Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Aan de Voorstraat is begin maart de ambachtelijke hotdogbar ‘Dogma‘ geopend. De locatie is lekker centraal gelegen in deze bruisende straat vol met leuke restaurantjes. Je kunt hier terecht voor een hele hoop soorten hotdogs, of nouja, wij noemen ze luxe hotdogs! Weer eens wat anders dan een burger toch? Wij vinden het helemaal leuk! De hotdogbar ziet er super mooi uit van binnen en de hotdogs zijn om te smullen, kijk je mee?

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Naast het knalrode gebouw van de America Today en aan de overkant van tapas restaurant El Mundo vind je Dogma. Voorheen was dit een slagerspand maar nu bereiden Jeroen Scharrenburg en Hugo Siebrand hier authentieke en eerlijke hotdogs. De zaak ziet er super stoer uit met marmeren muren, koperen buizen en verschillende soorten krukjes. In de ruit boven de entree hebben ze het logo ook nog eens in glas-in-lood gezet. Heel tof!

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

De binnenkant van deze tent ziet er goed uit. Zo heb je een stukje in de zaak met boeken over hotdogs en een kraantje van koper met een betonnen wasbak om je handen in te wassen. Verder kan je plaats nemen op diverse krukjes en banken. Het valt ons op dat er ook behoorlijk veel zitruimte aanwezig is, dat is prettig van je wilt graag zitten tijdens het eten van deze dog! We vinden het interieur een behoorlijk hip(ster), maar dan wel op een mooie en luxe manier.

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Terwijl je wacht op je bestelling verveel je je dan ook geen minuut. Overal waar je kijkt ontdek je weer wat nieuws. Aan de linkerzijde van het gebouw vind je een marmeren muur, deze zat er al in en komt nu heel goed tot zijn recht. De rechterkant van de zaak heeft een mooie betonnen muur. Verder zien we cactussen op tafel, bloempotten in mooie plantenstandaarden en een hele hoop lampen. Ook zijn er flessen mayonaise en ketchup overal neergezet, die je kunt pakken voor bij je frietjes.

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

De eigenaren wilden van iets normaals iets speciaals maken en dat is goed gelukt. Het zijn geen ordinaire hotdogs maar echt ambachtelijk gemaakte worsten met alles erop en eraan. Je leest het goed, er staat bijvoorbeeld ook een hotdog met truffelmayo op de kaart. Die hebben we dan ook besteld! Je kunt verder kiezen uit diverse soorten worsten zoals rund, kip, lam en zelfs vega hotdogs. Naast je hotdog kan je frietjes bestellen, maar geloof ons maar dat je genoeg kunt hebben aan 1 hotdog. They’re huge! Je moet de hotdogs dan ook zien als een maaltijd in plaats van een snack die je eventjes tussendoor haalt. De goedkoopste dog is €7,- en de duurste €9,50 en ze zijn daarmee wel iets aan de prijzige kant.

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Wij bestelden de Donderse Dogma omdat we een classic dog altijd een goed idee vinden! Ook bestelden wij Gruwelijk Gebed met de truffelmayonaise omdat we daar heen erg benieuwd naar waren. Het is een combinatie die we nog niet kenden. Je kunt daarna nog kiezen uit een wit of bruin (of glutenvrij) broodje en wij namen gewoon wit. Je kunt tijdens het wachten even plaatsnemen in aan een tafel en daarna roepen ze door de tent welke dogs klaar zijn. Erg grappig om die creatieve namen zo door de tent te horen galmen!

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Wij waren trouwens aanwezig tijdens de opening van deze nieuwe hotdogbar en toen is deze foto geschoten, erg leuk om deze terug te zien op de Facebook-pagina! Hier zijn we samen lekker aan het genieten van onze bestelling en we moesten hard lachen toen we de camera zagen. Foto’s terwijl je eet zijn nooit charmant maar deze is wel erg geinig geworden toch?

Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht Hotspot Dogma hotdogbar Utrecht

Wat vonden we ervan? Allereerst zien de hotdogs erg spectaculair uit, het zijn echt kleine kunstwerkjes op een plank. Super Instagram-worthy! Ook de smaak was echt onwijs goed en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Het is een goed bereide ambachtelijke worst die op zichzelf al heerlijk zou zijn, maar met alle toppings erbij zorgt het echt voor een explosie van smaak. Yummy! En ja, het is dan wel een ambachtelijke worst en niet een ‘echte’ hotdog zoals je ze in New York vind, maar dat maakt voor ons niet uit. Je moet het dan ook vooral zien als luxe dogs. Enne, wij vinden deze tent echt het bezoeken waard!

Dogma
voorstraat 17, Utrecht 

Wie is er nieuwsgierig geworden naar deze zaak? Welke dog zou jij bestellen en waarom?

Liefs Tara & Serena

Share:

4 Reacties

  • Tara
   Tara
   Auteur
   1 april 2016 / 13:54

   Absoluut! Enne, wij moeten de veggie dogs nog proberen en zijn erg benieuwd, echt top dat ze die optie hebben!

 1. Avatar 1 april 2016 / 15:45

  Het wordt echt tijd dat ik snel weer eens naar Utrecht ga. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit leuke zaakje. Ik heb gelijk zin in een hotdog.

 2. Serena 1 april 2016 / 16:53

  Ik zag deze foto’s en moest meteen weer denken aan de keer dat we deze lekkere hotdogs voor het eerst proefden! Ik wil er zeker weer snel een keertje heen en dan neem ik een andere variant. Vind het leuk om steeds weer iets nieuws te proeven! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: