Scooteren en rijst planten in Bali!

Bali Afl 2-9

Ons tweede avontuur in Bali staat online op het Wander YouTube kanaal! In deze aflevering stappen we op de scooter – het ideale vervoersmiddel in Bali. Serena en ik hebben wel eens eerder op een scooter gereden, maar voor Tara was alles helemaal nieuw. Dat was even wennen dus! Gelukkig is het verkeer in Bali scooters enorm gewend en gaan ze hier ook erg soepel mee om. Midden op de straat stoppen, elkaar van alle kanten inhalen… het gebeurd hier allemaal. En dat klinkt op het eerste gezicht misschien eng, maar dat is het juist niet! Ben je een iets minder ervaren rijder, dan hebben ze daar hier absoluut geen problemen mee.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken!

We reden met de scooters naar de markt, waar we hadden afgesproken met onze gids. Hier is van alles en nog wat te koop en we kopen wat ingrediënten. En de challenge hier is dat we wel moeten afdingen wat hier gebruikelijk is! Ook stellen we een aantal offermandjes samen met prachtige bloemen die we later bij het altaar mochten leggen.

Bali Afl 2-16

Na de markt stapten we weer op de scooters en reden we verder naar de rijstplantages. Hier mochten we op het rijstveld van onze gids een aantal rijstplantjes planten en oh boy, wat is dat zwaar werk! In de volle zon, in de hitte, voorover gebukt en in de modder… Heel heftig maar wat vond ik het een eer om dit in hun eigen familie-veld te mogen doen. Ik hoop dat er binnenkort iemand een rijstkorrel eet die ik heb gepland haha!

Tot nu toe is deze aflevering mijn favoriet geweest van onze Wander avonturen. Dat komt omdat ik in deze aflevering echt een enorme band, een soort familieband voelde met de gids en zijn familie. Hij deed ons zo aan onze ooms denken en zijn vrouw deed ons zo aan onze tante denken! Echt een dag om nooit meer te vergeten en wat ben ik blij dat hij op deze manier is vastgelegd 🙂

Bali Afl 2-11

Wat vonden jullie van deze Wander aflevering? En ben jij wel eens in Bali geweest?

Liefs, Larissa
@larissaverbon / @travellab.nl

Share:

1 Reactie

  1. Avatar
    Mandy Annet
    22 juni 2016 / 00:14

    Wat een moooie foto’s! En Tara op de scooter, echt ge-wel-dig hahah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: