DIY Travel Cadeaus

travelDIY_01

Serena heeft deze fantastische rol cadeaupapier bij Paperchase gekocht en deze heeft een opdruk, dat lijkt op een wereldkaart. Wat ons betreft perfect om de cadeaus voor je travel-buddies in te pakken. Echter vond ik de opdruk zo leuk, dat ik het zonde vond om het alleen als cadeaupapier te gebruiken. Met dit papier kan je namelijk een hele hoop leuke travel-DIY’s maken en in dit artikel deel ik 3 leuke ideeën met jullie. Dit zijn leuke DIY-projecten voor jezelf of voor een ander om cadeau te geven en ook nog eens mega makkelijk. Kijk snel verder!travelDIY_02

Zoals je kunt zien lijkt de opdruk net op een wereldkaart, maar dan met een gestreepte print. Het is dus helaas niet een echte wereldkaart te noemen, maar het lijkt er wel heel erg op en geeft hetzelfde effect. Ik vind het in ieder geval prachtig en hij is echt perfect voor deze travel-DIY’s. De rol is 3 meter lang en kost rond de €5,-.

DIY 1: INSPIRATIE TRAVEL LIJSTJE

travelDIY_03

Dit is een leuk interieur cadeautje voor iemand die veel van reizen houdt! Bedenk (of zoek op) een mooie travel-quote en voeg deze toe aan het design, dat maakt het lijstje extra leuk om naar te kijken. Verder kan je deze lijst ook persoonlijk maken door er een eigen tekst op te schrijven. De quote die ik heb gebruikt is “Travel is the only thing you buy that makes you richer” en daar ben ik heb helemaal mee eens. Erg leuk om jezelf er steeds aan te herinneren dat je weer eens op reis moet!

Wat heb je nodig? Dit gave cadeaupapier, een lijstje en een label maker.
Wat moet je doen? Knip een stuk papier uit ter grootte van je lijstje, druk een toffe quote op een label met je label maker en plak deze erop. Super simpel, maar heel erg leuk!

travelDIY_04 travelDIY_05 travelDIY_06

DIY 2: REIS DAGBOEKJE

travelDIY_10

Reisdagboeken kun je overal kopen, maar ze zijn niet altijd even goedkoop. Het is daarnaast nog leuker en bovendien persoonlijker, om er eentje zelf te maken. Een reisdagboek is heel leuk voor jezelf en voor een ander. Hierin kan je al je bevindingen en belevenissen die je hebt meegemaakt op reis noteren maar bijvoorbeeld ook lijstjes bijhouden en documenteren waar je bent geweest, de adressen, waarom iets leuk was enzovoorts. Echt een aanrader voor degene die veel reizen en alles willen onthouden!

Wat heb je nodig? Dit mooie cadeaupapier, een simpel notitieboekje met stevige kaft (met een elastiekje is nog mooier) en een label maker.
Wat moet je doen? Kaft je notitieboekje met dit gave papier en druk een leuke quote uit met de label maker. Wij kozen voor de tekst: “Travelling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller”.

travelDIY_11 travelDIY_12 travelDIY_13 travelDIY_14

DIY 3: GEPERSONALISEERDE REISBEKER

travelDIY_07

Een beker voor op reis maar dan in style! Met deze beker kan jij overal je favoriete thee of koffie meenemen, in de auto, trein of zelfs op de fiets. Erg leuk voor degenen die veel van reizen houden maar ook veel moeten reizen in het dagelijks leven. Hierop heb ik de tekst “I want to make memories all over the world” gezet, als een constante reminder dat je niet moet stoppen met reizen.

Wat heb je nodig? Het cadeaupapier, een reisbeker met verwisselbaar plaatje (deze is van IKEA) en een label maker.
Wat moet je doen? Trek het sjabloon over en druk een leuke quote uit met de label maker. Plak de quote op het papier en verwissel het papiertje die in de reisbeker zat, met jouw nieuwe design. Tadaaa! Je gepersonaliseerde reis-beker.

travelDIY_08 travelDIY_09 travelDIY_15

Deze DIY’s waren echt mega snel en in een handomdraai gemaakt, maar het resultaat is ontzettend leuk en professioneel geworden en dat terwijl het met slechts enkele items gemaakt is. We vonden dat het toevoegen van een quote het nog net wat extra’s gaf en de label maker houdt het lekker speels. Heb je een vaste hand of een geweldig handschrift, dan is het toevoegen van een eigen geschreven quote ook enorm leuk.

traveldiy_111 travelDIY_18

Welke van de 3 DIY’s vind jij het leukst? Zou je het voor jezelf willen maken of willen geven als cadeau?

Share:

19 Reacties

 1. Avatar 20 februari 2015 / 09:10

  Supertof! Ik heb net de labelmaker van Hema gekocht. Nu dat papier nog vinden! Anders misschien met een oude wegenkaart? Ik vind de kader het leukst! En de beker ook wel 😉 het boekje zou ik nog eens extra plastificeren want ik denk dat het papier anders beschadigt raakt tijdens al die wilde reizen 😉

 2. Avatar
  Maryon
  20 februari 2015 / 16:09

  Wat een leuke DIY’s! Ik heb van Paperchase een scrapbook gekocht van dezelfde print en er een (study abroad) travel journal van gemaakt 🙂

 3. Avatar 21 februari 2015 / 13:19

  waar heb je die wereld cadeaupapier gekocht? Graag ook waar de materiaal melden zodat wij weten waar kan kopen/bestellen. Bedankt

  • Serena 21 februari 2015 / 15:04

   Hi Dhini, helemaal bovenaan eerste regel staat aangegeven waar de rol is gekocht, namelijk bij de winkel Paperchase. Liefs, Serena

 4. Avatar 21 februari 2015 / 15:51

  Wat een ontzettend leuk cadeaupapier! Eigenlijk te zonde om alle cadeautjes mee in te pakken aangezien je er zulke leuke DIY’s mee kan maken haha.

 5. Avatar
  Carien
  21 februari 2015 / 23:33

  Superleuk dit! je zou wellicht ook bij kringloopwinkels kunnen kijken voor oude atlassen, daar ben je misschien nog minder dan 5 euro aan kwijt (kleine atlassen dan, niet de bosatlas) en dan krijg je echt een vintage look.

 6. Avatar 22 februari 2015 / 13:04

  Wat een leuke ideeën, vooral die laatste!

 7. Avatar 23 februari 2015 / 19:47

  Super leuk gemaakt! Ik ga eens kijken voor dit papier.

 8. Avatar
  Neziya
  8 maart 2015 / 15:02

  Zo leuk! Ik vind de drink beker het leukst!

 9. Avatar
  Bodine
  21 april 2015 / 10:13

  Ah, echt heel leuk! Snel even aanschaffen! 😉

 10. Avatar
  Ann
  8 mei 2015 / 10:34

  Hoii,

  wat een leuke diy tip! Zouden jullie een keer een winactie willen doen met de materialen van een paar leuke diy zodat wij niet naar een andere stad moeten omdat we die winkel niet hebben…. Bijvoorbeeld dan(; Dat leek mij wel leuk!!!

  X Ann

 11. Avatar 14 september 2015 / 19:35

  Wat een leuke ideeën! Ik zag het cadeaupapier pas bij de V&D staan maar wist niet zo goed waar ik het voor kon gebruiken, dus maar niet meegenomen. Ik ga het nu toch maar aanschaffen om een notitieboekje mee te kaften!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: