De Storytel app

storytell-2

We hebben wel eens eerder handige reis-apps met jullie gedeeld (klik hier en hier voor eerdere artikelen) en vandaag heb ik weer een nieuwe app-tip voor jullie: Storytel. Deze app biedt een enorm grote keuze in luisterboeken aan en in dit artikel vertel ik je waarom deze app perfect is voor onderweg en op reis en we mogen jullie ook meteen 30 dagen gratis proberen aanbieden!

storytell

De Storytel app

Storytel is een app voor zowel Android als Apple en biedt meer dan 100.000 Engelstalige en Nederlandstalige boeken aan. Je vindt er verschillende titels; van grote bestsellers tot aan bekroonde boeken, van kinderboeken tot aan romans, en van thrillers tot non-fictie verhalen.

Voorheen gebruikte ik regelmatig de standaard iBooks app op mijn telefoon, maar wat er zo anders is aan Storytel (en zoals de naam al doet vermoeden) is dat deze app vooral audioboeken aanbiedt! Dit zijn luisterboeken die worden voorgelezen door echte personen. En dat laatste klinkt misschien een beetje vreemd, maar verwacht dus prettige en rustige stemmen om naar te luisteren in plaats van computergestuurde, robotachtige stemmen en geluiden. De verhalen worden met gevoel en verschillende tonen voorgelezen, waardoor je echt in het verhaal getrokken wordt.

Toen ik Storytel voor het eerst gebruikte moest ik eerst een beetje wennen aan het beluisteren van een luisterboek. Het klinkt namelijk net alsof er iemand dicht bij je staat en je het verhaal voorleest, waardoor het een beetje intiem aanvoelt. Maar na de tweede avond (ik beluister boeken vooral graag in bed en voor het slapen gaan) was ik er eigenlijk al aan gewend en ontdekte ik dat ik tijdens het luisteren van het boek vrij snel en rustig in slaap was gevallen.

storytell-4

Overzichtelijk, ontdekken en ook ‘gewoon’ lezen!

Via de zoekfunctie zoek je gemakkelijk naar je favoriete auteur, via ‘categorieën’ zoek je naar boeken in jouw favoriete categorie of gebruik het kopje ‘aanbevelingen’ om boeken te ontdekken die in de toplijst zitten of nieuw zijn uitgebracht. Deze opties zijn heel fijn om nieuwe auteurs en titels mee te ontdekken!

De app is erg makkelijk te bedienen en te ontdekken, waardoor je er meteen mee aan de slag kunt. Ook fijn is dat naast de enorme keuze uit audioboeken er ook keuze is uit een aantal e-books. Dat deze optie ook wordt aangeboden vind ik erg leuk! Hierdoor kan je zelf bepalen of je zin hebt om een boek te beluisteren of om er eentje lezen. Rechts bovenin het hoekje van het boek wordt met een icoontje aangegeven of het om een luister- of leesboek gaat. En wanneer je meer over een boek wilt weten, klik je deze gewoon aan waarna je een korte samenvatting kunt lezen of een fragment van het boek kunt beluisteren. Op die manier kan je gemakkelijk bepalen of het boek iets voor jou is, voordat je deze download of opslaat.

storytell-6

Wanneer je een boek wilt lezen of beluisteren, kun je deze op je boekenplank zetten. Hiermee heb je al je opgeslagen boeken gemakkelijk en overzichtelijk bij de hand. Vooral wanneer je graag wisselt tussen boeken is dit erg handig. Hierboven zie je de drie boeken die ik momenteel heb opgeslagen, waarvan er twee luisterboeken zijn en één e-book.

storytell-5

Wanneer je een audiobook beluistert krijg je verschillende opties te zien aan de hand van icoontjes. Van links naar rechts kan je met het eerste icoontje bepalen hoe lang je wilt dat het boek voorgelezen wordt. Wanneer je 30 minuten instelt, zal hij inderdaad na een half uur automatisch stoppen. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld in bed naar een boek luistert (zodat je niet te veel mist, mocht je in slaap vallen, en tegelijkertijd ook niet te lang wakker wordt gehouden). Daarna heb je de optie om een gedeelte in het boek te markeren zodat je weet waar je bent gebleven. Je kunt tevens de voorlees snelheid aanpassen of kiezen om het boek te downloaden, zodat je ook zonder het gebruik van internet het boek kunt beluisteren.

storytell-3

On the go

Het beluisteren van een boek is heel leuk en handig wanneer je thuis bent, maar nog handiger wanneer je aan het reizen bent! Zo kan je tijdens het reizen een boek beluisteren maar alsnog op de omgeving letten. Bijvoorbeeld wanneer je alleen op reis bent en door straatjes slentert. Het kan dan heel fijn zijn om tegelijkertijd ook wat extra ontspanning te hebben door naar een stem en een boek te luisteren. Maar ook wanneer je je in een vliegtuig of hotelkamer bevindt en een boek wilt lezen maar je buurman of buurvrouw graag een oog dicht wilt doen. Het scherm van een telefoon kan nog wel eens zo fel zijn dat een ander er last van heeft. Door een boek te beluisteren heb je geen licht nodig en stoor je met het gebruik van oordopjes of een koptelefoon geen mensen om je heen.

Zoals je je misschien kunt voorstellen zit ik heel erg vaak naar een computer of telefoonscherm te staren. Het is daardoor heel fijn om je ogen ook eens wat rust te geven. Ik vind het heel lastig om dan maar helemaal niets te doen. Door een boek te beluisteren kan ik wél mijn ogen rust geven, maar kan ik me toch met een boek ontspannen! En ook tijdens een lange treinreis is het beluisteren van een boek echt een uitkomst. Je kan je telefoon gemakkelijk opbergen en toch het boek blijven volgen.

storytell-7

Storytel vind ik een fijne en overzichtelijke app, met een grote selectie aan verschillende titels! Ik vind het erg leuk dat er zowel keuze is uit audioboeken en e-books én dat je ook keuze hebt uit Engelstalig en Nederlandstalig. Wat ik nog wel als een aanvulling zou willen zien, is dat je als gebruiker de keuze krijgt uit de voorlezer. Sommige boeken worden door een man voorgelezen en anderen weer door een vrouw. Ik zou het echter een leuke toevoeging vinden om zelf te mogen kiezen naar welke stem je luistert. Maar dit is zeker geen minpunt, want de verschillende stemmen die ik tot nu toe heb gehoord zijn allemaal prettig om naar te luisteren!

Probeer de Storytel app gratis uit!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar Storytel en wil je zelf ook eens kijken hoe deze app werkt? Wij mogen onze Travellab lezers 30 dagen gratis gebruik van Storytel aanbieden! Klik op deze link om naar deze aanbieding te gaan en 30 dagen gratis onbeperkt te genieten van verschillende titels. Na deze 30 dagen wordt je abonnement automatisch verlengd in een betaald abonnement van €9,99 per maand. Je kunt je abonnement te allen tijden stopzetten via de website.

  • Klik hier om Storytel in de Appstore te vinden!
  • Klik hier om Storytel in de Playstore te vinden!

Lees of beluister jij graag boeken? En ben jij al bekend met Storytel? 

Liefs, Larissa
@larissaverbon

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Storytel. 

Share:

2 Reacties

  1. Avatar 25 maart 2016 / 14:30

    Dit lijkt mij een hele fijne app, alleen denk ik wel dat ik ook eerst even zou moeten wennen aan het ‘voorlezen’. Ik lees zelf namelijk graag, maar heb nog nooit naar een audioboek geluisterd.

  2. Serena 1 april 2016 / 09:58

    Ik ga het ook downloaden! Lijkt me lekker om mee in slaap te vallen, en ik slaap de laatste tijd niet zo goed, dus zeker het uitproberen waard 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: