Onze eerste vakantie in Amerika!

Ongeveer 10 jaar geleden bezochten we voor het eerst Amerika. Onze ouders besloten om ons gebruikelijke vakantielocatie Zuid-Frankrijk (op de camping!) eens een keertje te verruilen voor een trip naar Amerika. Florida om precies te zijn. En sindsdien zijn we hooked. Hooked aan Amerika! Deze vakantie was tevens onze laatste met het hele gezin – Serena ging hierna alleen nog maar met vriendinnen op vakantie – en daarom heeft deze vakantie een speciale en bijzondere betekenis voor ons. Onze eerste vakantie in Amerika blijft ons altijd bij en hier kijken we dan ook altijd met veel vreugde op terug.

eerstexamerika_02

Het leek ons leuk om wat foto’s van deze vakantie uit de oude doos te toveren (ok, stiekem gewoon uit een heel oud archief op de computer) en deze met jullie te delen. Serena, Tara en ik als jonge tieners? Modeflaters? En een happy family? Je ziet het in deze foto’s uit het jaar 2004. Gewoon geschoten met een simpele digitale camera, dus je moet een beetje door de pixels heen kijken, haha!

eerstexamerika_01

Onze ouders boekten een 2-weekse rondreis door Florida met de auto en we begonnen de vakantie meteen goed aan het strand in Miami! Heerlijk bakken en braden dachten we. Serena, links op de foto en in de volle zon had diezelfde dag een hitte-uitslag opgelopen. Dat krijg je ervan he!

eerstexamerika_03

Herken je me nog terug? Bijna niet he! Zowel het kleurtje als mijn style is hier nogal anders dan jullie van mij gewend zijn. Ik was hier volgens mij net wat nieuwe geshopte items aan het in- of uitpakken. Hot Topic was destijds echt DE winkel voor mij. En met dat kleine blauwe koffertje heb ik het 2 weken uitgehouden, dat zou mij nu echt niet meer lukken hoor!

eerstexamerika_05 eerstexamerika_04 eerstexamerika_10

Onze huurauto voor de vakantie! Een hele degelijke (maar wel zeer comfortabele en ruime) auto waar iedereen en al onze koffers gemakkelijk inpasten. Mijn vader vond het rijden in zo’n automaat heerlijk, natuurlijk!

eerstexamerika_09

Wij vonden de auto ook heel leuk…

eerstexamerika_07

Vanaf Miami reden we zuidelijker naar Key West. Natuurlijk kon een gezellige familiefoto op het aller zuidelijkste puntje van Amerika niet ontbreken.

eerstexamerika_06 eerstexamerika_08

We zijn zo’n 2 tot 3 nachten in Key West gebleven en dit was net na een periode dat er een tornado overheen was gewaaid. Hier en daar zag je nog schade die de storm had aangericht en dat gaf het samen met de architectuur een heel bijzondere sfeer. Ook is het leuk om te zien dat er een heel andere soort cultuur heerst in Key West. Hier zie je veel prachtige gekleurde huizen in koloniale style. Schitterend!

eerstexamerika_11

Vanaf Key West reden we weer terug naar boven, door de Everglades. De Everglades is een natuurgebied bestaande uit voornamelijk moerassen. Hier leven alligators en veel verschillende soorten vogels. De meeste toeristen gaan met een bus of boot door de Everglades, maar lekkere Hollanders dat we zijn kozen we – jawel – voor de fiets. Helaas was het zo ontzettend heet dat de alligators zich diep onder water verscholen om de koelte op te zoeken. We hebben geen enkele alligator gespot. Wij hebben vooral gulzig onze flesjes water leeggedronken in die bloedhitte en een enkele slang voorbij zien glibberen, dus nee, de fietsen waren geen succes. Iedereen zat te klagen en te roepen ‘waren we toch maar met de bus gegaan!’. We hadden hier trouwens langere kledingstukken aangedaan tegen de insecten en omdat Tara nog onder de 16 jaar was, moest zij verplicht een helm dragen op de fiets. Vreselijk vond ze het! Wij lachen, natuurlijk.

eerstexamerika_12

We keken onze ogen uit hier, met al die grote auto’s. Daar hoorde natuurlijk ook een fotomomentje bij!

eerstexamerika_13 eerstexamerika_14

Een nieuwe stad, een nieuw hotel en elke dag was het weer genieten van het ontbijt. Pancakes & wafels!

eerstexamerika_15 eerstexamerika_16

En nog meer eten! Iets wat wij allemaal heerlijk vinden is de enorme keuze aan restaurants, snacks, zoetigheid en ga zo maar door in Amerika.

eerstexamerika_17 eerstexamerika_18

Heerlijke avondwandelingen over het strand, terwijl de temperatuur nog enorm aangenaam is. Oeh, ik verlang er meteen weer naar terug!

eerstexamerika_19

Dit blijft gewoon een leuk gezicht en absoluut foto-waardig! In deze ‘paaltjes’ liggen kranten. Je stopt er kleingeld in en je kunt het vakje openschuiven en je krantje eruit pakken. Typisch Amerikaans.

eerstexamerika_25eerstexamerika_22

In Kissimee besloten we een villa te huren in plaats van een hotel. Dit huis was lekker ruim, voorzien van verschillende slaapkamers, een open keuken en het allerleukste: een zwembad in de tuin!

eerstexamerika_20 eerstexamerika_28

Happy in het huisje – en Serena nog blijer met haar mini Pepsi blikjes die we kochten in de plaatselijke supermarkt.

eerstexamerika_23

’s Avonds gezellig bij elkaar in de huiskamer met de televisie aan en een Amerikaans tijdschrift. Het voelde net als thuis!

Ik ben midden in de zomer jarig, namelijk op 21 juli, waardoor we mijn verjaardag eigenlijk altijd tijdens de vakantie vieren. In Amerika kun je gemakkelijk de grootste en lekkerste taarten kopen, gewoon in de supermarkt, dus ik koos voor deze mega chocolade-taart. Jammie! Kijk Tara verlekkerd naar de taart kijken, haha!

eerstexamerika_21 eerstexamerika_29 eerstexamerika_27

Zwembad fun met pool noodles! En kunnen we even met z’n allen een momentje nemen voor de panda-oogjes van Serena, please?!

eerstexamerika_30

Wij zijn van die types die juist ‘normale’ dingen zoals boodschappen doen of  naar de kapper gaan in het buitenland helemaal het einde vinden! Tara en ik werden geknipt bij een random kapper naast het supermarkt (voor echt veel te veel geld) en waren helemaal in onze nopjes.

eerstexamerika_31 eerstexamerika_32

En ook naar de supermarkt gaan is hartstikke tof en moest natuurlijk ook vastgelegd worden op camera.

eerstexamerika_33

Onze vader is gek op miniatuur auto’s en werd door Amerika helemaal Hummer obsessed, aangezien je ze daar overal zag rijden. Nou, daar moest ook een miniatuur van gekocht worden, natuurlijk. Mijn vader draagt ook een heel hip en functioneel cameratasje zie ik nu! En dat T-shirt heeft hij volgens mij nog steeds.

eerstexamerika_24

Naast lekker eten, shoppen en zwemmen wilden we ook graag attractieparken bezoeken. Zo kochten we een combinatie ticket voor Universal Orlando, waar we Universal Studios Florida bezochten, met de levensechte Jaws. Echt een klassieke poseerfoto he!

eerstexamerika_34 eerstexamerika_35 eerstexamerika_36 eerstexamerika_37 eerstexamerika_38

En ook Islands of Adventure was enorm leuk!

eerstexamerika_49

Toen werden we al wat creatiever met het nemen van foto’s… ET phone home?

collage2

Altijd lol trappen op onze hotelkamers! – Serena kocht deze prachtige jurk voor slechts $50 in de uitverkoop van Dillard’s die ze later voor haar gala op school droeg. Ze heeft deze jurk nog steeds.

collage1

En nog meer lol maken! Hier deden we de klassieke Marilyn Monroe foto na met behulp van het windje van de airconditioning. We weten ons altijd wel te vermaken.

eerstexamerika_39

Shoppen bij één de vele outlets! Wat vinden jullie van onze *ahum* hippe outfits en poseer skills?

Zo, dat was een greep uit de vele (slechte) foto’s die we tijdens onze eerste vakantie in Amerika maakten. Ik heb echt enorm moeten lachen toen ik deze foto’s uitzocht en zitten gillen om de outfits die we toen droegen, en onze piepjonge gezichtjes. Sindsdien is onze liefde voor Amerika als vakantieland alleen nog maar gegroeid, maar deze eerste legendarische vakantie in dit land was een vakantie om nooit meer te vergeten. Good times! Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van deze oude vakantiekiekjes als ik!

Aan welke familievakantie denk jij nog steeds met veel vreugde terug, en waarom?

Share:

52 Reacties

 1. Avatar
  annelot
  28 februari 2015 / 22:28

  Geweldig zo´n vakantie ´throwback´ met foto´s !! ik ben zelf toen ik 6 was in 1996 met de hele familie ( ooms , tantes , opa en oma .. in totaal 15 man) naar Florida geweest en was daar ook jarig , ik kreeg zo´n giga zoete disney taart van pocahontas en ik heb nog jaaaaaaren het poppetje van pocahontas en haar prins bewaard die op de taart zat ! In 2003 ben ik met mijn ouders en broer weer naar Amerika geweest en ditmaal gingen we van Seattle naar LA met de camper in 3 week tijd. WAUW als er iets een aanrader is , is dat het wel en toen ik dus ook al stuk ouders was vond ik het ook giga tof om naar de supermarkt te gaan , vooral met de XL , XXL , XXXL zakken chips of ijs buckets… Lucky charms of cereals met finding nemo snoep ging ook altijd mee voor het ontbijt… Enne die verplichte helm op de fiets ook zo herkenbaar, mijn ouders moesten zelfs een verklaring tekenen dat zij verantwoordelijk waren voor mij etc …. welcome to america 😉
  Leuke blog in ieder geval !!

 2. Avatar
  @nn
  28 februari 2015 / 23:07

  Super leuk.
  De blauwe koffer heb ik ook. ^^

 3. Avatar
  Eline Heusschen
  1 maart 2015 / 12:33

  Haha Larissa is op die ene foto van alleen haar echt niks verandert!

 4. Avatar 1 maart 2015 / 13:10

  Zo verschrikkelijk schattig jullie jonge gezichten. De lol spat er van af! Grappig van die krant pilaren trouwens:)

 5. Avatar
  Lizelot
  1 maart 2015 / 13:14

  Super grappig om te zien haha. Vooral hoe jullie stijl is veranderd, vooral Tara, Serena en Larissa lijken qua gezichten enz nog wel meer op nu

 6. Avatar
  Maaike
  1 maart 2015 / 13:15

  Ik hou niet van blogs maar dit vond ik een leuk stuk! Vaker doen hahaha heel grappig die foto’s etc.

 7. Avatar
  Emma
  1 maart 2015 / 13:58

  Wauw, ik ben ook op 21 juli jarig! Altijd lekker weer op m’n verjaardag

 8. Avatar
  Debra
  1 maart 2015 / 15:29

  Super leuk om deze oude foto’s te zien! Pas geleden zag ik een keer een foto van Tara op instagram en vond ik dat we op sommige foto’s behoorlijk op elkaar lijken, maar op deze foto’s lijkt ze helemaal op mij(of ik op haar) toen we 13 waren! Zo grappig haha!

  • Tara
   Tara
   6 maart 2015 / 20:00

   Ah echt? Wat grappig! Misschien zijn we wel elkaars dubbelganger, ik ben heel benieuwd hoe je eruit ziet nu! :p xoxo

 9. Avatar
  frouke
  1 maart 2015 / 17:52

  Heyy, wat een leuke fotos! Hahaha ik weet ook nog dat ik in die tijd zon awkward kleding droeg haha! Leuk dat het jullie niks uitmaakt dat iedereen dit nu kan zien, wat zijn jullie toch drie superleuke en spontane meiden!xxx

 10. Avatar 2 maart 2015 / 15:39

  Ik heb dit echt met plezier gelezen! En heb stiekem bij sommige foto’s hardop moeten lachen, maar hey, zo kijken we over een paar jaar ook weer terug op de outfits wat we nu dragen. hahaha 🙂

 11. Avatar 3 maart 2015 / 10:28

  Wat een leuke foto’s! Grappig om zo die outfits te zien, als ik terugkijk naar oude foto’s dan denk ik ook hoe heb ik dat kunnen dragen. En waarschijnlijk denk ik dat tien jaar later bij de outfits die ik nu draag haha!

 12. Avatar
  Marly
  4 maart 2015 / 09:59

  Wat super leuk om te zien! Ben afgelopen augustus ook twee weken naar Florida geweest om rond te trekken met de auto, en die foto’s komen me allemaal zo bekend voor! Zoals bijvoorbeeld het vakantiehuisje in Kissimmee, echt precies hetzelfde als het vakantiehuisje wat wij daar hadden gehuurd! Zo leuk om te zien!

 13. Avatar
  Kim
  5 maart 2015 / 21:25

  Leuke foto’s!! Hoe duur was die kapper dan, dat je teveel betaald hebt? Ik vond het wel een goed idee! En omdat je voor een mani/pedi ook niet veel betaald zou je inderdaad denken dat een kapper ook wel wat goedkoper is, niet dus.

 14. Avatar 10 maart 2015 / 20:43

  Wauw ik ben nog nooit in Amerika geweest! Helaas financieel überhaupt niet mogelijk om op vakantie te gaan. Het lijkt me echt geweldig!!

 15. Avatar
  Nicole
  14 maart 2015 / 23:11

  Grappig, ik ben ook bij Ellenton outlet geweest. Ja, florida was echt m’n vetste vakantie evurr.

 16. Avatar
  Chaima
  17 maart 2015 / 15:14

  Aaahhh wat waren jullie schattig hahaha.

 17. Avatar
  Charlotte
  17 maart 2015 / 21:38

  Heel leuk om te zien dat jullie je in die tijd gewoon konden vermaken als een gezin zonder telefoons of tablets. Hoe heerlijk is het om gewoon in dat moment te leven!

 18. Avatar 12 april 2015 / 19:17

  Wat vond ik dit super leuk om te lezen om te zien!! Ik ben toen ik 11 was ook voor het eerst met mijn ouders naar Amerika geweest, toevallig ook naar Florida en we hebben zoveel dezelfde dingen gedaan! Ook hoe ik me kleedde herken ik heel erg terug in jullie – soms ietwat jongensachtig, met shorts en grote sneakers – en dat boodschappen doen in andere landen was al echt ‘speciaal’, haha! Ontzettend leuk dat jullie nog zoveel goede foto’s hebben, ik geloof dat die van mij nog echt produceert zijn op een ‘rolletje’. Vermakelijk die old school foto’s en vakanties chicks!! Xoxo, liefs Layla Rosita

 19. Avatar 28 maart 2016 / 14:00

  heerlijk is dat altijd terugkijken naar oude vakanties, sommige dingen veranderen niet en andere dingen wel weer zo leuk om te zien en gewoon even herinneringen op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: