Inpaktips voor een lange vliegreis

Mijn zusjes en ik hebben de afgelopen jaren heel wat afgevlogen. Mijn eerste lange vliegreis was naar Singapore. Maar liefst 13 uur stilzitten op een stoeltje, wat een crime! Natuurlijk vliegt de tijd (see what I did there) wanneer je wat filmpjes kijkt, een dutje doet of een boek leest, maar op een gegeven moment is de koek op en wil je gewoon NU aankomen op de plek van bestemming.

Dus hoe maak je je lange vliegreis zo comfortabel mogelijk? Dit kan heel simpel door rekening te houden met een aantal zaken, die je in je handbagage inpakt. Een goed voorbereid mens telt voor twee, zeggen ze. En zo is het maar net!

Zin gekregen om ook op vakantie te gaan? Scroll helemaal door naar onderen om te ontdekken hoe jij kans kunt maken op een trip naar de allermooiste verre bestemmingen, want Coca-Cola geeft deze zomer wekelijks droomvakanties weg!

Leesvoer


Op langere vluchten ben je bijna altijd voorzien van entertainment, zodat je de nieuwste films en series kunt bekijken. Zelf ben ik het na 2 films spuugzat om langer naar een schermpje te turen, dus ik vind het fijn om het filmkijken af te wisselen met het lezen van een spannend boek. Een echt, tastbaar boek, dus geen e-reader. Omdat boeken veel ruimte en gewicht innemen kan ik jullie een zogeheten dwarsligger van harte aanbevelen. Dit zijn volwaardige boeken, maar ze zijn op een andere manier gedrukt en het papier is veel dunner (vergelijkbaar met vloeipapier), waardoor deze boeken veel compacter zijn. Ze hebben ongeveer het formaat van een iets groter uitgevallen smartphone. Ideaal! Op elke lange reis neem ik er altijd eentje mee. Ook vind ik het altijd leuk om een aantal (buitenlandse) magazines te kopen op het vliegveld. Daar kun je zo heerlijk doorheen bladeren met je verstand op nul.

Toilettasje


Het klinkt misschien overdreven, maar op lange reizen neem ik een klein toilettasje mee met een aantal beautyproducten die ik tijdens de reis gebruik. De airconditioning in het vliegtuig maakt de lucht erg droog, en zeker op een lange vlucht is dit echt een aanslag voor je huid. Ik pak dus altijd een vette lippenbalsem in om te voorkomen dat mijn lippen uitdrogen. Ook is het heerlijk om je make-up af te halen voordat je gaat slapen. Ik pak dus ook make-up remover doekjes in. Vervolgens breng ik een sleeping mask aan om mijn uitgedroogde huid weer even die hydratatie boost te geven.

Als je lenzen draagt is het natuurlijk fijn om die uit te doen, dus zorg dat je een lenzendoosje, lenzenvloeistof (in een flesje van maximaal 100ml) en je bril inpakt. En om droge ogen te voorkomen: oogdruppels.

Voor we gaan landen fris ik mezelf op met een mini deodorant en poets ik mijn tanden met een inklapbare tandenborstel en mini tandpasta. Ook haal ik nog even snel een borstel door mijn haren. Opmaken bewaar ik voor wanneer ik ben aangekomen in het hotel, maar als je het prettig vindt om opgemaakt het vliegtuig uit te stappen, kun je altijd je basics inpakken.

Sleepy time


Tijdens een lange vlucht probeer ik ook altijd even een dutje te doen. Ik zeg dutje, want een echt goede slaaprust tijdens je vlucht is lastig. Het is helaas nooit zo lekker als thuis in je eigen bedje! Toch zijn er verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat je zo comfortabel mogelijk slaapt. Zelfs al ben je zo’n persoon die claimt NOOIT in een vliegtuig te kunnen slapen.

Mijn #1 tip is melatonine. Dit is een lichaamseigen hormoon die ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Je kunt dit gewoon zonder recept kopen bij de Kruidvat of Etos. Na de eerste grote maaltijd neem ik 2 tabletten à 10 mg in, maak ik het mezelf gemakkelijk (met een kussentje en een dekentje over me heen), trek ik een slaapmaskertje over mijn ogen en ben ik weg. Een slaapmasker klinkt nogal diva-achtig, maar lang niet iedereen doet zijn raampje dicht, of ze laten het leeslampje aan, en je valt nu eenmaal makkelijker in slaap als het donker is. Een andere goede tip is om oordopjes te gebruiken. Op deze manier heb je geen last van die huilende baby, die snurkende man of het geruis van de vliegtuigmotor. Ik slaap er persoonlijk altijd beter door! Mocht je trouwens liever geen melatonine willen gebruiken, dan zijn er ook natuurlijke kruiden zoals Valeriaan waarop je een beroep kunt doen.

Als je last hebt van een ‘wobble head’ waardoor je steeds wakker wordt, kies dan voor een stevige travel pillow die tot hoog in je nek komt en die je ook kunt aantrekken. Ok, het ziet eruit als een nekbrace, maar het slaapt heerlijk. Wil je compleet afgesloten zijn van de buitenwereld? Probeer dan eens de Ostrich Pillow. Het ziet eruit alsof je gaat diepzeeduiken, maar ik heb met dit kussen 5 uur aan één stuk geslapen, en dat is het gekke uiterlijk van dit kussen meer dan waard.

Vliegtuigsokken klinken niet bepaald hip, maar vooral op lange vluchten is het toch sterk aan te raden om vliegtuigsokken aan te trekken. Deze sokken voorkomen dat je voeten en kuiten te veel zullen gaan opzwellen tijdens de vlucht, en ze zorgen voor een betere doorbloeding.

Snacks


Tijdens je vlucht krijg je natuurlijk voldoende eten, drinken en snacks van het cabinepersoneel, maar als je een lekkere snacker bent (zoals ik), is het sterk aan te raden om EXTRA snacks in te slaan. Vooral tijdens het film kijken of lezen vind ik het heerlijk om ergens op te knabbelen. En onder het mom van ‘beter te veel dan te weinig’ vind ik het gewoon een prettig idee om een kleine snackvoorraad mee te nemen het vliegtuig in. Ook een aanrader: zorgt dat je extra veel drinkt. Water, thee of… een flesje Coca Cola (wink!). Juist door de droge lucht is het belangrijk dat je de gehele vlucht extra goed gehydrateerd blijft. Tip: neem een LEEG flesje mee door de douane, en vul die NA de douane met water uit het toilet.

Voor de hartige trek kan ik een bamisoepje aanbevelen. Dat is lekker vullend en je hoeft alleen maar om heet water te vragen. Ook lekker om thuis luxe broodjes te smeren. Draagt ook zeker bij aan de vakantie voorpret! Verder kun je wat repen chocola, chips en zoutjes in je tas stoppen. Kies vooral je persoonlijke favorieten, dan voelt het nog een beetje alsof je thuis op de bank zit te Netflixen. Of kies juist voor gezonde snacks, zoals snoeptomaatjes of stukjes komkommer die je thuis in een bakje hebt gestopt. Zelf stop ik ook altijd wat zakjes groene thee in mijn handbagage, want tijdens vluchten schenken ze alleen zwarte thee (and I love myself some green!).

Handbagage checklist

+ paspoort / ticket
+ smartphone / oplader
+ tablet / laptop / oplader (optioneel)
+ magazines / boeken
+ lippenbalsem
+ make-up remover
+ sleeping mask
+ mini deodorant
+ tandenborstel + tandpasta
+ haarborstel
+ make-up basics (optioneel)
+ lenzendoosje / lenzenvloeistof / bril
+ slaapmasker / oordopjes
+ nekkussen / Ostrich Pillow
+ 10 mg melatonine
+ vliegtuigsokken
+ bamisoep, hartige/zoete snacks, gezonde snacks
+ groene thee
+ flesje drinken

Het lijkt misschien overdreven om zoveel mee te zeulen het vliegtuig in, maar ik spreek uit ervaring dat het je lange vlucht ZO VEEL comfortabeler maakt door het wél gewoon te doen. Op deze manier kun je veel lekkerder slapen, heb snacks bij de hand wanneer je daar zin in hebt, hoef je je niet te vervelen en zorg je ook meteen goed voor je huid en lichaam.


Heb je nu ook helemaal zin gekregen in een lange vliegreis naar een verre bestemming? Misschien win je er wel eentje! Coca-Cola geeft deze zomer namelijk wekelijks droomvakanties weg! Scoor een blikje of fles Coca-Cola met het speciale etiket met de droombestemmingen erop en onder het label, de dop en het lipje van je Coca-Cola vind je een actiecode. Voer deze code in op de actiepagina www.cocacola.nl/summer en wie weet win jij een reis naar jouw droombestemming!

Welke items zijn voor jou onmisbaar tijdens een lange vlucht? Deel het hieronder bij de comments!

Liefs Tara,
@serenaverbon,
@travellab.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Coca-Cola.

Share:

3 Reacties

 1. Avatar
  xAmberc
  4 juli 2017 / 12:24

  Fijne tips! Wat betreft slapen zorg ik dat ik altijd een slaapmasker mee heb en oordopjes, ik kan echt niet zonder op een lange vlucht. Toen ik vorig jaar terugvloog van curacao had ik een slaappil, op recept, en dat werkt echt goed! Ik heb bijna 6 uur geslapen tijdens die vlucht!!!
  Verder kan ik aanraden om grote spullen in een handbagage koffer te doen en alleen de essentiële spullen in een klein tasje of in het vakje voor je te stoppen, zo heb je meer beenruimte!

 2. Avatar
  Lisa
  10 juli 2017 / 14:12

  Die handbagage checklist is echt super handig!

 3. Avatar
  Anne-fleur
  26 juli 2017 / 13:55

  Dit had ik nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: