Hotspot: Hier relax je goed aan zee in Nederland!

Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet een hele grote fan van de zee in Nederland. Naast het feit dat we hier (helaas!) gewoon geen prachtige zee hebben, is het vaak ook gewoon veels te druk op zowel het strand als op de boulevard en betaal je je blauw aan parkeerkosten, drankjes, hapjes en andere afleidingen. Maar goed, met de temperaturen die we de afgelopen tijd hebben gehad en het feit dat ik niet de hele zomer in het buitenland kan zijn ga ik natuurlijk toch gewoon richting de kust. En guess what, ik heb een nieuw favoriet plekje gevonden! 

Toen ik samen met m’n vriend in de ochtend moest babysitten, wist ik dat een bezoekje aan het strand daarna waarschijnlijk een vreselijke struggle zou worden. Je kent het wel, in een file staan om überhaupt in de buurt van het strand te komen om vervolgens tien rondjes te rijden en nog geen parkeerplaats te bemachtigen. Gelukkig tipte mijn schoonzus ons Aloha in Wijk aan Zee. Wij zijn nooit eerder in Wijk aan Zee geweest dus we waren zeer benieuwd. Plus haar tips zijn eigenlijk altijd goed, dus we hadden goede hoop!

Vanaf Amsterdam-West reden we in een 20 minuten naar Wijk aan Zee en daar aangekomen konden we vrijwel tot helemaal op het strand rijden en nog steeds zagen we voldoende parkeerplaatsen. En dat om half 1 ’s middags! Dit was al een goede eerste start en daarna ontdekten we ook nog dat parkeren gratis was. Woehoe!

IMG_4431
IMG_4425

Aloha

We bezochten Aloha, wat zich helemaal in het puntje bevindt – officieel is dit zelfs niet Wijk aan Zee maar Velsen-Noord. Op ditzelfde rijtje heb je ook de surfschool van Aloha en de beachclub Timboektoe waar ik wel eens eerder over heb gelezen en wat er ook fantastisch uitzag. Bij Timboektoe hebben ze namelijk van die gezellige gekleurde parasolletjes zoals ik ze ook op Bali op het strand heb gezien. Zo gezellig!

Maar ons doel lag bij Aloha, wat zich ernaast bevindt en er ook goed uitzag. Vanaf de buitenkant een stukje simpeler, maar wel met heel veel zitjes zowel buiten onder zon, als op de veranda en ook binnen wanneer je meer beschutting zoekt. Die opties vind ik altijd heel erg fijn, aangezien ik niet altijd goed tegen de hitte en de zon kan. Mocht je trouwens liever met de voeten in het zand zitten, dan heb je voor Aloha ook plek waar je met je hapje en drankje kan zitten – en waar ze ook komen serveren na het bestellen. Ideaal!

Nadat je een plekje hebt gezocht, moet je niet vergeten dat je bestelling niet wordt opgenomen maar dat je deze zelf moet bestellen binnen aan de bar. Bekijk van tevoren ook echt eerst de kaart goed, want het menu is echt super groot en uitgebreid. Ook hier ben ik (als lastige eter) echt ontzettend blij mee. Op de kaart vind je een grote selectie aan koffie’s, thee, heerlijke sapjes, smoothies, veel wijnen en biertjes om je dorst mee te lessen. En heb je trek of een grote honger dan kan je hier terecht voor hamburgers, pizza’s, ontbijt, salades, lunch, snacks, ijsjes en zelfs ook soep.

Het Aloha restaurant is namelijk naast de zomer ook gedurende het hele jaar geopend! Naast de lunch kaart is er ook een dinerkaart waar je ook Indonesisch georiënteerde gerechten op vindt – yay! Heb ik je al hongerig en nieuwsgierig gemaakt, klik dan hier om alvast de eet en dranken kaarten te bekijken.

Lekker eten!

Wij bestelden een Margaritha pizza en een bio hamburger die beide heel erg goed smaakten. De pizza had een super lekker dun deegje en je proefde dat de ingrediënten echt vers waren. Ook de burger smaakte onwijs goed en de chips ernaast gaf net dat extra beetje crunch. Voor de pizza betaalden we €9,50 en voor de hamburger €10,50 wat niet perse budgetproof is, maar wat ik zeker een normale en prima prijs vind wanneer je in een beachclub zit. Hierboven zie je ook Vic’s cappuccino in een groot formaatje (€4,00), wat een cappuccino is met caramel (erg lekker!) en deze smaakte ook heel erg goed. We hebben zeker genoten van onze bestelling!

Hip interieur

Ondanks dat Aloha er vanaf de buitenkant wat simpeler uit ziet, is het binnen een stuk verrassender en onwijs leuk en gezellig aangekleed. Je krijgt hier echt dat surf en vakantie gevoel en ik vergat eigenlijk even dat we in Nederland waren. Met koudere of regenachtige dagen kan je hier ook super gezellig binnen zitten en ik kan me voorstellen dat de openhaard dan echt heerlijk is om rondom te zitten.

Duurzaam

Ook super leuk om te weten, is dat Aloha zo duurzaam mogelijk werkt! Zo wordt er gebruik gemaakt van stroom dat van de windmolens in Nederland komt en wordt er zoveel mogelijk gerecycled. Daarnaast worden er zoveel mogelijk biologische producten gebruikt, komt het biologische vlees en gevogelte van biologische boerenbedrijven en wordt de vis verantwoord gekozen aan de hand van de VISwijzer. Aloha heeft mede hierdoor de GAIA Green Awards en Green Key Goud gewonnen. Tevens worden er ook geen rietjes meer standaard bij je drinken geserveerd, maar mocht je toch echt heel graag een rietje willen dan staan die op de bar voor je klaar, deze zijn uiteraard biologisch afbreekbaar.

Ook zijn er een aantal projecten waar Aloha zich mee bezighoudt, zoals Made Blue. Bij Aloha zijn karaffen kraanwater van Made Blue te bestellen. Voor elke liter water, zorgt Made Blue ervoor dat er 1000 liter schoon drinkwater beschikbaar is in ontwikkelingslanden. Hiermee worden o.a. drinkwaterprojecten van Simavi en het Rode kruis gesteund. Aloha steunt ook project Africa Alive. Dit is een foto expeditie door Afrika om de schoonheid van het leven in grote gebieden die bedreigd worden door klimaatverandering te laten zien.

Na onze lunch op de veranda opgegeten te hebben, hebben we een ander plekje in de zon opgezocht waar we nog lekker hebben gechillt met drankjes en ik aan een boek begonnen ben. Na een paar uur vonden we het wel weer welletjes en zijn we weer naar de auto gelopen. Ik vond Aloha en Wijk aan Zee echt een hele geslaagde plek omdat het er vrij rustig was (maar zeker niet saai!), we heerlijk hebben kunnen lunchen en we ook gratis hebben kunnen parkeren. Perfect wanneer je dus een langere tijd aan het strand wilt zijn, maar ook zeker wanneer je er even een paar uurtjes tussenuit wilt. Hier kom ik zeker nog eens terug!

Aloha Beach (Instagram)
Reyndersweg 2, 1951 LA
Velsen-Noord (officieel dus niet Wijk aan Zee, maar daar kun je wel naar navigeren)

T: 0251 374 130 / E: info@alohabeach.nl

Ben jij wel eens in Wijk aan Zee en bij Aloha geweest? En waar ga jij meestal heen als je naar het strand gaat in Nederland?

Liefs, Larissa
@travellab.nl / @larissaverbon 

Share:

4 Reacties

 1. Avatar
  Rita
  6 augustus 2018 / 23:58

  Bedankt voor de tip! Wij gaan meestal naar Bloemendaal of Zandvoort, maar Wijk aan zee klinkt ook heel erg leuk.

 2. Avatar
  Lysanne
  7 augustus 2018 / 14:32

  Yeuhh wijk aan zee!! Wij gaan altijd hierheen 🙂 lekker om de hoek, ik woon in Heemskerk namelijk ?

 3. Avatar
  Robin
  10 augustus 2018 / 10:52

  Oeh, dit klinkt wel heel erg leuk! Bedankt voor de tip.

 4. Avatar
  Sabrina
  10 augustus 2018 / 12:30

  Hehe leuk! Ik woon dichtbij, dus veel te vinden bij Timboektoe en Aloha. Ben eigenlijk wel blij dat Wijk aan Zee nog een beetje onontdekt is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: