Vlog: overnachten in een sphair

We keken er al weken naar uit, onze overnachting in de Sphair, en eindelijk was het dan zo ver. In de nacht van dinsdag op woensdag verbleven we in een dorpje vlakbij Lier, zo’n 20 minuten met de auto vanuit Antwerpen. Na sushi in Antwerpen reden we door naar het landgoed van een officiële sphair-partner genaamd Bart. Deze vriendelijke man heeft ons opgewacht en begeleid naar de sphair. En dat was maar goed ook, want het was pikkedonker! Na een paar minuutjes waren we er al en heeft Bart ons het een en ander uitgelegd. We kregen zijn zak/hoofdlampje en de spannende nacht kon beginnen!

Hieronder een vlog van de avond en de ochtend erna, om jullie een goede indruk te geven van de sphair:

[do action=”ytr”][/do]

Zoals je hebt kunnen zien is de sphair doorzichtig, maar omdat deze tent op een privé terrein staat heb je gewoon goede privacy. Het was ook de enige sphair op het terrein dus je had ook geen last van andere bezoekers. Bart heeft ons duidelijk gemaakt dat we de ochtend erna heel rustig aan konden doen en mochten vertrekken wanneer we wilden. We hadden afgesproken dat ons ontbijt zou worden gebracht rond 9u en verder zouden we de eigenaren van het landgoed niet zien of horen. We moesten dus eigenlijk gewoon doen alsof ze er niet waren!

Ik vond het heel fijn en veilig gevoel om op een privé terrein te staan. Eigenlijk kampeer je gewoon in iemands achtertuin, maar omdat het zo’n groot terrein was en omdat we met rust werden gelaten heb je toch het gevoel lekker alleen te zijn daar en we voelden ons dan ook totaal niet opgelaten.

Hieronder nog enkele foto’s die ik heb genomen voor een sfeerimpressie. Dit was ’s avonds rond 22u toen we aankwamen.

En dit was de volgende ochtend:

Wanneer je de buitenste deur opent zakt het voorste gedeelte in. Pas nadat de deur weer dicht is vult het zich weer met lucht. Je mocht daarom niet allebei de deuren openen, want dan zou de sphair leeglopen! We moesten dus de eerste deur openritsen, naar binnen stappen, de deur weer sluiten en dan pas de deur openen naar het slaapgedeelte.

Toen we naar de auto liepen zagen we wilde bloemen in de tuin groeien die Bart vast had geplukt voor op het tafeltje in de sphair. Zo schattig!

In het begingedeelte, dus waar je binnenkomt, zat een chemisch toilet. Dat was wel prettig om in de buurt te hebben. Ernaast stond een gieter met water om tanden mee te poetsen en om ons gezicht te wassen, maar verder was er geen (warm) stromend water. Er waren geen douche faciliteiten. De sphair is daarom vooral erg leuk (en romantisch) voor één nachtje.

Op deze manier kamperen is erg goed te doen voor luxepaardjes zoals Angel en ik! We hebben super lekker geslapen op een goed bed, het was warm, droog en comfortabel en ondanks dat de bol niet bijzonder groot was, was er ruimte genoeg voor onze tassen en we konden gewoon rechtop lopen. Er was muziek, een sfeerlamp, een bosje bloemen, handdoekjes, champagne. Ja, op en top glamping! En zoals Angel al zei; spelen voor volwassenen.

Dit tweedaagse kampeeravontuur kost bij TravelBird €89,50 per persoon inclusief authentiek Belgisch ontbijt en een flesje bubbels; een korting van 41% op de originele prijs van de aanbieder. Meer informatie over de Sphair en het boeken van een overnachting vind je op de site van Travelbird.nl. Via Travelbird vind je trouwens nog veel meer leuke vakantie aanbiedingen. TravelBird biedt dagelijks vier nieuwe vakantie aanbiedingen aan, waarbij bijzondere accommodaties – zoals deze Sphair – regelmatig terugkomen in het aanbod.

Ik hoop dat jullie ons vlogje leuk vonden om te zien (hebben jullie het allerlaatste stukje ook ontdekt?) en dat het een goede sfeerimpressie heeft gegeven van de sphair en onze overnachting.

Until next time,
Serena Verbon

 

Share:

91 Reacties

 1. Avatar 1 oktober 2012 / 09:29

  Haha Angel. Heb me helemaal rotgelachen om jullie allebei. ‘We trekken hem nu open’ (alcohol!) ‘Is dit brood? Jammer, ik dacht eten’ (vreetzak!). Haha. Jullie zijn echt een goed komedie koppel.

  Ik wil ook een keer in zo’n sphair met mijn vriend. Zal echt heel erg leuk zijn.

 2. Avatar 1 oktober 2012 / 12:11

  Wat ziet dat er leuk uit! Is zeker iets wat ik nog wel een keer zou willen doen voor 1 a 2 nachtjes. Lijkt me heel erg mooi om zo open in de natuur wakker te worden. Het doet mij denken als eens onder de sterrenhemel in slaap willen vallen. Alleen dan met het voordeel dat je geen last hebt van het weer.

 3. Avatar
  José
  1 oktober 2012 / 17:16

  Na het zien van de film the blair witch project hoef ik voorlopig niet meer het bos in, maar zodra ik weer mijn zenuwinzinking te boven ben gekomen ga ik een tripje boeken met mijn vriend! 😀

 4. Avatar
  Crmen
  1 oktober 2012 / 17:59

  wauw dit is echt leuk 🙂 helaas dat mijn vriend dit niet vind, maar ja ga ik toch lekker met een vriendin 😛

 5. Avatar
  Nicole
  1 oktober 2012 / 19:28

  Wat gaaf, wat leuk!

 6. Avatar
  Anouk
  1 oktober 2012 / 20:12

  Eh maar kunnen andere mensen dan niet zo je tent in, en ze kunnen je zo zien liggen? En die wc dan, eh ?

 7. Avatar
  Marloes
  1 oktober 2012 / 22:35

  Dit lijkt me echt zo gaaf om met je vriendje te doen! Toch maar is snel op zoek gaan naar die prins op het witte paard die mij mee wil nemen hihi

 8. Avatar
  Gabrielle
  2 oktober 2012 / 18:58

  Ik wil ook ik wil ook! 😀

 9. Avatar 2 oktober 2012 / 22:13

  ZO gezellig! Ik vind het al gezellig door gewoon naar je filmpje te kijken 😀

 10. Avatar
  Pauline
  4 oktober 2012 / 21:26

  Leuk hoor, ziet er super uit! Haha mijn kat heet Skippy en die zat bij het laatste stukje echt zo te kijken van ja, wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: