Travel tip: met Tele2 goedkoop internetten in het buitenland

Ha, dit is een grappige video van Tele2! Ik kan me nog goed herinneren dat wij vroeger uren vast hebben gestaan onderweg naar onze camping in Zuid-Frankrijk. Het was Zwarte Zaterdag, de drukste vakantiedag van het jaar, en er stond kilometers file. En elk jaar is het weer raak!

Om Nederlandse vakantiegangers dit jaar op de eerste Zwarte Zaterdag van het jaar een hart onder de riem te steken heeft Tele2 een miniversie van Nederland gebouwd langs de Route du Soleil. Om dit dorpje te creëren heeft de provider de hulp ingeroepen van typische Hollandse winkels zoals FEBO, Jumbo en HEMA en ook de muziek van Frans Bauer is aanwezig. Hollandse gezinnen kunnen hier even ontsnappen aan de file en letterlijk én figuurlijk bijtanken met een haring en een Amstel biertje. Heerlijk!

Met deze ludieke actie wilt Tele2 laten zien dat je ‘Nederland’ gewoon mee kunt nemen over de grens. En dat is fijn, want ik verstuur dagelijks wel honderd appjes naar mijn zusjes en vriendinnen, plaats graag veel Instagram foto’s, vind het leuk om te Snapchatten en blijf ook graag op de hoogte van alles wat er zich in Nederland afspeelt. En ik ben niet de enige. Uit onderzoek van MediaTest en Tele2 blijkt dat we het liefst ook in het buitenland mobiel online zijn. Toch zetten 6 op de 10 Nederlanders hun data direct uit zodra ze de grens zijn gepasseerd, want ze zijn bang voor hoge kosten.

Tele2 vindt dat de rem eraf mag. “Trek het internet maar naar hartenlust leeg. Haal alles uit je dag en je mobiel, zonder bang te zijn voor hoge rekeningen”. Want zorgeloos gebruikmaken van je buitenlandbundel is immers ook een vorm van vakantie vieren.

Waar ik zelf het liefst gebruik van maak is Google Maps. Ik zoek er winkels, restaurants en lunchtentjes mee op en navigeer er dan naar toe. In Berlijn fietsten we zonder zoeken en gedoe meteen naar de plek van bestemming, op Bali verdwaalden we niet met onze scooters en ook in Venetië was het een geschenk uit de hemel, omdat we anders ongetwijfeld waren verdwaald in al die ontelbare, smalle steegjes.

StMaarten_ - 44

Verder houd ik van het maken van foto’s die ik meteen op mijn Instagram feed kan plaatsen, ik vind het leuk om te Snapchatten, en handig om mijn mail te checken (werk gaat voor mij ook op vakantie gewoon door) of om Pokémon Go te spelen (in het buitenland heb je meer kans op zeldzame Pokémon). En natuurlijk vind ik het erg belangrijk (en leuk!) om al mijn belevenissen te delen met het thuisfront. We hebben een goede band en we Whatsappen wel honderd keer op een dag, en juist als ik in het buitenland ben vind ik het extra leuk om ze te laten weten wat ik heb gezien en gedaan.

singaporedag1-16

Ik ben dus helemaal blij met het besluit van Tele2 om data in het buitenland aan te bieden voor een prima te betalen bedrag. Voor slechts tien euro heb je namelijk in de hele EU een maandlang 1GB tot je beschikking. Wow, 1GB! Dat is echt megaveel. Ook buiten de EU biedt Tele2 hele voordelige externe internetbundels aan. Klik hier voor de tarieven. Deze vakantie blijft je telefoon dus gewoon aan!

Hoe belangrijk is internet in het buitenland voor jou? Waar gebruik jij het voor?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: