Onze eerste vakantie in Amerika!

Ongeveer 10 jaar geleden bezochten we voor het eerst Amerika. Onze ouders besloten om ons gebruikelijke vakantielocatie Zuid-Frankrijk (op de camping!) eens een keertje te verruilen voor een trip naar Amerika. Florida om precies te zijn. En sindsdien zijn we hooked. Hooked aan Amerika! Deze vakantie was tevens onze laatste met het hele gezin – Serena ging hierna alleen nog maar met vriendinnen op vakantie – en daarom heeft deze vakantie een speciale en bijzondere betekenis voor ons. Onze eerste vakantie in Amerika blijft ons altijd bij en hier kijken we dan ook altijd met veel vreugde op terug.

eerstexamerika_02

Het leek ons leuk om wat foto’s van deze vakantie uit de oude doos te toveren (ok, stiekem gewoon uit een heel oud archief op de computer) en deze met jullie te delen. Serena, Tara en ik als jonge tieners? Modeflaters? En een happy family? Je ziet het in deze foto’s uit het jaar 2004. Gewoon geschoten met een simpele digitale camera, dus je moet een beetje door de pixels heen kijken, haha!

eerstexamerika_01

Onze ouders boekten een 2-weekse rondreis door Florida met de auto en we begonnen de vakantie meteen goed aan het strand in Miami! Heerlijk bakken en braden dachten we. Serena, links op de foto en in de volle zon had diezelfde dag een hitte-uitslag opgelopen. Dat krijg je ervan he!

eerstexamerika_03

Herken je me nog terug? Bijna niet he! Zowel het kleurtje als mijn style is hier nogal anders dan jullie van mij gewend zijn. Ik was hier volgens mij net wat nieuwe geshopte items aan het in- of uitpakken. Hot Topic was destijds echt DE winkel voor mij. En met dat kleine blauwe koffertje heb ik het 2 weken uitgehouden, dat zou mij nu echt niet meer lukken hoor!

eerstexamerika_05 eerstexamerika_04 eerstexamerika_10

Onze huurauto voor de vakantie! Een hele degelijke (maar wel zeer comfortabele en ruime) auto waar iedereen en al onze koffers gemakkelijk inpasten. Mijn vader vond het rijden in zo’n automaat heerlijk, natuurlijk!

eerstexamerika_09

Wij vonden de auto ook heel leuk…

eerstexamerika_07

Vanaf Miami reden we zuidelijker naar Key West. Natuurlijk kon een gezellige familiefoto op het aller zuidelijkste puntje van Amerika niet ontbreken.

eerstexamerika_06 eerstexamerika_08

We zijn zo’n 2 tot 3 nachten in Key West gebleven en dit was net na een periode dat er een tornado overheen was gewaaid. Hier en daar zag je nog schade die de storm had aangericht en dat gaf het samen met de architectuur een heel bijzondere sfeer. Ook is het leuk om te zien dat er een heel andere soort cultuur heerst in Key West. Hier zie je veel prachtige gekleurde huizen in koloniale style. Schitterend!

eerstexamerika_11

Vanaf Key West reden we weer terug naar boven, door de Everglades. De Everglades is een natuurgebied bestaande uit voornamelijk moerassen. Hier leven alligators en veel verschillende soorten vogels. De meeste toeristen gaan met een bus of boot door de Everglades, maar lekkere Hollanders dat we zijn kozen we – jawel – voor de fiets. Helaas was het zo ontzettend heet dat de alligators zich diep onder water verscholen om de koelte op te zoeken. We hebben geen enkele alligator gespot. Wij hebben vooral gulzig onze flesjes water leeggedronken in die bloedhitte en een enkele slang voorbij zien glibberen, dus nee, de fietsen waren geen succes. Iedereen zat te klagen en te roepen ‘waren we toch maar met de bus gegaan!’. We hadden hier trouwens langere kledingstukken aangedaan tegen de insecten en omdat Tara nog onder de 16 jaar was, moest zij verplicht een helm dragen op de fiets. Vreselijk vond ze het! Wij lachen, natuurlijk.

eerstexamerika_12

We keken onze ogen uit hier, met al die grote auto’s. Daar hoorde natuurlijk ook een fotomomentje bij!

eerstexamerika_13 eerstexamerika_14

Een nieuwe stad, een nieuw hotel en elke dag was het weer genieten van het ontbijt. Pancakes & wafels!

eerstexamerika_15 eerstexamerika_16

En nog meer eten! Iets wat wij allemaal heerlijk vinden is de enorme keuze aan restaurants, snacks, zoetigheid en ga zo maar door in Amerika.

eerstexamerika_17 eerstexamerika_18

Heerlijke avondwandelingen over het strand, terwijl de temperatuur nog enorm aangenaam is. Oeh, ik verlang er meteen weer naar terug!

eerstexamerika_19

Dit blijft gewoon een leuk gezicht en absoluut foto-waardig! In deze ‘paaltjes’ liggen kranten. Je stopt er kleingeld in en je kunt het vakje openschuiven en je krantje eruit pakken. Typisch Amerikaans.

eerstexamerika_25eerstexamerika_22

In Kissimee besloten we een villa te huren in plaats van een hotel. Dit huis was lekker ruim, voorzien van verschillende slaapkamers, een open keuken en het allerleukste: een zwembad in de tuin!

eerstexamerika_20 eerstexamerika_28

Happy in het huisje – en Serena nog blijer met haar mini Pepsi blikjes die we kochten in de plaatselijke supermarkt.

eerstexamerika_23

’s Avonds gezellig bij elkaar in de huiskamer met de televisie aan en een Amerikaans tijdschrift. Het voelde net als thuis!

Ik ben midden in de zomer jarig, namelijk op 21 juli, waardoor we mijn verjaardag eigenlijk altijd tijdens de vakantie vieren. In Amerika kun je gemakkelijk de grootste en lekkerste taarten kopen, gewoon in de supermarkt, dus ik koos voor deze mega chocolade-taart. Jammie! Kijk Tara verlekkerd naar de taart kijken, haha!

eerstexamerika_21 eerstexamerika_29 eerstexamerika_27

Zwembad fun met pool noodles! En kunnen we even met z’n allen een momentje nemen voor de panda-oogjes van Serena, please?!

eerstexamerika_30

Wij zijn van die types die juist ‘normale’ dingen zoals boodschappen doen of  naar de kapper gaan in het buitenland helemaal het einde vinden! Tara en ik werden geknipt bij een random kapper naast het supermarkt (voor echt veel te veel geld) en waren helemaal in onze nopjes.

eerstexamerika_31 eerstexamerika_32

En ook naar de supermarkt gaan is hartstikke tof en moest natuurlijk ook vastgelegd worden op camera.

eerstexamerika_33

Onze vader is gek op miniatuur auto’s en werd door Amerika helemaal Hummer obsessed, aangezien je ze daar overal zag rijden. Nou, daar moest ook een miniatuur van gekocht worden, natuurlijk. Mijn vader draagt ook een heel hip en functioneel cameratasje zie ik nu! En dat T-shirt heeft hij volgens mij nog steeds.

eerstexamerika_24

Naast lekker eten, shoppen en zwemmen wilden we ook graag attractieparken bezoeken. Zo kochten we een combinatie ticket voor Universal Orlando, waar we Universal Studios Florida bezochten, met de levensechte Jaws. Echt een klassieke poseerfoto he!

eerstexamerika_34 eerstexamerika_35 eerstexamerika_36 eerstexamerika_37 eerstexamerika_38

En ook Islands of Adventure was enorm leuk!

eerstexamerika_49

Toen werden we al wat creatiever met het nemen van foto’s… ET phone home?

collage2

Altijd lol trappen op onze hotelkamers! – Serena kocht deze prachtige jurk voor slechts $50 in de uitverkoop van Dillard’s die ze later voor haar gala op school droeg. Ze heeft deze jurk nog steeds.

collage1

En nog meer lol maken! Hier deden we de klassieke Marilyn Monroe foto na met behulp van het windje van de airconditioning. We weten ons altijd wel te vermaken.

eerstexamerika_39

Shoppen bij één de vele outlets! Wat vinden jullie van onze *ahum* hippe outfits en poseer skills?

Zo, dat was een greep uit de vele (slechte) foto’s die we tijdens onze eerste vakantie in Amerika maakten. Ik heb echt enorm moeten lachen toen ik deze foto’s uitzocht en zitten gillen om de outfits die we toen droegen, en onze piepjonge gezichtjes. Sindsdien is onze liefde voor Amerika als vakantieland alleen nog maar gegroeid, maar deze eerste legendarische vakantie in dit land was een vakantie om nooit meer te vergeten. Good times! Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van deze oude vakantiekiekjes als ik!

Aan welke familievakantie denk jij nog steeds met veel vreugde terug, en waarom?

Share:

52 Reacties

 1. Avatar 27 februari 2015 / 08:41

  Ontzettend leuk om terug te zien, wat zijn jullie allemaal veranderd!
  Liefs

 2. Avatar
  Joëlle
  27 februari 2015 / 10:11

  Super leuk, ik ben vorig jaar op dezelfde plekken geweest! Wij zijn gevlogen op Orlando, geslapen in Kissimee, naar Disney World en Sea World, vervolgens door naar Miami, daarna de Everglades en als laatste (en wat mij betreft mooiste) de Keys! Beetje andersom gereisd dus :-). Ik ben ook verliefd geworden om Amerika daar! Ga aankomende juni met mijn vriend naar NYC en Washington, heeel veel zin in!

 3. Avatar
  Lisa
  27 februari 2015 / 10:51

  Superleuk om te zien! Ik ga dit jaar voor het eerst naar Amerika en dan ook nog eens helemaal alleen! Ik ga naar een vriendin die in Vermont woont (oooow yizz, Ben&Jerryfabriek!!). Op de reisplanning staan ook NYC en Block Island. Komen ook een aantal Amerikaanse vrienden over naar NYC (o.a. uit Hawaii, South Carolina en misschien een uit Canada) dus dat gaat onwijs leuk worden!

 4. Avatar
  Miriam
  27 februari 2015 / 10:53

  Wat ontzettend leuk om die foto´s te zien! Ik ben in 2011 en 2012 met mijn ouders naar amerika geweest, een rondreis door het zuidwesten. Daar denk ik nog vaak aan terug, en kijk de foto´s ook vaak terug.

 5. Avatar
  Mirte
  27 februari 2015 / 11:42

  Haha geweldig echt super leuk om dit terug te zien! Ik kijk vaak ook de foto’s terug van vroeger en dan eindig ik bijna altijd met lachen

 6. Avatar 27 februari 2015 / 12:22

  wat ontzettend leuk om jullie zo jong te zien! Larissa jij bent in je gezicht echt helemaal niks veranderd. Ziet eruit als een super leuke vakantie. Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest. Het trekt me niet heel erg, maar als ik andere mensen die al eens in Amerika zijn geweest hoor praten zijn ze helemaal verzot op het land. alsof het een soort magische invloed heeft op de mens, hihi

 7. Avatar
  Liselotte
  27 februari 2015 / 13:03

  Echt super grappig sommige foto’s. In jullie gezichten is er haast niets veranderd. Die jurk van serena is echt mooi.

  Mijn vakantie in Florida toen ik 10 was.Het was ook onze eerste keer Amerika. Ik ben zo gek geworden op Amerika en de twee vakanties in Amerika (west kust & new york city) erna dat ik nu voor een jaar op een Amerikaanse high school zit

 8. Avatar 27 februari 2015 / 13:16

  Geweldig artikel! Echt heel leuk om die oude foto’s te zien. Zag er echt een bijzondere vakantie uit. Mijn denk ik laatste vakantie als gezin was een road trip door het lake district in Engeland, erg avontuurlijk voor mijn ouders om niets vooraf te reserveren 😉 het was echt een prachtig gebied. Florida wil ik ook super graag doen met m’n vriend of vriendinnen, zeker na het zien van deze foto’s !

 9. Avatar 27 februari 2015 / 13:22

  Wat een onwijs leuk artikel! Heerlijk om oude foto’s terug te kijken! Mijn moeder heeft van alle vakanties een fotoboek gemaakt (knip en plakwerk nog)

 10. Avatar 27 februari 2015 / 13:30

  Super leuk om te zien en wat een mode zeg in die tijd ;P

 11. Avatar 27 februari 2015 / 13:50

  Hihiiii zit echt met een glimlach deze post te bekijken! Mijn eerste vakantie naar de States was ook met het hele gezin naar Florida, superleuke herinneringen aan! Wat waren jullie leuke punkies zeg. En die jurk van Serena, wauw!

 12. Avatar
  Anne
  27 februari 2015 / 15:05

  Geniaal die oude foto’s! 😀

 13. Avatar 27 februari 2015 / 15:58

  Vooral de kleding is fantastisch, haha! Vooral heel herkenbaar ook, haha!

 14. Avatar 27 februari 2015 / 16:21

  Ahh echt superleuk om te zien! Al die jonge koppies, behalve jullie ouders, die zijn niks verandert! Hebben jullie nog overwogen om met z’n 5e of 8e ( met vriendjes) terug te gaan met z’n alle? Mijn beste, leukste en mooiste vakantie is inmiddels 5,5 jaar geleden. Dat was een rootsreis door het land waar ik ben geboren (Colombia) & een ontmoeting met mijn biologische familie. Het is echt een prachtig land waar ik zeker nog een keer naartoe zou willen!

 15. Avatar
  Bonita
  27 februari 2015 / 16:54

  Uhm.. Verbeter me even.. Maar als jij (Larissa) nu 25 bent, hoorde je dan op die vakantie niet 15 te zijn? En 16 te worden?

  • Serena 27 februari 2015 / 20:06

   hi Bonita,
   ik geloof dat dat klopt ja.. maar zegt Larissa dan ergens dat het anders is?
   Ik kan niet vinden waar in de tekst we het over leeftijden hebben.
   liefs, Serena.

   • Avatar
    Bonita
    28 februari 2015 / 01:23

    Hooi,

    Nee, haha. Het viel me op dat Tara een helm moest dragen omdat ze nog geen 16 was. Maar Larissa dan toch ook niet ;). Daarom begreep ik dat niet zo. Dankje voor het reageren! Het is trouwens een heel leuk artikel!

    • Serena 28 februari 2015 / 09:38

     Hi Bonita,
     Jawel, Larissa is altijd jarig op vakantie dus hier moet ze dan net 16 zijn geworden! Lucky!

 16. Avatar
  Vannesa
  27 februari 2015 / 22:33

  Ohhh boy how fashion changes.. Te leuk artikel

 17. Avatar
  t.
  28 februari 2015 / 09:51

  Wat zijn jullie toch geweldig haha en leuk dat jullie dit delen. Wij gingen tot ongeveer 9 jaar geleden altijd met de auto op vakantie. Zijn ook hele charmante fotos haha

 18. Avatar 28 februari 2015 / 10:01

  Wat leuk zulke oude foto’s! Zo te zien hadden jullie heel veel lol samen:)

 19. Avatar 28 februari 2015 / 15:50

  Wat leuk en grappig om die oude foto’s van jullie te zien!

 20. Avatar 28 februari 2015 / 16:20

  Wat een leuke foto’s, even mee kijken terug in de tijd! Amerika staat nog hoog op mijn lijstje 🙂

 21. Avatar 28 februari 2015 / 17:59

  Hahaha geweldig! Toevallig zat ik pas ook hele oude foto’s van vakanties terug te kijken, zo grappig om te zien hoe ik veranderd ben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: