How-to: koffer inpakken voor een (lang) weekendje weg

De vakantieperiode begint binnenkort weer, dus wie weet ga jij lekker een (lang) weekendje weg om te genieten van zon, zee, strand en cocktails! Voor zulke reizen neem ik zelf altijd een kleine trolley mee die past in het ruim boven mijn hoofd. Ook voor budgetreizen is dit perfect, want meer mag je vaak niet meenemen, of je moet bijbetalen. Maar, hoe pak je zo’n klein koffertje goed in voor een lang weekend zonder al te veel overbodige spullen mee te nemen?

In de video van vandaag laat ik het je zien! Ik deel mijn beste tips & tricks en laat zien hoe je gemakkelijk leuke en diverse kledingsetjes combineert voor verschillende gelegenheden, met slechts enkele kledingstukken.

Onze nieuwe koffers zijn van het merk SuitSuit. Ze zien er prachtig uit, maar zijn ook echt stevig, hebben fijne en soepele wieltjes en bevatten aan de binnenkant veel zakjes en ritsen voor extra veel opbergruimte, ideaal! SuitSuit koffers zijn te koop via suitsuit.com.

Wat zijn jullie beste tips & tricks om een trolley zo efficiënt mogelijk in te pakken?

Share:

28 Reacties

 1. Avatar
  Mary
  15 mei 2015 / 12:41

  Super gave koffer die gaat op mn wishlist! Leuke video! Ik hou altijd van die inpak tips/travel essential video’s. Ik zie op pinterest wel eens dat vrouwen voor 2 weken vakantie spullen meenemen in alleen een carry-on, zouden jullie dat kunnen?

  • Serena
   Serena
   Auteur
   15 mei 2015 / 12:51

   hi Mary,
   met wat ik nu heb ingepakt zou ik zelf een week vooruit kunnen, en ik had nog veel ruimte over…

   Challenge accepted!

  • Avatar
   t.
   15 mei 2015 / 17:53

   Heb ik ook wel eens gedaan hoor! Moet kunnen 😉

  • Avatar 18 mei 2015 / 10:07

   Mijn collegaatje gaf mij gisteren een gouden tip! Neem een beetje waspoeder mee en was je kleding in het bad van de hotelkamer. Even drogen op het balkon en het ruikt weer lekker fris! Ik was er nooit zelf op gekomen.

 2. Avatar
  Ilse
  15 mei 2015 / 12:59

  Leuke video met handige tips!
  Ik vraag me alleen af of je kleding niet heel veel vouwen heeft nadat je het zo hebt opgerold?

  • Larissa
   Larissa
   19 mei 2015 / 17:36

   Nee, je kleding heeft juist minder vouwen als je het oprolt! 🙂

 3. Avatar 15 mei 2015 / 14:04

  Wow, dat koffertje is zo mooi! En de handige indeling aan de binnenkant maakt het nog leuker. En goede inpaktips.

 4. Avatar 15 mei 2015 / 14:10

  Superhandig filmpje! Ik ben laatst 8 dagen naar Mallorca geweest en ik had natuurlijk veel te veel kleren meegenomen haha, 3 korte broekjes en een paar topjes was eigenlijk wel voldoende. Bij mijn volgende tripje maar eens proberen om zo min mogelijk kleren mee te nemen

  Liefs,

  xx

 5. Avatar
  diana
  15 mei 2015 / 15:17

  Oh wauw die koffers zijn allemaal zo mooi!!

 6. Avatar 15 mei 2015 / 15:39

  Vooral jouw kleine koffertje vind ik heel erg mooi!

 7. Avatar
  Mirjam
  15 mei 2015 / 15:46

  Handige tips! Ik ga in de zomer 5 dagen naar Praag, ik mag alleen handbagage meenemen. Deze tips kan ik dus goed gebruiken! Zijn jullie toevallig al eens naar Praag geweest en hebben jullie tips?

 8. Avatar 15 mei 2015 / 16:10

  Op zich een handige video maar toch mis ik nog een aantal spullen. Je hebt een toilettas met body/douche producten, maar waar stop jij je make-up, haarproducten en mond reinigingsproducten?

 9. Avatar
  Denise
  15 mei 2015 / 16:13

  Hoe zwaar is het kleine koffertje als er niets in zit?

 10. Avatar 15 mei 2015 / 17:31

  Leuke tips! Ik reis bijna altijd met enkel handbagage. Ook voor een week, zo spaar je toch heel wat uit als je met bijvoorbeeld Ryanair gaat en niet hoeft bij te betalen voor een koffer in het ruim 🙂

 11. Avatar
  Rosalinde
  15 mei 2015 / 20:01

  Handig! Ik ga over iets minder dan een maandje een weekje naar Londen met een vriendin! En begin juli ga ik leren rondreizen door Europa, eerst naar het reuzengebergte in Tsjechie, dan door naar Praag, dan een weekje strand in Italië, dan naar Venetië en op de terugweg rijden we nog door Duitsland waar we ook een paar daagjes blijven!

  • Avatar
   Rosalinde
   15 mei 2015 / 20:02

   * Lekker haha niet leren

 12. Avatar
  steph
  15 mei 2015 / 20:10

  Super handige koffer!! Ik stop m’n vloeistoffen altijd in een apart vakje, zodat ik het bij bagagecontrole er makkelijk uit kan halen.

 13. Avatar
  Eva
  16 mei 2015 / 14:31

  super handige tips! 🙂

 14. Avatar
  Nadine
  16 mei 2015 / 16:30

  Deze video komt als geroepen!! In juli ga ik 4 dagen naar Londen en ik neem alleen handbagage mee. Normaal gesproken prop ik die helemaal vol maar nu ik dit heb gezien is dat dus nergens voor nodig. Voor dat ik naar Londen ga zal ik de video nog eens bekijken 🙂
  Thanks!

 15. Avatar
  Stephanie
  16 mei 2015 / 23:28

  Handige Tips! Ik vertrek maandag naar Disneyland Parijs voor 3 daagjes. Dus deze video komt goed uit 😉

 16. Avatar 17 mei 2015 / 10:57

  Wat een handige video! Ik reis vooral binnen Europa vaak enkel met handbagage – goedkoper, gemakkelijker mee te nemen en geen eindeloos lange wachttijden bij de kofferband! M’n sjaal en een vest/jasje doe ik meestal al in het vliegtuig aan, bespaart toch weer wat ruimte 😉 Ik heb een keer meegemaakt dat ze bij het wegen moeilijk deden over nog geen 100 gram.. Vestje eruit gehaald en aangetrokken, opgelost!

 17. Avatar
  Nena
  17 mei 2015 / 16:44

  hele handige video! ik zou alleen mijn haarborstel, stylingtools en make-up niet vergeten als ik jou was

 18. Avatar
  Laura
  17 mei 2015 / 18:30

  Dit artikel komt net te laat voor mij :(. Ben net terug van een 4 dagen citytrip en had moeite met mijn koffertje. Maar voor de volgende keer is dit echt handig! Leuk hoesje voor je iPad heb je! Waar komt die vandaan als ik vragen mag? 🙂

 19. Avatar 30 september 2015 / 10:09

  Alleen onhandig dat je toilettasje nu vrij onderop zit als je bij de douane staat, vind ik het altijd fijn hem er gelijk uit te kunnen pakken.

 20. Avatar
  Simone
  28 december 2015 / 21:18

  Hoi Serena,

  Waar heb je de Nikes gekocht die je in deze via aan hebt? Ze zijn echt fantastisch en ik heb heel Beautylab afgezocht, maar ik kan niet vinden of je er een keer iets over hebt geschreven. Hopefully zijn ze nog ergens te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: