How-to: inpakken voor één nachtje

Een paar weken geleden ben ik op en neer gevlogen naar London voor een persevent van Rimmel (én een meet & greet met Rita Ora!). Supergaaf! Ik vlieg wel vaker voor één nachtje op en neer naar het buitenland, dus het leek me leuk om jullie eens te laten zien wat ik dan zoal meeneem in mijn handbagage. Ik probeer zo licht en compact mogelijk te pakken zodat ik me niet alleen geen breuk hoef te sjouwen, maar ook nog eens wat ruimte overhoud voor eventuele shoppings.

Toilettas

Wanneer ik reis is mijn toilettas altijd het zwaarst, dus dit vraagt om serieuze maatregelen. Door mijn toilettas flink onder handen te nemen kan ik zeker een kilo besparen aan gewicht (nee, echt!). Op langere reizen neem ik mijn eigen flessen shampoo, haarmasker en douchegel mee, maar voor één nachtje is dit echt niet nodig. Vlak voor de trip was ik mijn haren zodat ik het daar in elk geval niet hoef te wassen en te stylen, en wat douchegel betreft maak ik gebruik van de hotelfaciliteiten. Het is sowieso handig om te checken wat het hotel allemaal op hun kamers heeft staan voordat je inpakt! Slaap je in een hotel waar ze geen handzeepjes en mini’s voor in de badkamer hebben, neem dan zelf een kleine douchegel mee. Of een zeepje.

Verder pak ik allemaal mini’s in: mini deodorant, mini haarserum, mini parfumverstuiver, mini tandpasta, een opklapbare tandenborstel en mijn vaste skincare routine en foundation breng ik over in reispotjes en -flesjes. Qua make-up neem ik de absolute essentials mee en een oogschaduwpalette waar ik zowel everyday als avondlooks mee kan maken. Wel neem ik – als ik weet dat er een bad is – een Lush goodie mee, zodat ik heerlijk kan badderen op de hotelkamer.

Apparatuur

logitech keys to go

Het liefste sleep ik mijn Macbook Pro overal mee naar toe, maar laten we eerlijk zijn, dat ding is loodzwaar! In plaats van een laptop neem ik daarom liever een tablet mee – een Samsung Galaxy TAB 4 – en omdat ik het wel fijn vind om op een ‘echt’ toetsenbord te tikken, neem ik ook een draagbaar toetsenbord mee. Het nieuwe Logitech Keys to Go toetsenbord is verkrijgbaar in verschillende kekke kleurtjes en is ook nog eens superdun (6 mm) en lichtgewicht. Met slechts 180 gram scheelt dat enorm in je handbagage. Ik vind het fijner om op mijn laptop te werken, maar ach, voor een dagje werk ik net zo goed op een tablet.

Verder gaat er wel altijd een zware spiegelreflex camera mee, een 50mm lens en allerlei oplaadsnoeren. Daar ontkom ik helaas niet aan op een persreis. Een wereldstekker neem ik tegenwoordig niet meer mee omdat de meeste hotels er altijd wel eentje over hebben die ik tijdens mijn verblijf mag lenen.

Kleding & accessoires

van basic naar chic

Tijdens lange vluchten is het relaxed om een aparte vliegtuig-chilloutfit te dragen, maar binnen Europa ben je binnen een paar uur op je bestemming en daarom trek ik bij kortere vluchten gewoon mijn dagelijkse outfit aan. Wel zorg ik er voor dat ik kleding draag die met een kleine aanpassing een geheel andere outfit kunnen worden. Zo tover je een basic outfit in één klap om tot een feestelijke outfit wanneer je er een statement necklace en hoge hakken bij draagt. Of verwissel je wollige vest voor een feestelijk statement jasje. Maak je ogen lekker smokey en pomp je haar wat meer de lucht in en voila, je bent klaar om aan te schuiven bij een chique event of diner.

Laat de krultang maar thuis!

Wil je graag krullen in je haren maken voor een feestelijke gelegenheid tijdens je trip? Laat de krultang maar thuis en neem alleen een miniverstuiver mee die je op je hotelkamer kunt vullen met water. Via de no heat cocoon methode maak jij de prachtigste krullen in je haren die ook nog eens supergoed blijven zitten. Zonder hitte, dus je hebt én geen tangen nodig én het is beter voor je haren, wat wil je nog meer?

Bekijk hieronder de video voor instructies.

Extra tas

clutch linnen tas

Bij sommige vliegmaatschappijen mag je naast je handbagage koffer geen extra handbagage tas meenemen, die moet dan per se in je koffer passen anders moet je bijbetalen. Zorg er dus echt van te voren voor dat alles in je reiskoffertje past. Een handtas neemt echter veel plek in, dus mijn tip is om alles in je koffer te stoppen en een extra linnen tas mee te nemen. Linnen tasjes zijn niet alleen hartstikke trendy, ze zijn plat en goed op te vouwen en ze wegen vrijwel niets. Je kunt ze ook dichtknopen en vervolgens over je schouder hangen om ze minder diefstalgevoelig te maken. Ga je naar een chique event of uit eten, stop dan ook een platte clutch in je koffer. De Primark heeft bijvoorbeeld mooie geborduurde clutches, hartstikke feestelijk en makkelijk om mee te nemen.

Smartphone

iphone 6 fashion

Je smartphone is een fotocamera, videocamera, laptop, leesboek, notitieboekje en reisgids in één, waarmee je eigenlijk nog veel meer ruimte en gewicht kunt besparen in je koffer. Een smartphone kan veel dingen vervangen, dus maar daar dan ook zeker gebruik van als je licht wilt reizen. Met de Google Maps truc en de stay.com app hoef je geen reisgidsen en kaarten mee te nemen en ook een notitieboekje en pen kun je thuislaten met apps als Evernote of Wunderlist. Met een scherpe camera op je telefoon en de juiste fotografie-apps kun je zelfs je camera thuislaten. Werk je net zo prima op je telefoon als op je tablet? Je smartphone kun je via bluetooth ook gewoon aansluiten op een extern toetsenbord. Het scherm is wat kleiner, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Als je van plan bent om je smartphone zo multifunctioneel te gebruiken is het wel raadzaam om een powerbank mee te nemen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn koffer inpak voor één nachtje en hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met mijn tips en ideeën.

Wat zijn jouw tips om ruimte en gewicht te besparen tijdens een korte trip? 

Share:

12 Reacties

 1. Avatar 7 januari 2015 / 21:48

  Hey,
  Echt heel handig! Zelf ga ik nooit een dagje weg (hoewel ik wel zou willen ;). Maar ook als je langer op vakantie gaat zijn het handige tips om op te letten bij het inpakken!
  Liefs Marlou

  • Larissa
   Larissa
   9 januari 2015 / 10:33

   Jaa zeker, absoluut! Hoe minder je meeneemt, hoe meer je terug kunt nemen haha!

 2. Avatar 7 januari 2015 / 22:35

  Voor een stedentrip probeer ik ook alles in tas met de handbagage mee te nemen, zodat ik geen koffer nodig heb. Scheelt mooi tijd op het vliegveld! Mini’s vind ik dan ook ideaal. Maar ik vind het toch altijd leuk om een reisgids mee te nemen, lekker om in het vliegtuig of in de hotelkamer te lezen 🙂

  • Larissa
   Larissa
   9 januari 2015 / 10:29

   Jaa zeker en vooral goedkopere vluchtmaatschappijen zoals Ryanair vind ik fijn voor stedentrips en daar mag je vaak alleen handbagage meenemen!

 3. Avatar
  Melissa
  8 januari 2015 / 12:59

  Wat een gaaf artikel! Zeker goede tips! Maar een vraagje: met handbagage mag je toch alleen maar 5 x 100 ml meenemen, dus hoe doe je dit dan? Ik heb hier altijd zo’n moeite mee, haha!

  X

  • Larissa
   Larissa
   9 januari 2015 / 10:33

   Ik vind dit ook altijd lastig, moet zeggen dat ik ooit te veel kleine mini’s had meegenomen en dat was inderdaad niet ok, maar er werd toen even een oogje dichtgeknepen zeg maar! Heb het even online geprobeerd op te zoeken en ik zie staan dat je per persoon 1 x een 1liter doorzichtige plastic zak mag hebben met daarin je 100ml items. Hier passen volgens mij iets meer dan 5 items in, dus ik denk dat je daar iets boven mag en kan zitten. Maar 100% zeker ben ik niet!

 4. Avatar
  Jasmine
  9 januari 2015 / 12:36

  Echt super goede tips!
  Hebben jullie misschien ook nog tips als je je koffer moet pakken voor 7 maanden haha?
  Ik ga de 29e namelijk voor 7 maanden naar Barcelona voor stage en heb bij transavia 50 kg extra ruimbagage geboekt.
  Hoewel dit natuurlijk superveel is, heb ik nog steeds geen flauw idee hoe ik het allemaal moet aanpakken haha (behalve dan dat ik het moet verdelen over 2 koffers, omdat er in één maar maximaal 32 kg mag).
  Zou het geweldig vinden als jullie een aantal tips hadden!

  Thank you!

  x

  • Serena
   Serena
   Auteur
   12 januari 2015 / 21:26

   hi Jasmine,
   ik zou gewoon de basics meenemen, een zwarte broek, spijkerbroek, een zwart jurkje, t-shirts, sweater en een vest, en dan gewoon je favoriete topjes, jurkjes, sandaaltjes en schoenen. Neem vooral niet te veel mee. Je gaat in Barcelona waarschijnlijk gewoon shoppen! Zara is daar goedkoper en er is ook een mall met Forever21. Maak je kleding in elk geval vacuum in zo’n zak, dat scheelt veel in ruimte. Neem fotolijstjes mee met vriendinnen en familie (en eventueel een huisdier), want die ga je vast en zeker missen en het is leuk om dat neer te zetten in je kamer. Brandt wat kaarsjes en leg een gezellig dekentje over je bank of bed, om het wat huiselijker te maken. Nou ja, kortom, sleep niet te veel mee en wat je meeneemt, maak dat plat in een vacuumzak. Heel veel plezier en succes!!

 5. Avatar 10 januari 2015 / 14:38

  Leuke en goede tips! Vaak neem ik ook teveel mee, terwijl het helemaal niet nodig is. Mini’s zijn echt ideaal en als parfum neem ik vaak van die kleine testertjes mee. Elke dag kan ik dan een andere geur dragen zonder grote flacons mee te nemen.

 6. Avatar 10 januari 2015 / 15:57

  Wat een fijne tips! Ik slaap eigenlijk in één week in 4 verschillende huizen en loop altijd met van alles te zeulen. Wat ik tegenwoordig wel doe inderdaad is het meenemen van linnen tasjes! Ook wil ik nog graag een tablet aanschaffen, omdat mijn macbook inderdaad toch wel zwaar is..

  • Serena
   Serena
   Auteur
   12 januari 2015 / 21:27

   De Samsung Galaxy Tab 4 (op de foto) is nieuw €200 en dat vind ik nog best meevallen voor zo’n nieuwe tablet. Het formaat is kleiner dan de ‘normale’ maat dus ook nog eens lekker compact. Misschien kan je deze tablet wel goedkoper scoren via Marktplaats of via vrienden overnemen voor een zacht prijsje. Heel handig ding en het scheelt echt enorm in gewicht vergeleken bij een Macbook!

 7. Avatar 26 februari 2015 / 19:39

  hee dames van travellab!
  Ik las dat je (serena) je macbook zo zwaar vind. Ik weet niet hoe oud je macbook al is, maar als je aan een nieuwe toe bent zou ik eens gaan kijken naar de macbook air. Ik heb hem nu ook, en hij is superlicht. Hij is wat compacter, en zelf vind ik dat heel fijn. Leuk artikel! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: