Travel wish | 5 dromerige eilanden

Ik droom altijd van vakantie, van reizen, onderweg zijn naar een onbekende bestemming. En vooral nu het buiten zo fris en grauw is verlang ik nog harder naar mijn voeten in het zand en een zonnetje op mijn bol! Ik heb nog heel veel plekken op mijn wish list staan die ik graag zo snel mogelijk zou bezoeken. Ik ben dol op eilanden! Van Terschelling tot Barbados en van Capri tot Curacao, alle eilanden die ik ooit bezocht ademen zo’n rustgevende, relaxte sfeer uit. Vandaag deel ik daarom met jullie mijn top 5 dromerige eilanden.

Malediven

6999317-maldives-islands-wallpaper 1rAq38249

De Malediven zijn een eilandengroep bestaande uit maar liefst 1199 koraaleilandjes, waarvan de grootste slechts 5 vierkante kilometer groot is. Van deze koraaleilandjes worden er zo’n 200 bewoond en 88 zijn speciaal bedoeld voor het toerisme, de grootste bron van inkomsten voor de Malediven. De eilandengroep ligt ten zuidwesten van India. Je reist het beste naar de Malediven via een tussenstop op bijvoorbeeld Dubai, waarna je verder vliegt naar Malé, de hoofdstad. Vanaf hier wordt je per speedboot of watervliegtuig naar je resort gebracht. Het water is kraakhelder en bijna turkoois van kleur, de stranden zijn hagelwit en waar je ook kijkt zijn palmbomen. Bovendien is het er ook heel luxe in je resort, dat trekt mij ook zeker aan. De kenmerkende huisjes op palen in het water, daar wil ik echt eens overnachten! Het schijnt dat je hier de mooiste riffen vindt voor snorkelsafari’s, je kunt per boot de eilanden ontdekken en het allermooiste, er is een opvanghuis en -organisatie voor zeeschildpadden. Hier kun je jezelf opgeven als vrijwilliger en baby zeeschildpadjes redden en verzorgen. Ook kun je op de Malediven zwemmen met roggen. Oh, het lijkt me echt helemaal geweldig!

Hvar

01hvar beach

Door bezoeker Madelon werd ik gewezen op het Kroatische jetset eiland Hvar, makkelijk te bereiken vanaf het stadje Split. Split bezocht ik ooit jaren geleden, maar als ik toen had geweten dat ik de boot naar Hvar kon pakken had ik dat destijds zeker gedaan! Hvar heeft de meeste zonne-uren van Kroatië en is dan ook erg populair onder binnen- en buitenlandse toeristen. Het eiland trekt vooral de jetset aan met zijn luxe restaurants en cafés, bruisende nachtleven (er zijn veel mooie clubs en in het hoogseizoen leuke festivals te vinden) en paradijselijke stranden. Op Hvar waan je je in pure luxe, maar je kunt ook leuke uitstapjes maken naar pittoreske dorpjes en lavendelplantages en wijngaarden bezoeken (daar staat Hvar bekend om). Het eiland bevat een ongerepte natuur en prachtige, historische culturele gebouwen en erfgoeden. Hier wil ik echt eens heen, gepaard met een bezoekje aan het mooie Split. Kroatië is ook nog eens redelijk vlakbij, altijd fijn!

Hawaii

hawaii sunsetaT8cF

Tja, misschien een beetje afgezaagd, maar toch zou ik héél graag eens naar Hawaii gaan. Als klein meisje hoorde je al over Hawaii in series en tekenfilms (Lilo & Stitch!) en het heeft me tot op de dag van vandaag niet losgelaten. Ook Hawaii heeft prachtige stranden, heldere wateren en palmbomen, maar ze hebben er ook prachtige, ruige bergen, vulkanen en weelderige valleien vol tropische bloemen en planten. Echt, het lijkt wel Jurassic Parc! En ja, ik wil gewoon verwelkomd worden met een warm ‘aloha’ en een lei (bloemenkrans) om mijn nek krijgen van dames in rieten hoelarokjes. Übertoeristisch, maar I don’t care. I love it! Ik wil surflessen nemen en drinken uit een kokosnoot! Hawaii is volgens mij fantastisch te combineren met een vakantie in Californië, waar ik ook graag eens naar terug zou gaan. Het eiland biedt een mooie mix van natuur en cultuur, actieve watersporten en lekker luieren. Maar vooral wil ik erheen omdat ik er al heen wil zolang ik me kan heugen!

Lewis and Harris

lewis en harrisLewis-1024x682

Het grootste eiland van Schotland heet Lewis and Harris, of Harris with Lewis, waar je op dat moment zin in hebt. Het noordelijke gedeelte heet in elk geval Lewis en het zuidelijke gedeelte heet Harris. Ik ben nog nooit in Schotland geweest, maar daar wil ik graag verandering in brengen. Sowieso wil ik graag meer van de UK ontdekken. Ik ken alleen Londen, maar ik wil ook zo graag eens naar Ierland, Wales en Schotland. De uitgestrekte weilanden, mooie rotsen in de zee, rotsen langs de kustlijn, eeuwenoude stenen, glooiende heuvels, bergen, prachtige baaien met verrassende azuurblauwe wateren en hagelwitte stranden. Maar niet alleen de natuur, ook de cultuur trekt me aan. Al die leuke, pittoreske dorpjes en huisjes. Alsof je door één grote Harry Potter film loopt. En dat heerlijke Schotse accent, love it!

Ibiza

islotes_de_es_vedra_y_es_vedranell_ibiza_9496_1187x800las-dalias-2

Ja, Ibiza ja! Als twintiger ben ik hier ooit helemaal los gegaan met een groepje vriendinnen, waarbij we overdag uitsliepen, nog een paar uurtjes strand pakten, vervolgens een ‘hamburguesa con queso’ bestelden en door gingen naar een nachtclub. Zonde, want het eiland Ibiza heeft zo veel meer te bieden dan feesten en drank! Toch staat het bij velen nog steeds bekend als party island. Ibiza is helemaal niet ver vliegen vanaf Nederland en er zijn vaak goede deals te vinden, dus ik zou er graag nog eens terug gaan om de andere kant van Ibiza te ontdekken. Leuke eetcafeetjes, gezellige restaurantjes, schattige hippiemarkten zoals Las Dalias en de prachtige Es Vedra rots, die je kunt bekijken vanaf een historisch uitkijkpunt.

Ibiza heeft een prachtige natuur en je kunt hier juist ook heel goed de rust opzoeken. ’s Ochtends lekker snorkelen en kajakken in de heldere zee en genieten van de fluitende vogeltjes en het frisse zeebriesje. ’s Middags gezellig lunchen in een knus tentje en een markt bezoeken en ’s avonds heerlijk uit eten en genieten van vers gevangen seafood. Jawel, ik zie het helemaal zitten om Ibiza nog eens te bezoeken, maar dan op een andere manier!

Zijn jullie wel eens op één van deze eilanden geweest? En zo ja, heb je nog leuke hotspots die je wil delen?

Share:

31 Reacties

 1. Avatar 3 april 2015 / 20:12

  Hawaii staat ook echt heel hoog op mijn lijstje! Mede door de serie Hawai Five-O zie je hoe prachtig het eiland is en dat zou ik dolgraag wel eens zelf willen zien! En, de maladiven .. Doe maar daar ooit maar een huwelijksreis / verlovingsreis heen hoor. I’m in haha 😉

 2. Avatar 3 april 2015 / 20:17

  Google eens naar Belitung, een prachtig Indonesisch eilandje! Het is nog niet aangepast voor westerse toeristen, maar dat maakt het misschien ook zo leuk! Het eiland is bezaaid met reusachtige keien waar de bewoners allemaal legendes over weten te vertellen. Snorkelen is er geweldig door het kleurrijke koraal en de nieuwsgierige visjes. Ik wil er zeker nog eens naartoe. Het is maar een uurtje vliegen vanaf Jakarta, dus goed te doen. Een echte aanrader!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   4 april 2015 / 10:27

   Jeetje mina.. hier moet ik heen. Ik wilde eerst Bali aandoen maar nu wordt het gewoon Belitung. Klaar. Thanks for sharing!

 3. Avatar 3 april 2015 / 20:19

  In mei ga ik van Rovinj (waar m’n opa en oma wonen) naar Dubrovnik in het zuiden trekken. Gaan dan ook langs wat eilanden en Hvar staat zeker op het lijstje. Ben heel benieuwd!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   4 april 2015 / 10:26

   Oh gaaf, ben benieuwd naar je belevenissen!

 4. Avatar 3 april 2015 / 21:39

  OMG Lewis and Harris, lijkt me zo cool. De rust en de simpliciteit. En zo mooi!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   4 april 2015 / 10:25

   Prachtig en betoverend gewoon, alsof je door een sprookjesboek loopt. Ik wil echt meer UK ontdekken!

 5. Avatar 3 april 2015 / 22:08

  Wow, wat een prachtige eilanden. Lijkt me fijn om daar eens te relaxen! 🙂

 6. Avatar 4 april 2015 / 00:53

  Ibiza heeft echt een ‘foute’ naam maar er schijnt inderdaad nog veel meer dan feesten te zijn! Toch zal ik echt moeten overtuigd worden om er ooit eens te gaan… De malediven daarentegen !!

 7. Avatar
  Kirsten
  4 april 2015 / 08:28

  Kijk ook eens naar Santorini, echt Grieks en enorm mooi.

  mijn man wil ook heel graag naar Hawaii, dus ooit zal dat wel gebeuren

  • Serena
   Serena
   Auteur
   4 april 2015 / 10:24

   Jaaaaa, ik heb de plaatjes gezien, prachtig! In juni gaan mijn zusjes en ik naar Mykonos, moet ook erg mooi zijn. Inderdaad typisch Grieks met de witte huisjes, blauwe daken en mooie uitzichten over de stad en de zee. Kan niet wachten!

 8. Avatar
  Danique
  4 april 2015 / 09:27

  Hvar ben ik 2x geweest toen er nog amper toeristen heen gingen. Vond Hvar heel gaaf Kroatië is sowieso echt heel mooi ben er 8x geweest.

 9. Avatar
  Vee
  4 april 2015 / 18:08

  Op zijn Nederlands is het gewoon “Londen” in plaats van “London” en “Californië” in plaats van “California” 😉
  Heb gemerkt dat je sowieso Londen altijd op zijn Engels typt in een Nederlandse zin, dat klopt natuurlijk niet. Ik snap ook niet waarom de rest van de landen wel gewoon correct zijn geschreven voor een Nederlandse zin (ik doel dus ook niet op bijvoorbeeld Kroatische namen, want die blijven in het Nederlands hetzelfde). Maar je hebt het bijvoorbeeld niet over de “Maledives”, en je noemt ze ook niet bij de Maldivische naam, beetje apart :’)
  Sorry voor de kritiek, maar ik vind het storend opvallend :p

  • Serena
   Serena
   Auteur
   4 april 2015 / 19:01

   hi Vee,
   dat is omdat ik schrijf zoals ik praat, ik zeg dus ook altijd LondOn en CaliforniA als ik het daarover heb.
   Sorry dat je je eraan stoort!

   • Avatar
    Vee
    5 april 2015 / 22:28

    Ah zo, hahahaha 😀
    Ik vroeg me eigenlijk eerder af waar inderdaad je motivatie vandaan kwam om het zo te typen. Maar ik vind het best wel logisch nu je het zo hebt uitgelegd, en ook wel grappig ergens 🙂
    Ik heb een vreemde interesse voor taal, en de veranderingen en ontwikkelingen die talen maken, dus vandaar :p. Sorry als ik je enigszins heb beledigd, of iets wat daarop lijkt 🙂

 10. Avatar
  Marlies
  4 april 2015 / 22:00

  Ik ben afgelopen december naar Indonesië geweest oa naar Gili, dit is ook zeker een bezoekje waard!
  Dit is een eilandengroep van 3 en totaal oppervlakte is maar 15 km2. Er mogen dan ook geen motorvoertuigen komen, dus vervoer is met paard en wagen, fietsen of gewoon wandelen. Veel cafés om lekker te eten iedereen is heel ontspannen! Snorkelen is echt een must als je hier bent, ik heb nog nooit schildpadden van zo dichtbij langs me heen zien zwemmen! Als ik ooit de kans heb ga ik hier zeker nog eens naartoe!

  • Avatar
   jolien
   6 april 2015 / 17:35

   Ik vond gili erg tegen vallen in vergelijking met thaise eilanden als koh phi phi , koh Hong en koh chang. ook duiken vond ik er tegen vallen.

   Wat ook geweldig eiland is, is bonaire! Prachtig natuur, snorkelen, en geweldige reggaeton feesten 🙂

 11. Avatar
  Re
  5 april 2015 / 06:55

  Nee, wel de Canarische eilanden.
  Ik wil dit jaar graag naar Aruba, maar de Malediven of Seychellen lijken me ook geweldig!

 12. Avatar 5 april 2015 / 18:40

  Nog niet op een van deze eilanden geweest, maar het lijken me allemaal prachtplekken 🙂

 13. Avatar
  Desiree
  5 april 2015 / 20:32

  Hi Serena. Mocht je ooit naar Schotland gaan, dan is Arran ook een prachtig eiland. Schotland in het klein wordt het ook wel genoemd 🙂 Oh enne, de eerste foto bij Lewis and Harris is niet daar gemaakt, maar is een bekende brug op Skye (wat overigens ook een prachtig eiland is, ruiger dan Arran) 😉

 14. Avatar
  tess
  6 april 2015 / 11:16

  Wauww, weer een paar ‘to go’ plekken erbij! Zelf ben ik vorig jaar naar Thailand gegaan, ook daar had je van deze prachtige plekken, ik houd van reizen en ik hoop dat ik nog een van deze eilanden mag gaan bezoeken. 🙂

 15. Avatar 7 april 2015 / 15:36

  Maladiven en Hawaii lijken me ook geweldig! M’n vriend en ik zitten elkaar altijd lekker te maken met plaatjes van Bora Bora. Lijkt wel een beetje op de Maladiven…

 16. Avatar
  Laura
  8 april 2015 / 10:59

  He Serena,

  wat een heerlijk artikel!
  Ik heb afgelopen zomer samen met mijn vriend rond getrokken door Maleisië …en voeg alsjeblieft aan dit heerlijke lijstje Perhentian toe!
  Dit is een eiland aan de oost kant van Maleisië, alleen te bereiken met de boot en er zijn geen eens wegen op het eiland.
  Het was fantastisch mooi, nog niet heel toeristisch en veel mensen vergeleken het koraal met de beroemde Great Barrier reef van Australië.
  Zeker een betoverend mooie plek om eens te bezoeken 🙂 !

 17. Avatar
  Carola
  10 april 2015 / 09:59

  Hawaii moet je zeker naartoe gaan! Ik vond het echt geweldig, en Jurassic Park is er echt opgenomen he 😉 , op Maui in de Garden of Eden, aanrader om te bezoeken! 😀 Ik wil zeker nog een keer terug.

  • Serena
   Serena
   Auteur
   10 april 2015 / 21:42

   DAT MEEN JE NIET! Dat wist ik dus helemaal niet, maar het deed me er inderdaad zo aan denken. Ah, NOG een reden om naar Hawaii te gaan! 🙂

 18. Avatar
  Leanne
  11 april 2015 / 10:29

  Bora Bora is ook prachtig.. op foto’s haha ik wil er ook zo graag heen!!
  Maar het zijn vooral dure reizen, lang sparen maar dan krijg je echt een droom voor terug!!

 19. Avatar 11 april 2015 / 19:24

  Ik wil ook zo graag nog naar Hawaii. Het is alleen wel mega ver vliegen. Maar dat heb ik er graag voor over:D
  xx

 20. Avatar
  Cecil Lenis
  17 april 2015 / 21:50

  omg ik wil ook zo graag naar de malediven hoog op mn wishlist samen met cebu (filipijns eiland dat is zo’n mooi eiland). Ik wil ook nog een keer graag naar hawaii, ik ben er al een keer geweest maar dat was toen ik 4 was dus wil er graag nog een keer naartoe en nieuw zeeland lijkt me ook echt heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: