Deze 5 festivals in Europa staan op mijn wishlist

De zomer komt er alweer bijna aan en de festivals zijn al een tijdje in volle gang. Heb jij er al eentje bezocht? Ik ben zelf wel echt een festivalganger omdat ik dol ben op muziek, overdag feesten en dansen in de buitenlucht. Maar hoe tof zou dit zijn in het buitenland? Sommige festivals worden gegeven op locaties waar je gegarandeerd kan genieten van mooi weer, dat lijkt mij echt fantastisch want dan krijg je pas echt het ultieme zomergevoel. In dit artikel deel ik 5 festivals in het buitenland die al een tijdje op mijn wishlist staan. Ook deel ik nog een goede tip om dit te boeken 😉 Lees gauw verder!

Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.21.46
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.21.57
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.22.09
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.22.04

Sziget festival

In het bruisende Boedapest in Hongarije wordt dit festival gegeven op Obuda-eiland, ‘the Island of Freedom!’ noemen ze het ook wel. Een week lang is het hier feest en de meesten plakken er zelfs nog extra dagen aan vast om Boedapest zelf te exploren. Oftewel, 1 grote feestvakantie! Het festival duurt dus een week en is niet voor niets één van de grootste muziekfestivals in Europa. Maar het is meer dan dat, want je kunt er ook genieten van theater, circus, kunst, cultuur, spiritualiteit en sport. Kortom, op en top creativiteit. Ook vind je er restaurantjes, barretjes en theehuizen.

Je kunt hier zonnen, je kunt hier eten, je kunt hier chillen en je kunt hier keihard feesten. Qua muziek is er echt voor ieder wat wils, van drum & bass en electro tot hiphop en techno. Echt leuk!

Vanaf mijn 18e jaar wilde ik eigenlijk al naar Sziget festival maar het is er tot nu toe nog niet van gekomen. Inmiddels ben ik 25 jaar… Dat kan toch niet? Steeds had ik wel een smoesje zoals: niemand kan mee of ik kan zelf niet. Maar eigenlijk komt het voornamelijk doordat ik er altijd zelf veel te laat mee kom!

Dus jaar na jaar na jaar staat dit festival op mijn wishlist en ik ben heel erg benieuwd wanneer ik hem eindelijk kan afstrepen. Sziget viert deze zomer haar 25ste jubileum van 9 tot en met 15 augustus. Eigenlijk zou ik dit jaar wel moeten gaan dan he? Dat zou wel echt heel erg tof zijn!

Sziget festival

Waar? Boedapest, Hongarije
Wanneer? 9 – 15 augustus 2017
Wat? Dubstep, Drum & Bass, EDM, Electro, Funk, Hip Hop,
House, Pop, Reggae, Rock, Techno, World Music

Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.13.53
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.14.03
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.14.17
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.14.11

Melt

Dit is één van de grootste en meest unieke pop, hip hop, techno, house en electro festivals in Duitsland. Het festivalterrein is echt geweldig want ze hebben een voormalig kolenmijn ‘Ferropolis’ omgetoverd tot een futuristische lichtstad, de stalen stad. Het wordt gegeven op een groot industrieel terrein en wordt omringd door het Gremminmeer in Gräfenhainichen, Duitsland. Zo’n 3 dagen lang is het feest en kan je genieten van o.a. pop, electro, techno, house, drum & bass, reggae en hip hop.

Een paar vriendinnen van mij zijn vorig jaar of het jaar ervoor geweest en waren laaiend enthousiast. Ze noemden het zelfs het beste festival ooit en de verhalen en de foto’s bevestigden dat! Waarom ben ik toen niet meegegaan eigenlijk?

Dit festival staat al een tijdje op mijn must-visit lijstje en dit jaar ga ik er eindelijk heen met een vriendinnetje. YES! We overnachten in een hotel in de buurt en dat hebben wij via Festival.Travel geregeld, een super fijne site vol met informatie over buitenlandse festivals. Stond dit festival ook al op jouw wishlist, check dan zeker deze website!

Melt Festival

Waar? Gräfenhainichen, Duitsland
Wanneer? 14 – 16 juli 2017
Wat? Drum & Bass, Electro, Hip Hop,
House, Pop, Reggae, Techno

Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.29
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.44
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.38
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.52

Dimensions festival

Dimensions kende ik nog niet zo lang, maar mijn vriend begon er laatst over want hij wilde er graag heen gaan met mij. Nadat ik wat onderzoek had gedaan werd ik ook meteen helemaal enthousiast, want dit is echt iets voor ons qua locatie en muziek! Dit is een festival met wederom een breed aanbod aan muziek genres, zoals drum & bass, techno en house. Het wordt gegeven op een hele toffe locatie, namelijk in een negentiende-eeuwse fort in Pula. Denk hierbij aan een doolhof van ruimtes en gangen met overal goeie muziek. Awesome!

Vergeet je bikini niet, want je kunt ook een duik nemen in het water. ’s Nachts kijk je je ogen uit in het Romeinse Fort, waar je podia in alle uithoeken zult vinden. Feesten, chillen en genieten. Het lijkt mij echt een ideaal zomerfestivalletje!

Dimensions festival

Waar? Pula, Kroatië
Wanneer? 30 augustus 2017 – 3 september 2017
Wat? Dubstep, Drum & Bass, Funk, Hip Hop,
House, Reggae, Techno

Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.10.56
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.20
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.06
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.18.14

Outlook festival

Ook dit festival bevind zich in Pula, op hetzelfde festivalterrein en in het Romeinse fort. Wederom vind je hier een breed scala aan muziek, als het maar alternatief is. Je vind hier voornamelijk de muziek genres: Dubstep, Drum & Bass, Funk, Hip Hop, House, Reggae, World Music.

Overdag is het hier hoogstwaarschijnlijk nog wel lekker warm want je zit in Kroatie in de periode begin september. En dat draagt ook echt bij aan de summervibes die echt een must zijn tijdens festivals en de periode is ook perfect om je zomer mee af te sluiten!

Outlook festival

Waar? Pula, Kroatië
Wanneer? 6 – 10 september 2017
Wat? Dubstep, Drum & Bass, Funk, Hip Hop,
House, Reggae, World Music

Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.13.11
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.13.28
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.13.19
Schermafbeelding 2017-05-18 om 14.10.38

Lollapalooza Berlin

Dit festival bestaat nog niet zo lang (ze hebben pas 2 edities gehad) en is daarom een van de jongste, maar ook grootste muziekfestivals in Europa. Ik hoorde er 2 jaar geleden voor het eerst over en ben nog steeds niet gegaan, maar eigenlijk moet het wel iets voor mij zijn want het festival bevindt zich middenin mijn favoriete stad Berlijn!

Ook via Festival.travel kwam ik aan de volgende informatie: “Lollapalooza is in 1991 bedacht en ontstaan door de leadzanger van Jane’s Addiction, tijdens het afscheidstournee van de band. Tegenwoordig kent het festival jaarlijks meerdere edities, duizenden bezoekers en treden de grootste bands ter wereld er maar al te graag op. Twee jaar geleden waaide het festival voor het eerst over naar Europa. Naast Chicago, Buenos Aires en São Paulo is nu dus ook Berlijn aan het rijtje toegevoegd.”

Dit festival wordt altijd gegeven rondom 10 september en laat dat nou mijn verjaardag zijn! Het zou het perfecte festival kunnen zijn om mijn verjaardag te vieren, mits ik al mijn vrienden en vriendinnen mee kan krijgen naar Berlijn natuurlijk. Heb jij de verjaardag wel eens gevierd in het buitenland?

Lollapalooza

Waar? Berlijn, Duitsland
Wanneer? 9 – 10 september 2017
Wat? EDM, House, Pop, Rock

Dat waren de 5 festivals in het buitenland die momenteel nog op mijn wishlist staan en die ik zeker nog een keertje wil bezoeken in mijn leven. Het hoeft allemaal niet op korte termijn te gebeuren trouwens, maar ik denk wel dat het een 2/3 jaren plan moet zijn omdat ik anders maar blijf uitstellen. Soms moet je gewoon maar gaan vind ik! Het leek mij altijd wel een beetje lastig om naar een festival in het buitenland te gaan vanwege de reis die je moet maken en het regelen van een overnachting. Het vergt toch wel iets meer ‘werk’ en planning dan wanneer je een festival bezoekt in eigen land. Maar dat kan het ook wel nog iets spannender en specialer maken natuurlijk!

Als tip kan ik dan ook alleen maar meegeven: doe goed je research en zorg ook voor een goede voorbereiding. Ik ben momenteel bezig met het plannen van mijn bezoek aan Melt en ik heb vooral veel gehad aan de website Festival.Travel. Deze website is lekker overzichtelijk, je kunt via de website zoeken op het festival waar je naar toe wilt en aan de hand daarvan kan je je tickets, verblijf en vervoer regelen. Hier vind je alle informatie bij elkaar verzameld wat super handig is en je natuurlijk ook research-moeite en tijd scheelt!

Welke van deze festivals kende jij al? En waar wil jij nog een keertje naar toe?

Liefs Tara
@taraverbon / @travellab.nl 

Share:

13 Reacties

 1. Avatar
  Kira
  19 mei 2017 / 17:36

  Sziget is geweldig, moet je echt een keertje heen gaan hoor!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   19 mei 2017 / 18:05

   Aaahhh iedereen zegt het ja haha! Hmmm

 2. Avatar
  Shana
  19 mei 2017 / 17:38

  Ik ben echt dol op festivals maar ik ben nog nooit naar eentje geweest in het buitenland, lijkt me spannend maar wel heel leuk. Dankjewel voor de tip!

 3. Avatar
  Kim L
  19 mei 2017 / 17:42

  Erg leuk artikel! Lijkt me cool om eens naar het buitenland te gaan om te vliegen, misschien ook wel erg leuk om te doen in combinatie met een vakantie. Dan heb je de beste combo van zon, zee, strand, feest en ontspanning. Groetjes Kim.

 4. Avatar
  Mirjam
  19 mei 2017 / 17:48

  Lollapalooza lijkt me leuk en het is ook nog eens in Berlijn!
  Ik ga het eens voorstellen aan mijn vrienden..

  • Tara
   Tara
   Auteur
   19 mei 2017 / 18:06

   Ja tof he, ik weet niet hoe ver het buiten de stad ligt maar misschien is het wel goed te combineren met een stedentripje, zou wel het leukste zijn denk ik! xx

 5. Avatar
  Anne-fleur
  19 mei 2017 / 18:02

  Ik word helemaal vrolijk hiervan!

 6. Avatar
  Mieke
  19 mei 2017 / 19:11

  Ik ga ook naar Melt, leuk!

 7. Avatar
  Sharon
  23 mei 2017 / 09:43

  Top artikel, goede inspiratie! Sommigen had ik nog nooit van gehoord!

 8. Avatar
  Sanne
  2 juni 2017 / 19:38

  Naar Lollapalooza ben ik de eerste editie geweest, egt awesome!

 9. Avatar
  Maria
  5 juni 2017 / 11:56

  Ze lijken mij allemaal super gaaf!

 10. Avatar
  Merel
  14 juni 2017 / 10:03

  Vorig jaar naar Sziget geweest, echt super. Aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: