Onze roadtrip in Florida (reisdagboek 2)

afbeelding1

Goedemorgen iedereen! Ik tik dit momenteel terwijl er een zonnetje naar binnen schijnt, helemaal fijn maar buiten is het wel ietsje frisser dan die heerlijke temperaturen die we in het tropische Florida hadden. Wij denken dat dit echt een geweldige spot is om te overwinteren, want je had elke dag zon, elke dag een aangename temperatuur en er is ook nog eens elke dag weer wat leuks te doen – of juist helemaal niets doen natuurlijk. Wil je weten wat we nog meer in Florida hebben uitgespookt?

Dolfijnen spotten in Napels!

In dit tweede deel van onze reisdagboek nemen we je mee naar een volgende stad: Napels! We kregen via onze social media (volg je ons al via @Travellab.nl?) te horen dat je hier dolfijnen kon spotten. En laten we dat nou echt geweldig vinden! Bij aankomst zagen we meteen al een vin boven het water uitpiepen: een dolfijn! En daar nog een, en daar nog een! We keken echt onze ogen uit want we hebben heel wat dolfijnen gespot die het volgens ons ook allemaal maar reuze interessant vonden. Dit is de perfecte plek om met zekerheid dolfijnen te zien!

Hierna zijn we de auto ingestapt voor onze volgende bestemming: Fort Meyers, maar voordat we daar aankwamen hebben we eerst een stop gemaakt bij een fijn outlet-centre: Miromar Outlet. Hier kan je heerlijk shoppen bij bekende winkels en designer merken. We zijn hier goed geslaagd!

afbeelding2

Fort Myers, Sanibel Island en Captiva Island

In Fort Myers keken wij wederom onze ogen uit want de straten zijn allemaal onwijs kleurrijk en knus. Echt super leuk om te zien! Vanuit Fort Myers is het een goed idee om ook door te rijden naar de eilanden. Wij stapten de auto in voor onze volgende bestemming op ongeveer een half uur rijden: Sanibel Island. Wij hadden de tip gekregen dat dit eiland echt top zou zijn om te bezoeken. En ze hadden gelijk! De stranden zijn wit en het zand is net poeder. De zee zelf is prachtig blauw en het is ook heerlijk rustig. Echt een aanrader als je de rust op wilt zoeken. We hebben hier rondgeslenterd rondom het strand en bezochten ook de pier, waar men aan het vissen was. Je schijnt hier ook dolfijnen te kunnen spotten, maar wij hebben ze helaas niet zien zwemmen. Hierna zijn we ook doorgereden naar Captiva Island, aangezien dit ook vlakbij lag op weer ongeveer een half uur rijden. Ook hier vind je schattige cafeetjes en prachtige mansions met uitzicht op de zee. Het is erg leuk en makkelijk om er een kleine roadtrip van te maken als je Fort Myers bezoekt!

Aligators en krokodillen spotten in de Everglades

Van Fort Myers was de reis gepland naar Fort Lauderdale en onderweg kom je dan langs de wereldberoemde Everglades. Ook een hotspot om niet te missen! We hebben bij Everglades Safari Park een boottour gedaan, waarbij je in een bootje door de Everglades vaart met een gigantische propeller achterop. Onze gids deelde ook leuke informatie en weetjes en tijdens de rit zagen we ook een aantal wilde alligators. Super spannend en om nooit te vergeten! Na de boottour reden we door naar ons hotel in Fort Lauderdale. Met veel mooie winkels en eettentjes. De volgende dag reden we vanaf Fort Lauderdale naar Miami voor de laatste paar uurtjes in de stad voordat we onze huurauto weer moesten inleveren. Florida, je was weer geweldig!

Ben jij wel eens in Florida geweest? Wat doe jij graag op vakantie?

Liefs, Larissa
@travellab.nl 

P.s. Heb je ook al onze 2e USA Roadtrip vlog gezien?

Share:

4 Reacties

  1. Avatar 8 december 2016 / 14:17

    Zo leuk om te zien dit, ik ben hier ook geweest twee jaar geleden! Liefde voor de Keys 🙂

  2. Avatar 14 december 2016 / 19:05

    Zo leuk!
    Ik ben al eens in Florida geweest maar dat is al zo lang geleden! Ik wil zeker nog eens terug 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: