DIY | Batman Sleeping Mask

batman sleeping mask diy13

Wanneer ik met het vliegtuig reis, vooral tijdens de langere reizen, probeer ik altijd te slapen. Of in elk geval een klein dutje te doen. Hierdoor kom ik toch nét even wat frisser en fruitiger uit het vliegtuig en bovendien helpt het bij het voorkomen van een flinke jetlag. Omdat niet iedereen zijn rolluikje naar beneden klapt is het soms niet geheel donker, dus dan biedt een slaapmasker uitkomst.

Een slaapmasker staat alleen zo diva-achtig, vind ik! Gelukkig transformeer je een eenvoudig slaapmaskertje heel simpel en snel om tot een Batman exemplaar. Staat meteen wat stoerder én maakt een leuk cadeautje voor zowel hem als haar. En helemaal leuk voor de liefhebbers van DC Comics en superhero movies!

batman sleeping mask diy01

Wat heb je nodig?
+ basic slaapmasker (€1,99 Xenos – inclusief oordopjes)
+ stevig zwart vilt (hobbywinkel)
+ textiellijm of naald en draad (hobbywinkel)

batman sleeping mask diy02

Knip allereerst de oortjes uit het vilt door driehoekjes uit te knippen. Knip ze wat hoger en smaller dan een gelijkzijdige driehoek, want anders lijken ze op kattenoortjes.

batman sleeping mask diy03

Breng de textiellijm ruim aan op het onderste gedeelte en plaats ze aan de bovenkant van het slaapmasker, een beetje aan de zijkanten.

batman sleeping mask diy04

Druk de oortjes goed aan door er bijvoorbeeld iets zwaars op te plaatsen, zoals boeken of wijnflessen. Laat de lijm goed drogen (minstens 4 uur).

batman sleeping mask diy05

Liever het zekere voor het onzekere? Naai ze dan vast met een paar steekjes met naald en draad.

batman sleeping mask diy07 batman sleeping mask diy06 batman sleeping mask diy08 batman sleeping mask diy09 batman sleeping mask diy11 batman sleeping mask diy10 batman sleeping mask diy12

Op deze manier customize je simpel en snel een basic slaapmasker tot een wat stoerder en speelser exemplaar. Superleuk voor jezelf, maar ook om te geven als cadeautje aan een reislustige vriend of vriendin.

Gebruik jij wel eens een slaapmasker?

Share:

4 Reacties

  1. Avatar 5 mei 2015 / 18:24

    Haha superleuk 🙂 op het vliegtuig draag ik altijd een maskertje 🙂

  2. Avatar 8 mei 2015 / 10:05

    Zo simpel, maar 10 keer leuker dan zo’n saaie zwarte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: