simpele triangel top, we love it!

Welke style vind jij het leukst? En wat voor soort zwemkleding draag jij het liefst?

Share:

19 Reacties

 1. Avatar 7 juli 2015 / 06:50

  Wat origineel! Ik heb dit serieus nooit geweten, en droeg zo’n soort bikini altijd op de ‘normale’ manier, haha! Leuk 🙂

 2. Avatar 7 juli 2015 / 09:55

  Vindingrijk hoor! Ik ga het zeker een keer uitproberen. Leuk patroontje heeft je top Serena.

 3. Avatar
  Rachel
  7 juli 2015 / 11:12

  Super mooi! Waar is deze bikini van?

  • Serena 8 juli 2015 / 21:01

   hi Rachel,

   de bikini is van het merk Luli Fama. Deze bikini’s zijn onder andere te koop via Chilla.nl, maar zelf kocht ik hem op Curacao!

 4. Avatar
  Ante
  7 juli 2015 / 12:21

  Wat een super gaaf idee! Vind het zelfs veel mooier dan op de ‘gewone’ manier! Nu snel op zoek naar een zwarte of witte triangle bikini zodat ik die tweede na kan maken en onder een jumpsuit kan dragen!

 5. Avatar
  Anouck
  7 juli 2015 / 12:30

  Super leuke ideën. Ik heb al een paar jaar een triangle bikini maar vond hem niet meer leuk, ik had hem bijna weggegooid, totdat ik dit artikel zag, nu heb ik hem weer herontdekt. Vooral de Crossbody vind ik erg leuk, die heeft een beetje het idee van een super leuke Hunkemöller bikini van de zomer collectie van dit jaar, dit is een leuke do-it-yourself versie van de bikini van de Hunkemöller.

  • Serena 8 juli 2015 / 21:01

   Precies, aan die van Hunkemoller (van de Sylvie Collection) moest ik dus ook denken!

 6. Avatar 7 juli 2015 / 13:09

  Echt heel erg leuk!! Ik wil nu ook een simpele triangel bikini!;) leuk gedaan!

 7. Avatar 7 juli 2015 / 14:04

  Wat een super origineel artikel! Leuk gedaan, meiden! 🙂

 8. Avatar 7 juli 2015 / 17:07

  Wat ontzettend origineel. Zo heb je iedere keer het idee alsof je weer een nieuwe bikini aan hebt! Heel leuk.

 9. Avatar 7 juli 2015 / 17:16

  Leuke manieren en wat heb je toch een mooi lichaam Serena!

 10. Avatar 7 juli 2015 / 17:56

  Wat een leuk idee! Vooral die met die geometische patroon vind ik het tofste, wel niet helemaal ideaal als dat in je rug gebruind staat natuurlijk 😉

 11. Avatar
  mel
  8 juli 2015 / 08:48

  Wow wat ben jij dun 😮
  Beter vier kilo erbij dan eraf!

 12. Avatar 8 juli 2015 / 11:58

  Nooit aan gedacht om dit te doen. Ik draag enkel bikini’s van Marlies Dekkers, omwille van mijn grote cup, die hebben van zichzelf al speciale bandjes. Zo’n bikini als jij draagt biedt mij helaas te weinig ondersteuning, anders zou ik die dingen maar al te graag dragen.

 13. Avatar 12 juli 2015 / 00:09

  Hoi Serena, leuke opties zo met de bikini.

  Even een hele andere vraag, ik zie dat je rus helemaal gaaf is geworden zonder littekens van de acne. Nu heb ik zelf echt maandenlang bietensap gedronken in combinatie met een gezonde leefstijl, maar ik zie echt 0,0 verschil, Kun je op je eigen blog misschien binnenkort een artikel hierover maken? Is het echt door de bietensap verbeterd of heb je ook andere producten gebruikt? Of misschien bepaalde huidbehandelingen bij een kliniek? Hier ben ik zo benieuwd naar :).

  Liefs Nadia

 14. Avatar 12 juli 2015 / 00:10

  Oh pffhhh… Rus = Rug uiteraard. Je hebt helemaal geen Rus haha 😉

 15. Avatar
  jolien
  12 juli 2015 / 03:39

  Ohhhhh ik hoop zo dat mijn tieten weer krimpen na de bevalling 🙂

  Ssssst laat mijn vriend het niet horen!

  Ik mis mijn bikini’s, en kleine borsten om dit te kunnen.

 16. Avatar
  Maxie
  16 augustus 2015 / 00:23

  Super leuk artikel! Jullie moeten echt meer van dit soort creatieve tips laten zien; ze zijn super leuk om te lezen, heel origineel en ik weet zeker dat jullie nog veel meer creatieve dingen kunnen bedenken die je nergens anders tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: