Dubai reisverslag

Inmiddels ben ik weer helemaal gewend aan onze koude temperaturen thuis, alhoewel ik een tripje terug naar het warme en zonnige Dubai echt niet zou afslaan haha! Zoals jullie in ons vorige artikel hebben kunnen zien, ben ik tijdens mijn dagen in Dubai flink aan het vloggen geslagen en in die video’s laat ik jullie ook heel wat van Dubai en onze belevenissen zien. Naast het vloggen heb ik ook nog een aantal foto’s geschoten en vertel ik in dit artikel wat meer ervaringen en tips!

dubaireisverslag - 22

De metro

De eerste paar dagen pakten we elke keer de taxi vanuit ons hotel naar de mall, restaurants en andere locaties. Super makkelijk, want ons hotel bevond zich aan een vrij drukke weg waardoor er altijd wel een taxi langsreed. En in de meeste gevallen hield een medewerker van ons hotel zelfs een taxi voor ons aan. Taxi’s vond ik best wel betaalbaar en voor een ritje naar de Dubai Mall betaalden we ongeveer een tientje. Hier deden we zo’n 15 minuten over, afhankelijk van het verkeer.

dubaireisverslag - 21

Dubai heeft echter ook een metrolijn! Deze gaat zowel ondergronds als bovengronds en bestaat uit slechts 2 lijnen: de groene en de rode. De groene lijn rijdt vooral in het oude gedeelte van Dubai, rondom de souk. De rode lijn is 1 rechte lijn en rijdt vanaf het oudere gedeelte (waar ons hotel zich bevond) de hele andere kant op richting het zuiden van Dubai. We ontdekten dat op ongeveer 7 minuten lopen van ons hotel zich een metro-halte bevond dus leek het ons heel leuk en handig om dit ook eens uit te proberen. Het kopen van een kaartje is net zo simpel als de metro-lijnen hier, want die kun je zo vanuit de machine kopen (geen moeilijke opties of kaart-keuzes) maar je kunt ook bij het loket in de rij staan om je kaartje te kopen.

Heel handig is dat er een dagkaart te koop is, waarmee je de hele dag kunt blijven reizen. Dit kost je omgerekend €5,00 per persoon, dus een ritje naar de Mall (of ergens anders naar toe) heb je er eigenlijk al meteen uit en raad ik dan ook van harte aan! Net zoals bij ons moet je bij stations in- en uitchecken door de kaart langs een poortje te houden die daarna open gaat. Dit werkt uitermate makkelijk en snel. Wat wel anders is aan dit metro-systeem, is dat er in de metro gescheiden plekken zijn. Zo heb je een gedeelte voor de reizigers die ‘gold’ reizen, ik neem aan dat dit ongeveer te vergelijken is met 1e klas reizen en verder zijn er speciale ingangen en plekken voor vrouwen die eventueel met kinderen reizen. Op die manier hoeven vrouwen en kinderen niet tussen de mannen te staan. Ik reisde met mijn vader dus ik besloot om wel tussen de mannen te staan en ik heb dat verder niet als onprettig ervaren, maar het was wel iets dat even opviel!

dubaireisverslag - 23

Shoppen in de vele malls

Toen ik van te voren aan Dubai dacht, toen dacht ik aan lekker shoppen! In Dubai zijn er meerdere grote malls en ik heb twee van de grootste bezocht namelijk de Mall of the Emirates en de Dubai Mall. Ik denk dat dit wel de meest bekende en grootste zijn en zij beschikken dan ook over alle winkels die je hier kunt vinden. Daarnaast zijn ze zo ontzettend groot, dat je hier makkelijk meerdere dagen kunt ronddwalen. In de malls vind je veel Europese en Amerikaanse winkelketens en hier is werkelijk waar voor iedereen wel wat te vinden. De malls hebben verschillende verdiepingen en meestal heeft elke verdieping zijn eigen soort winkels. Zo zitten de duurdere designer winkels bij elkaar, vind je de algemenere mode winkels op een andere verdieping en vind je de lifestyle en electronica winkels ook bij elkaar en ga zo maar door. Dat vond ik heel erg handig en overzichtelijk. Verder zijn er ook meerdere elektronische en papieren plattegronden beschikbaar zodat je steeds kan checken waar je je bevindt. En toch zal je waarschijnlijk gaan verdwalen in deze malls haha!

dubaireisverslag - 16 dubaireisverslag - 1

Als ik eerlijk moet zijn dan raad ik jullie niet aan om naar Dubai te komen, speciaal om te shoppen. En dat is puur omdat het hier echt een stuk duurder is. Zo moet je hier zo’n €5,- tot €10,- bovenop onze reguliere Europese prijzen leggen, dus dat is best wel wat. In de tijd dat ik er was (januari), was er wel een grote sale aan de gang. In de periode dat ik er was, was dit (slechts) 25% tot 50%, waardoor je alsnog niet echt goedkoper uit bent dan wanneer je thuis zou shoppen. Wij hebben in deze periode ook altijd sale thuis namelijk!

Desondanks zijn de malls echt plekken die je niet mag overslaan! Zo beschikt de Dubai Mall over een mega groot aquarium vol met tropische vissen en zelfs haaien, een schaatsbaan, een prachtige waterval (zie foto hierboven) en kan je in de Mall of the Emirates zelfs wintersporten. Niets is te gek voor deze malls hier! Daarnaast bevinden zich ook een groot aantal restaurants, fast-food restaurants en andere eettentjes in malls dus kan je hier ook goed terecht voor een lekker makkelijk hapje en drankje. Probeer ook eens de Cheesecake Factory uit die je o.a. in de Dubai Mall kunt vinden. Dit is een Amerikaans restaurant, met een mega uitgebreid en breed menu én heerlijke cheesecakes die je echt eens geprobeerd moet hebben. Ik krijg er meteen weer zin in!

Dubai Mall / Downtown Dubai
Mall of the Emirates / Al Barsha 1 – Dubai

dubaireisverslag - 11

Burj Khalifa bezoeken

Ik ben dol op mooie uitzichten en panorama views en als jij hier ook dol op bent dan moet je echt de Burj Khalifa op gaan! Wij kochten van te voren onze kaarten via Internet toen we nog in Nederland waren. De Burj Khalifa is namelijk enorm populair en vaak uitverkocht. Vooral wanneer je tijdens zonsondergang naar boven wilt, dit is de meest populaire periode om de Burj Khalifa te bezoeken. Wij hebben onze tickets besteld via BurjKhalifa.ae en konden deze even voordat we naar boven gingen via de automaat naast het gebouw in Dubai ophalen. Wanneer je je bestelcode bij de hand hebt, dan gaat dit heel makkelijk en heb je ze zo in hand. In de (lange) rij staan voor de kassa is dan zeker overbodige moeite!

dubaireisverslag - 12dubaireisverslag - 13

Er zijn tickets te koop voor 2 verschillende hoogtes op de Burj Khalifa. Wij kozen voor de 124ste verdieping op 456 meter hoogte, want we verwachtte dat je vanaf een hogere verdieping mogelijk minder goed uitzicht had door smog, mistigheid of zand – daarnaast is betaal je ook een stuk meer voor de hogere verdieping. Deze belemmering in zicht zagen wij zelfs ook een beetje, waardoor je niet enorm ver uitzicht had. Alsnog was het natuurlijk een prachtig zicht, zoals je hierboven kunt zien. Heel prettig is dat je als bezoeker zelf mag weten hoe lang je boven blijft. Zo gingen wij rond een uur of 16:00u naar boven, wanneer het nog licht buiten was. We zijn uiteindelijk zo’n 2 uur gebleven zodat we de zonsondergang konden meemaken en konden zien hoe langzaam alle lichtjes aan gingen in de stad. Ook begint dan de eerste fontein show beneden op de grond, die je vanaf de Burj Khalifa vanaf bovenaf kunt bekijken. Heel leuk!

Burj Khalifa / 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Dubai

dubaireisverslag - 15 dubaireisverslag - 14

De fontein show bekijken

Zoals ik net al vertelde kan je vanaf de Burj Khalifa de fonteinshow bekijken, maar nog leuker is om deze vanaf beneden mee te maken. En dat kan zelfs allebei want de fontein-show wordt dagelijks op meerdere momenten gedaan. Dagelijks op twee momenten in de middag en in de avond vanaf 18:00u zelfs om het half uur! Zo zal je de show zeker niet missen én is het meteen ook niet zo ontzettend druk waardoor je optimaal kunt genieten van het zicht – check ook de website voor de precieze tijdstippen. De fontein show bevindt zich direct naast de Dubai Mall en de Burj Khalifa, dus deze twee (of drie!) kan je heel goed met elkaar combineren. Van te voren twijfelde ik of de fontein show een beetje te toeristisch en cheesy zou zijn, maar ik moet zeker zeggen dat ik het een hele leuke en mooie ervaring vond. Het paste echt bij de uitbundigheid van Dubai en ik zou zeker even een kwartiertje vrij maken om hier te komen kijken!

dubaireisverslag - 24

Bezoek ook het Atlantis The Palm hotel

Toen ik via Instagram vertelde dat ik naar Dubai zou gaan en of jullie tips hadden kreeg ik meerdere malen te horen dat ik echt naar het Atlantis hotel moest gaan. Mijn vader was tijdens zijn eerste bezoek ook bij het Atlantis hotel geweest via een georganiseerde excursie. Hierdoor hadden ze niet al te veel tijd om echt goed te kijken, dus leek het hem leuk om op eigen gelegenheid eens te komen kijken.

We namen eerst de metro naar The Mall of the Emirates en vanaf daar namen we de taxi naar het hotel. Al snel merkten we dat dit niet de beste optie was haha. Ten eerste is The Mall of the Emirates niet de dichtstbijzijnde halte (3 haltes te vroeg zelfs) en het is veel leuker om de monorail te pakken in plaats van de taxi. Maar daar kom ik straks op terug!

dubaireisverslag - 25

Het Atlantis The Palm hotel is echt groots, mooi en écht Dubai vind ik. In eerste instantie leek het me een beetje lame om een hotel te bekijken, waar ik de hotelkamer amper van kan betalen, maar ik heb dit bezoekje zeker als leuk ervaren. Het hotel zelf is om te zien echt al een fotomomentje waard en voor het hotel langs loopt een stoep waar je prettig op kunt lopen. Aan je ene kant bevindt zich een prachtig hotel en aan de andere kant een blauwe zee. Je kon zelfs fietsen huren, maar ik heb meteen even naar de prijs gekeken en dit was toch wel aan de dure kant in vergelijking met bijvoorbeeld Parijs. Ik zou deze daarom gewoon laten staan en zelf over de stoep een stukje slenteren.

Binnenin is het hotel ook echt een plaatje en waan je je bijna weer in een mall. Er zijn meerdere winkeltjes en eetgelegenheden en vanaf hier kom je ook bij de ingang van het enorme waterpark. We hadden helaas zelf geen tijd om hier naartoe te gaan, maar mocht ik terug komen in Dubai dan wil ik hier zeker een dag spenderen. Het zag er zo geweldig uit!

Wij mochten tijdens ons bezoek aan het Atlantis hotel slechts in een gedeelte van het hotel komen, ik zou het een zij-ingang noemen. Alsnog een hele mooie ruime ingang met dus verschillende eettentjes en winkeltjes, maar bij de hoofdingang mochten we als niet-gasten van het hotel niet komen. Wel apart, want toen mijn vader twee jaar geleden een georganiseerde excursie deed mochten ze wel met de tour-bus naar de hoofdingang komen om daar binnen te koekeloeren. Blijkbaar worden er voor dit soort betaalde excursies wel een uitzondering gemaakt. Tenzij ze dat inmiddels ook aangepast hebben natuurlijk maar dat weet ik dus niet zeker.

Atlantis The Palm / Crescent Rd – Dubai

dubaireisverslag - 27dubaireisverslag - 28

Wij hebben dit ook even gedaan maar zijn daarna weer terug naar het hotel gegaan omdat we trek kregen. In het Atlantis hotel zijn er meerdere restaurants, eettentjes, een Cold Stone (dit ijs is geweldig en moet je echt eens geweest zijn!) en ook een Starbucks. Wij zijn zelf neergestreken bij Shawafel en hebben hier heerlijk gegeten! Op het menu staan meerdere soort van wraps waar je kunt kiezen voor falafel, kip en/of geit. Het smaakte echt heerlijk én het (jonge) personeel was uitermate vriendelijk!

Shawafel / Crescent Road | Atlantis, The Palm, Dubai

dubaireisverslag - 29

Neem de monorail op het Palm-eiland

Zoals ik jullie net vertelde kwam ik op het palm-eiland aan via een taxi, best prima maar ik heb gemerkt dat je dan een stuk minder ziet. Veel leuker (en goedkoper) is om de monorail te pakken! Helaas is deze niet geldig met hetzelfde metrokaartje en moet je hier een apart kaartje voor kopen. Je kunt kiezen voor een retourtje of een enkeltje en dit was volgens mij iets van €3,- (enkeltje) of €6,- (retourtje).

dubaireisverslag - 30dubaireisverslag - 31

De monorail heeft 1 rechte lijn dwars door het palm-eiland heen. Onderweg is er 1 halte, maar ik weet niet helemaal zeker waar je dan terecht komt en wat daar te doen is. De monorail bevindt zich heel wat meters hoog en de begin- en eindhaltes bevinden zich aan het begin en einde van het palm-eiland waardoor je het hele eiland goed kunt bekijken. Ik vond dat je vanaf hier echt een geweldig uitzicht had op alles dat zich op het eiland bevindt. Echt prachtig en een makkelijke en snelle manier om meteen veel te zien.

dubaireisverslag - 20dubaireisverslag - 17

The Walk

Waar ik mijn vader ook altijd over hoorde, was The Walk. Destijds verbleven zij in het Novotel dat zich aan The Walk bevond dus was dit een plek waar ze altijd over heen liepen. Ons hotel bevond zich meer in het oudere gedeelte, dus zijn we hier met de metro naar toe gereisd. Je stapt dan uit bij de halte Dubai Marina en vanaf daar moet je nog zo’n 10 tot 15 minuten lopen. En dat was niet erg als je ziet op wat voor prachtig uitzicht je getrakteerd wordt wanneer je over de brug loopt.

The Walk is een brede stoep die omringt wordt met winkeltjes, eetgelegenheden én een weg waar de mooiste auto’s voorbij komen rijden. Ferrari’s, Hummers, BMW’s en ga maar door. Als je van mooie en vooral veel te dure auto’s houdt, dan moet je hier zeker eens komen kijken want iedereen die gezien wilt worden rijdt hier langs haha. Mijn vader en ik houden allebei van mooie auto’s en mensen kijken, dus dit vonden wij leuk vermaak. Maar ook voor een klein beetje shoppen en uiteten gaan ben je hier aan het goede adres. Er zijn hier meerdere leuke restaurants voor het diner, maar ook voor lunch en ontbijt kan je hier wat vinden. Ga je iets van The Walk af, dan kom je op een gegeven moment bij het strand terecht. Ook hier zijn eettentjes en kleine winkeltjes geplaatst, waardoor het een mooi aangelegde badplaats is geworden. Ik ben er helaas alleen in de avond geweest, waardoor ik de omgeving niet heel goed heb kunnen zien maar ik kan me goed voorstellen dat het hier overdag ook bruist. De volgende keer zou ik graag hier in een hotel verblijven omdat het gezellig druk was en veel te doen.

dubaireisverslag - 18 dubaireisverslag - 19

Wij hadden trek en besloten om bij Shake Shack plaats te nemen. Dit is een Amerikaanse keten en ze serveren heerlijke burgers en milkshakes voor prima prijzen. Ook hier aan het strand vind je weer niet echt een Arabische keuken, maar inmiddels keken we daar niet meer van op. Daarnaast hadden we ook ontzettend veel zin in een lekkere burger!

Shake Shack / Jumeirah Beach Residence – Dubai

dubaireisverslag - 6 dubaireisverslag - 7

Pai Thai restaurant

Nu ik dit verslag aan het tikken ben en de foto’s aan het uitzoeken ben, kan ik mezelf wel voor m’n hoofd slaan dat ik van het Pai Thai restaurant eigenlijk geen foto’s heb. Arg! Ik heb wel het overheerlijke eten gevlogd, dus kijk zeker even vlog #1 terug om te zien waar ik het over heb.

Van te voren had mijn vader dit restaurant gevonden en stond dit echt op zijn to do lijstje. Het Pai Thai restaurants bereik je namelijk met een heel leuk bootje, waardoor je echt een soort experience krijgt voordat je aan tafel schuift. Vanaf de Medinat souk neem je een bootje die je en kleine tour geeft langs de verschillende appartement-hotels en als laatste kom je uit bij het Pai Thai restaurant. Het Pai Thai restaurant is onderdeel van het Dar Al Masyaf Hotel. Je kan buiten aan de rand van het water zitten, maar omdat het nogal fris was buiten kozen wij voor een tafeltje binnen. Hier krijg je een menu vol met heerlijke gerechten om uit te kiezen. Dineren bij Pai Thai is niet perse budgetproof, maar het is wel echt heerlijk!

Pai Thai restaurant / Dar Masyaf Hotel, Madinat Jumeirah Al Rd – Dubai

dubaireisverslag - 8 dubaireisverslag - 9

Per boot over de Dubai Creek

Vanaf ons hotel liepen we in ongeveer een kwartier naar de Dubai Creek. Vanaf hier pakten we een bootje die je in een paar minuten naar de bovenkant van het water kon brengen. Dit zijn leuke bootjes met een dakje en een enorme ronkende motor. Dit ritje kost je slechts €0,50 dus vonden wij wel heel erg leuk om te doen. Je betaald dit overigens aan de bestuurder van de boot en hij zal hier vanzelf tijdens de rit om vragen. Wanneer je aan de andere kant van de Dubai Creek bent, kom je in een iets ouder en minder luxe gedeelte van Dubai terecht en hier vind je ook de Spice en Gold souk. Allebei zijn wij hier niet zo van, maar mocht je wat kruiden of sieraden willen kopen dan kan je hier altijd door heen lopen. Weet wel dat je hier enorm veel aanspraak zal hebben, iedereen probeert je een item te verkopen. Rustig lopen en kijken is hier dus niet het geval. De souks zijn niet helemaal ons ding en daarom zijn we al snel weer terug gegaan over het water. En dat gaf niet, want het ritje op de boot was wel heerlijk om even op uit te waaien én het kost je natuurlijk bijna geen geld.

 

dubaireisverslag - 10

Mijn reisperiode en kleding

Mijn reisperiode in januari was heerlijk, dit is de koudste maand van het hele jaar en we hadden temperaturen van ongeveer 22 graden. De ene dag was het ietsje warmer dan de andere dag, maar over het algemeen was het heel erg prettig. Ik kon er gemakkelijk met een lange broek en bedekte schouders lopen, waardoor we ook niet enorm aan het zweten en puffen waren. Wel is deze temperatuur iets te fris om echt op het strand te liggen, dus mocht je dit graag willen doen zou ik iets later in het jaar gaan.

Ik had van te voren gelezen dat het gewaardeerd wordt wanneer de schouders en knieën bedekt worden, dus ik wilde me hier zo goed mogelijk aan houden. Nu had ik met mijn temperaturen hier geen probleem mee, maar ik kan me voorstellen dat wanneer het 30 graden buiten is het lastig (warm!) kan zijn. Ik had voor de zekerheid daarom ook een dunne en luchtige sjaal meegenomen, die je gemakkelijk over je (blote) schouders zou kunnen dragen. Dit soort sjaaltjes vind je bij allerlei mode en accessoires winkels en online zoals deze leuke exemplaren: 1, 2 of 3.

Ik vond het wat lastiger om dit Dubai verslag te schrijven, omdat ik deze keer niet zoveel foto’s had geschoten en me meer had gefocust op het maken van vlogs. Mocht ik info vergeten zijn of wil je iets weten wat ik niet heb verteld, vraag het dan gerust in de comments en ik zal je vraag zo goed mogelijk beantwoorden!

Ben jij wel eens in Dubai geweest? Of staat Dubai al op jouw wishlist?

Veel liefs, Larissa
@larissaverbon 

Share:

9 Reacties

 1. Avatar 26 januari 2016 / 11:45

  Waaauw geweldig! Ik hoop snel ook eens een tripje te doen naar Dubai! En wanneer ik dit doe ga ik dit artikel ervoor nog eens goed doorlezen!

 2. Avatar
  Lot
  26 januari 2016 / 18:20

  Hoi! Ik ga volgende week naar Dubai/Abu Dhabi en ik vroeg me af hoe het zat met zwemkleding op het strand! Of je zomaar het strand op kan in zwemkleding. En betekent dat ze het niet waarderen dat je eventueel wel een korte broek/blote schouders zou mógen?
  Xx

  • Larissa
   Larissa
   26 januari 2016 / 18:56

   Hi Lot, aaah super leuk! Nu is de temperatuur heerlijk om op het strand te liggen. Volgens mij is het geen probleem om in een bikini het water in te gaan, maar mocht je bijvoorbeeld even een drankje ergens willen kopen, kan je het beste wel even iets aantrekken om je lichaam iets meer te bedekken. Of neem even een dun sjaaltje mee om om te slaan wanneer je over het strand loopt. Ik heb zelf helaas niet op het strand gelegen maar mijn ouders wel en zij vertelden dat het bij het strand, bijvoorbeeld bij The Walk vrij internationaal is en dus wel wat minder strikt. 🙂 Heel veel plezier en alvast een veilige reis gewenst!

   • Avatar
    Lysanne
    27 januari 2016 / 10:32

    Bikini is geen enkel probleem! In Oktober 2015 geweest. Bloedheet dus een t-shirtje en korte broek/rok kon gewoon! Wij Nederlanders(even generaliseren..) zijn over het algemeen beschaafd gekleed. Ik heb erger gezien.

 3. Avatar 28 januari 2016 / 23:42

  Zoo herkenbaar dit verslag! Ben net maandag teruggekomen uit Dubai en we hebben veel dezelfde dingen gezien en gedaan al was bij ons de temperatuur al een flink stuk aangenamer (denk aan 25-28 graden). In de middag hebben we regelmatig bij het zwembad gelegen. Wat misschien ook interessant is om de volgende x te bezoeken is de Jumeirah Moskee. Daar doen ze iedere dag (behalve vrijdag) om 10 uur een rondleiding van 70 minuten en kost 10 dirham. Wat een bijzondere en opvallende stad was het :). Wil er over een paar jaar wel weer naar toe om te kijken of er dan veel veranderd is. Trouwens, dat waterpark bij het Atlantis Hotel is echt een aanrader. Op de Bahama’s zit zo’n zelfde hotel met waterpark. Whishlist material 😉

 4. Avatar 23 februari 2016 / 17:20

  Ah zo leuk om te lezen Laris! Michel en ik gaan in oktober weer en zijn vorig jaar ook in januari geweest. Dubai steelt echt je hart. Wij zaten in de Dubai Marina en verblijven daar dit jaar weer. The Walk is op zo’n 10 minuten lopen en dat is voor zulke autoliefhebbers als wij echt heel erg leuk om vaker naar toe te gaan. Ik geef je gelijk wat betreft het winkelen, in de Souk kan je vaak nog wel een beetje afdingen.

 5. Avatar 20 mei 2016 / 12:31

  Een te gek artikel! Zeer zinvol en interessante ideeën, bedankt voor het delen van je ervaring.

 6. Avatar
  Fred
  26 oktober 2016 / 16:59

  wat een leuk verslag! Ik ga over 2 weken een kort tripje maken daar! Met een klein feestje er ook maar even bij: Sensation… dank voor het delen van de info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: