Dieren kiekjes uit Tunesië!

Laatst deelde ik onze reisvlog uit Tunesië met jullie (nog niet gezien, klik dan hier!) en toen ik het reisverslag aan het schrijven was, kwam ik mijn foto’s tegen die ik van een aantal lieve dieren heb geschoten. Tijdens de eerste dag maakte ik mijn eerste paar foto’s van dieren en dat heb ik daarna gedurende de trip geprobeerd vol te houden en dat resulteerde in een aantal super leuke dieren kiekjes uit Tunesië die ik je niet wilde onthouden. Kijk je gezellig mee?

Ik denk dat vrijwel elke hond en kat op deze foto’s een zwerfdiertje is. Vooral in armere landen, zoals ook Tunesië, zien deze dieren er vaak niet zo goed en verzorgd uit en vind ik dat altijd heel erg om te zien. Ik ben echt een dierenvriend en kan ook zeker snel emotioneel worden wanneer ik iets zie, wat niet oké is. Maar ik merkte al snel op dat deze dieren er niet zielig en super onverzorgd uitzagen. Ook zag ik op verschillende hoekjes van de straat kommetjes met water en eten staan en dat omwonenden de dieren knuffelden en aaiden. Ik was heel blij verrast en daarom leek het mij oké om deze dierenplaatjes te schieten.

Nu zeg ik echt niet dat dit voor elk dier van toepassing is. Ik heb namelijk ook een kameel gezien op een manier waar ik niet achterstond, waardoor ik ervoor heb besloten om weg te lopen voordat de tranen van verdriet en woede over mijn wangen liepen. Ik weet niet wat het juiste is om op zo’n moment te doen, maar ik wilde op dat moment er gewoon zo ver mogelijk vandaan zijn. Hoe mooi ik het beest ook vond en graag in andere omstandigheden vast had willen leggen.

Ik wil deze blogpost verder liever niet op een negatieve of verdrietige manier eindigen, maar ik wil wel zo eerlijk mogelijk naar jullie zijn naast de mooie plaatjes die ik wel heb kunnen vastleggen. Ik hoop dat je ze ook mooi vindt! 🙂

Heb jij foto tradities wanneer je op vakantie bent?

Liefs, Larissa
@travellab.nl / @larissaverbon 

Share:

5 Reacties

 1. Avatar
  Rowan Chanel
  21 juni 2018 / 14:28

  Aaahw wat een mooie plaatjes met de diertjes!
  Zelf ben ik ook echt een die-hard dierenvriend. Ben al bijna 20 jaar vegetariër, vind het zo hartverscheurend dat onze mooie koetjes en knorrende varkentjes hun eigen levensdoel niet mogen bepalen.
  Ik snap je helemaal met die kameel.
  Laat mij een film zien met ridders op paarden, waar de ridders het massaal niet overleven, zolang de paardjes het maar overleven denk ik dan.
  Denk ook omdat het komt doordat de dieren overgeleverd worden aan de mens..
  Maar zoals je zelf al zegt en laat ik mijn eigen reactie ook leuk eindigen: wat een schatjes van een beestjes op je foto’s 🙂

  • Avatar
   Rowan Chanel
   21 juni 2018 / 15:02

   Whoops sorry, eerste reactie was dus wel goed gegaan!

 2. Avatar
  Rowan Chanel
  21 juni 2018 / 14:33

  Ik snap je helemaal.. arm beestje.
  Zelf ben ik ook een die-hard dierenvriend en al bijna 20 jaar vegetariër.
  Emotioneel word ik al als in films dieren lijden of doodgaan. Misschien overdreven, maar ik kan er soms zo woest (en natuurlijk ontzettend verdrietig) van worden wanneer dieren zo overgeleverd worden aan de mens.. Zag laatst een documentaire over wilde katachtigen op Discovery, JANKEN dat ik deed haha.
  Anyway, stay positive for today: Hele leuke foto’s, thanks for sharing 🙂

 3. Avatar
  Giovanna
  21 juni 2018 / 15:29

  Cute! Ik wil meer dieren kiekjes!

 4. Avatar
  Rita
  22 juni 2018 / 13:52

  Ah leuk dat je ook niet geijkte foto’s hebt gemaakt en wat fijn dat er wel naar deze straatdieren wordt omgekeken. Hopelijk komt het met de kameel op de een of andere manier wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: