De leukste hotspots van New York

Omdat ik al eerder in New York ben geweest, dus ik had niet de behoefte om de toeristische hotspots af te gaan (Empire State op, Statue of Liberty ). In plaats daarvan heb ik vooral veel gewandeld en dat is eigenlijk ook het leukste om te doen in New York. Ik heb bijna de hele stad afgelopen.Serieus, ik maak geen grappen! Bij de Wal Mart kreeg ik een stappenteller en ik heb het bijgehouden: elke dag kwam ik doodmoe terug op de hotelkamer en stond de stappenteller op 25,000. Tijdens mijn wandelingen kwam ik uiteraard leuke shops en andere leuke plekjes tegen die ik jullie niet wil onthouden. Hieronder daarom de leukste hotspots van New York.

Flight Club

New York Hotspots
Sneakerfans opgelet! Bij Flight Club vind je héél veel sneakers en dan met name de bijzondere modellen. Dit is een zaakje voor de echte collectors van sneakers die je niet zomaar even bij de Footlocker koopt. De sneakers zijn hier in plastic verpakt en dat moet ook zo blijven. Zodra je ze uitpakt dalen de sneakers namelijk in waarde. Wanneer je wilt passen kun je dan ook alleen de rechterschoen passen, want de linkerschoen moet in het plastic blijven.

New York Hotspots
De sneakers die jullie op de foto zien hebben prijzen van zo’n $100 tot wel $250 dollar. Die van $100 zijn redelijk betaalbaar, maar die van $250 zijn wel voor de echte sneakerfreaks bedoeld denk ik! Zelf zou ik het er in elk geval niet voor over hebben. Maar, het kan altijd duurder! Er is namelijk ook een vitrinekast rechts achterin de zaak met nóg duurdere modellen. Dit zijn hele zeldzame sneakers, echte collector’s items. Althans, ik zou niet willen lopen op sneakers van maar liefst $3260,- (whuuuut!).

New York Hotspots New York Hotspots
Voordat we de winkel verlieten stond er een rijtje jongens te wachten. Ik vroeg waarvoor ze in de rij stonden en het bleek dat ze sneakers hadden meegenomen die ze wilden verkopen aan Flight Club. Dat kan dus ook! Ik had er geen idee van dat er zo’n handel rondom sneakers bestond. De enige voorwaarde was dat ze wel echt ‘brand new’ (ongedragen en in plastic) moeten zijn. Er zijn dus echt mensen die sneakers inkopen en verkopen met winst. Dat vond ik wel interessant.

Verwacht geen koopjes, maar wel hele bijzondere, unieke en limited edition modellen bij Flight Club. Het adres is 812 Broadway. 

Cosmetic Market

New York Hotspots
Deze winkel is echt een absolute MUST voor de beautyliefhebbers onder ons. Mensen, gaat hier heen! Waarom ik deze winkel nog niet eerder heb ontdekt is mij een raadsel. Verwacht geen hele chicque zaak, het geheel ziet er namelijk uit als elke andere budgetstore. In de winkel vind je schappen die vrij dicht op elkaar staan waardoor de gangpaden heel smal zijn, dus ga er niet al te bepakt en bezakt heen. Bij Cosmetic Market vind je zowel drogisterijmerken als high end merken. De producten zijn van oudere collecties, in bulk opgekocht of hebben een beetje gedeukte en beschadigde verpakkingen. Let er in elk geval altijd op dat ze niet over de houdbaarheidsdatum zijn!

New York Hotspots New York Hotspots
Ik zag er Essie lakjes uit de kerstcollectie van 2012 voor $3.50 en zelf kocht ik er prachtige glitterlakken van Revlon voor $1.50. Ik heb er ook erg veel lipglossjes gezien, bijvoorbeeld de Juicy Tubes van Lancôme voor $8. Ik zag ook veel Hard Candy, Rimmel, Revlon, Maybelline. De skincare die ik zag was van Kiehl’s, Lancôme, L’Oréal, maar ook merken die voor mij onbekend waren.

Er waren ook veel haarproducten van merken als Dove, BedHead, Organix en Got 2B. Je moet soms even goed zoeken, maar ik denk dat je er altijd wel een ‘schat’ vindt. Er ligt ook heel veel crap tussen hoor, zoals van die speelgoed make-up paletten. Ook de parfums vond ik niet heel goedkoop, die zou ik in deze winkel overslaan.

New York Hotspots New York Hotspots
Naast heel veel cosmetica vind je er ook kinderspeelgoed, chocola, giftsets en spulletjes voor in de keuken. Voor cadeautjes kan je hier ook echt prima terecht!

De Cosmetic Market vind je aan 15 E 37th St (tussen 5th Ave en Madison Ave), in de buurt Midtown East, New York.

Target

New York Hotspots
Wanneer ik in de US ben probeer ik altijd naar een Target te gaan. Waarom? Omdat Target helemaal te gek is! Bij Target heb je alles in één winkel. Ze verkopen er voedingsmiddelen (dus lekker cereals en Amerikaans snoep inslaan!), maar ook veel cosmetica (zoals Hard Candy en Sonia Kushuk, wat ze niet bij Walgreens, CVS of Duane Reade verkopen). Daarnaast ben ik helemaal fan van hun kleding. Ik volg ze op Instagram via @targetstyle (aanrader!) zodat ik als eerste op de hoogte ben van hun nieuwe collecties.

New York Hotspots
Wat ze vaak doen is een samenwerking aangaan met een bekende designer, eigenlijk net zoals H&M wel eens doet, maar ik heb het idee dat Target vaker samenwerkingen heeft. Momenteel hangt er een collectie in de winkels in samenwerking met Kate Young. Op deze manier heb je een mooi designstuk voor een schappelijke prijs. In Las Vegas scoorde ik bijvoorbeeld een mooie top van Prabal Gurung en van Tracy Reese. Ik kan niet wachten tot de volgende samenwerking!

New York Hotspots

Bij Target vind je kleding met prijzen vergelijkbaar met H&M, maar het leuke is natuurlijk dat Target nog nét wat exclusiever is. Dus wanneer je in Nederland rondhuppelt met een kledingstuk van Target, zul je niet zo snel iemand anders tegenkomen met hetzelfde. Bij Target hebben ze een leuke, fashionable collectie en hele leuke schoenen en accessoires. Zeker de moeite waard om even te bekijken! Ik denk dat je er altijd wel iets leuks vindt.

New York Hotspots
De Target in Brooklyn is gemakkelijk te bereiken vanaf Manhattan met de metro. Stap uit bij halte Atlantic Avenue Barclays Center Station. De Target ligt tegenover dit station in een soort kleine mall Atlantic Center Mall genaamd. Hier vind je ook een Bath & Body Works, Victoria’s Secret, Buffalo Wild Wings en een Coldstone Creamery. Het adres: 139 Flatbush Avenue (tussen Ashland Place en Atlantic Avenue).

Washington Square Parc & Greenwich Village

Wanneer de zon lekker schijnt is het heerlijk om wat eten in te slaan bij de supermarkt en dat vervolgens op te eten in een parkje. Nu is het eerste park wat je te binnen schiet waarschijnlijk Central Park, maar zelf vond ik het Washington Square Park een stuk gezelliger. Central Park is erg groot en massaal en daardoor ook erg druk. Je hebt hier heerlijke grasvelden, maar als toerist heb je meestal geen kleedje of badhanddoek bij je, en de rotsen liggen te hard, waardoor je al snel bent aangewezen op een bankje. In Washington Square Park heb je juist erg veel bankjes en zitplekken, ideaal dus!

New York HotspotsNew York Hotspots

Er zijn mensen die optreden en muziek maken, er staat een standje waar je flesjes drinken en snacks kunt kopen (maar ik zou gewoon een supermarkt of deli opzoeken, er zijn er genoeg in de buurt), er is een mooie fontein en een mooie poort. Perfect voor fotomomentjes! Bovendien zit je hier midden in de wijk Greenwich Village, wat mij betreft de leukste buurt van Manhattan. Dit maakt Washington Square Park perfect als lunch-stop wanneer je in die wijk aan het wandelen bent.

New York Hotspots
Washington Square Park ligt het dichts bij de metrohalte West 4 Street. 

Buffalo Exchange

New York Hotspots
Voor de bezoekers die van thriftshops houden, oftewel tweedehandszaakjes, heb ik een leuk adresje! Bij Buffalo Exchange vind je erg veel trendy kleding en accessoires. Ze hebben een ruime selectie aan broeken, rokken, schoenen, truien, vesten, topjes, jurkjes. Alles hangt op soort kledingstuk en dan ook nog eens op maat, dus ik vond het best overzichtelijk allemaal.

New York Hotspots New York Hotspots
Verwacht geen vintage shop met heel oud spul. Hier vind je juist kleding van vrij nieuwe collecties en die waarschijnlijk een paar keer zijn gedragen. De kledingstukken zijn trendy en zien er nog erg netjes uit. Het zijn geen high end designermerken, maar juist merken als Forever21, H&M, Zara, Old Navy, etc. Verwacht dan ook fijne prijsjes! Het meeste is er tussen de $5 en $8 per item. Schoenen zijn wel wat duurder natuurlijk. Al ze designer stukken hebben, dan liggen/hangen ze achter de kassa.

New York Hotspots
Buffalo Exchange ligt aan 504 Driggs Ave in Brooklyn. De dichtsbijzijnde metrohalte is Bedford Avenue. Er zijn twee haltes die zo heten, dus let erop dat je de Bedford Avenue neemt via de grijze (L) lijn! Anders moet je nog een heel eind lopen.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn New York Hotspots. Ik heb geprobeerd om adresjes te noemen die niet al te voor de hand liggend zijn. Als jullie nog meer van dit soort leuke, unieke adresjes hebben dan hoor ik het graag in de comments!

Welk van de bovenstaande hotspots spreekt jou het meest aan?

Share:

75 Reacties

 1. Avatar 16 mei 2013 / 19:09

  Gaaf hoor! Ik vind vooral de tip voor het park erg leuk! Ik vind het heerlijk om midden in de stad even te kunnen relaxen in de zon. Daarnaast MOET ik natuurlijk naar de Cosmetic Market en Target. Eigenlijk moet ik sowieso snel naar Amerika, het lijkt me een fantastisch land!

 2. Avatar 16 mei 2013 / 19:10

  Het Highline Park is ook echt een aanrader! Een park aangelegd op een oude treinrails boven de grond. In dat park ben je echt even weg van de drukte en het is prachtig aangelegd! Superleuk om even uit te rusten op een van de ligstoelen, even met je voeten door het water lopen of een zelfgemaakt ijsje eten terwijl je naar de straatartiesten (die eens een keer wél echt goed zijn) luistert. Heel, heel erg leuk!

 3. Avatar 16 mei 2013 / 19:27

  Op dit artikeltje hoopte ik al! Ik hoop over een tijdje naar new york te gaan, en dan breng ik zeker weten een bezoekje aan deze hotspots!

 4. Avatar 16 mei 2013 / 20:20

  Oeeeh dit is fijn om te weten! Ik ben ook al twee keer in New York geweest, maar ik ga er over twee weken weer heen! Ik hou ook van Washington Square Park, het is zo gezellig daar:) Union Square vind ik ook heel gezellig!

 5. Avatar
  Jamie
  16 mei 2013 / 20:31

  Wat ook leuk is, is Shareen vintage, een winkel waar ze vintage 2-dehands kleedjes verkopen die ze hebben gerestyled, er is ook een serie van op tlc. Als je gaat moet je wel eerst en vooral kijken wanneer het open is, want het is niet vaak open, had ik niet aangedacht, dus spijtig genoeg ben ik niet kunnen gaan

 6. Avatar
  Yasmine
  16 mei 2013 / 21:52

  Handig zulke artikelen 😉 Ik wil ook echt zo graag naar NYC..

 7. Avatar
  Annika
  16 mei 2013 / 21:55

  Ik wil naar ze allemaal! Vooral de 2ehandwinkel en target lijken me leuk. Ik ben nog helemaal nooit in NY geweest, zelfs niet buiten Europa, dus dat moet zeker nog een gebeuren!

 8. Avatar
  Bianca
  16 mei 2013 / 23:54

  Kun je ook hotspots eettentjes NY maken 😀

 9. Avatar 17 mei 2013 / 07:33

  Leuke adresjes ! Ik kijk er zo naar uit om ook eens naar NY te gaan !

 10. Avatar
  Tessel
  17 mei 2013 / 13:16

  AAAAH. Ik wil zo graag naar de Target! Weet je of ze een webshop hebben?

  x

 11. Avatar
  Petra
  17 mei 2013 / 16:24

  Heeel handig artikel! Vooral de cosmetic market ben ik erg benieuwd naar. Had ik dat maar vorig jaar geweten toen ik er was!

  Misschien is het ook een leuk artikel om een hotspot achtig artikel te maken maar dan voor eettentjes die echt het bezoek waard zijn?
  Zo zijn wij in New York naar Lombardi’s geweest, de allereerste pizza-tent in Amerika. Heeeerlijke bizar grote pizza’s en het zit er altijd stampvol. Of, de ketens die je op meerdere plekken kan vinden zoals ‘Red Lobster’ en ‘Souplantation’ die altijd goed en betaalbaar eten hebben. Of dunkin donuts <3 Nouja dat soort aanraders vind ik ook altijd wel leuk om te horen haha (ik weet idd dat je een deel in je Instalab hebt genoemd, maar misschien is het leuk om er echt een apart artikel over te maken).

 12. Avatar 18 mei 2013 / 12:15

  Leuk artikel! Ik was een paar weken geleden ook in NY (voor de 4e x) en heb ook alleen maar rond gelopen. Ben het volledig eens met je hotspots, hoewel ik ook de cosmetics market nog niet kende!! Die gaat dus zeker op de lijst voor de volgende x.

 13. Avatar 18 mei 2013 / 19:24

  Leuke tips! Die cosmetic market ga ik onthouden 🙂

 14. Avatar 21 mei 2013 / 16:21

  Oeh Cosmetic Market… Wat een walhalla! ;D De Amerikaanse Action voor beautylovers lijkt het wel! Voor dat geld kun je die Essie lakjes toch zeker niet laten staan? Hamsteren! Ik denk erover na in januari met mijn vriend naar New York af te reizen voor een dag of vijf! Voor zover ik nu ontdekt is dat een ‘betaalbare periode’ om te gaan, zodat ik nog genoeg shoppingmoney overhoud. Nu maar ervoor zorgen dat ik dat gespaarde gele niet deze zomer over de balk gooi hahaha!

 15. Avatar
  D.
  22 mei 2013 / 01:52

  Zo leuk! Ik ben jaloersss, ik wil al zo lang naar New York haha. Target lijkt me toch het leukst. Ik ben een sneaker fan, maar ik vind dat Amerikanen wat dat betreft meestal een verschrikkelijke smaak hebben…

 16. Avatar
  Vanessa
  24 mei 2013 / 15:42

  Ga ook naar Daffys, dat zit op meerdere plekken in NY en daar verkopen ze merkspullen voor Wibra/Zeeman prijzen.

 17. Avatar 29 mei 2013 / 19:11

  Heel interessant ! Ik ga namelijk volgend jaar naar New York en ik zal zeker naar de Target gaan in Brooklyn ! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: