Popocatepetl is vernieuwd!

Afgelopen zomer heeft restaurant Popocatepetl in Utrecht een transformatie ondergaan. Het restaurant is tijdens de zomerperiode even dichtgegaan en is van een ietwat donker en druk interieur omgetoverd naar een heel andere soort setting. En daar heeft Popo het niet bij gehouden, de kaart heeft namelijk ook een make-over ondergaan en wij werden met een aantal andere bloggers uitgenodigd om naar het nieuwe Popocatepetl 2.0 te komen kijken. Nou, als Popo-fans lieten we ons dat geen tweede keer zeggen en namen uiteraard ook de camera mee om alles vast te leggen. Kijk je mee?

Wanneer je binnenkomt, en wanneer je Popocatepetl al kende met het vorige interieur, dan is het echt eventjes rondkijken en je verbazen over de super leuke verandering! De inrichting is nog steeds wel aan de donkere kant en ook intiem, maar we hadden het ook niet anders willen zien. Mexicaans eten smaakt gewoon in zo’n omgeving het beste en we vinden het ook super mooi om die mooie combinatie te zien van dat warme oranje op de muren en toch ook wat meer strak design door de gekozen accessoires.

popocatepetl-10
popocatepetl-12

Ook leuk is dat het restaurant nog steeds heel intiem en gezellig aanvoelt, zo zijn er verschillende hoekjes gecreëerd in het restaurant die er allemaal ook net wat anders uit zien. Zo voelt het restaurant zeker niet massief aan, terwijl er wel echt voldoende zitjes en plek gecreëerd is. In tegenstelling tot de vorige inrichting is er trouwens wel veel meer ruimte en voelt het ook niet zo krap meer aan – terwijl er volgens mij even veel plek is of misschien wel meer!

De bar lijkt op het eerste gezicht niet heel erg anders, maar de echte kenner ziet het verschil wel en anders is het nu ook gewoon echt een te gekke bar die lekker druk en vol staat (je wilt niet anders met een bar natuurlijk!) maar toch ook super hip en trendy. En vrees niet, ook de apparaten staan zeker nog te draaien voor een glas Frozen Margarita!

Dat is trouwens dan ook meteen het eerste dat ons opviel: de drankenkaart en dan met name het aanbod aan cocktails is flink uitgebreid en je kunt nu bij Popo ook echt terecht voor super lekkere cocktails en zelfs ook een aantal bijzondere keuzes. Wij begonnen de avond met de Frozen Margarita’s, links zie je de lemon (of was het toch een andere smaak?) en rechts de klassieke strawberry. Klik hier alvast voor het cocktail menu!

Op het vorige menu had je al de keuze uit verschillende gerechtjes die je ook met je tafelgenoten kunt delen, maar met de nieuwe kaart is daar nog meer op ingespeeld en is de keuze nog groter! Omdat we zoveel mogelijk hapjes wilden proberen, hebben tijdens ons bezoekje ook alleen onder de ‘To Share’ gerechten gekeken. Deze zijn net wat kleiner en worden per een bepaalde hoeveelheid op tafel geserveerd zodat iedereen zijn eigen bite kan pakken. Ziet er ook meteen echt super schattig uit vind je niet?

De sizes van de to share gerechtjes zijn zeker goed in orde en het zag er allemaal ook ontzettend leuk uit. De prijzen zijn ook zeer schappelijk dus op deze manier kan je lekker veel uitproberen zonder dat je een vermogen kwijt bent en dat is altijd leuk – vooral met zo’n nieuwe kaart. Toch moeten we wel zeggen dat het ons desondanks niet allemaal geweldig smaakte. We misten soms wat smaak en pit dat we eerder wel bij Popo proeften!

Een van de dingen die me meteen opviel aan de nieuwe kaart, is dat ik de nachos als hoofdgerecht niet meer kon vinden. Ik moet helaas wel echt zeggen dat ik daar een beetje teleurgesteld door ben! Dat was namelijk echt hét gerecht dat ik altijd nam wanneer ik met m’n vriendinnen kwam eten omdat het zo lekker was! Nog beter gezegd, als wij kwamen dan hoefden we eigenlijk niet de menukaart te zien, omdat we alle drie standaard de nachos als hoofdgerecht namen.

De nacho’s staan nog steeds wel op de kaart, maar nu onder het ‘To Share’ kopje. Ik moest natuurlijk even testen of deze nacho’s ook lekker zijn en dat waren ze zeker (mijn favoriet van de avond!), maar toch mis ik de nacho’s van de oude kaart. Popo, mogen de nacho’s met gehakt alsjeblieft terug komen op de kaart?

En wanneer je ben uitgegeten, moet je er eigenlijk wel voor zorgen dat je nog niet bommetje vol zit want er staan ook nog lekkere desserts op je te wachten. Eerder sloeg ik deze altijd over, maar deze keer hadden we met onze tafel alle vier verschillende desserts genomen zodat we lekker van elkaar konden proeven. Hierboven zie je de Mango Passionfruit Cheesecake, de Tostada Mexicana, de Mexicam Fudge Brownie en Sorbet Tequilla Sunrise. Deze toetjes waren niet al te heftig en grootst, waardoor ze erg lekker waren om de maaltijd mee af te sluiten!

Hierboven zie je trouwens ook nog een te gekke drank die Tara bestelde, dit is de Mexican Bulldog Corona – een drankje voor echte liefhebbers. Je krijgt namelijk een ruim glas met Mexican Bulldog Margarita en daarin ook nog eens een Corona biertje die er ondersteboven inhangt. Allereerst een echte eyecatcher op tafel (iedereen kwam even koekeloeren wat Tara besteld had) en daarnaast ook nog eens een flinke hoeveelheid waar je echt van kan genieten. Als je van een lekker slokje houdt, dan moet je ‘em echt bestellen want dit zie je niet zomaar in elk restaurant op de kaart staan!

Popo gaat de komende tijd alle filialen onder handen nemen, ze begonnen met Utrecht en nu zijn ook Rotterdam en Haarlem (open vanaf 25 april) omgetoverd. De inrichting en de menukaarten die ik jullie in dit artikel heb laten zien, heb je dan ook alleen in de nieuwere filialen en nog niet in de filialen die nog van het oude concept zijn. Ook leuk om te weten is dat Popo in Rotterdam en Haarlem ook geopend zijn voor de lunch!

Ben jij wel eens bij Popocatepetl geweest? En ben jij ook zo gek op de Mexicaanse keuken, of is een andere keuken jouw favoriet?

Liefs, Larissa
@travellab.nl 

Share:

3 Reacties

 1. Avatar
  Lisa
  30 mei 2017 / 20:02

  Wat een uitgebreid en mooi artikel, ziet er goed uit zeg. Ik ken de tent nog van vroeger en het is echt een wereld van verschil. Goed dat ze met de tijd meegaan maar stiekem vond ik de felle kleuren ook wel erg leuk.

 2. Avatar
  Maria
  5 juni 2017 / 11:57

  Die cocktail met bier erin ziet er super grappig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: