TIP: Waterdichte rugzak van RAINS

TIP: Waterdichte rugzak van RAINS

Deze rugzak is waterdicht en hij ziet er ook nog eens hip uit, een echte must have voor de (modebewuste) reiziger. Want de bestemming waar je naar toe reist is niet altijd zonnig, soms kan het ook flink regenen! De weersomstandigheden kunnen wij niet veranderen en soms komt het dan ook voor, dat je een week lang in de regen zit. Tsja, daar kan je niets aan doen! Dat heb ik bijvoorbeeld ook in Kroatië meegemaakt in oktober, de natuur zag er prachtig uit maar het regenen hield maar niet op! Van miezer tot stortregen, ik heb het allemaal meegemaakt en ik kwam na 2 dagen droge broeken tekort.

TIP: Waterdichte rugzak van RAINSTIP: Waterdichte rugzak van RAINS

Die natte broeken konden mij niet zoveel schelen, maar ik maakte mij wel erg zorgen om mijn mobiel en camera die ik altijd bij mij draag als ik op reis ga. De rugzak die ik mee had was namelijk niet volledig waterdicht en toch wilde ik graag de deur uit natuurlijk. Ik maakte meteen wat notities op mijn travel-verlanglijstje: een regenjas, regenbroek en waterdichte tas. Iemand gaf mij de tip om eens het merk Rains te bekijken (super thanks!), een Deens merk die mooie en modebewuste regenkleding maakt. Geen vormloze poncho’s maar getailleerde trenchcoats.

Naast dat een waterdichte jas en broek handig zou zijn voor op reis, is een tas ook erg belangrijk om je spullen te beschermen tegen de regen. Vaak neem ik ook een laptop mee op reis en daarom heb ik uiteindelijk ervoor gekozen om deze rechthoekige mat zwarte rugzak van Rains aan te schaffen. Ik heb hem besteld via Zalando.nl voor €79,-.

Rains_ - 5

De tassen van Rains zijn op een waterdichtheid van 8.000mm getest waardoor je je echt geen zorgen hoeft te maken. Daarnaast zijn alle naden zijn met een speciale techniek aan elkaar gesmolten, waardoor ze volledig waterdicht zijn. Wat ik op het begin wel apart vond, is dat de tas opengaat en sluit met een klep met 2 magneet knoopjes (en een haaksluiting). Geen rits! Hij lijkt daardoor open, maar door de manier waarop de tas gemaakt is, zal er geen regen in je tas lopen. En ja, ik heb inmiddels al een hoop regenbuien overleefd met deze tas, waardoor ik het met zekerheid kan zeggen. (Ik hoop nooit een uitzondering mee te mogen maken, maar wie weet…).

Rains_ - 4

Deze rugzak heeft een groot binnenvak waar je een hele hoop in kwijt kunt. Tegen de rug aan zit een apart gedeelte om je laptop in te stoppen, met een zachte tussenwand. Dit vak is diep en elke laptop past erin. Aan de voorkant zit aan de binnenkant nog een klein vakje waarin je bijvoorbeeld je portemonnee of sleutels in kunt bewaren, zodat je niet helemaal naar de onderkant van je tas hoeft te graaien. Daar hebben ze slim over nagedacht! Maar dat is nog niet alles…

TIP: Waterdichte rugzak van RAINS

Aan de achterkant van de rugzak zit een klein vakje voor je mobiel of OV-pas, dit vakje zit tegen je rug aan als je de rugzak draagt. Je kunt heel veilig je mobiel / OV-pas tegen je lichaam aan dragen EN je hoeft je rugzak niet af te doen, als je deze items moet hebben. Voorheen was het altijd een klein gevecht om mijn OV-pas uit mijn portemonnee te halen, die weer ergens in het grote vak van mijn rugzak zat verstopt. Nu heb ik hem in 1 seconde te pakken. Daar hebben ze goed over nagedacht, echt top!

De bandjes zijn verstelbaar en de tas zit comfortabel op je rug. Het model is lang en slank (30 cm breed, 50 cm hoog en 11 cm diep), waardoor er veel in kan zonder dat je tas echt dik en ‘bulky’ eruit ziet. De matzwarte kleur en de vorm maken hem erg stoer, I love it!

TIP: Waterdichte rugzak van RAINS

Rains denkt trouwens ook nog eens aan het milieu, de producten zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. Zo zijn er gerecyclede PET-flessen aan de binnenkant met een waterdichte polyurethaan coating verwerkt, dit maakt de tas licht in gewicht en waterdicht. De rug van de tas is trouwens gemaakt van een ademende stof, zodat je tijdens warme dagen geen last krijgt van een oververhitte (lees: zwetende) rug! Ook wel belangrijk natuurlijk 😉 (alhoewel je dat in tropische temperaturen natuurlijk niet kunt voorkomen).

Jullie lezen het: ik ben enthousiast! Daarom wilde ik heel graag deze tip met jullie delen. Rains zal niet het enige merk zijn met mooie regendichte kleding dus als jullie nog meer mooie merken kennen, deel ze dan gerust met elkaar in de comments. Voor nu houd ik het bij een rugzak, maar er is een grote kans dat ik straks ook nog een regenjas erbij haal. Want ja, ik ben iemand die dol is op functionele (maar fashionable) items en het liefst ben ik altijd op alles voorbereid. En wie weet waar mijn volgende reisje heen zal zijn… Het zou zo maar een regenachtige bestemming kunnen zijn 😉

Rains producten zijn verkrijgbaar bij diverse winkels en webshops zoals Zalando, Bijenkorf en Sissy-Boy.

Liefs Tara
@taraverbon

Share:

18 Reacties

 1. Avatar 12 januari 2016 / 08:25

  Ik vind het een hele handige tip Tara ! Thanks!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   13 januari 2016 / 11:11

   Graag gedaan!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   13 januari 2016 / 11:12

   Ja he? Dankjewel!

 2. Avatar
  suus
  13 januari 2016 / 09:53

  Ziet er handig uit! Ik heb een regenjas in trenchcoat stijl van het Nederlandse merk happy rainy days. Ook een aanrader!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   13 januari 2016 / 11:11

   Hi Suus, ah tof thanks voor de tip ik ga het merk eens bekijken! xoxo

 3. Avatar
  Diana
  13 januari 2016 / 11:22

  Die lijkt me heel handig als schooltas, in Nederland regent het behoorlijk vaak:(
  Ik ga hem zeker aanschaffen! Supergoede tip, dankjewel.

 4. Avatar 13 januari 2016 / 11:29

  Wauw, ik vind deze echt heel erg gaaf! En ook nog eens super handig natuurlijk omdat hij waterdicht is. Score!

 5. Serena 13 januari 2016 / 13:11

  hee Taar, ik zag hem gisteren natuurlijk al bij jou en ik vind hem zo mooi en ook nog eens handig! Misschien dat ik er ook wel eentje ga halen 🙂 Mooie review!

 6. Avatar
  Minahil
  14 januari 2016 / 12:19

  Supertof artikel Tara. Was al een tijdje op zoek naar een rugzak en meteen verliefd geworden op deze. Mijn laptop is namelijk 17″, past deze volgens jou dan in deze tas? Thanks alvast ! Xx

  • Avatar
   Marian
   4 januari 2017 / 17:05

   ik heb de 15’6 inch besteld bij zalando. Mijn 15,6 inch laptop past er net in dus jou 17 inch gaat er waarschijnlijk niet inpassen. De klep van de tas neemt aardig wat centimeters in beslag waardoor de tas groter lijkt dan hij is. Ik vond hem erg groot staan bij mezelf, ik ben 1.65. De rugzak kwam van mijn schouders tot aan mijn kont! Ik ga hem ook terugsturen en de mini variant proberen. Hopelijk dat mijn laptop daar wel in past.

 7. Avatar 15 januari 2016 / 11:52

  Ik vind het echt een hele mooie tas! Net wat je zegt, hij is zeer geschikt voor de mode bewuste dame. Hier zie ik mijzelf wel mee op reis gaan 🙂

 8. Avatar
  Louise
  17 januari 2016 / 23:16

  Toevallig, ik was al enige tijd naar deze tassen aan het kijken! Is de jouwe nu blauw…? Want die kleur heb ik niet eerder gezien en vind ik heeeeel mooi..! Op zalando vind ik deze niet, of heb je een link? Mijn dank zal groot zijn! X

 9. Avatar
  Nadia
  29 maart 2016 / 12:59

  Ik kan deze rugtas nergens meer vinden, weet jij waar je hem kunt kopen behalve bijenkorf, zalando of Sissy-Boy?

  • Tara
   Tara
   Auteur
   1 april 2016 / 09:55

   Hi Nadia, ik heb de kleinere versie van deze tas gisteren gespot bij de Urban Outfitters. En verder zou ik het niet zo snel weten! xx

 10. Avatar
  Melissa
  25 januari 2017 / 19:48

  Door Google ben ik bij deze review van jou gekomen. THANX, ik heb hem direct besteld via Zalando. AAAH <3 Ik heb wel de mini versie besteld, aangezien ik al een mini ben ;')

  • Tara
   Tara
   Auteur
   3 februari 2017 / 16:45

   Hi Melissa,
   Ah cool! Hij is fijn he? Mijn zus heeft ook de mini, echt een mooi formaatje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: