Onze Texas Trip

Sinds ik ben gaan bloggen – we praten over begin 2009 – ben ik geen enkele keer langer dan een week op vakantie gegaan. Maar, dit jaar ga ik dan eindelijk weer eens langer van huis! Volgende maand gaan mijn vriend en ik namelijk 2 weken op vakantie en wel naar mijn favoriete Amerikaanse staat Texas. Ik ga een behoorlijke trip down memory lane maken, aangezien ik hier 10 jaar geleden voor het laatst ben geweest.

Ik liep mijn stage aan de Texas A&M University in College Station, waar ik een klein jaar heb gewoond. In die periode ben ik wel eens naar San Antonio en Dallas geweest, een keertje naar Austin om te feesten en vaak op en neer naar Houston gereden om mensen van het vliegveld op te pikken, maar ik kan me de steden eerlijk gezegd niet zo heel goed meer herinneren. Texas heeft zo veel te bieden, maar als 21-jarige student was ik meer geïnteresseerd in jongens, uitgaan en shopping malls dan in deze prachtige staat.

Des te meer kijk ik er naar uit om weer terug te gaan naar Texas, maar om het nu met hele andere ogen te bekijken. Het leek me leuk om jullie wat meer te vertellen over onze Texas Trip, die we nog deels een beetje aan het uitstippelen zijn.

texas trip

Houstonhouston

We hebben onze tickets geboekt naar Houston, de grootste stad van Texas (en de op 4 na grootste stad van the States). Hier wonen zo’n 2,2 miljoen mensen, ongelofelijk veel. Ik ben vaak op en neer gereden van College Station naar Houston, maar ik heb de stad zelf nooit echt bezocht. Zo lijkt me het Space Center enorm gaaf, is er een megagrote shopping mall The Galleria (zelfs voor Amerikaanse begrippen is deze mall HUGE), schijnt er een torenhoge muur te zijn waar water vanaf valt (wait, whut?) en een huisje dat compleet gemaakt is van bierblikjes (and again, wait, whut?!). Er zijn veel parken, musea en ontzettend veel restaurants. Ook heeft Houston zijn eigen China Town en Mahatma Ghandi buurt. Kortom, we zullen ons hier niet vervelen.

College Station
Schermafbeelding 2015-08-07 om 10.40.06

In College Station wil ik een korte pitstop maken om mijn vriend te laten zien waar ik heb gewoond, gewerkt en waar we veel zijn wezen stappen en waar we allemaal hebben gegeten. Het lijk me superleuk om weer eens over de campus te lopen en om plekjes te zien waar we 10 jaar geleden vaak kwamen. Ik ben heel benieuwd of er veel is veranderd en of ik dingen herken. Ik zal van te voren zeker even contact opnemen met de mensen met wie we daar veel contact hadden. Ik geloof dat er haast niemand meer werkt van die tijd, maar je weet maar nooit.

Dallas10419483_649084268518912_8821193972832057905_n

Hier willen we kijken of we een sportwedstrijd kunnen bezoeken, naar een rodeo kunnen gaan (waarschijnlijk in Fort Worth, dat ligt daar vlakbij) en verder gewoon lekker wandelen, eten, shoppen en leuke barretjes ontdekken. Zo heb ik al de leuke Truck Yard gespot. Zo gezellig!

AustinAustin1_06

Tara bezocht Austin een paar weken geleden en ik heb onwijs gekwijld bij haar fantastische food foto’s. Hier zijn ontzettend veel food trucks te vinden, leuke boetiekjes en veel gezelligheid. Ik ben 10 jaar geleden slechts één keer in Austin geweest met Mardi Gras, dus ik kan niet wachten om deze gekke stad te herontdekken!

Hamilton Pool
Hamilton.Pool.Preserve.640.681

Nooit geweten dat dit net buiten Austin ligt, maar sinds ik een plaatje heb gezien op internet moet ik het gewoon met eigen ogen bekijken. Hamilton Pool is ontstaat nadat er duizenden jaren geleden een grot instortte, waardoor de ondergrondse rivier ineens bloot kwam te liggen. Het is tijdens de zomermaanden een populair recreatiegebied voor Texanen. Er zijn ook kleine watervalletjes! Prachtig gewoon! Kan niet wachten om hier een duik in te nemen.

San Antonio
home_night_banner

Hier ben ik wel eens geweest en het enige dat ik me kan herinneren is dat ze een River Walk hebben. De River Walk is vergelijkbaar met de grachten in Utrecht, alleen hebben ze het hier zelf aangelegd en stroomt er knalblauw water door de ‘grachten’. Een beetje nep dus, maar wel erg gezellig. Langs de River Walk bevinden zich allemaal restaurantjes, barretjes en winkeltjes en het is gewoon erg gezellig om hier langs te lopen. Ook bevindt zich hier the Alamo, of de resten daarvan. The Alamo was een katholiek missiegebouw en het centrum van de Texaanse Onafhankelijkheidsbeweging. Hier vielen Mexicanen binnen en ontstond er de legendarische Slag om de Alamo. Er zijn veel films over gemaakt en het trekt elk jaar vele toeristen. Voor Amerikanen is dit een heel belangrijk stukje geschiedenis.

Als laatste maken we het driehoekje compleet door van San Antonio naar Houston te rijden. We hebben nog geen hotels geboekt, expres niet, omdat we gewoon wat vrijer willen zijn. We kijken gewoon van dag tot dag of we langer blijven op een bepaalde plek, of doorrijden. Omdat we twee weken gaan is het gebied dat we bezoeken niet zo héél groot, maar dat vonden we juist fijn. Zo hoeven we niet lang te rijden van plek naar plek en kunnen we in elke stad onze tijd nemen, in plaats van de dag erna weer gehaast verder rijden. Veel relaxter zo.

cowboy ranch texas

De meeste mensen die op vakantie naar The States gaan, gaan naar California en Florida, maar wist je dat Texas de staat is die daarna als meeste door Nederlanders wordt bezocht? Ik kijk onwijs uit naar het roadtrippen, ik heb mijn Sephora Wishlist al klaar (hehe), en we willen kijken of we een dagje kunnen paardrijden op een ranch. Het lijkt ons ook leuk om te schieten met zo’n geweer op blikjes, net als in de film! Het duurt nog een paar weken, maar mijn cowboylaarzen staan al gepoetst en wel op me te wachten. Tijdens de trip zal ik veel foto’s maken zodat ik bij terugkomst een mooi Texas Report voor jullie kan schrijven. Deze staat heeft zo veel te bieden! Ik heb ZO veel zin in deze trip, niet normaal.

Zijn jullie wel eens in Texas geweest? En zo ja, hebben jullie nog goede tips en aanraders voor ons?

Share:

19 Reacties

 1. Avatar 7 augustus 2015 / 14:11

  Aah wat gaaf! Dat ziet er geweldig uit en wat tof dat je weer teruggaat waar je hebt gestudeert! Ik wens je heel veel plezier!

 2. Avatar 8 augustus 2015 / 08:06

  Ahh wat gaaf dat je met de bf gaat roadtrippen! Alvast heel veel plezier!
  En wat staat er allemaal op je sephora wishlist?
  Liefs!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   22 augustus 2015 / 12:36

   Haha, te veel om op te noemen, maar in elk geval het Naked Smoked palette en foundations van Cover FX, die lijken me zo mooi! <3

 3. Avatar 8 augustus 2015 / 09:00

  Wat een gave plannen! Ik heb geen tips want ik ben helaas nog nooit in Texas geweest. Begin 2014 ben ik 5 weken in Nicaragua geweest. Daarna ging ik bloggen en inderdaad: nooit meer langer dan een week.. 🙁 Nu ga ik in oktober eindelijk weer 2 weken, Marokko it is!

 4. Avatar
  Miriam
  8 augustus 2015 / 13:48

  Ziet er ontzettend gaaf uit! Ben zelf nog nooit in Texas geweest, maar het gaat nu op de wishlist!

 5. Avatar 8 augustus 2015 / 15:53

  Je hebt al heel veel genoemd wat ik ook zou aanraden (zoals bijv de River Walk)! Ik was erg onder de indruk van the Sixth Floor Museum en Dealey Plaza in Dallas. http://m.jfk.org/ (maar misschien ben je daar al geweest vroeger) Het was ook leuk om South Fork ranch te bezoeken als je fan was vd tv-serie Dallas. Southfork.com

 6. Avatar 8 augustus 2015 / 18:56

  Wow, dit lijkt me een leuke trip om te doen. Ik probeer mijn vriend al jaren te overhalen een roadtrip te gaan doen maar hij hapt niet en nu we een zoon van vier hebben, zal het nog langer duren voor ik mijn zin krijg. Als we dan gaan, wil ik wel dat mijn zoon er herinneringen aan overhoudt.

  • Avatar
   mo
   26 oktober 2019 / 21:12

   ik zou al eerder gaan, niet uitstellen, hij krijgt er vast wat van mee maar belangrijker nog, nu zijn jullie nog jong(er) en je leeft nu dus gewoon gaan en genieten! als hij groter is kan het nog een keer, of andere bestemminge. ik zie nl zulke goedkope vliegreizen. en als hij groter is is alles duurder met nog meer vlieg/overnachting/overige uitgaven. ik zeg het omdat ik 4 kinderen heb en toch gelukkig toen ze jong waren of we er nog geen 4 hadden allerlei leuke reizen toch gemaakt hebben.

 7. Avatar
  Cherrelle
  8 augustus 2015 / 21:53

  Ik ben nog nooit in Texas geweest, maar m’n vriend en ik gaan in september route 66 rijden en dan rijden we ook door Texas heen dus ik ben ook wel benieuwd wat voor leuke dingen er te zien zijn 🙂

 8. Avatar 10 augustus 2015 / 16:45

  Wauw, wat gaaf dat jullie hier heen gaan. Alvast veel plezier!

 9. Avatar 12 augustus 2015 / 09:28

  Gaaf zeg! Mijn vriend en ik hebben een paar jaar geleden een roadtrip langs de oostkust van Amerika gedaan, was ook super!

 10. Avatar
  Sanne
  14 augustus 2015 / 16:35

  Wat super leuk! Ik ben van plan om er volgend jaar ook heen te gaan.
  Nou komt een collega van mij uit Texas en die zei dat als je in texas bent, zeker Santa Fe in new Mexico moet bezoeken. Wel iets verder maar ze zei dat het zeker de moeite waard is!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   22 augustus 2015 / 12:34

   Santa Fé is 10 uur rijden vanaf Austin, dat gaat hem helaas niet worden voor ons!

 11. Avatar
  Maartje
  21 augustus 2015 / 06:49

  Hey Serena! Ik reageer eigenlijk nooit maar als het over Texas gaat kan ik het niet laten! Ik ben er vorig jaar geweest, helemaal tot big bend aan toe. Maar ook in Austin waar wij gelogeerd hebben in het Heywood hotel, dat is echt een aanrader! Als het niet vol is dan upgraden ze je naar een grotere kamer, en het is gewoon een superleuk hotel. Net als Rainey st en dan een hotdog eten en biertje drinken bij Bangerz, maar in die straat zitten alleen maar leuke tentjes. Oh en ik kan jullie ook zeker aanraden om te gaan tuben op Guadeloupe river, bij new Braunfels of Gruene. Sixpack en snacks mee en lekker chillen! Als t nog lekker weer is volgende maand 🙂

  • Serena
   Serena
   Auteur
   22 augustus 2015 / 12:33

   Wat een leuke tips, dankjewel! Die guadeloupe river was ik helemaal vergeten, en daar komen we langs als we van Austin naar San Antonio rijden, whieeeeee die zet ik op mijn Texas To Do list! 🙂

   Het is nu 35 graden in Texas, dus hopelijk is het over 3 weken ook nog lekker. Vast wel!

   • Avatar
    Maartje
    23 augustus 2015 / 18:53

    Ah superleuk! Denk dat het over 3 weken lekker is voor wat tuben ipv veel te warm 😉
    Mijn vriendje is 12 weken in Houston geweest voor cursus en die had nog wat restaurant tips voor Houston en omstreken. Het beste bbq-restaurant volgens hem (en de Texanen, dus het beste bbq-restaurant ter wereld) is de Salt Lick (https://www.saltlickbbq.com/). Je mag je eigen bier meenemen (is geloof ik zelfs de bedoeling :))
    En in Houston is Ruggles Green leuk en lekker (ook niet zo vet en redelijk gezond), voor sushi is Uchi een aanrader en daar tegenover zit Underbelly, ook 1 van de beste restaurants van Houston. Uchi en Underbelly zijn niet echt goedkoop, maar wel in vergelijking met wat je voor een vergelijkbaar restaurant in Nederland betaald.
    Oh en jullie moeten niet vergeten om te gaan tanken bij Buckeys! Je weet niet wat je ziet, zo’n groot tankstation 😀 Echt superbizar. En je kan er nog best lekker eten.
    Ik kijk uit naar je reisverslag 🙂

 12. Avatar
  Ginger
  14 september 2015 / 09:08

  Hey Serena,
  Ik woon momenteel in de buurt van Dallas, mijn verloofde woont hier dus vandaar 🙂 (helaas moet ik over 5 weken weer terug, stomme toeristenvisum). Hier wat tips van mij : zoals je zelf al zegt de galleria in Houston, echt super. Er is trouwens ook een iets kleinere galleria in Dallas en een ander groot en cool, wat meer high-end winkelcentrum genaamd northpark.
  Probeer als je in de Dallas area bent naar een wedstrijd van de texas rangers (honkbal) te gaan! Je kunt gewoon kaartjes kopen bij het stadion en is helemaal niet duur. De sfeer tijdens zo’n game is echt super! Helaas spelen de dallas cowboys(football) pas de 27e weer thuis. Zo’n wedstrijd is echt een sensatie om mee te maken.
  Als je toevallig op een zaterdag in College station bent, zou ik proberen om naar een football wedstrijd van A&M te gaan, met plek voor meer als 100.000 bezoekers, (het een na grootste stadion in de US geloof ik) een super ervaring!
  O ja laatste tipje, in de buurt van san antonio, in het plaatsje San Marcos, zit een premium outlet center met de enigste Victoria’s secret outlet in texas, zeker een aanrader!!
  Verder inderdaad tuben op de rivier (kan ook in San Marcos), het NASA space center in Houston en het sixth Floor museum in Dallas 🙂

  Sorry voor mijn lange comment, geniet er van, texas is geweldig 😀
  Hoop trouwens dat je dit nog leest aangezien je volgens mij al in texas bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: