Getest: budget USB Power Bank

powerbank_5

Ik denk dat bijna iedereen wel een smartphone of tablet heeft en we weten allemaal hoe snel de batterijen van die gadgets gaan. Super vervelend als je gedurende de dag alweer bijna door je batterij heen zit, terwijl je de komende tijd niet bij een stopcontact terecht kunt. De USB Power Banks, of ook wel mobiele opladers genoemd, zijn daar een perfecte uitkomst voor. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en daarbij komen ook verschillende prijskaartjes bij kijken. Bij onze grote budgettopper Primark kwam ik er ook eentje tegen, voor een fijn prijsje van €7,00. Eens even kijken wat deze in petto heeft voor ons!

powerbank_collage2

De power bank komt in een nette kartonnen verpakking, met alle informatie die je wilt weten voordat je ‘em daadwerkelijk op de toonbank legt. Hij is in zowel wit als zwart verkrijgbaar, maar omdat je zulke apparaten juist in je tas wilt meedragen (en we weten allemaal hoe smoezelig sommige vrouwen tassen kunnen zijn!) heb ik gekozen voor de zwarte variant. Het model is vrij simpel en rechthoekig met openingen voor USB en Micro USB. Daarnaast komt er ook een handige sleutelhanger bij, voor als je de power bank aan iets vast wilt zetten en natuurlijk een kabel zodat je de power bank zelf ook kunt opladen.

powerbank_3

Het formaatje is hartstikke prima en is net zo groot als mijn hand. Om precies te zijn, zijn de afmetingen 9,5cm x 2,2cm x 2cm en heeft deze kanjer een gewicht van 66 gram. Een prima formaat en gewicht voor een power bank van 2000 mAh.

Nu zegt het aantal mAh je misschien niet zo veel -mij in eerste instantie ook niet- dus heb ik wat research gedaan en kwam ik op de volgende informatie: mAh staat voor Milliampère-uur, wat inhoudt dat het getal uitdrukt hoeveel uur de batterij stroom kan geven. Om uit te rekenen hoe vaak een telefoon, of andere gadget, opgeladen kan worden is er een klein rekensommetje nodig. Deze is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid mAh de power bank geeft en de batterij van de gadget die je wilt opladen.

powerbank_6

De iPhone 6 heeft een batterij van 1810 mAh en de power bank die ik review een batterij van 2000 mAh. Met de rekensom 2000/1810 = 1,10 reken ik uit dat ik met deze power bank mijn iPhone 1 keer zou moeten kunnen opladen. Echter is deze rekensom gebaseerd op pure theorie zonder energieverlies en wanneer je een telefoon oplaadt met een externe batterij (de power bank) dan zal er wel energieverlies optreden, dat is de warmte die je voelt. Dus even kort gezegd, zou deze power bank mijn iPhone net niet helemaal 100% batterij kunnen geven, maar dat is vaak al genoeg om de dag toch door te kunnen komen! Bron

powerbank_4

Toen mijn telefoon aan het einde van de dag door z’n batterij heen zat, heb ik deze gekoppeld aan de power bank voor de grote test. Na ongeveer een uur laden was de power bank leeg en had deze mijn iPhone voorzien van iets meer dan 70% batterij. De rekensom die ik van te voren had gedaan klopte dus!

powerbank_collage1

Wat mij betreft is deze power bank een prima aankoop en heel erg fijn om als back-up elke dag in je tas mee te nemen. Echter als ik kijk naar de prijs-kwaliteit verhouding hoef je deze niet perse bij Primark te kopen, want ik ben ook power banks in andere winkels (o.a. Action en HEMA) en webshops tegen gekomen die vrijwel dezelfde prijs aanbieden en soms zelfs goedkoper. Maar als je toch al een shopdagje bij Primark hebt gepland en je komt deze tegen, dan is het absoluut een prima geprijsde gadget om ook nog even in je mandje te mikken!

Hebben jullie al een power bank in gebruik? En zit jij snel zonder batterij op je telefoon of gadget?

Share:

39 Reacties

 1. Avatar
  Gesina Runhart
  29 april 2015 / 20:00

  Heb zelf een 50.000 mah powerbank. 22 eurie voor betaald. Laad de tablet en telefoon op.
  gebruik hem voornamelijk voor mijn telefoon en doe er behoorlijk lang mee.

  ik raad het iedereen aan om een powerbank te nemen. Als je hem ook voor je tablet zou willen gebruiken raad ik meer mah aan.

 2. Avatar 4 juli 2016 / 14:10

  Op reis (ook naar werk enzo) kan ik echt niet zonder powerbank. Ik vind altijd zonde om mijn telefoon, laptop op te laden als deze nog niet helemaal leeg is. Ik heb toch echt idee dat mijn batterij dan langer meegaat. Ik heb een hele simpele van de Action, en hiermee kan ik gewoon drie keer mijn telefoon opladen. Ideaal ding. Voor mijn laptop gebruik ik een Samsung powerbank (10200 A).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: