Nieuwe hotspot Utrecht: Fico Urban Italian

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

Op een prachtige locatie aan de oude Veilinghaven in Utrecht is begin deze maand een nieuw restaurant geopend: Fico Urban Italian! Wij hebben er al een hapje gegeten tijdens de fijnproeverij en we waren erg onder de indruk. Vandaar een uitgebreid artikeltje erover, lees gauw verder.

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

Dit restaurant is familie van WT Urban Kitchen, een restaurant gesitueerd bovenin de watertoren op Rotsoord in Utrecht. Ook dit restaurant zal later als hotspot op deze site verschijnen en besproken worden. Maar nu draait even alles om Fico. Dit restaurant zit in een prachtig pand (voorheen zat De Veiling in dit gebouw) met een magnifiek uitzicht en aan het water. Een hele gezellige plek om te borrelen, maar ook om uitgebreid te dineren.

Het interieur is warm, gezellig en een tikje aan de chique kant. Je kunt plaats nemen op 2 verdiepingen en beneden vind je een prachtige bar met een groen marmeren blad. Ook daar kun je plaats nemen voor een hapje en een drankje.

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

De menukaart is geïnspireerd op de prachtige Italiaanse keuken. Ze maken vaak gebruik van producten die niet bij iedereen heel bekend zijn. Zo wisten wij bijvoorbeeld nog niet wat ‘moscardini’ en ‘orecchiette’ was. Jij wel? Gelukkig geven ze je maar al te graag uitleg terwijl ze bij je aan tafel staan en dat vinden wij echt een leuke extra service.

Verder houden ze bij Fico van vernieuwing en daarom wisselt de kaart elke 2 maanden. De menukaart die ik je nu hierboven laat zien, ziet er dus over een tijdje weer compleet anders uit. Het wisselen van de kaart is niet alleen leuk, het geeft je een extra reden om steeds weer terug te komen.

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

We begonnen met een amuse van het huis en deze smaakte zo onwijs goed, dat we ontzettend benieuwd waren naar wat nog komen ging. Daarna ontvingen we de menukaart en werden we eigenlijk overal wel enthousiast van!

Je kunt bij Fico Urban Italian kiezen voor een 4, 5 of 6 gangen keuzemenu en aangezien wij alles wel wilden proeven, gingen we natuurlijk voor het 6 gangen menu. Daarbij namen wij ook het wijnarrangement en dat is echt een aanrader. Bij elke gang krijg je dan een bijpassend (heel of half) glas wijn.

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

Fico_-7
Fico_-8
Fico_-6

De gerechten zijn klein, maar zo bomvol smaak, dat we positief verrast waren en dat ze ook nog eens stuk voor stuk als mooie kunstwerkjes gepresenteerd werden, maakte het plaatje helemaal compleet. Doordat we 6 gangen hadden konden we lekker lang tafelen en leerden we nieuwe ingrediënten en wijnen kennen. Het was daardoor meer dan gewoon dineren en vooral een echte smaakbeleving.

Ook het wijnarrangement was een mooie toevoeging aan de avond. We begonnen met een zacht sprankelende wijn bij de amuse en daarna kregen wij bij elke gang een half wijntje erbij. Mochten we de wijn erg lekker vinden dan konden we uiteraard ook om een re-fill vragen, wat we dan ook deden bij de rode wijn die bij het vleesgerecht werd geschonken.

Je kunt je voorstellen dat we na de 5e gang al redelijk scheel uit onze oogjes keken, daarom hielden we het op enkel 1 slokje bij de 2 (!) dessert wijntjes aan het einde. Want ja, we moesten wel even proeven natuurlijk! Bij elke gang kregen we weer een duidelijke uitleg over de wijnkeuze. Om welke wijn gaat het en waar komt deze vandaan? Hoe smaakt de wijn? Waarom past deze wijn bij het gerecht? Als je dol bent op wijn dan is het wijnarrangement hoe dan ook een super leuke toevoeging, omdat je echt iets leert over het combineren van wijn met gerechten. Maar let wel op dat je steeds maar kleine hapjes eet en de wijn dus net iets sneller naar je hoofd stijgt 😉

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

De vriendelijke en behulpzame service met onwijs veel kennis van het menu, vonden wij misschien wel het meest opvallend! Met veel enthousiasme en passie stond er steeds weer iemand aan onze tafel en dat toverde keer op keer een glimlach op ons gezicht. Service is enorm belangrijk en dat zorgt ervoor dat we driedubbel zo enthousiast over Fico kunnen zijn. We voelden ons geliefd en op ons gemak, omdat we alles konden vragen en er werd echt tijd voor elke tafel genomen. Om ons heen zagen we dan ook alleen maar sprankelende gezichten.

Fico Urban Italian is de nieuwe hotspot in Utrecht

Mocht je binnenkort langsgaan bij Fico, dan kunnen wij je de volgende gerechten echt aanraden: als voorgerecht de harder, als hoofdgerecht de rund en burrata en als nagerecht de kazen en het gerecht met de bieten (ja echt!).

Enne, wij komen zeker nog een keertje terug!

FICO Urban Italian
Veilinghavenkade 14

3521 AK Utrecht

Zou jij graag een keertje willen lunchen of dineren bij Fico? En zou jij voor 4,5 of 6 gangen kiezen?

Liefs Tara
@taraverbon
@travellab.nl

Share:

7 Reacties

 1. Avatar
  Mieke
  17 oktober 2017 / 09:20

  Wauw het ziet er fantastisch uit, hier wil ik zeker een keertje heen!

 2. Avatar
  Lisa
  17 oktober 2017 / 10:31

  Nu ik de kaart zo heb bekeken moet ik snel langs gaan voordat ze hem weer veranderen want alles lijkt me lekker… Mmmmm…

 3. Avatar
  Britt
  17 oktober 2017 / 21:17

  Klinkt werkelijk heerlijk, deze ga ik zeker onthouden!

 4. Avatar
  Eric
  19 oktober 2017 / 20:39

  Jammer dat ze zo vaak van kaart wisselen.

 5. Avatar
  Rita
  20 oktober 2017 / 21:53

  Klinkt geweldig en goede service is altijd een pre!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: