Nusa Lembongan & Nusa Ceningan!

De afgelopen 2 weken ben ik met m’n vriend op vakantie geweest in Indonesië. We begonnen onze vakantie in Jakarta, vlogen toen naar Bali en daar hebben we spontaan besloten om ook een nachtje naar Nusa Lembongan en Nusa Ceningan te boeken. Ik heb de komende tijd een aantal Indonesië artikelen op je te wachten staan en ik begin vandaag met deze bestemmingen!

Nusa Lembongan

Mijn vriend en ik dachten er eerst aan om gewoon een dagje naar Nusa Lembongan te gaan en hadden van te voren niets geregeld. Toen we halverwege onze vakantie op Bali waren, besloten we om wat research te gaan doen en stuitte al snel op twee ‘problemen’:

 1. Een bootvaart naar Lembongan was een stuk prijziger dan we hadden gedacht! We kregen bedragen te zien van zo’n €60,- per persoon (inclusief pick-up vanaf ons hotel in Seminyak) voor een retour-bootvaart.
 2. De laatste terugvaart van Lembongan naar Bali zou al om 15:30 uur gaan, waardoor je wel erg weinig tijd op het eiland zou hebben!

We vonden het zonde van het geld en de tijd om maar zo kort op het eiland te kunnen zijn en besloten om gewoon een overnachting op het eiland te boeken. Na een snelle zoektocht kwamen we een accommodatie tegen die op onze gewenste locatie zat (vlakbij Dream Beach) en ook nog eens prima in ons budget lag. Perfect! We hebben geboekt via Booking.com en mocht je ook op zoek zijn naar een accommodatie (waar dan ook ter wereld) vergeet dan zeker niet om te boeken via deze link zodat je €10,- terug krijgt op je rekening na je verblijf. Dit is overigens geen gesponsord onderdeel in dit artikel, maar gewoon een fijne tip die ik graag deel!

Wij hebben gekozen voor een verblijf in Dream Beach Kubu. Dit is een soort mini resort met verschillende huisjes, waar je verblijf een openlucht badkamer heeft, er is ook zwembad met ligbedjes, scooters die te huur zijn en ook de mogelijkheid om ontbijt bij te boeken. Onze kamer was te boeken voor €37,- per nacht zonder ontbijt voor twee personen of €40,- inclusief ontbijt, ook voor twee personen. Nou, je snapt dat wij met ontbijt hebben geboekt natuurlijk!

Onze kamer was lekker ruim met een prachtig hoog rieten dak en een ruim bed met klamboe. Je kreeg er echt meteen een tropische vibe van! Gelukkig was er ook airconditioning aanwezig, die het overigens erg goed deed dus de kamer was heerlijk koel. Verder had je in de kamer een ruimte om kleding op te hangen (let op, er waren geen hangers aanwezig), een kaptafeltje waar je je make-up zou kunnen doen en ook een kleine koelkast. De kamer was wat dat betreft aardig basic, maar wel erg ruim om je spullen kwijt te kunnen.

Achterin de kamer zit een deur die je naar de openlucht badkamer brengt. Waah! Ik heb nog nooit eerder een openlucht badkamer gehad en ik moet je eerlijk toegeven dat toen ik diezelfde dag laat op de avond een douche nam, ik het zo in het donker toch wel erg spannend vond haha. De douche is trouwens lekker warm en prettig en uiteindelijk vond ik het wel echt heel gaaf en zelfs relaxing zo’n openlucht douche!

We hadden trouwens wel pech dat het die dag nogal bewolkt was dus ik heb helaas niet echt onder de sterrenhemel kunnen douchen haha. Dat staat nu dus nog wel zeker op mijn bucketlist!

Op het resort staan verschillende huisjes en eigenlijk hadden wij het liefst een van de huisjes gekregen die je hierboven op de foto ziet. Helaas waren deze allemaal al verhuurd en kregen wij een iets simpeler huisje (wat ook helemaal prima was), maar deze huisjes lijken me ook echt geweldig om een keer in te kunnen overnachten! Wanneer je het trappetje op gaat kom je terecht op een kleine veranda met zitjes en onderin hangt ook een hangmat waar je lekker in kunt liggen. Dit vind ik echt het ultieme eiland gevoel hebben!

Mocht je ook bij Dream Beach Kubu willen boeken, zou ik voor de zekerheid van tevoren even aangeven dat je graag in zo’n huisje met trappetje zou willen overnachten. Dit hadden wij niet gedaan omdat we niet wisten dat er ook ander soort huisjes te boeken waren, dus ik zeg: zeker doen om mogelijke teleurstellingen te voorkomen! 🙂

Dream Beach Kubu ligt, zoals de naam al doet denken, echt om de hoek van het bekende Dream Beach. Wij hadden een scooter en reden er in een kleine 5 minuten naar toe, maar ook lopend schijnt het prima te doen zijn. En heb je even geen zin in het strand, dan heeft Dream Beach Kubu ook een compact zwembad met ligbedjes waar je prima kunt vertoeven en afkoelen.

Bij Dream Beach Kubu hadden ze een aantal scooters te huur staan. Super fijn dat dat gewoon bij het resort zelf kon! We hebben hier iets meer als €5,- per dag voor betaald en is echt ideaal om lekker mee rond te rijden op het eiland. Ondanks dat Lembongan niet heel erg groot is, is het toch wel heel handig om vervoer te hebben. Het eiland kent namelijk best wel wat hoogteverschillen en de wegen zijn er niet voor gemaakt om echt op te wandelen. Wij zijn met de scooter een stukje gaan rijden en kwamen op een plekje terecht waar we uitzicht hadden op het bekende Dream Beach. Op de twee foto’s hierboven zie je het uitzicht en wat je ziet wanneer je de andere kant op kijkt…

… En hierboven zie je Dream Beach! Het heeft een redelijk breed stuk strand met een strandbar en clubje waar je wat te eten en drinken kunt halen. Ik moet zeggen dat ik iets meer had verwacht van Dream Beach kijkende naar de naam van het strand. Maar eerlijk is eerlijk: het water is hier wel prachtig blauw en helder. Ik zag trouwens wel wat stenen aan het begin van het water liggen en leek het er niet op alsof je hier heel lekker kon rond dobberen. Aan de andere kant van het strand, aan de overkant van deze foto, heb je trouwens een duo-schommel staan waar je een leuke (Instagram)foto zou kunnen maken!

Even verderop bevindt zich het bekende Devil’s Tear. Devil’s Tear is een stuk rotsachtig kustlijn waarop je tijdens de juiste tijden (vooral tijdens de vloed) geweldige watershows kunt meemaken omdat het water dan wel tot 10 meter de lucht in kan spuiten! Op de foto hierboven is dat het stuk waar je de meeste toeristen ziet. Ik vond het te druk om daar echt een mooie foto te maken en om eerlijk te zijn, als je iets verder loopt (waar je ineens helemaal geen mens ziet) is het net zo mooi! Wij hebben daarom Devil’s Tear alleen even snel bekeken (het was op het moment dat wij er waren ook geen vloed) en liepen of eerder klauterden over de rotsen een stukje verder.

En dan kom je hier terecht! Je vind hier een geweldig uitzicht op de oceaan, rust, veel minder drukte én… een natuurlijke infinity pool! Oke, een echt zwembad is het niet en ik zou je ook niet willen aanraden om erin te gaan liggen maar als je kijkt naar hoe de afloop van dat stukje rots perfect aansluit op de oceaan daaronder zie je vast wel wat ik bedoel met infint (= oneindig). Zo cool!

Overal waar je kijkt was het een prachtig aanzicht! Kijk trouwens wel uit met waar je loopt, want ik gleed op een gegeven moment iets van een stuk steen af waardoor ik m’n teen openhaalde – vandaar die geweldige pleister op mn grote teen haha. Maar verder, heerlijk om hier even te zitten en het allemaal in je op te nemen. Mocht je tijd hebben, dan schijn je hier trouwens ook echt te moeten zijn voor de zonsondergang om 17:30 uur. Wij hebben die hier helaas moeten overslaan omdat we nog wat andere dingen op het eiland wilden zien dus daar heb ik helaas geen foto’s van voor je.

In onze reisverslagen delen we ook altijd food-hotspots, maar deze keer moet ik jullie helaas teleurstellen omdat ik er 1. niet zoveel heb en 2. ik vond het geen hele geweldige aanraders en 3. ik had helaas geen tijd om nog meer hotspots op te zoeken omdat ik zo kort op dit eiland was. Wel kan ik je vertellen dat ik op de eerste avond bij Nick’s Place hebben gegeten. Online zag ik hier een aantal reviews over die er veelbelovend uitzagen dus hier zijn we naar toe gescooterd!

Hier vind je een aantal tafeltjes, voor zowel kleinere als grote gezelschappen en alles is omringd met planten waardoor je echt en jungle vibe krijgt. Wij namen een tafeltje aan de zijkant met uitzicht op de weg, waardoor je tijdens het eten ook nog eens lekker naar voorbij scooterende mensen kon kijken. Altijd leuk! Ik bestelde een kleine portie ribs en m’n vriend de crispy duck. De ribs gleden meteen van het bot af, super mals en zacht. Het waren niet perse de lekkerste ribs die ik ooit heb gehad – die eet ik nog altijd bij Broadway Steakhouse in Utrecht – maar het waren zeker keigoede ribs! Ook de crispy duck was super goed en ook zeer zeker lekker crispy.

Nick’s Place 
Jalan Lembongan Jungut Batu

Nusa Ceningan

Wat ook super leuk om te doen is wanneer je Nusa Lembongan bezoekt, is om het naastgelegen eiland Nusa Ceningan te bezoeken. Je bent er immers al vlakbij en het is ook nog eens een super leuk reisje om te doen. Wanneer je naar Nusa Ceningan wilt vanaf Lembongan, hoef je namelijk alleen maar een gele brug over waar je een prachtig uitzicht krijgt en meteen een avontuur op zich is. Dit vond ik super leuk om mee te maken! Omdat we aan het scooteren waren (en ik tegelijk ook aan het filmen was) heb ik uiteindelijk niet meer een eigen foto van de brug gemaakt, maar deze heb ik via Shutterstock kunnen downloaden. Hoe geweldig steekt deze gele brug af tegen het blauwe water?! I love it!

Nusa Ceningan is nog kleiner dan Lembongan, maar ook hier is een scooter weer zeker aan te raden. Net zoals Lembongan zijn er op Ceningan ook flink wat hoogteverschillen en kan je met de scooter gemakkelijk het hele eiland verkennen tijdens het scooteren. Ik vond het heerlijk om lekker rond te rijden, met een windje in je haren en tegelijk de vrij ongerepte natuur te zien. En natuurlijk het uitzicht te hebben op het prachtige heldere en blauwe water. Ook dat vind je op dit eiland zeer zeker!

Op Ceningan zijn we naar de Blue Lagoon gereden en zoals de naam al doet denken is het hier blauw. Heel erg blauw! Ik vond het echt geweldig om hier te kijken, ik denk dat dit misschien wel het blauwste water is dat ik ooit heb gezien. Prachtig! Jammer genoeg is het water hier erg heftig en is er ook geen strand aanwezig waardoor je hier in zou kunnen dobberen. Maar mocht je het willen, dan kan je aan de overkant van deze foto (als je heel goed kijkt zie je een paar mensen staan) van de klif naar beneden springen. Er zijn geen lifeguards aanwezig en kijkende naar hoe sterk de stroming was is het zeker niet iets dat je als onervaren zwemmer (of springer) moet doen, maar het is mogelijk. Er is overigens ook geen trappetje aanwezig, dus als je weer naar boven wilt komen moet je wel gebruik maken van de kliffen om op te klimmen! Wij hadden die dag geen zwemkleding aan (dat is ook meteen een klein smoesje) dus we bleven veilig aan de rand staan om dit prachtige zicht in ons op te nemen.

Als je vanaf de Blue Lagoon iets verderop loopt, dan kom je terecht bij deze prachtige plek. Hoe het hier precies weet, dat weet ik niet maar je kunt het vanaf de Blue Lagoon bijna niet missen als je iets het bergje aan de op loopt en een stukje doorloopt naar de andere kant van de klif. Ook hier zag je goed hoe ruig het water is, wat echt een super mooi effect geeft.

Ook Secret Beach stond op ons lijstje om te bezoeken op Ceningan. Want als iets ‘secret’ heet, dan wil ik het zien! Secret Beach is een vrij klein strand dat tussen twee grote kliffen ligt, het is daardoor best wel verscholen en ook dat maakt het zeker waarom het zo’n geheim is. En wat is het hier prachtig! Persoonlijk vond ik het hier veel mooier dan op Dream Beach omdat het water nog blauwer was, je omringt wordt door prachtige natuur en het hier ook heel kalm en rustig was.

Wij zijn hier gekomen door naar het Secret Beach Resort te rijden. Op de foto hierboven is een stukje te zien van het resort, waar je een paar huisjes in de heuvels ziet en een kleine club beneden aan het strand. Hier zijn een paar zitjes (met geweldig uitzicht!), een klein zwembad en er is ook een bar waar je eten en drinken kunt bestellen. Ook wanneer je geen gast bent van het resort, mag je hier gebruik van maken (mits je minstens zo’n €10,- uitgeeft). Wij hebben hier eerst wat gedronken en zijn daarna het strand opgelopen.

Ook hier is het water weer best wel heftig en is de stroming sterk, dus er gingen helaas niet veel mensen het water in, maar mooi dat is het zeker!

Na Secret Beach zijn we weer de scooter opgesprongen en zijn we weer richting ons beginpunt op het strand gereden. Ik kreeg namelijk van een vriendin de tip om naar Sea Breeze te gaan, een super leuk tentje aan het strand dat vlakbij de Yellow Bridge zit. Perfect voor onze terugreis dacht ik! Helaas heb ik me vergist en zijn we bij DT Beach Bar neergeploft, een tentje die hier sprekend op lijkt maar er net naast zit. Helaas vind ik DT Beach Bar echt geen aanrader aangezien ze enorm traag waren in de bediening en het eten ook echt niet lekker was. Ik ben zelden zo teleurgesteld in een eettentje of restaurant, maar deze moet ik helaas aan dit lijstje toevoegen. Volgens m’n vriendin was Sea Breeze wel heel erg leuk, dus mocht je naar Ceningan gaan dan zou ik zeker aanraden om daar wel eens een kijkje te nemen!

Sea Breeze Warung
Jl. Raya Nusa Ceningan

Wel had je bij DT Beach Bar zo’n geweldige schommel in het water staan waar ik natuurlijk een foto op moest nemen. Nou, heb ik aan dit bezoekje toch nog een leuke foto overgehouden haha!

Hierna was het tijd om onze scooter weer terug naar het resort te brengen, onze spullen te pakken en opgehaald te worden voor onze boot terug naar Bali! Ik had van te voren best wat enthousiaste kreten over deze twee eilanden gehoord, maar als ik eerlijk moet zijn ben ik niet helemaal betoverd geworden. Zowel Lembongan en Ceningan zijn zeker ongerept en beschikken over prachtige stukken (blauw!) water. En ik weet dat dit een super snel bezoekje was van anderhalve dag, maar ik merkte wel dat ik het al snel had gezien en eigenlijk graag weer terug naar Bali wilde. Ik vind het super leuk om deze twee eilanden ook te kunnen af kruizen, maar ik zit een beetje in een dubio voor een volgende keer. Aan de ene kant denk ik dat ik het zeker nog een tweede (en vooral langere!) kans moet geven en aan de andere kant denk ik dat ik de volgende keer liever wat anders wil gaan zien. Misschien wel de Gili eilanden waar ik ook iedereen over hoor. Of dat wel wat voor mij is? We’ll have to find out!… 🙂

Ben jij wel eens op een eiland geweest? En welk eiland was dat?

Veel liefs, Larissa
@larissaverbon / @travellab.nl 

Share:

8 Reacties

 1. Daan
  Daan
  Auteur
  18 september 2017 / 21:41

  Oh ik vind Nusa Lembongan en Ceningan fantastisch! Wij waren er 2,5 dag en had er nog wel langer kunnen blijven.

  Ik zou het zeker nog een kans geven en de volgende keer hier een kijkje nemen:

  – Tigerlillys om te slapen en eten. De mooiste buitendouche die ik ooit heb gezien! En heb er op Bali meerdere gezien.

  – Blue corner dive om savonds met je voeten in het zand op een zitzak de zonsondergang te zien en lekker te eten. Heel chill!

  – Duiken! Of een beginnerslesje te nemen.

  – Een boottochtje door de mangrove. Wat is het tof om vanuit de Mangrove de super blauwe zee op te varen. Of suppen in de mangrove!

  – Lunchen bij een warung bij Mangrove Beach. Heel relaxt en tof om door de zee naar de mangrove te lopen/zwemmen.

  – Met een scootertje rondrijden en alle bezienswaardigheden langs gaan wat je al schreef: Yellow bridge, devils tears, stranden en op Ceningan naar het topje van de berg te rijden met een uitzicht op Nusa Penida. Een hele bumpy ride, maar tof uitzicht. En See breeze om wat te eten en Le pirate beach club om te eten of slapen.

  Genoeg te doen! Zelfs 2,5 dag is weinig 😉

 2. Avatar 19 september 2017 / 15:11

  Ziet er wel echt mooi uit daar, ik lees echt zoveel moois over diverse plekken op de wereld, er staat nu echt een wereldreis op mijn bucketlist!
  Ik ben eigenlijk maar op 3 eilanden geweest in mijn hele leven, Texel, maar daar kan ik me niks van herinneren omdat ik te klein was, Ameland en Gran Canaria.

 3. Avatar
  Shannen
  19 september 2017 / 18:31

  Ik zit nu in Sanur! Ben gisteren teruggekomen van 5 dagen Nusa Lembongan. Het is zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan en dan ook naar Nusa Penida. Hier zijn o.a. kelingking beach, broken beach, angels billabong en crystal bay een aanrader. De wegen zijn op Nusa Penida alleen wel slechter dan op de andere twee eilanden, maar zeker de moeite waard om daar een dagje rond te rijden.

  Ook hebben wij bij LGOOD gegeten op Nusa Lembongan. Heel goed eten en leuke sfeer plus een gratis pickup vanaf je accommodatie en weer terug.
  Ook sandy bay is aan te raden. Een heel mooi strand met een goed tentje waar je heerlijk kan eten en drinken.

  De mangrove is ook heel leuk om te doen, vooral met een bootje incl. gids. De rust om je heen is heerlijk!

  Wij verbleven in Harta Lembongan. Dit zijn ook houten hutjes (aan het zwembad) met een buiten douche. Het personeel heeft werkelijk alles voor je over en regelt alles voor je! Zeker een aanrader!

  Wat ons wel heel erg opvalt, zijn het aantal Nederlanders hier. Bizar veel! Ook wel weer leuk om af en toe een praatje te maken.

  De Nusa eilanden zijn echt de moeite waard om nog een keer te gaan! Ik zou graag ook nog naar de Gili eilanden gaan, maar helaas moeten we over een paar dagen weer weg van t prachtige Bali!

 4. Avatar
  S
  21 september 2017 / 20:23

  Heeft 1 van jullie nog spinnen gezien? Brr dat is wat mij tegenhoud.

  • Larissa
   Larissa
   22 september 2017 / 22:43

   Haha, goeie!
   Nee eigenlijk niet, toen ik je vraag las moest ik even nadenken, maar gek genoeg eigenlijk niet! Ik heb wel wat kleine salamandertjes gezien, maar ook echt heel sporadisch. Ook kakkerlakken heb ik amper gespot. Ik ben zelf (ook) niet zo van de beestjes, maar dat is me echt ontzettend meegevallen. Het enige wat me wel opviel, is dat er op Lembongan en Ceningan zoveel meer vliegen waren (gewone vette vliegen) dan op Bali en dat was nog wel eens vervelend als je aan het eten was, maar zeker geen enge vieze dingen om je te laten tegenhouden hoor! 🙂

 5. Avatar 25 september 2017 / 13:45

  Mooi, leuk en uitgebreid verslag! Jammer dat het alleen wat tegenviel voor je gevoel. Aan de foto’s te zien toch wel erg mooi hoor als ik het zo bekijk. Ik heb geen idee hoe groot het eiland is, wij hebben er vorig jaar voor gevaren want bij gingen door naar Lombok (en hadden dus een tussenstop op Lembongan). Wel zag ik daar super mooi helder water dus wilde er graag een kijkje nemen maar kwamen wij ook niet aan toe. Lombok vind ik ook een aanrader om heen te gaan. Totaal anders dan Bali met een andere cultuur maar wel erg mooi en minder toeristisch. Na Lombok zijn wij naar Gili Trawangan gegaan. Ook erg mooi en een heel klein eiland. Wel het meest toeristische dus ik zou naar een ander Gili-eiland gaan de volgende keer. Pff, zulke mooie herinneringen als ik jouw verslagen kijk. Heel leuk en mooi! Ik wil ook weer heen haha.

 6. Avatar
  Traveller
  15 november 2017 / 19:43

  Ben in Raja Ampat geweest en persoonlijk vind ik Raja Ampat beter dan Bali. Helaas kan je tegenwoordig rechtstreeks op vliegen. Massa toerisme komt nu te snel op gang. Jammer.
  Op de Molukken heb je ook mooie stranden (Molana waar ik ben geweest en Separua. Kijk eens naar Halmahera of de Kei-eilanden).
  Doch ik ga weer naar Bali voor de 4e keer alleen omdat ik gevraagd ben LOL.

 7. Avatar
  Lisa
  23 november 2017 / 19:44

  Zo mooi! Ik ben zelf vorig jaar op de Gili-eilanden geweest, en als je op zoek bent naar rust moet je sowieso naar Air & Meno. Trawangan was ook echt een hele beleving: suuuuper hysterisch, ontelbaar veel bars/clubs op een minieiland. Vond het zelf heel grappig, het is echt het Lloret van Indonesië, allemaal super dronken Australiërs, Britten en Duitsers, maar daar moet je dus wel op voorbereid zijn haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: