Report | Hilton Airport Hotel overnachting, zo ga je pas écht stressvrij op reis

Op vakantie gaan. Voor velen betekent dit weer even opladen, genieten, lekker rustig aan doen en vooral… genieten. Voor mij staat op vakantie gaan eigenlijk altijd gelijk aan stress. Stress, omdat ik vlak vóór ik op reis ga nog zo verschrikkelijk veel moet doen. Video’s editten en aanleveren bij de klant, maar ook wat laatste mailtjes beantwoorden, het huis opruimen, mijn paspoort opsnorren (waarom is ‘ie toch altijd kwijt zo vlak voor vertrek?), mijn koffer inpakken en.. had ik mezelf nou al ingecheckt? Op vakantie gaan is voor mij helaas een stressvolle bedoening, en dat is jammer, want het zou juist LEUK moeten zijn.

Nu lees je dit en denk je misschien, maar Sereen, dan pak je toch een keer je koffer 3 dagen van te voren in? En dan zorg je er toch gewoon voor dat je bijtijds begint met opruimen, werk afronden en plannen? Geloof me, ik neem me dit ook elke reis weer voor, maar het LUKT me gewoonweg niet.

Dit keer ga ik op reis met mijn vader. En papa is AL-TIJD op tijd. Hij is zo’n man die liever een half uur te vroeg is, dan 1 minuut te laat. Ik ben precies het tegenovergestelde. Hij heeft me vaak genoeg aangeboden om me naar Schiphol te rijden, en terwijl hij hier met lopende motor voor mijn huis stond te wachten, was ik mijn koffer nog half aan het inpakken. Hij raakte er zelfs een beetje gestresst door, terwijl ik diegene was die mijn vliegtuig moest halen. En die stress wil ik mijn lieve vadertje, en ook mezelf, dit keer niet aandoen.

Het mailtje van Hilton Schiphol met het aanbod voor een gratis overnachting kwam dus echt als geroepen. We vliegen namelijk om 10u ’s ochtends, wat betekent dat mijn vader om stipt 7u ’s ochtends op Schiphol aanwezig wilt zijn. Normaal zouden we dan rond 6u ’s ochtends al van huis moeten, wat betekent dat ik om half 5 al mijn bed uit zou moeten om te ontbijten, aan te kleden en vervolgens flink te stressen omdat ik nog wat laatste dingen zou willen toevoegen aan mijn koffer. HALF 5 ‘S OCHTENDS. In mijn geval betekent dat 3 uur slaap de nacht ervoor, omdat ik tot laat nog deadlines moet af te ronden en mailtjes moet beantwoorden. Ik ga dus altijd helemaal afgepeigerd op reis.

In plaats daarvan zijn papa en ik nu de dag voor vertrek richting Schiphol gereisd. Lekker op ons gemakje, met de trein. We hoefden niet bang te zijn voor eventuele vertragingen: we hadden geen haast, geen stress, want we vliegen toch pas morgen! Eigenlijk was de vakantievoorpret vanaf de treinreis al begonnen. In de trein bekijken we de temperaturen in Kaapstad (oh heerlijk pap, het is er nu 24 graden met zon!) en bedenken we wat we er allemaal willen gaan doen.

Eenmaal aangekomen in het Hilton checken we in en ik merkte dat er meteen een last van mijn schouders viel. Omdat ik in een hotelkamer was in plaats van thuis, is het onmogelijk om op het laatste moment spulletjes in mijn koffer te gooien. Wat ik had ingepakt, daar moest ik het maar mee doen. En was ik écht iets noodzakelijks vergeten, kon ik altijd nog heen en weer reizen. Maar ik had alles bij me, dus geen stress. Ik kon het lekker los laten.

Het Hilton Amsterdam Airport Hotel is overigens een bloedjemooi hotel. In 2013 begon de verbouwing en in december 2015 was het hotel helemaal klaar. Dit is dus een vrij nieuw hotel. De hotelkamer is dan ook modern en van alle gemakken voorzien.

Op de heerlijk zachte, luxe bedden lag een welkomspakketje voor ons klaar: een fluffy badjas met badslippers en een zakje gevuld met Deep Sleep Pillow Spray, oordopjes en een oogmaskertje. Perfect voor een goede nachtrust, maar ook handig om mee te nemen het vliegtuig in!

De kamer is ook voorzien van een hele fijne badkamer met een heerlijke waterval-douche zodat we de volgende ochtend lekker fris en fruitig het vliegtuig kunnen instappen. De producten van PeterThomasRoth ruiken superlekker en geven me het gevoel van luxe.

Omdat we ons in een hotel bevonden voelde het stiekem een beetje alsof onze vakantie al was begonnen. We verblijven 8 dagen in Kaapstad, maar op deze manier verleng je je vakantie (stiekem) met 1 dagje extra. Hoe fijn!

Het Hilton beschikt over een heerlijke spa en het leek me leuk om een ontspannende massage treatment voor papa te boeken, als verrassing! Ik weet dat papa van massages houdt, en hij is de allerliefste en beste vader van de hele wereld, dus hij verdient gewoon een verwenmomentje. Ik heb daarom een massage van een uur geboekt, gevolgd door een scrub treatment van een half uur. Anderhalf uur verwennerij! Hij kwam helemaal ZEN terug op de hotelkamer, hij had er onwijs van genoten en was helemaal soezig en relaxt.

Het eerste dat hem opviel aan de kamer was het prachtige uitzicht over Schiphol. Hij liep meteen op het raam af en vond het reuze indrukwekkend om te zien. Het is dan ook echt een supergaaf uitzicht!

Terwijl papa in de spa onder handen werd genomen, heb ik wat laatste dingetjes afgerond op mijn laptop. Ik moest een groot videobestand versturen en dat ging (tot mijn verbazing) best vlot, want hotel internet is doorgaans tergend langzaam. Het internet in het Hilton Airport hotel is echter razendsnel, en dat is voor mij absoluut een plus.

Goed. Even opfrissen, omkleden, en toen door naar het Bowery Restaurant, gelegen op de begane grond van het hotel. Toen we onze kamer uitstapten was het donker en waren de lichtjes inmiddels aangegaan, en wow! We waren op de Enterprise! Het leek net alsof we in een sci-fi film waren beland en onze kajuit van het ruimteschip uitstapten, haha. Het design van het hotel is werkelijk prachtig. Heel futuristisch, strak en indrukwekkend.

De menukaart van Bowery Restaurant is echt een DROOM! Echt precies waar papa en ik van houden. De keuken is namelijk een mix van Aziatisch en Internationaal. Denk aan heerlijke visgerechten, gamba’s, de beste en malste stukjes vlees, OESTERS, maar ook BUIKSPEK, dimsum, gyoza, burgers, salades, risotto, gado gado, NASI GORENG, ahhhhhh! Te veel lekkers om op te noemen. Het komt bijna nooit voor dat ik niet kan kiezen, maar deze menukaart maakte het me écht even moeilijk.

Papa en ik hebben echt ontzettend gesmuld en besloten om zeker nog eens terug te gaan naar het Bowery restaurant, maar dan met het hele gezin. Als je met de auto komt krijg je van het restaurant een uitrijkaart waarmee je de eerste 4 uur gratis kan parkeren. Ideaal!

Nadat we onze buikjes helemaal rond hadden gegeten zijn we terug naar onze hotelkamer gerold. Onderweg maakte papa nog even wat foto’s (voor mama), omdat hij het hotel zo ontzettend mooi vond. Als je vanaf de receptie naar boven kijkt heb je echt een adembenemend zicht op de hotelkamers.

Papa en ik waren moe, maar voldaan. Want wát een heerlijke dag was het. Papa heerlijk verwend met een massage en een scrubbehandeling, ik heb nog wat kunnen werken met lekker snel internet. Daarna een fantastisch diner gehad. Ik ben nog nooit ZO CHILL geweest vlak voor mijn vakantie. We zijn lekker bijtijds naar bed gegaan, want de volgende ochtend zou de wekker alweer om 6u ’s ochtends afgaan. We vielen allebei overigens binnen 2 seconden in slaap.

De volgende ochtend was vroeg, het was nog donker buiten, maar toch stond ik heerlijk uitgerust op. Nadat papa en ik een lekkere, frisse douche hadden genomen, rolden we onze koffers naar beneden. Even uitchecken en toen door naar de ontbijtzaal. Gelukkig begint het ontbijt hier al vroeg, namelijk om 6 uur  ’s ochtends al, wat fijn is voor de mensen die een ochtendvlucht hebben.


Het ontbijtbuffet is ONTZETTEND uitgebreid. Er worden verse omeletten voor je gemaakt door een kok, en verder is er van alles te krijgen. Vers fruit, yoghurt, muesli, crackers, verschillende soorten heerlijk brood, hartig beleg, zoet beleg, verschillende fruitige smoothies en sappen, croissantjes, muffins, roerei, gekookte eitjes, werkelijk te veel om op te noemen. Alles was goed bijgevuld en smaakte goed en lekker vers. Met een stevig bodempje aan ontbijt zijn we naar Schiphol gelopen, dit duurde ongeveer 5-7 minuten. Goed te doen, dus. Ons avontuur kon beginnen!

Ik ben ZEER te spreken over het Hilton Airport hotel én over het Bowery restaurant. Ik heb nooit eerder overnacht in een airport hotel, maar het is me zo goed bevallen dat ik het vanaf nu eigenlijk elke vroege reis zou willen doen. Het kost natuurlijk wel weer extra centjes, maar het grote voordeel zit ‘em in het feit dat je vakantie stiekem al één dagje eerder begint, dat je SUPER relaxt op reis gaat, dat je wat later kunt opstaan (en dus extra slaap kunt pakken) en dat je niet hoeft te stressen om files of treinvertragingen.

Een overnachting in het Hilton Airport hotel is te boeken vanaf €143,- (maar gemiddeld zit je op zo’n €200,- per nacht). Stressvrij op vakantie gaan (én je vakantie met één dagje verlengen) is voor mij heel veel waard, dus ik heb dat er de volgende keer ab-so-luut voor over.

Hebben jullie wel eens overnacht in een airport hotel? En zo nee, zou het iets voor jou zijn de volgende keer dat je op reis gaat?

Share:

3 Reacties

 1. Avatar
  cheung
  28 januari 2018 / 12:06

  Klinkt heel erg goed!

 2. Avatar 2 februari 2018 / 08:19

  Netjes en chique!
  Fijne aanrader….
  Mooie foto’s!

  Enjoiy Xoxo

 3. Avatar
  Margreet
  13 februari 2018 / 19:31

  Een goed idee, zeker als je heel vroeg op Schiphol moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: