Mijn favoriete eettentjes op Bali

Vandaag heb ik voor jullie het Bali Travel Report klaarstaan! Ik denk dat ik van alle plekken waar ik ben geweest tijdens de vakantie, Bali het allerleukste vond. Het zijn best wel wat foto’s die ik voor jullie klaar heb staan, maar Bali was ook ontzettend fotogeniek en er was zoveel om te zien en vast te leggen.

In dit travel report laat ik wat foto’s zien van wat ik allemaal heb gedaan en gezien en ook wat leuke hotspots waar ik heerlijk heb gegeten. Ik hoop jullie met dit report net zo enthousiast te maken als ik ben over Bali!

Travel Report: Bali

Wij verbleven in het Kuta Beach Heritage hotel dat vrijwel meteen aan het strand lag! Voor het hotel liep een vrij drukke weg en daarna begon meteen het strand. Bovenop het hotel was een terras waarvan we deze prachtige foto konden schieten.

Kuta Heritage Beach Hotel / Jl. Pantai Kuta, Br. Pande Mas, Kuta, Bali 80361

Travel Report: Bali

Oef even met de oogjes knijpen tegen de felle zon, maar wat was het heerlijk! Ik droeg mijn jurkje van H&M, een canvas tas en mijn Rebecca Minkoff tasje.

Travel Report: Bali

Ons hotel had een niet al te groot zwembad, maar wel eentje met een prachtig uitzicht. Rondom het zwembad lagen bedjes en zitzakken waar je heerlijk op kon liggen. Wij hebben hier onze eerste zonsondergang bekeken en het was echt een geweldig zicht!

Travel Report: Bali

Tijdens één van onze eerste dagen in Indonesië moest en zou ik een bord gadogado (groenten met pindasaus) bestellen en dat heb ik dan ook gedaan! Daarnaast had ik heerlijke rijst (nasi campur!) en bestelde ik ook een paar stokjes sate die ik samen met mijn vriend at. Hij bestelde een overheerlijke kom met noedels. Dit plekje biedt ruimte voor heel wat bezoekers, bevindt zich een klein beetje verborgen tussen de andere gebouwen maar wordt door zowel locals als toeristen gevonden.

Made’s Warung / Br. Seminyak, Kuta, Bali, Indonesia (er zijn twee locaties, maar dit is degene waar wij zijn geweest)

Travel Report: Bali

We zijn ook bij meerdere beachclubs geweest en ik heb gehoord dat dit wel een van de bekendere is. Deze beachclub heet KU DE TA en biedt een ruim terras aan fijne ligbedjes met een uitzicht op het strand en de zee. Vanaf hier kan je drankjes bestellen en heerlijk genieten van het strand, maar dan zonder op het strand te liggen. De drankjes zijn hier voor onze standaarden vrij normaal geprijsd en daardoor niet heel goedkoop. Dit was niet perse mijn favoriete plekje, maar toch wel even een mention waard!

KU DE TA Beachclub / Jalan Kayu Aya 9, Seminyak 

Travel Report: Bali

Het strand net voor de beachclub Ku De Ta. Hier was het lekker rustig!

Travel Report: Bali

Hier heb ik helaas geen goede foto’s van, maar dit was Potato Head Beach Club die wij in de avond hebben bezocht. Bij aankomst heb ik echt even met een open mond gestaan, omdat het er zo ontzettend mooi en gaaf uit zag! De buitenkant geeft al een heel indrukwekkend gevoel, omdat het wordt omringd door een meters hoge muur gemaakt van raamdeuren (?). Als je verder loopt en de beach club echt instapt, zie je een ruime binnenplaats met tafeltjes en grote ligbedden waar je plaats kunt nemen. Ook is er een mooi zwembad die meteen uitkijkt op de zee, echt prachtig!

Wij namen plaats op één van de ligbedden die meteen uitkeken op het zwembad en de zee. Dit is een ruim bedje met kussens, waar je heel gezellig met een groep vrienden kunt zitten of romantisch met z’n tweetjes. Let op, hier geldt wel een minimaal bestelbedrag van ongeveer €35,00 (bij de andere tafeltjes is dit niet het geval). Bij Potato Head moet je in de avond wel denken aan een dresscode trouwens (geen shorts en slippers voor mannen).

Potato Head Beach Club / Jalan Petitenget, Seminyak, Bali 83061

Travel Report: Bali

Een scooter huren op Bali was wel één van mijn favoriete dingen! Er rijden op Bali voldoende taxi’s, maar het hebben van je eigen scooter vonden wij wel heel erg fijn. Van te voren hadden we gevraagd aan de receptionist hoeveel het kost om een scooter te huren. Hij vertelde dat hij zelf zo’n €6 per dag ervoor betaalde, maar dat dat natuurlijk wel een prijs was voor locals. Wij zijn hierna even een stukje gaan lopen om een scooter-verhuurbedrijf op te zoeken. De eerste die wij er wel goed uit vonden zien, zijn we binnengegaan om een scooter te huren. Volgens mij hebben wij iets van €6 of €8 per dag betaald voor onze scooter (met helm), die we 4 dagen hebben gehuurd. Ik heb mijn vriend laten rijden aangezien hij dat vaker heeft gedaan op Bali en ik vond het zelf net iets te spannend met al die scooters en taxi’s haha!

Travel Report: Bali

Ondanks het heerlijke en enorme aanbod aan Indonesische gerechten, moet ik toegeven dat ik niet elke ochtend zin had in rijst. Daarom hebben we ook een ochtend gekozen voor een heel leuk tentje genaamd Watercress Cafe. Bij binnenkomst ziet het er heel leuk en knus uit en kan je zowel binnen als buiten zitten. Wij kozen voor een tafel binnen en kregen een ruim drank- en eetmenu voorgelegd met een enorme keuze aan ontbijt en lunch gerechten.

Travel Report: Bali

Rei koos voor een heerlijke burger en ik koos voor een kom muesli met vers fruit en zelfgemaakte yoghurt. Daarbij een glas limoensap dat je moest aanvullen met spa rood, een drankje dat ik vaak voorbij zag komen op de kaart. Verfrissend en heel erg lekker! De prijzen liggen hier niet al te hoog en voor wat je op tafel geserveerd krijgt raad ik dit super leuke plekje (met Australische eigenaar) zeker aan.

Watercress Cafe / Jl Batu Belig #21a, Kerobokan, Bali

Travel Report: Bali

Zoals jullie ook in de vlog konden zien, zijn we met de scooter een stuk naar het zuiden gereden, naar het strand van Uluwatu. Deze plek is vooral onder de surfers erg populair en wordt gezien als een verborgen parel. Het ligt een beetje verborgen tussen de stijle rotsen en klif in en om het strand te bereiken moet je een vrij hoge en stijle rotstrap af. Ben je niet zo goed ter been, dan raad ik deze plek dan ook af! Het zand van het strand zelf is ook iets grover, dus mocht je waterschoenen hebben of kunnen kopen dan zijn die hier geen overbodige luxe.

Travel Report: Bali Travel Report: Bali Travel Report: Bali

Je kunt de zonsondergang vanaf het strand bekijken, maar ook super mooi is om weer terug naar boven te gaan. Hier bevinden zich wat surfershops en eettentjes (warungs) waar je een hapje en een drankje kunt bestellen. De tentjes zijn op verschillende hoogtes op de rotsen verplaatst en je hebt vanaf daar een geweldig uitzicht over de zee en natuurlijk de zonsondergang. Deze plek is ook erg beroemd vanwege de Uluwatu-tempel die op de klif staat.

Travel Report: Bali

Als je achter mij kijkt, zie je een deel van de stijle rotstrap (zonder relingen!) die naar boven leidt. Deze foto laat ook goed zien, hoe het strand verborgen zit tussen de rotsen, zo gaaf! Hier draag ik trouwens het jurkje van Action, echt een fijn ding voor op het strand en lekker makkelijk.

Travel Report: BaliTravel Report: Bali

Ook deze plek herkennen jullie misschien nog wel uit de video, dit is La Plancha. Één van mijn favoriete spots op Bali en dat komt merendeels ook door de geweldige en vrolijke kleuren die je ziet! Binnenin hangt het vol met van alles en nog wat en geeft dat echt een knusse indruk. Wij namen meteen plaatst aan de buitenbar met zicht op het strand en de zee.

Travel Report: Bali

We moesten nog ontbijten en namen allebei een broodje met gebakken ei, spek en tomaatjes. Oh, heerlijk! Heel leuk was dat het op een houten plank geserveerd werd, dat gaf het echt een huiselijk gevoel. Daarbij nam ik een frozen cappuccino en Rei een sinaasappelsap.

Travel Report: Bali

Nadat we klaar waren met eten, kon je zo het strand oplopen en een bedje huren bij een verhuurder. Dit hebben wij dan ook gedaan tot dat de bedjes rond een uur of 5/6 weer worden opgehaald. Dan haalt La Plancha de zitzakken en stoelen naar buiten en kan je daar plaats nemen…

Travel Report: Bali

… met natuurlijk een heerlijk drankje! Vanaf hier is het echt heerlijk vertoeven en kan je ook erg goed de zonsondergang bekijken.

La Plancha / Jalan Pantai, Bali 

Travel Report: Bali Travel Report: Bali

Ik denk dat dit wel mijn meest favoriete spot was die ik heb mogen ontdekken op Bali. Dit komt mede door de inrichting, de menukaart en ook het personeel dat enorm aardig en gastvrij was. De inrichting is een combinatie tussen modern en minimalistisch en ook knus en warm. Bij aankomst kan je kiezen om voor buiten, binnen of achterin buiten plaats te nemen. Wij zijn binnen aan een tafeltje gaan zitten, maar je kunt ook je ontbijt of lunch meenemen voor onderweg.

Travel Report: Bali

Ik houd echt van zoet in de ochtend, terwijl mijn vriend er eentje is die van stevig en hartig houdt. Hij bestelde een broodje pulled pork (in de ochtend, I know!) en ik bestelde het allerlekkerste wentelteefje ooit! Een perfecte dikke plak, met gebakken banaan, geroosterde noten, blaadjes munt, bananenijs en mapelsyrup. Oh, ik heb echt genoten en mijn vingers afgelikt hoor. De prijzen weet ik niet zo goed meer, maar deze waren heel goed te doen en ook deze spot raad ik heel erg aan als je op Bali bent. Genieten!!!

Sisterfields Cafe / Jl. Kayu Cendana No.7 Seminyak, Kerobokan Bali

Travel Report: Bali

Via ons hotel reserveerden we een prive chauffeur die ons naar de Pura Tanah Lot reed. Deze rit duurde vanuit Kuta iets meer dan een uur en toen we (eindelijk) de stad uit waren, zag je prachtige natuur met natuurlijk ook heel veel rijstvelden.

Travel Report: Bali

Tanah Lot is een tempel die zich aan de westkust bevindt. Het ligt bovenop een rots en wanneer het eb is, zoals wij toen hadden kan je te voet de tempel bereiken op de zanddam en vanaf daar een prachtig uitzicht hebben over de zee. Let wel op, want op een gegeven moment wordt het weer vloed en dan komt de zanddam weer onder water te staan.

Pura Tanah Lot / Tabanan, Bali 82171

Travel Report: BaliTravel Report: Bali

Als je in Kuta zit, dan zit je eigenlijk wel precies in het drukke gedeelte met verschillende bars en uitgaansgelegenheden. Het deed mij een beetje denken aan Lloret de Mar (drukte, lawaai, feestend publiek) maar het was wel erg leuk om eens gezien te hebben. Wil je een goed nachtje feesten dan is Sky Garden wel één van de betere clubs. Ook hier speelden onze Nederlandse jongens Billy de Kit en Blasterjaxx!

Sky Garden / Jalan Legian no 61, Kuta, Bali 80361

xoxo Larissa

Share:

32 Reacties

 1. Avatar
  Sara
  1 oktober 2014 / 20:30

  Wat super leuk om dit te lezen! Ik ben ook op Bali geweest met mijn vriend, van 15 aug tot 29 aug, waarschijnlijk vlak voor jij ging. Ik verbleef vlakbij Seminyak, in een huis echt heel dicht bij de Watercress! Daar ontbeten wij écht elke ochtend. Heel leuk om te zien hoe jij het beleefd hebt, ik herken heel veel van je foto’s!! X

 2. Avatar
  Lisa
  3 november 2014 / 14:11

  Wat supergaaf dat jullie deze blog zijn begonne. Echt geweldige foto’s!

 3. Avatar 3 november 2014 / 17:34

  Oh, ik wil weer terug naar Bali. Het is daar zo fijn en zo mooi. Mijn favoriete eettentje was toch wel Art Café in Ubud. Een heel intiem tentje waar je zo ontzettend lekker kunt eten. Kudeta vonden wij wel leuk om wat te relaxen, maar wel wat overpriced om te eten.

 4. Avatar 4 november 2014 / 07:56

  Ik ben heel vaak op Bali geweest en herken de plekjes. En nu wil ik het liefst in het vliegtuig stappen door dit artikel 🙂

 5. Avatar
  Louise
  20 januari 2015 / 21:37

  Hee Larissa! Ik had deze blogpost al eerder gelezen maar wilde het nog even terug lezen. Wil er graag op vakantie met mijn vriend naar indonesie of thailand. Misschien is het een idee om over een reisbudget te schrijven en om de kosten laag te houden maar toch lekker relaxed vakantie kunt vieren? (tips voor aanbiedingen vinden etc)
  Ik vind het super leuk dat jullie deze blog houden naast jullie beauty blogs!

 6. Avatar
  Laura
  2 februari 2015 / 22:22

  Ik heb 3 maanden in Bali gezeten voor mijn stage, maar vond het eigenlijk helemaal niet bijzonder of spectaculair.. Er heerst ook echt enorme criminaliteit van alle Javanen die op Bali toeristen beroven. Ik denk dat als je op vakantie gaat en alles doet en ziet wat Bali te bieden heeft, het 10x leuker is dan als je er echt woont! Als ik dit zo lees wou ik dat ik het ook als een vakantie had beleefd! Hele mooie foto’s trouwens!

 7. Avatar 18 maart 2016 / 16:33

  Leuke tips, over enkele weken zit ik zelf ook op Bali. Heel veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: