Ostrich Pillow review

ostrich pillow reviewReizen vind ik geweldig, maar het grootste nadeel is toch wel die verdomd lange vliegreis. Konden we maar gewoon teleporteren, dat zou een hele hoop stress, geld én tijd schelen. Helaas leven we in 2015 en zijn dergelijke uitvindingen nog niet gedaan – althans, voor zover ik weet – dus zit er niets anders op. Iedereen moet gewoon lekker ouderwets dat vliegtuig in, zo’n 10 tot 20 uur doorhalen om vervolgens op de droombestemming uit te stappen.
ostrich pillow review 2

Gelukkig is er de Ostrich Pilow, een kussen speciaal ontworpen om jetlags tegen te gaan en vliegreizen aanzienlijk comfortabeler te maken. Kawamura-Ganjavian, een design studio van Zwitserse en Spaanse origine, is het brein achter dit ietwat vreemd uitziende hoofdkussen. Het bedrijf belooft echter de beste power naps éver, anywhere, everywhere.

ostrich pillow office

Met de Ostrich Pillow ben je echt even helemaal van de wereld waardoor je in het vliegtuig, maar ook in de trein, de bus en zelfs tijdens je lunchpauze op kantoor een geweldig dutje kunt doen.

Maar, zorgt de Ostrich Pillow werkelijk voor de beste dutjes onderweg en op reis? Zit dat ding wel lekker om je hoofd? Kom ik er sneller en dieper mee in slaap? En hoe reageert de omgeving op dit kussen, waarmee je eruit ziet als een kruising tussen een ouderwets duikpak en een alien? Zullen mensen me uitlachen? Maak ik er kleine kinderen mee aan het huilen? Er zat maar één ding op om achter de antwoorden te komen. En dus nam ik de Ostrich Pillow mee tijdens mijn vakantie naar Curacao voor een testritje.

ostrich pillow test_1

Voor de gate zette ik hem op zodat er foto’s gemaakt konden worden, en toen begon het gedonder al. De vrouw achter me begon te proesten van het lachen, waardoor er meerdere mensen omdraaiden om te kijken en elkaar aan begonnen te stoten. Ik hoorde geroezemoes en gegiebel, maar dat verstomde al snel toen het ‘nieuwe’ eraf was en ik stug met dat ding op mijn kop bleef zitten.

De afmetingen van het kussen zijn ca. 45 x 28 x 15 cm. Ik met mijn grote hoofd pas er prima in, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat het te strak en te verstikkend aanvoelt. Het gat aan de voorkant is groot genoeg voor je neus en mond, dus je kunt vrij ademen. Wel komt er via dit gat alsnog wat licht naar binnen, dus het is binnenin het kussen niet geheel donker. Ook als ik mijn ogen dicht doe zie ik nog een beetje licht. Maakt voor mij niet zo veel uit, maar de mensen die echt alleen in het pikkedonker kunnen slapen zouden zich hier wellicht aan storen.

ostrich pillow test_2

Het kussen heeft bovenin gaten waar je eventueel je armen doorheen kan steken als je aan een tafel slaapt, maar hebben verder geen functie. Ze zitten zo hoog dat je oren nog steeds bedekt zijn met het kussen en dat vind ik persoonlijk wel fijn, want op deze manier dempt het geluid van bijvoorbeeld huilende kinderen, het irritante geluid van de vliegtuigmotor of die snurkende man naast je.

De Ostrich Pillow voelt lekker zacht aan omdat het gevuld is met polystyreen microbolletjes. Lekker zacht. Of je nu naar links of naar rechts leunt, je hebt altijd iets zachts om tegenaan te liggen. Ken je dat, dat je half in slaap valt en wakker schiet van je eigen geknikkebol? Je slaapt in feite wel, maar heel lichtjes en omdat je steeds wakker schiet, heb je niet echt een uitgerust gevoel na de vlucht. Daar had ik met de Ostrich Pillow dus ook geen last van. Dit kussen dient namelijk als schokdemper waardoor mijn geknikkebol prima werd opgevangen. Ik ben er tijdens mijn slaap geen enkele keer van wakker geworden. Sterker nog, ik heb na een vlucht altijd last van mijn nek omdat ik kennelijk toch in slaap val in een verkeerde houding, maar ook hier had ik geen last van. Een beetje nekpijn had ik wel, maar stukken minder dan gebruikelijk.

ostrich pillow

Wat is mijn eindoordeel over de Ostrich Pillow? Nou, ik heb steevast 4 uur achter elkaar geslapen op zowel de heen- als terugweg, zonder wakker te zijn geworden. Dat is echt uniek voor mij! Meestal doe ik van die sluimerslaapjes waarvan je alleen maar vermoeider lijkt te raken, maar nu had ik echt een goede portie slaap achter de rug en stapte ik kwiek het vliegtuig weer uit.

De Ostrich Pillow is een soort van mini isoleercelletje om je hoofd heen. Het is er donkerder, je hoort minder, het is er lekker zacht en warm en het vangt eventuele schokken op tijdens je slaap. Ja, je moet je wel over een grens heenzetten omdat er toch wel wordt gegiebeld (ook door de stewardessen) zodra je dit buitenaards ogende kussen over je hoofd trekt, maar who cares? Ik vind het belangrijker om goed te slapen in het vliegtuig. De volgende vlucht gaat ‘ie zeker weer mee. Ik ben overtuigd! Jij ook?

De Ostrich Pillow is te koop via radbag.nl voor €79,95.

Is de Ostrich Pillow iets voor jou? Zou jij ermee durven reizen?

Share:

45 Reacties

 1. Avatar 21 februari 2015 / 16:58

  Het lijkt me heel handig, maar ik zou het nooit aandurven om dit op te zetten 😉

  • Avatar
   Semengul cayir
   24 september 2015 / 19:40

   Ja je hebt gelijk

 2. Avatar
  Syl
  21 februari 2015 / 19:15

  Klinkt toch wel als een fijn product.
  Het is alleen dat ik niet zo vaak vlieg, anders had ik hem zeker gekocht.

 3. Avatar
  Jolijn
  21 februari 2015 / 20:33

  Het lijkt me best een fijn ding om mee te slapen! Toch zou ik hem niet kopen, volgensmij neemt hij namelijk veel ruimte in, of is hij opvouwbaar?

  • Serena
   Serena
   Auteur
   22 februari 2015 / 10:15

   hi Jolijn, hij is niet opvouwbaar inderdaad, maar zo heel veel ruimte neemt hij niet in vond ik. liefs, Serena

 4. Avatar 23 februari 2015 / 13:54

  haha heerlijk hoe je dit geschreven hebt. Ik zie je zo zitten, ik zou ook moeten lachen omdat het er grappig uitziet en tegelijk vind ik het super dat je het doet, lijkt mij heerlijk!
  haha ik zie mij al zitten met Mr Ostrich op en dan doe ik hem af en iedereen is dan in shock! gheheh

 5. Avatar 23 februari 2015 / 19:08

  Ik ben hier best benieuwd naar eigenlijk. Het zou me niets kunnen schelen wat andere mensen ervan zouden vinden in het vliegtuig ofzo. Ik ken die mensen toch niet :).

  Xx

 6. Avatar 25 februari 2015 / 17:43

  Wauw, had ik dit 3 jaar geleden maar ontdekt toen ik vaak naar Canada ging met t vliegtuig! Lijkt me heerlijk om in te slapen…

 7. Avatar
  Noëlle Kersic
  10 maart 2015 / 16:16

  Wat een ontzettend leuke jas. Ik kan het niet laten om te vragen van welk merk de jas is :$ (Als dat niet erg onbeleefd is)
  Weet niet of ik de pillow zou durven gebruiken, maar lijkt me wel een genot. Als iedereen het nu eens zou gebruiken… haha

 8. Avatar
  t.
  15 maart 2015 / 08:18

  Vind stoer dat je dat durft maar ook erg dom dat er zoveel om word gelachen. Vooral in die sector moet je bekend zijn met dit product vind ik zelf. Vind hem wel prijzig

 9. Avatar 18 maart 2015 / 13:43

  Haha geniaal ding! Leuke foto’s ook 😉 Ik zou er zelf niet zo snel zoveel geld aan uit geven, maar dat komt ook doordat ik zelf niet zovaak reis. Goeie uitkomst voor reizigers wel. En heb je tenminste iets om over te praten met vreemden (en je maakt hen waarschijnlijk ook aan het lachen).

 10. Avatar 26 augustus 2015 / 21:34

  Dit is serieus wel ideaal. Alleen jammer dat het er zo gek uitziet haha. Ik denk niet dat ik het zou durven aan te doen in het vliegtuig. Maar wel heel leuk bedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: