Het nachtleven van Jakarta

Jakarta was in tegenstelling tot de andere steden toch wel erg anders. Ik had ook minder het gevoel dat ik foto’s wilde maken of filmen (maar dat legde ik al uit in deze vlog). Ik denk dat het ook kwam doordat je niet echt hier in de straten rondloopt of slentert, maar dat je vooral of binnen zit of je per auto of taxi verplaatst. Of misschien was ik gewoon een beetje overdonderd. Kan ook!

Jakarta Travel Report

Mijn vader heeft het altijd over de tuktuks die hij 25 jaar geleden overal in Jakarta zag. Nu rijden deze steeds minder rond, maar was ik erg blij dat ik er nog een paar gespot (in het blauw) heb! Je ziet eigenlijk vooral veel auto’s (en scooters) rondrijden en eigenlijk heeft elke auto getinte glazen. Dat viel me gewoon even op!

Jakarta Travel Report

Één van de vele kraampjes langs de weg waar drinken, eten en natuurlijk sigaretten verkocht werden.

Jakarta Travel Report Jakarta Travel Report

We hebben ook zelf stoffen gekocht in een stofwinkel. Ik weet niet meer waar het precies was, maar hier waren verschillende stoffenwinkels gevestigd, stampvol met prachtige stoffen. Ik heb zelf een paar verschillende stoffen gekocht, waar ik zelf kussenslopen voor mijn vriendin van heb gemaakt (op de naaimachine!) en ik heb ook een paar kussenslopen laten maken voor mijn eigen kussens. Een hele leuke souvenir! We zagen later deze winkel met mijn naam dus daar moest even een foto van gemaakt worden haha

Jakarta Travel Report

We zijn ook naar ICT Mangga Dua geweest, dit is een mega groot overdekt centrum vol met kleine winkeltjes en kraampjes. Het bestaat uit 6 verdiepingen en hier vind je honderden verkopers, die van alles en nog wat verkopen. We hebben hier een aantal uur doorgebracht en dan nog heb je niet alles gezien. Je kan hier alles kopen wat je maar nodig hebt (en wat je niet nodig hebt) en er is zoveel om te zien! Het is er wel vrij druk en chaotisch, maar als je van shoppen en lekker rondkijken houdt dan is het wel erg leuk om te bezoeken. Hier kan je trouwens ook hele goede designer knock-off tassen kopen, maar ook (zonne)brillen van designer merken voor iets minder geld dan je in de winkel zou betalen én je kan ter plekke de juiste sterkte glazen erin laten zetten.

ITC Mangga Dua / Ancol, Pademangan, North Jakarta City 14430, Indonesië

Jakarta Travel Report

Veel accessoires en kledingstukken komen uit China, dus misschien niet de beste kwaliteit maar wel heel veel voor fijne prijzen!

Jakarta Travel Report

Ook kan je er heerlijk eten en snacken! Want shoppen maakt hongerig, dus we besloten even neer te ploffen en aan te vallen op dit Chinees eten.

Jakarta Travel Report

Ik ben dol op skybars en ook in Jakarta hebben we er eentje bezocht voordat we uitgingen. We bezochten de skybar Skye, die een prachtig zicht geeft over de stad. Wel moet ik zeggen dat dit niet de aller mooiste skyline is die ik ooit heb gezien en dat komt door de enorme smog die boven de stad hangt. Toen mijn vriend vertelde dat je daarnaast hier ook nooit de sterren zal zien, werd ik daar eigenlijk even stil van. Ik ben zelf namelijk echt gek op staren naar de hemel wanneer er veel sterren aan de lucht zijn en dat de bewoners in deze stad dus eigenlijk nooit sterren zullen zien vind ik eigenlijk wel triest! Maar goed, de skybar zelf is heel erg mooi en er is een hele ruime keus aan drankjes op de kaart. Wel is het redelijk fancy smancy en was het publiek wat ouder en waren er vooral veel zakenlieden.

– Skye / Jl. MH Thamrin No. 1, BCA Tower lt. 56, Jakarta Pusat, DKI Jakarta 10350, Indonesië

Jakarta Travel Report

Na de skybar zijn we doorgegaan naar de club Blowfish. Deze zit in een mall gevestigd en had net een renovatie ondergaan en zag er enorm spectaculair uit! Als je wel van een dansje houdt, dan is Blowfish echt één van de betere clubs om te bezoeken. Uitgaan in Jakarta is ietsje chiquer dan wij hier vaak gewend zijn, zo gaan de meeste meiden uit in jurkjes en hakken in plaats van een paar jeans en sneakers zoals ik altijd doe.

– Blowfish / City Plaza at Wisma Mulia, Jalan Jenderal Gatot Subroto No 42, Jakarta 12710

Jakarta Travel Report

Naast uitgaan en in de mall hangen, kwam ik er ook achter dat Jakarta leuke ‘hipster achtige’ cafetjes en bars heeft! Rei’s neef nam ons mee naar één van zijn spots waar hij in de weekenden wel eens met vrienden hangt. Hij nam ons mee naar Tree House, waar je binnen een bar met lounge had, boven nog meer zitplekjes en buiten voor het cafe was een party-tent neer gezet waar een dj aan het draaien was! Heel bijzonder, het leek net een huisfeestje waarbij je kon kiezen om buiten te dansen of binnen te loungen op andere muziek. Hier stond het stampvol met jongeren van mijn leeftijd en werd er volop gesocialized en gefeest. Het café doet niet echt Indonesisch aan en eerder Europees. En dat kan kloppen, want de eigenaren zijn gemixt met Italiaans en Belgisch bloed! Hier kan je trouwens ook terecht voor een hapje eten en het menu is vooral Italiaans geïnspireerd.

– Tree House / Jl. Kemang 1 No. 72, Kemang, South Jakarta

Jakarta Travel Report

En ik eindig met nog een leuk café, welke van dezelfde eigenaar is als Skye en Blowfish. Net zoals die twee, is ook The People’s Café heel erg leuk en hip ingericht en kan je hier terecht voor een lekker hapje en drankje. The People’s Cafe is gelegen in de Summarecon Mall Serpong en Grand Indonesia Mall. Wij kwamen The People’s Cafe tegen in de Grand Indonesia Mall, toen wij tussen het shoppen door even wilden lunchen. Wij hebben hier een lekker koud drankje genomen en een pizza om te delen. De menukaart is niet enorm ruim, maar wat je krijgt voorgeschoteld is wel erg lekker! Ook de prijzen zijn prima te doen, dus een perfecte plek om even te chillen.

– The People’s Cafe / Grand Indonesia Mall, West Mall, Level 5, Unit ED2-12A

xoxo Larissa

Share:

16 Reacties

 1. Avatar 6 oktober 2014 / 15:04

  Hele leuke plaatsen om eens langs te gaan zo te zien, ik wil wel eens in dat grote centrum duiken en er de volgende dag uitkomen!

 2. Avatar 6 oktober 2014 / 15:11

  Ziet er weer prachtig uit! Het lijkt me heel bijzonder om naar zo’n Aziatisch land te gaan, de cultuur is daar zo anders! Toffe foto’s! ook !

 3. Avatar 6 oktober 2014 / 20:34

  Waaah wat vet dat jullie daar zijn geweest! Het ziet er zo tof uit daar!
  Liefs, Tessa

 4. Avatar 6 oktober 2014 / 20:44

  Erg tof om je verhalen te lezen en de foto’s te zien 🙂 heb ook genoten van je video’s! Ik wil dolgraag naar Indonesië 🙂 hopelijk in 2016 samen met mijn vriend!

 5. Avatar 6 oktober 2014 / 21:23

  Wat leuk om te lezen! Ik ben nog nooit in Azie geweest maar ik wil er zeker een keer naar toe!

 6. Avatar
  Joyce
  7 oktober 2014 / 09:37

  Jakarta spreekt mij niet heel erg aan, ik ken de drukte van surabaya en Jakarta lijkt mij nog drukker 🙁 wel leuk verslag zo! Heb je ook de smog gezien toen je in t vliegtuig zat? Je ziet t dan echt hangen boven de stad als je met t vliegtuig opstijgt best vies vooral voor de bewoners lijkt het me zo ongezond

 7. Avatar 7 oktober 2014 / 17:55

  Gave hotspots! Vooral de skybar. Raar idee inderdaad dat ze daar nooit sterren zien. Wat een gemis.

 8. Avatar
  Trijntje
  7 oktober 2014 / 21:45

  Wat grappig, ik had op Jakarta en de andere plaatsen op Java precies het zelfde gevoel als wat jij beschrijft en daardoor op de een of manier ook minder foto’s gemaakt!

 9. Avatar 24 november 2014 / 14:24

  Wat toevallig: ik kwam via via op je blog terecht en reis op dit moment door Indonesië.
  Jakarta vond ik ook weinig aan en hen serieus 2 foto’s gemaakt met de gedachte ‘tja ik moet toch minimaal 1 foto hebben van deze wereldstad’.
  Bij the peoples café heb ik ook wat gedronken. Van de Frans indonesia shoppingmall viel me op hoe hoog het ‘hipster’ gehalte was ;). Ongeveer de enige leuke plek in Jakarta, op de eetstalletjes na dan.

  Xx farah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: