Deze jas is ultralicht, compact, waterafstotend, warm én fashionable

Toen Tara en ik in New York waren, bezochten we de Uniqlo winkel. Deze kledingwinkel is oorspronkelijk in Japan opgezet, maar je vind ook filialen in bijvoorbeeld in Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Australië en verschillende landen in Azië. Elke keer als ik naar binnen keek staarden de rekken vol puffy jasjes mij aan, en elke keer was deze winkel het gewoon net niet voor mij. Tot afgelopen keer, toen ik toch twee fijne items over de toonbank schoof, waaronder een hele handige jas die perfect is voor op reis!

Fashionable en handige reisjas

Uniqlo staat bekend om z’n zogenoemde Ultra Light Down jassen. Dit zijn waterafstotende, compacte met dons gevoerde jassen waardoor ze je lekker warm houden, maar niet zwaar aanvoelen op je lichaam. Ze zijn er in verschillende modellen en wij kozen voor de variant met quilted design in een gaaf bomber model. Heel erg on trend en daarnaast natuurlijk ook super functioneel! De Ultra Light Down jassen zijn op te rollen tot een klein pakketje die je in het bijgeleverde tasje kunt stoppen. Het tasje is vergelijkbaar met een grote make-up tas. Lekker compact en licht, en daarom perfect voor op reis.

Fashionable en handige reisjas

Ik ben momenteel gek op deze groene kleur, maar ook in andere kleuren is de jas echt mega makkelijk te combineren. Het bomber model geeft het een sportieve uitstraling, maar naast sneakers kun je dit jasje ook gemakkelijk combineren in een outfit met stoere boots. Ik vind het een heerlijk jasje voor de niet al te koude winterdagen, lentedagen en de frissere zomeravonden.

Naast het feit dat de jas super leuk is om op zichzelf te dragen, is hij ook enorm handig voor onder een andere jas. De jas is namelijk helemaal niet dik, terwijl je door het dons wel goed warm wordt gehouden. Wij merken dat we de laatste tijd steeds dunnere en dus ook koude jassen tegenkomen in de winkels, waarmee je aardig aan het bibberen bent in onze Nederlandse winters (laat staan wanneer je de sneeuw opzoekt!). Door deze Ultra Down jas onder een andere (dunne) jas te dragen, creëer je een extra laagje en deze combinatie houd je echt goed warm zonder dat je eruit ziet als een ‘propje’. Ik draag de laatste tijd alleen maar de Ultra Down jas onder mijn andere jassen en niemand die het merkt – behalve ik dan natuurlijk!

Fashionable en handige reisjas Fashionable en handige reisjas

De jassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Ik kon ons model helaas niet online vinden, maar als je hier klikt vindt je de vrouwenmodellen en hier de mannenmodellen die wel online staan. Onze jas kostte 70 US dollar, wat niet heel goedkoop is, maar we weten zeker dat dit een handig jasje is waar we nog jaren lang plezier van zullen hebben! Zeker omdat we nu zo veel reizen.

Wat vinden jullie deze reisjas? En wat draag jij graag om je warm te houden (op reis)? 

Share:

8 Reacties

 1. Avatar 23 januari 2015 / 08:07

  Klinkt echt super handig voor tijdens het reizen in de winter! En de kleur staat je mooi!

 2. Avatar 23 januari 2015 / 13:48

  Klinkt ideaal! Vorig jaar had de Hema ook zoiets, maar ik weet niet of ze het nog steeds hebben. Het was wel voordeliger.

  • Larissa
   Larissa
   1 februari 2015 / 17:15

   Jaa hoorde ik over en ook bij Mango zag ik ze volgens mij! Als het jasje maar een goede dons/vulling heeft 🙂

  • Larissa
   Larissa
   4 februari 2015 / 23:13

   Ik heb maat M!

 3. Avatar 23 februari 2015 / 18:53

  hoe heet die zwarte jas op de laastet foto? X

  • Serena 23 februari 2015 / 22:35

   hi Lana,
   volgens mij is dat de trenchcoat van loavies.com!
   liefs, Serena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: