Samsung Galaxy Camera, perfect voor op reis

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe camera in mijn bezit, namelijk de Samsung Galaxy Camera die je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen op reclames en advertenties in de stad. Via Instagram heb je misschien wel foto’s voorbij zien komen met de hashtag #goedverhaal. Deze foto’s waren allemaal gemaakt met de Samsung Galaxy Camera en waren onderdeel van de campagne voor deze camera. Ik heb de camera nu een tijdje uit kunnen proberen, dus het leek mij hoog tijd voor een camera review. In verband met tijdnood en mijn weekje in Las Vegas deze keer in artikel-vorm!

Ik heb een tijdje geleden ook de Nikon COOLPIX S800c gereviewd (lees dat artikel hier) en de Samsung Galaxy Camera is een soort gelijke camera. Ook met deze camera kan je namelijk internetten, mailen, apps downloaden en meteen foto’s en video’s uploaden naar je social media kanalen. De vorige keer was ik redelijk tevreden over de camera, maar over de Samsung Galaxy Camera ben ik nog wat positiever en gelukkiger! Deze camera heeft naast z’n extreem geweldige zoomlens ook heel veel andere opties waardoor het fotograferen in elke situatie en omgeving heel goed kan en waardoor je de mooiste foto’s krijgt. De camera heeft een hele boel leuke opties, waardoor het niet zomaar een digitale camera is. Hieronder een beknopte opsomming van de kenmerken van deze bad boy:

 • Smart PRO Mode
  Verschillende opname mogelijkheden voor de mooiste foto’s! 
 • Slow Motion Video
  Beelden opnemen met 120 frames p. seconde, met een resolutie van 720 x 480.
 • 121.2mm (4.77”) HD Super Clear Touch Display
  Prachtig groot en uiterst scherpe 308 pixels per inch met prachtige kleurenbeeld. 
 • Minimal Organic Design
  Het eenvoudige en tijdloze ontwerp zorgt voor fijne bedieningsmogelijkheid.
 • Voice control
  Geef de camera d.m.v. je stem opdracht voor het maken van een foto, video en meer. 
 • Photo Wizard
  Foto’s op een eenvoudige en professionele manier bewerken op de camera zelf. 
 • Movie Wizard
  Video’s makkelijk omzetten in mooie ge-editte films. 
 • SMART Content Manager
  De SMART Content Manager zorgt ervoor dat foto’s geordend opgeslagen worden. 
 • Share Shot
  Deel een foto razendsnel met met maximaal 8 andere apparaten binnen bereik met Wi-Fi.
 • Auto Cloud Back-up
  Er wordt automatisch een back-up van de foto gestuurd naar de Cloud.
 • Seamless Connectivity (3G & WiFi)
  Rechtstreeks vanaf de camera afbeeldingen en video’s uploaden naar Social Media kanalen. 

Ontwerp
De Samsung Galaxy Camera is er in het wit en donkerblauw, deze laatste heb ik zelf in bezit en ik was in het begin een klein beetje teleurgesteld dat er niet is gekozen voor een klassieke zwarte kleur. Maar goed, daar is verder overheen te kijken. De camera zelf is vrij zwaar en ietsje log en dat was wel eventjes wennen. Aan de voorkant bevindt zich uiteraard de lens en hebben we daarnaast een bolling op de camera zitten wat er voor zorgt dat de camera fijn in de hand ligt. Echt iets wat je bij een smartphone en andere compact camera nog wel eens kan missen! De achterkant van de camera bestaat grotendeels uit een enorm touchscreen, wat er heel erg luxe en hightech uit ziet. Verder heeft de camera slechts 3 knoppen waardoor het ontwerp er strak en minimalistisch uit ziet. Aan de zijkant van de camera vind je ook de oplaad-aansluiting, dit is een micro-usb. De bijgeleverde oplader is zowel voor het opladen bedoeld maar kan ook verwijderd worden van de oplaadstekker zodat je een usb-kabel overhoudt. Heerlijk makkelijk zodat je niet veel spullen hoeft mee te nemen. Onderop de camera vind je een statief-aansluiting en een schuifvakje voor de accu, simkaart (waarmee je de camera op mobiel internet kan laten draaien!), plek voor een microSD kaart wanneer je extra geheugen wilt toevoegen en een aansluiting voor een micro-hdmi kabel.

Bediening
Doordat er gekozen is voor een enorm touchscreen, is er slechts plek voor 3 andere knoppen. Bovenop vind je de aan/uit knop, de sluiterknop en zoomschuif in één en aan de linkerzijkant vind je de knop om de ingebouwde flitser naar boven te brengen. Alle andere opties op deze camera bedien je met het touchscreen wat erg fijn werkt. De camera draait op Android, wat voor mij als Apple gebruiker eerst eventjes uitproberen was, maar het wijst zich zelf al snel. Via de Google Play Store kan je verschillende apps downloaden (mijn favorieten Instagram en Facebook stonden al geïnstalleerd!) waardoor je je foto’s leuk kan bewerken en natuurlijk kan delen. Je zal misschien denken “eh, mijn smartphone kan dit ook” en dat klopt zeker, echter zijn sommige situaties toch beter vast te leggen met een echte camera en kan je in dit geval ze ook meteen delen via je Social Media kanalen. De camera kan je met behulp van de aan/uit knop boven op uiteraard uitzetten, maar ook op vliegtuigstand en in slaapstand zetten. In het laatste geval is de camera erg snel weer aangezet en meteen klaar voor gebruik. Indien je de camera langer dan een x aantal minuten niet gebruikt, zal deze automatisch uitgaan om de batterij te sparen.

Camera + opties
Allereerst is de 21x zoom erg opvallend aan deze camera en blijft de kwaliteit van het beeld ook nog redelijk goed! Ook tijdens het filmen is de zoom te gebruiken, waardoor je leuke situaties kunt vastleggen. Ook een dikke plus vind ik dat de camera erg snel scherp stelt. Zowel voor het maken van foto’s als tijdens het opnemen van video’s. Er zijn verschillende opties op de camera voor verschillende omstandigheden. Zo heb ik vaak gebruik gemaakt van de ‘landschap’ optie, die ervoor zorgde dat het groen van de natuur en het blauw van de lucht ook perfect overkwamen op de foto’s. De panorama-optie op de camera is ook heel erg handig in gebruik, het geeft gemakkelijk aan hoe ver je moet draaien, of je te hoog of te laag zit zodat je altijd de mooiste panorama’s schiet. Een erg leuke optie tijdens vakantie’s en citytrips!

Overige opties en opmerkingen
De camera heeft een standaard ingebouwd geheugen van 4GB en dit kan je eventueel uitbreiden met geheugen op een microSD kaart die onderaan de camera ingebracht kan worden. Halverwege mijn week in Barcelona had ik zoveel gefilmd en gefotografeerd dat ik geen ruimte meer op de camera had. Geen nood! Ik heb toen al mijn foto’s en video’s met behulp van wifi naar mijn DropBox account geïmporteerd. Op de Samsung Galaxy Camera kan je heel gemakkelijk je bestanden naar de DropBox importeren, waardoor je deze weer van de camera kan afhalen. Resultaat; weer genoeg ruimte op je camera voor nieuwe foto’s en video’s en je eerdere bestanden staan veilig op je DropBox account. Tara die ook toegang heeft tot dat account kon op die manier alvast mijn belevingen zien en meemaken.

De batterijduur van deze camera is erg goed en het opladen neemt ook niet erg veel tijd in beslag. Ik heb de camera natuurlijk nog niet erg lang in gebruik, maar tijdens mijn week met vrijwel continue gebruik heb ik de camera 3 keer hoeven opladen.

Foto’s en video’s

Bekijk ook eens mijn 3 vlog’s die ik eerder in dit artikel heb geplaatst, geschoten met de Samsung Galaxy Camera.

De Samsung Galaxy Camera in het kort:

 • Model: Samsung Galaxy Camera EK-GC100
 • Prijs: € 499,-
 • Besturingssysteem: Android 4.1 (Jelly Bean)
 • Afmetingen: 12,8 x 7 x 1,9 centimeter
 • Gewicht: 300 gram
 • LCD-monitor: 4,8 inch HD
 • Resolutie: 4608 x 3456 pixels
 • Videoresolutie: 1080p, 30 beelden per seconde, stereo
 • Opnameformaat: JPEG, H.264, MPEG-4
 • Scherpstellen: Contrast autofocus (enkelvoudig, continu, manueel)
 • Zoom: 21 x optische zoom
 • Lichtsterkte: F2,8 – F5,9
 • Lichtgevoeligheid: ISO 100-3200 en automatisch
 • Sensor 1/2,3 inch CMOS sensor, 16 megapixels

Pluspunten: Geweldig en groot touchscreen, leuke camera opties, geweldige zoomlens, snel scherp stellen van beelden tijdens het filmen, goede connectie met DropBox, de optie voor het kunnen toevoegen van leuke apps, ligt lekker en stevig in de hand.

Minpunten: Iets wat zwaar en log ontwerp, de camera wilt nog wel eens omvallen, wanneer de camera helemaal uitstaat heeft deze wel even tijd nodig om op te starten, je eerst moet Samsung Kies installeren voordat foto’s op de pc kunnen worden gezet en werkt niet in combinatie met iPhoto (Apple).

Ik vind het een hele fijne camera voor erbij, naast mijn Sony A330 spiegelreflex camera. Mijn camera kan namelijk geen video’s opnemen, maar gebruik ik nog steeds wel het liefst voor het maken van product en outfit foto’s. Tijdens mijn week in Barcelona had ik beide camera’s mee, maar heb ik echter de Sony elke dag thuis gelaten omdat deze toch te zwaar en groot is om de hele dag mee op stap te nemen. De Samsung Galaxy Camera is daarom een perfecte aanvulling en erg geschikt voor vakantie’s en andere tripjes. Ik hoop dat jullie dit review nuttig en duidelijk vonden. Heb je nog vragen, ask me in the comments below en ik zal proberen (let op, ik ben absoluut geen fotografie expert) deze voor je te beantwoorden!

xoxo Larissa

Share:

35 Reacties

 1. Avatar 18 februari 2013 / 14:44

  Ik denk dat dit een hele goede camera voor mij zou zijn voor als ik straks 2,5 maand in het buitenland zit. Ga denk ik mijn oudere camera (ligt meer in de kast dan dat ik heb gebruik..) proberen te verkopen en dan deze terug kopen. Het is btw een duidelijk review, well done!

 2. Avatar 18 februari 2013 / 17:01

  Hm, specs zijn natuurlijk best persoonlijk. Eerlijk gezegd vind ik het te duur voor wat je er voor terug krijgt! Neemt niet weg dat Samsung een super fijn merk is, ik ben nog steeds dol op mijn Note 2 (die overigens ook hele mooie foto’s maakt IMHO).

  • Larissa 18 februari 2013 / 17:29

   Nou, de specs zijn feiten. Mijn ervaring ermee is natuurlijk wel persoonlijk!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: