Groetjes uit Texas

Wisten jullie dat na California en Florida, Texas de meest bezochte staat is door Nederlanders? Mocht je plannen hebben om een Amerika roadtrip te maken, denk dan ook zeker eens aan deze staat. Ok, er is geen Disneyland in Texas, maar er zijn wel zat andere theme parks en bovendien is deze staat zo divers, je kunt er overnachten op een ranch, de prachtigste natuurgebieden bezoeken, heerlijk eten – Texas staat bekend om zijn Tex Mex keuken en BBQ joints – en supergoed shoppen.

Vooral Austin, de hoofdstad van Texas, is een geweldige stad waarvan ik zeker weet dat jullie het er geweldig zullen hebben. Het is daar echt Hipster Paradise, overal staan food trucks en je vind er onwijs gave boetiekjes voor de beste cadeautjes en souvenirs.

Kijken jullie mee naar onze Texas Trip in vogelvlucht?

postcard from Texas - 18

Na onze landing in Houston was College Station onze eerste stop. Hier sta ik voor de appartementen waar ik 10 jaar geleden heb gewoond. Van 2005/2006 woonde ik hier omdat ik mijn stage liep aan de Texas A&M University, waar ik onderzoek deed naar baarmoederhalskanker op een virologisch laboratorium. Het was ontzettend gaaf om alles ineens weer te herkennen en om deze plek na zo’n lange tijd weer terug te zien!

postcard from Texas - 19

Dit is de campus van de Texas A&M University. De campus is onwijs groot en uitgestrekt, heel mooi aangelegd met allemaal parkjes waar de studenten tussen de lessen door heerlijk kunnen chillen. Er was in die 10 jaar niets veranderd. Destijds hingen er ook al studenten in de bomen. Het is hier zo rustgevend en gemoedelijk. Zo leuk om te zien! Het enige was dat er veel nieuwe gebouwen bij werden gebouwd. Goed om te zien dat de campus aan het uitbreiden is!

postcard from Texas - 20

De welbekende watertoren moest ik natuurlijk ook even op de foto zetten.

postcard from Texas - 21

’s Avonds gingen we uit eten bij mijn favoriete restaurant in College Station; Texas Roadhouse. Hier bestel je de lekkerste, sappigste spareribs die zo mals zijn dat ze van het bot afvallen. En dit is hun paradepaardje, de Cactus Flower. In feite een joekel van een opengesneden, gefrituurde ui. Hij ziet er niet alleen mooi en indrukwekkend uit, hij smaakt ook heerlijk!

postcard from Texas - 15
postcard from Texas - 14

Na College Station reden we naar San Antonio, waar ik me nog goed de River Walk kon herinneren. Een beetje te vergelijken met de Utrechtse Grachten, alleen is het loopgedeelte hier breder en kun je helemaal langs de ‘rivier’ (het is in feite een uitgegraven kanaal) wandelen zonder steeds omhoog te hoeven klimmen. Het is hier zo gezellig! Langs de rivier vind je allerlei winkeltjes en restaurantjes. Het is prachtig aangelegd met bruggetjes, trappetjes, watervalletjes en mooie bloemen en planten.

postcard from Texas - 17

Na San Antonio reden we door naar Bandero, waar we 2 overnachtingen hadden geboekt op de Dixie Dude Ranch. Hier zal ik later nog een uitgebreid artikel aan wijden.

postcard from Texas - 6

Elke dag werd er paardgereden, en ik kreeg elke keer het paard Fred toegewezen. Een ontzettend lief, gemoedelijk en ietwat lui paardje. Ik heb weinig tot geen ervaringen met paardrijden (ik heb mijn kinderverjaardag een keer op een manege gevierd), maar ik moet zeggen dat het me goed is bevallen. Het is ontzettend rustgevend om op de rug van zo’n prachtdier te rijden terwijl je uitkijkt over de uitgestrekte vlakten, genietend van het zonnetje. Ik werd er heel zen van!

postcard from Texas - 11

Ook heb ik voor het eerst wilde kolibrie’s gezien! Ze vlogen op en aan bij de ingang van het hoofdgebouw. Zo leuk! Eerst hoorde ik een luid gezoem en ik dacht, ‘huh, wat hoor ik nou? Zijn dat insecten?’. Ik had het geluid nooit eerder gehoord, maar het was zo luid dat ik me echt afvroeg wat het kon zijn. En toen zag ik ze opeens. Ik vind kolibrie’s zo gaaf! Ik werd helemaal gelukkig toen ik ze spotte en ik heb er een uur de tijd voor genomen om foto’s van ze te maken.

postcard from Texas - 13

Na Bandera reden we door naar Austin, waar we eigenlijk zijn gebleven tot aan het einde van onze vakantie. Austin is de hoofdstad van Texas, alhoewel het er kleiner is dan Houston of Dallas. Austin is veel minder ‘stads’ en is daarom ook wat gemoedelijker. Je vind er ontzettend veel typische hipster dingen, zoals food trucks, koffiezaakjes, leuk ingerichte restaurants, beer gardens en de leukste boetiekjes met unieke spulletjes, leuk voor thuis.

postcard from Texas - 1

We verbleven onder andere in het Austin Motel, dat ik apart voor jullie zal reviewen. Een überkitch, betaalbaar hotel op de perfecte locatie in SoCo.

postcard from Texas - 10

Overal in Austin vind je beschilderde muren, muren met mooie graffiti, gekleurde muren of muren die gewoonweg erg gaaf zijn als ‘backdrop’ voor een foto. De hele stad is één groot Instagram festijn! Overal waar je kijkt zie je dingen die rechtstreeks uit Pinterest of We Heart It lijken te komen. De stad is onwijs fotogeniek, het liefst zet je alles op de foto.

postcard from Texas - 12

Dit is ook een populaire muur, beter bekend als #ThatAustinWall. Je vind deze muur op de kruising van Sabine Street en 5th Street en het idee is dat je hier springend en dansend mee op de foto gaat!

postcard from Texas - 3 postcard from Texas - 4

Net buiten Austin vind je Hamilton Pool Preserve, een prachtig natuurgebied rondom een ingeklapte grot. Het ziet er prachtig en indrukwekkend uit en je kunt in het gebied hieromheen geweldig ‘hiken’. Het is echt magisch mooi, net een sprookje.

postcard from Texas - 5

Na een intensieve hike van zo’n 45 minuten kwamen we uit bij een rivier, waar we een welverdiende duik in hebben genomen voordat we weer terug liepen.

postcard from Texas - 7 postcard from Texas - 8 postcard from Texas - 9

Ook mooi: Krause Springs, op ongeveer een uur rijden vanuit Austin. Hier vind je een natuurlijke bron, een water hole zoals ze dat hier noemen, waar je lekker in kunt zwemmen. Er is een waterval, een touw waarmee je het water in kunt zwaaien en het hele gebied is omringd door rotsen en prachtige bomen. Als je koelboxjes met vlees meeneemt, kun je hier zelfs BBQen. Het is hier heel rustgevend en sprookjesachtig mooi! Een perfect uitje voor wanneer je een dagje wilt relaxen.

postcard from Texas - 16

Wish you were here!

Binnenkort zal ik uitgebreidere reisverslagen posten over onze tijd in Texas waarmee ik jullie hopelijk enthousiast kan maken over deze prachtige, Amerikaanse staat. Er is zo veel te doen en te beleven! Met bovenstaande foto’s in elk geval vast een voorproefje van wat er nog komen gaat.

Wat vinden jullie van Texas? Zijn jullie er wel eens geweest en zo nee, is het iets voor jou?

Share:

15 Reacties

 1. Avatar 29 september 2015 / 16:33

  Texas lijkt me geweldig! Mijn vriend en ik zijn van plan om er volgend jaar heen te gaan, maar misschien wordt het ook nog wel NY. Texas staat sowieso nog op de travel wishlist 🙂 ben benieuwd naar de rest van je verhalen e.d!

 2. Avatar 29 september 2015 / 16:39

  wauw wat een leuk verslag! vorig jaar zijn we o.a. naar california geweest en sinds gisteren ben ik terug uit Florida! Na het zien van jouw foto’s, staat Texas ook zeker nog op mijn wishlist!!!

 3. Avatar 29 september 2015 / 17:45

  Austin lijkt me echt een leuke stad als ik het zo zie! Die Hamilton Pool Preserve ziet er erg indrukwekkend uit, mooi!

 4. Avatar 29 september 2015 / 22:26

  Wauw, wat zien de Hamilton Pool Preserve en Krause Springs er mooi uit! Heel leuk om dit verslagje te lezen!

 5. Avatar 29 september 2015 / 23:36

  Wat een geweldigverslagje! Ziet er heel tof uit! En wat gaaf om terug te zijn na die jaren en om alles weer te herkennen!

 6. Avatar 30 september 2015 / 15:08

  Gaaf verslag vol mooie foto’s! Texas lijkt me tof en heerlijk Amerikaans 🙂

 7. Avatar
  Anne van Rijn
  30 september 2015 / 18:05

  Super gaaf! Texas staat zeker weten op mijn Travel Wishlist. Ik doe nu een Exchange year in America en zit in het super mooie Virginia.
  Ik had een vraagje, je maakt zulke mooie foto’s echt super mooi. Welke camera gebruik je? Ik zoek er namelijk een waarmee ik alles wat ik hier mee maak echt goed kan vastleggen.
  Nog heel erg veel plezier in Texas.

  Groetjes,
  Anne

  • Serena
   Serena
   Auteur
   13 oktober 2015 / 20:49

   hi Anne,
   ik heb een Canon EOS 70D met een 50mm lens.
   Wat leuk dat je in Amerika woont, het zal daar nu wel koud zijn in Virginia?
   liefs, Serena

 8. Avatar 1 oktober 2015 / 17:04

  Ik weet nog niet of Texas My cup of tea is, maar als ik de natuur foto’s zo zie je die hebt gemaakt gaat het toch wel kriebelen. Dat geeft echt een heel ander beeld dan ik van de staat had. Ik hoop nog eens een Amerika Tour te maken en dan gaat deze toch op de lijst hoor!

 9. Avatar 3 oktober 2015 / 17:07

  Mooi verslag! Ik had een heel andere Texas ervaring, mede omdat ik enkel Dallas bezocht heb en niet super veel (groene) natuur heb gezien. Wij gingen er vrienden bezoeken en dat was ook mijn eerste keer in Amerika. Ik heb er meer het alledaagse leven meegekregen en was ook erg onder de indruk dat alles er ‘big’ is! Ik was van mening er niet per se terug te willen maar na dit verslag stel ik die mening bij!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   13 oktober 2015 / 20:50

   hi Nienke,
   zelf vind ik Dallas niet zo leuk, maar zoek eens op Texas Canyons, of Texas Big Bend. Prachtige natuurreservaten! Maar ook in het midden van Texas ligt veel mooie natuur en Austin is zeker een bezoekje waard 🙂

 10. Avatar
  Roos
  7 oktober 2015 / 00:59

  Zo leuk, dit artikel! Ik woon namelijk op het moment in Texas! Ik ben hier op uitwisseling voor een jaar en ik woon in een plaatsje vlakbij Houston. Het is wel heel warm hier!
  Dat van die kolibries vind ik inderdaad ook heel gaaf, ik heb er nog niet een gezien maar ik weet wel dat we een kolibrie voederbakje in de tuin hebben 🙂

  • Serena
   Serena
   Auteur
   13 oktober 2015 / 20:51

   hi Roos,
   wat leuk zeg dat je nu in Texas woont! Welke stad woon je precies? Heerlijk toch dat het nog steeds zo rond de 30 graden is daar! Hier in Nederland is het maar koud hoor. Ik hoop dat je een kolibrie spot voordat je weer terug naar Nederland vertrekt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: