Onderwater fotograferen met de Nikon1 AW1

Nikon1 AW1

Nog eventjes en ik ga op reis! Voor het eerst naar Azië, voor het eerst met m’n vriend een langere tijd weg en we hebben er heel veel zin in. We gaan naar Maleisië en Indonesië en natuurlijk wil ik ook het een en ander vast leggen wanneer ik daar ben. Zowel op beeld als hopelijk ook in video-vorm (ik ga niks beloven, maar ik hoop het één en ander te filmen!).

Omdat het daar enorm warm is en we 4 steden gaan bezoeken in slechts 2 weken, wilde ik graag een minder grote camera meenemen dan de spiegelreflex die wij hebben. Ik heb een tijdje rondgekeken en ik ben uitgekomen op de Nikon1 AW1 camera. Dit is een camera in een fijn formaatje, met de mogelijkheid tot het verwisselen van lenzen én het allerleukste… hij kan onderwater fotograferen en filmen!

Nikon1 AW1

De camera is er in 3 verschillende kleur uitvoeringen; wit, zilver (heel tof!) en zwart. Ik heb de camera hier in het zwart met de bijbehorende lens 11-27.5 mm en een extra lens van 32mm. De bijbehorende lens is speciaal gemaakt voor de Nikon1 AW1 en zorgt ervoor dat de camera ook onder water foto’s en video’s kan maken. Super gaaf natuurlijk in Bali met de prachtige zee en het zwembad bij ons hotel!

Nikon1 AW1

Erg fijn is dat het volledige assortiment 1-NIKKOR-objectieven werkt op deze camera en ik zelfs mijn spiegelreflex lens kan gebruiken (in combinatie met een FT1 vattingsadapter) op deze camera. Zelf heb ik gekozen voor een compacte 32mm lens, die op alle Nikon1 camera’s past. Het enige is dat deze lens de camera niet waterdicht maakt en dat deze dus puur is voor gebruik boven water. Met deze lens kan ik niet inzoomen, maar krijg ik wel prachtig beeld met veel bokeh en blurryness, waar ik zo van houd. Onze laatste paar outfitfoto’s zijn gemaakt met deze camera en lens!

Nikon1 AW1

De camera is naast waterdicht, ook schokbestendig en kan dus wel tegen een stootje. Nu ben ik wel een extreem voorzichtig persoon, maar het is wel een hele fijne gedachte om te hebben als je op reis gaat! Ook is het formaat erg fijn, een stuk kleiner dan een spiegelreflex maar hij heeft wel aan beide kanten van de camera een oogje zitten, zodat je de camera makkelijk om kunt hangen.

De Nikon1 AW1 heeft een hybride AF-systeem (de autofocus) waardoor deze enorm snel kan scherp stellen en je dus geen moment zal missen. Hij is ook geluidloos, wat erg fijn is voor video’s. Onze laatste paar video’s zijn overigens ook met deze camera gefilmd en daar kan je zien hoe snel en geluidloos deze scherp stelt. Anyways, mijn first impressions zijn helemaal goed. Wil je meer techs en facts lezen, klik dan hier! Ik kijk er helemaal naar uit om met deze camera op pad te gaan en jullie straks te voorzien van (hopelijk!) hele toffe beelden. WoopWoop! 

Nikon1 AW1 Nikon1 AW1 Nikon1 AW1

Foto’s onderwater gemaakt:

Nikon1 AW1 Nikon1 AW1

Foto’s gemaakt met de 32mm lens:

Nikon1 AW1 Nikon1 AW1 Nikon1 AW1Nikon1 AW1

xoxo Larissa

Share:

53 Reacties

 1. Avatar 30 augustus 2014 / 12:44

  Heel leuk om te zien! En wat maakt hij mooie foto’s!

 2. Avatar 30 augustus 2014 / 13:05

  Wauw, mooie camera! Heel veel plezier op vakantie. Ik ben dit jaar op vakantie geweest naar Bali en het is echt prachtig daar. Vooral Sanur is een supermooie plaats. Ik hoop dat jij het net zo leuk gaat vinden als ik het vond. Liefs, Suzanne.

 3. Avatar 30 augustus 2014 / 13:58

  wat een geweldige camera en wat een mooie reis heb je voor de boeg! *beetje jaloers* ga er vooral veel van genieten! en ik ben heel benieuwd naar de mooie foto’s die je gaat maken op reis!

 4. Avatar 30 augustus 2014 / 16:13

  Mooi cameraatje zeg, klinkt veelbelovend! Heel gaaf dat je bijna weg gaat. Ik ben nu al benieuwd naar de beelden die je op vakantie met deze camera gaat maken!

 5. Avatar
  Maaike
  30 augustus 2014 / 16:38

  Per stad (Jakarta, Bali): Bali is een eiland he, geen stad ;-). Ik ben kortgeleden op Java geweest en ik zou Jakarta bezoeken zeker aanraden. Vooral de musea: het Proklamasimuseum is mooi en ook het generaal/dr. Abdul Haris Nasution museum kan ik aanbevelen, prachtige koloniale villa met een indrukwekkend verhaal over de vroegere bewoners. Als je interesse hebt voor de koloniale periode in Indië kan je misschien een militair ereveld (begraafplaats) bezoeken, er zijn er twee in Jakarta: Ancol en Menteng Pulo. Andere steden op Java die ik leuk vond zijn Bandung, Cirebon, Surabaya en Malang. Yogyakarta zelf vond ik niet zoveel aan, maar de Borobudur en Prambanan zijn dan wel weer de moeite waard om erheen te reizen.
  In ieder geval veel plezier toegewenst in Maleisië en Indonesië!

  • Larissa 30 augustus 2014 / 16:55

   Haha ja oke, maar de andere 3 plaatsen zijn wel steden 😉 Ik heb slechts een aantal dagen de tijd, dus helaas niet heel veel tijd maar bedankt voor je tips!

 6. Avatar 30 augustus 2014 / 20:07

  Wat een vette camera! Hij ziet er zo tof uit en de foto’s wauw!
  Liefs, Tessa

 7. Avatar 30 augustus 2014 / 21:18

  Ahh wat een toffe camera! Ik vind het vooral super leuk dat je foto’s onder water kan maken! En wat gaaf dat je naar Indonesië gaat! Ik wil daar ook zo graag heen! Ik ben wel een klein beetje jaloers, haha. Liefs

 8. Avatar 31 augustus 2014 / 00:55

  Supermooie camera! Ik ben echt een Nikon fan, ik heb zelf ook een Nikon spiegelreflex camera waar ik heel blij mee ben maar best zwaar is als je die de hele dag mee moet slepen. Het nadeel als je een spiegelreflex camera gewend bent dat de kwaliteit van een compacte camera nooit net zo goed zijn als je gewend bent, maar deze ziet en klinkt ontzettend goed! Echt ontzettend leuk dat je naar Azië gaat! Ik zou het leuk vinden als je van de grote vier steden een artikel maakt, Azië lijkt mij zo mooi! Alvast een fijne vakantie voor jou en je vriend! 🙂

 9. Avatar 31 augustus 2014 / 10:06

  Wauw! Die camera! Want een gaaf ding zeg, met mooie resultaten. Deze zou ik ook wel willen hebben. En wat betreft de artikelen voor je vakantie; ik denk dat het gaaf is dat je van elke stad een apart artikel maakt, mits je daar genoeg foto’s voor hebt. Want je bent wel privé op vakantie, en niet op perstrip ;).

  Alvast heel veel plezier!

  Liefs,
  Kirsten

 10. Avatar 31 augustus 2014 / 12:28

  Mooie camera en een goede tip! Geniet lekker van je vakantie meid! X

 11. Avatar 1 september 2014 / 00:09

  Wat tof dat je naar Azië gaat! Ik zou den ik een artikel per stad maken, is fijner om te lezen omdat het artikel dan waarschijnlijk niet heel lang wordt! En wat een super camera zeg! Veel plezier

 12. Avatar 1 september 2014 / 20:02

  Wat leuk dat je naar Maleisië en Indonesië gaat! Staat ook hoog op mijn lijstje, maar daar moet ik nog wel even voor sparen. De camera is zeker een mooie toevoeging om je herinneringen vast te leggen! Ben erg benieuwd :).

 13. Avatar 2 september 2014 / 07:35

  Prachtige foto’s had je gemaakt met deze fotocamara 😉

  Xoxo

 14. Avatar 2 september 2014 / 14:01

  Wat een gave camera en reis ga je maken! Heel gaaf dat je er ook onderwater mee kan fotograferen.

 15. Avatar 3 september 2014 / 11:09

  Ik heb zelf een spiegelreflex en een aparte onderwatercamera, maar deze combinatie is natuurlijk ideaal! Veel plezier op reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: