Het reuzenrad op de Pier in Scheveningen!

scheveningenpier - 9

Deze zomer is Europa’s eerste reuzenrad boven de zee geopend: het reuzenrad op de Pier in Scheveningen! Een perfecte timing want we vonden Scheveningen en vooral de Pier de laatste tijd niet zo bijzonder meer. Door deze toevoeging werd onze interesse natuurlijk weer gewekt en we besloten om een ritje naar het westen van het land te maken om deze attractie eens in het echt mee te maken. We namen uiteraard de camera mee op pad en hebben een aantal prachtige plaatjes weten te schieten. Kijk je mee naar onze ervaring?

scheveningenpier - 1

Het reuzenrad is echt niet te missen, deze bevindt zich pal naast de Pier en is Europa’s eerste reuzenrad gebouwd boven zee. Dit maakt het echt een prachtig plaatje en mega fotogeniek op zo’n zonnige dag als wij hadden. Ook niet onbelangrijk haha!

scheveningenpier - 2

Het reuzenrad is ruim 50 meter hoog en beschikt over 36 gesloten gondels en 1 VIP-gondel die voorzien is van een glazen bodem. De gondels beschikken over airco (dit was heerlijk met 30 graden buiten haha!), goede zitjes en een tafel. Per gondel is er ruimte voor maximaal 6 personen, maar toen wij er waren was het vrij rustig en mochten we met z’n tweetjes een eigen gondel in. Heel leuk!

Binnenkort zullen lunch, diner en high tea opties ook mogelijk zijn in het reuzenrad. Dit lijkt me ook een heel bijzondere ervaring. Omdat ik een beetje last heb van hoogtevrees weet ik niet of ik echt trek in eten heb en ik ben heel benieuwd of je dan wat minder snel ronddraait, maar het lijkt me wel een leuke toevoeging!

scheveningenpier - 3

Een ritje in het reuzenrad kost voor volwassenen €9,- en voor kinderen tot 12 jaar €7,- in de normale gondels. De VIP-gondel is er voor maximaal 4 personen en is te reserveren voor €55,-

De prijs voor de normale gondels vind ik een beetje aan de prijs, máár het is wel een enorm leuke attractie om in ieder geval ooit eens gedaan te hebben. Vanaf het reuzenrad heb je namelijk een geweldig panoramisch uitzicht over de zee, het strand en de skyline van Den Haag. Wij hadden overigens een kortingscoupon (uit de Voordeel agenda) waarmee we voor €6,- per persoon het reuzenrad konden betreden. Mocht je deze agenda ook hebben, dan is het een goede tip om deze coupon op te zoeken en die mee te nemen. Scheelt je weer wat centen! 🙂

Wat ons wel opviel is dat er op de website gecommuniceerd wordt dat een ritje in het reuzenrad ongeveer 20 minuten duurt. Ik heb ons ritje getimed en deze duurde 12 minuten, dat was dus toch wel de helft minder! Ik weet niet of wij ‘pech’ hadden hiermee of dat er een uitzondering werd gemaakt maar dit vond ik wel opvallend…

scheveningenpier - 4

Binnenin vind je een ruime tafel die je ook smaller kunt maken wanneer je wat meer zit-ruimte wilt.

scheveningenpier - 5 scheveningenpier - 6

De gondel is rondom voorzien van ramen zodat je gemakkelijk overal naar toe kunt kijken.

scheveningenpier - 7 scheveningenpier - 8

We vonden het eerste rondje stiekem best wel spannend haha! #eenbeetjehoogtevrees

scheveningenpier - 11

En wanneer je het reuzenrad uitkomt is de pret nog niet over! De Pier zelf heeft namelijk ook een flinke upgrade gekregen sinds de laatste keer dat wij er waren. Dat was alweer een hele tijd geleden voor ons, dus het kan zijn dat jij dit wel allang hebt meegemaakt maar wij keken in ieder geval onze ogen uit!

Op de beneden verdieping (deze is overdekt) vind je verschillende eettentjes die er stuk voor stuk heel hip(ster) uit zien. Wanneer je op deze link klikt krijg je een overzicht van de verschillende tentjes die er te vinden zijn. Er is keuze uit etenswaren van de grill, de Hollandse keuken, Belgische keuken, streetfood, speciaal bieren en pannenkoeken. Vrijwel voor ieder wat wils dus!

scheveningenpier - 10

Bovenop de Pier is het ook enorm gezellig, hier bevind je je in de openlucht en zoals je je wel kunt voorstellen is deze plek op droge (en zonnige) dagen echt geweldig! Je vind er verschillende zitjes met tafels en loungebanken waar je een drankje en hapje kunt nuttigen. Ze hebben er ook leuke verlichting hangen, ik kan me voorstellen dat het hier in de avond ook enorm gezellig is. Hier willen we zeker nog eens in de avonduren terug komen!

Kom jij wel eens in Scheveningen? En was jij al bekend met de Pier en het nieuwe reuzenrad?

Liefs, Larissa
@larissaverbon 

Share:

13 Reacties

 1. Avatar
  Rena
  14 september 2016 / 16:05

  Heyy ik had een vraag..?
  Tot wanneer blijft de reuzenrad bij de pier ?
  Alvast bedankt! Xx

  • Larissa
   Larissa
   3 oktober 2016 / 14:22

   Voor altijd haha! Het is gewoon een vaste attractie 🙂

 2. Avatar 14 september 2016 / 18:55

  Wat een leuke aanwinst voor Scheveningen! Prachtig uitzicht, vooral met zo’n heerlijk blauwe lucht! Doet mij denken aan Santa Monica Pier.

 3. Avatar
  Roswitha
  14 september 2016 / 19:23

  Ben toevallig maandag op de pier geweest, maar niet in het reuzenrad. Te duur en te eng haha.

 4. Avatar
  rita
  14 september 2016 / 23:23

  De pier is geweldig opgeknapt zeg, tijd om Scheveningen weer eens te bezoeken.

 5. Avatar 19 september 2016 / 09:30

  Een bezoek aan Scheveningen én een ritje in het reuzenrad staan binnenkort gepland. Ik vind het erg leuk dat ze de Pier weer wat opgeknapt hebben, het was zo’n arremoedig gevaarte geworden.

 6. Avatar
  Michelle
  19 september 2016 / 20:32

  Welke agenda bedoel je? Er staan alleen puntjes

  • Larissa
   Larissa
   3 oktober 2016 / 14:21

   Jaa suf van mij, was ik vergeten in te vullen. Dat is de ‘Voordeel’ Agenda, staan heel veel kortingscouponnen in, die krijgt mijn moeder altijd toegestuurd doordat ze bij iets is aangesloten, ik weet niet zeker of hij ook los te koop is

 7. Avatar 29 september 2016 / 10:00

  Ik heb ook hoogtevrees, maar toch wil ik er wel een keertje in. Haha!

 8. Avatar 3 oktober 2016 / 11:55

  Zo gaaf lijkt me erg leuk (inderdaad wel wat kostbaar) om met de kids te doen!

 9. Avatar 29 oktober 2016 / 18:37

  Scheveningen ziet er zo mooi uit! Ik zou er graag weer eens een keertje heen gaan.

 10. Avatar 9 november 2016 / 09:31

  Aahh wat gaaf! Zeker een keer een kijkje gaan nemen

 11. Avatar 9 november 2016 / 15:15

  ik woon heel dicht bij de pier en het is heel leuk om er in te zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: