Suite Novotel Den Haag

Afgelopen zaterdag was ik als host aanwezig bij het tweede Ziaja filiaal in de Prinsestraat in Den Haag (lees hier mijn verslag) en daarom leek het me handig om de nacht ervoor al in Den Haag te vertoeven. Ik bedoel, ik ken mezelf, en ik zag het al helemaal gebeuren dat ik me zou verslapen en te laat op het event zou aankomen. Gelukkig mocht ik een nachtje logeren in Suite Novotel, een gloednieuw hotel midden in hartje Den Haag.

Suite-Novotel-Buitenkant

Suite Novotel bevindt zich aan de Grote Marktstraat 46, recht tegenover de Bijenkorf en naast de V&D en Marks & Spencer. De ingang is niet voor iedereen even makkelijk te vinden omdat het hotel zich grotendeels boven de winkels bevindt. Via de straatkant ga je namelijk met de lift omhoog naar de eerste verdieping, waar je uitkomt bij de receptie.

Suite Novotel heeft de perfecte locatie voor zowel mensen die een dagje Den Haag willen doen als mensen die Den Haag bezoeken voor zakelijke doeleinden. Suite Novotel is namelijk een zogeheten ‘long stay’ hotel, oftewel een hotel die zeer comfortabel en geschikt is om langer dan 2 nachten achtereen te verblijven. Ik was erg benieuwd naar hun concept en stond dan ook te trappelen om er te overnachten. Met een Lush Bath Ballistic in de aanslag betrad ik het hotel.

suite novotel_06 suite novotel_05 suite novotel_08

En wow, wat een binnenkomer! De receptie is trendy en kleurrijk ingericht en geeft me echt een warm en gezellig ‘huiskamer gevoel’. De prachtige design meubelen zijn comfortabel en doen Scandinavisch aan. Er komt veel licht binnen via de grote ramen die lopen van de vloer tot aan het hoge plafond. Heel ruimtelijk en open. In een hoekje hoor ik twee zakenmensen kletsen. Verderop zit een ouder Aziatisch echtpaar te knabbelen op een lunch en voor mij staan een moeder met een dochtertje te wachten. Suite Novotel is dus niet per se een business hotel gevuld met chagrijnige zakenmannetjes, iets wat ik wel had verwacht door de ‘long stay’ optie. Ik ben blij te zien dat het hotel ook gewoon gevuld is met gepensioneerde toeristen en gezinnen.

suite novotel_01
suite novotel_10 suite novotel_09

De kamer is 30 vierkante meter groot en lekker ruim opgezet. De WC is apart, dat vind ik zelf wel fijn, en er is zelfs een soort inkeping in de muur waar je perfect je koffer in kunt zetten. Handig, want die staat of ligt dan verder nergens in de weg. Er is een comfortabele bank in het zitgedeelte, een kluis, een soort keukengedeelte met koelkast (leeg, dus geen torenhoge kosten voor de minibar, maar je mag het gewoon zelf vullen), magnetron en een waterkoker. Ik mis alleen nog wat borden, kommen, bekers en bestek. Voor een long stay hotel met een eigen keukentje was dit wel passend geweest.

In het midden van de kamer staat een TV die je zowel naar de zithoek als naar het bed kunt draaien. In de zithoek zijn een aantal stopcontacten waar je je laptop kunt inpluggen en het allerbeste: wifi is gratis (en vrij snel!) en je logt gemakkelijk in zonder wachtwoord. Je kunt dus al je apparaten aansluiten zonder eerst voor elk apparaat een aparte code te moeten invullen, lekker makkelijk!

suite novotel_16

Deze Annick Goutal geurkaars is heel petite en kreeg ik cadeau bij mijn Diptyque bestelling. Door het kleine formaatje is hij perfect als travel candle! Ik vind het fijn om kaarsjes mee te nemen op reis, het maakt de hotelkamer wat huiselijker en vult de ruimte met een vertrouwde geur. Deze kaars ruikt echt heerlijk en geeft superveel geur af! De geur heet ‘Noel’ en deze kaars ruikt dan ook naar Kerstmis; dennenbomen, sinaasappels, vleugjes kaneel en andere kruiden. Echt een topper!

suite novotel_03suite novotel_02

De kamer beschikt over dunne, witte gordijnen waarmee je het slaapgedeelte van de zithoek kunt scheiden. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld TV gaat kijken vanaf bed of wanneer je gaat slapen. Of wanneer jij wilt chillen op bed en je partner nog even wilt werken in het zitgedeelte. Het creëert een knusse sfeer en geeft een gezellig, huiselijke gevoel. Achter de gordijnen bevindt zich ook een kledingkast met erg veel kastruimte. Ik vind het zelf erg fijn om mijn kleding uit te hangen als ik wat langer in een hotelkamer verblijf, dus het is fijn dat er een mooie, ruime kast in deze hotelkamer zit.

suite novotel_13 suite novotel_14 suite novotel_15

De badkamer is vrij ruim en ziet er fris en modern uit met antracietgrijze muren en witte badkamermeubels. De douche is in een aparte cabine en bevat een stortdouche, ah wat een luxe! Er is ook een bad aanwezig waar ik helemaal blij mee was. Thuis heb ik namelijk geen bad dus als ik weet dat ik in een hotel ga overnachten met een bad gaat er een Lush Bath Ballistic mee! Ik heb hier dan ook gretig gebruik van gemaakt en heb vrijdagavond uitgebreid lopen badderen. De badkamer is mooi strak en clean en hier kun je jezelf heerlijk pamperen. ’s Ochtends nam ik een douche onder de rain shower en wow, dat is een goede en verkwikkende start van een nieuwe dag! Ik zou thuis ook wel zo’n badkamer willen hebben.

suite novotel_11

Het bed is zacht en comfortabel, ik sliep echt als een roosje! Handig is het ‘bakje’ in het nachtkastje, waar je veilig je mobiel in kunt leggen. Zo hoef ik in elk geval niet bang te zijn dat ik mijn iPhone tijdens mijn slaap van het nachtkastje afstoot!

suite novotel_12

Kijk, en zo werd ik wakker! Nadat ik de gordijnen had geopend keek ik uit over hartje Den Haag. De locatie van Suite Novotel is echt perfect. Je loopt even de deur uit en je bevindt je midden in het stadscentrum. Je kunt gemakkelijk langs de food hall van Marks & Spencer wippen om wat magnetronmaaltijden in te slaan die je vervolgens kunt opwarmen op je hotelkamer. Ideaal!

suite novotel_07 suite novotel_04

Het ontbijt is beneden in de receptie en bestaat uit zoete broodjes, croissants, ambachtelijke broden en sneetjes brood om te toasten, eieren, spek, hartig en zoet beleg, koffie, thee en verse jus d’orange. Kortom, lekker vers en lekker uitgebreid en voor elk wat wils! Het fijne is dat het ontbijt is inbegrepen bij de prijs. Ik heb in elk geval genoten van mijn ontbijtje in de prachtige ‘huiskamer’. Het licht schijnt er ook zo mooi naar binnen dus dat is een uitstekend begin van de dag!

Ik zou zo weer in Suite Novotel overnachten. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, de locatie is echt op en top perfect, de kamers zijn modern en toch ook huiselijk en gezellig en van alle gemakken voorzien, de wifi is makkelijk én gratis en ontbijt is inbegrepen bij de prijs. En wat is de prijs dan, vraag je je nu vast af? Kamers gaan vanaf €89 per nacht. En dat vind ik, gezien de toplocatie, goede service en prachtige kamer, echt helemaal niet duur.

Suite Novotel Den Haag City Centre
Grote Marktstraat 46 – 2511 BJ  Den Haag

Wat is jullie indruk van het nieuwe Suite Novotel Den Haag? Zou jij hier een nachtje willen slapen?

Share:

10 Reacties

 1. Avatar
  Tamara
  27 november 2014 / 14:25

  Wauw, wat een modern hotel! Erg mooi. Daar zou ik ook wel een nachtje willen verblijven na een lekker dagje shoppen in Den Haag..

 2. Avatar 27 november 2014 / 15:55

  Wacht een mooi hotel en wat een prachtige foto’s! Hebben je die zelf gemaakt, want dan heb je echt talent voor architectuur fotografie.

  • Serena
   Serena
   Auteur
   28 november 2014 / 12:16

   hi Maris, alleen de eerste foto heb ik niet zelf gemaakt (ik was vergeten foto’s te maken van de buitenkant), maar de rest is allemaal door mij gefotografeerd. Dank voor je compliment! 🙂

 3. Avatar 27 november 2014 / 15:57

  Wacht een mooi hotel en wat een prachtige foto’s! Heb je die zelf gemaakt, want dan heb je echt talent voor architectuur fotografie.

 4. Avatar 28 november 2014 / 10:25

  Ik vond het een heerlijk hotel en heb inderdaad gebruik gemaakt van de magnetronmaaltijden van de M&S, nommm 😉
  En je zou bijna zeggen dat we op dezelfde kamer hebben overnacht, kijkende naar het uitzicht. Same view!

 5. Avatar 1 december 2014 / 12:09

  Wat een prachtig hotel! En wat heb je toch weer mooie foto’s gemaakt. Wat erg dat het mij als Hagenees niet eens is opgevallen dat daar nu het Suit Novotel zit! In de Passage zit volgens mij het ‘gewone’ Novotel, dat is echt zo’n super deluxe business hotel.

 6. Avatar 2 december 2014 / 18:03

  Wow, die prijs had ik dus niet verwacht! Ik ga er zelf morgen slapen wat me wel bijzonder lijkt want Den Haag is mijn eigen stad. Heel benieuwd en nu nog meer zin na dit verhaal.

 7. Avatar
  @nn
  4 december 2014 / 15:59

  Wauw echt heel mooie hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: