Nikon COOLPIX S6600

nikons6600_1Nikon introduceert de eerste camera met bewegingscontrole, waarmee je met een veegbeweging foto’s kunt maken, video’s kunt opnemen en de zoom kunt regelen. Nog gaver is dat de Nikon COOLPIX S6600 over een kantelbaar lcd-scherm beschikt zodat het maken van zelfportretten en video’s nog gemakkelijker gaat!

WHAT’S NEW?
Kantelbare schermen zie je vaak alleen terug bij spiegelreflexcamera’s en zijn heel erg handig om de compositie van beelden beter te kunnen samenstellen en om je foto’s en video’s ook gemakkelijk vanuit hoge of lagere hoeken te nemen. Ook hoef je niet meer te gokken –sta ik er op of sta ik er nét niet op?– tijdens het maken van zelfportretten. Wanneer de monitor in de zelfportret-stand staat kan je via de nieuwe functie ‘Gesture Control’ heel eenvoudig op afstand (zelfportret) foto’s en video’s maken en de zoom regelen door met de palm van je hand bewegingen te maken. De camera herkent de palm van je hand waarmee je de camera kunt aansturen. Wanneer je je hand palm naar links-of rechtsonder beweegt, betekent dit in- of uitzoomen. Beweeg je de handpalm naar links- of rechtsboven dan betekent dit dat er een foto of video genomen kan worden. Na het activeren van het nemen van een foto verschijnt er een timer in beeld, zodat je nog 3 seconden hebt om de juiste positie in te nemen!

Het kantelbare scherm is een hele fijne aanwinst aangezien je hier heel goed gebruik van kunt maken wanneer je regelmatig foto’s en video’s van jezelf neemt -voor je blog bijvoorbeeld of met vriendinnen- terwijl je wel de compactheid behoudt van een digitale camera.

nikoncolorsOVERIGE FEATURES
De Nikon COOLPIX S6600 beschikt over 16 megapixels, 12x optische zoom en de mogelijkheid tot filmen in HD kwaliteit met stereogeluid. De belichting komt vanaf de achterzijde van de camera waardoor er in verschillende situaties met weinig licht mooie foto’s geschoten kunnen worden. Ook beschikt de camera over verschillende filters en effecten zodat je je geschoten foto’s een unieke touch kunt geven. Ook deze COOLPIX beschikt over een ingebouwde wifi functie (lees hier mijn eerdere review over de Nikon COOLPIX S800c) zodat je snel online foto’s kunt delen. De Nikon COOLPIX S6600 is verkrijgbaar in de 4 kleuren zwart, wit, paars en rood.

Nog meer info over de camera vind je hierDe Nikon COOLPIX S6600 is verkrijgbaar vanaf 22 augustus 2013 en kost €229,- 

Wat vind jij van de nieuwste Nikon COOLPIX S6600? 

xoxo Larissa

Share:

28 Reacties

  1. Avatar 30 september 2013 / 16:32

    ik heb de camera gevonden voor 189, of met geheugenkaart voor 215 euro 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: