De keten Five Guys in Nederland!

Afgelopen weekend reden m’n vriend en ik naar Eindhoven, want meneer had zin in een hamburger en onlangs is in Eindhoven de keten Five Guys geopend! We komen zelf uit Utrecht en hier zal heel binnenkort ook een Five Guys openen, maar als je soms zin hebt in iets: dan moet je het ook gewoon meteen hebben haha. Omdat deze keten na Eindhoven en Utrecht ook in andere steden zal gaan openen, leek het me leuk om er een artikel aan te wijden om jullie te vertellen wat ik nou van deze Amerikaanse (en best wel gehypte!) keten vind…

Gehyped? Ja best wel! Als je via Instagram kijkt op de getagde locatie van Five Guys in Eindhoven, zie je tientallen foto’s voorbij komen van hippe meiden (en jongens) die bij Five Guys een lekkere hamburger of shake aan het verorberen zijn. Als je nu tussen die foto’s gaat kijken, zie je mijn foto er inmiddels ook staan haha. Jep, I did it too!

Five Guys is een Amerikaanse hamburgerketen en als iets Amerikaans is, of Amerikaanse invloeden heeft, dan ben ik meestal wel geïnteresseerd. De keten is in Amerika (en ik zag op de ramen van het filiaal in Eindhoven ook Dubai genoemd staan) al meerdere keren benoemd tot de beste hamburgerketen van het land. Nou, dat is best wel indrukwekkend als je het mij vraagt, want als ik aan Amerika denk, dan denk ik bijna automatisch ook aan heerlijke juicy burgers. Wereldwijd telt Five Guys 1.500 restaurants, die je voornamelijk in Amerika en Canada zal vinden, maar nu is ook ons kleine kikkerlandje aan de beurt. Als eerste is er dus in Eindhoven een vestiging geopend (december 2017) en dit jaar zullen er ook in ieder geval vestigingen in Utrecht, Rotterdam en Den Haag komen!

Het filiaal in Eindhoven is aardig ruim opgezet, hier was ik zeker blij mee verrast, omdat ik bang was dat het hier zo druk zou zijn (want nieuw en hip), dat je buiten je burger zou moeten opeten. Maar na een korte rij voor de kassa, hebben we onze bestelling doorgegeven, die daarna naar de keuken werd geschreeuwd. Oeps, dat was even wennen! We waren hier trouwens in de middag, maar omdat we in de ochtend niet veel hadden ontbeten hadden we hele flinke trek! We kregen een bonnetje mee, waarmee je daarna kon wachten op je bestelling. Dit wachten duurde wel even aangezien er voor ons nog heel wat andere wachtenden waren, maar gelukkig waren er in het restaurant nog wat plekken vrij waar je kon zitten. Dus dat was fijn!

53A6188E-2745-45D9-94F5-C1CA0F746448
20B25463-187C-406E-975A-899B8F7F1CA7

Ik heb de bon speciaal bewaard, zodat ik alle prijzen precies kon vermelden in dit artikel. Ook omdat we tijdens het afrekenen van onze bestelling toch wel een beetje verbaasd waren vanwege het vrij flinke bedrag dat we moesten afrekenen voor onze bestelling. Maar goed, onze bestelling was als volgt:

Cheeseburger / €9,50
Little Cheeseburger / €7,50
Regular Fries / €4,50
Oreo Milkshake / €5,00
Totaal: €26,50 – Katsjinnnng!

Voor een middagje fastfood eten met z’n tweetjes (en de frietjes en het drankje hebben gedeeld) is ruim €25,- best wel veel geld vind ik.

Maar hoe smaakte het dan?

Ondanks dat ik vind dat de prijzen bij Five Guys zeker wat aan de hoge kant zijn voor een fastfood keten, moet ik wel toegeven dat het inderdaad tasty was. Ik had zelf de kleinere burger besteld, maar qua portie vond ik deze eigenlijk helemaal niet zo klein. Neem je de normale burger, dan krijg je namelijk een dubbele burger, dus houdt daar zeker rekening mee! Er zijn drie verschillende groottes friet, waarvan wij de middelmaat hadden gekozen. Ook in dit geval vond ik de portie weer aardig groot en kan je deze, vooral als je er ook nog een hamburger naast hebt, meer dan makkelijk delen met een ander. In het papieren zakje lag overigens nog meer friet dat niet eens meer in of op het bakje paste. De frietjes waren heerlijk crispy, licht zout en hadden een klein beetje schil van de aardappel. Een van de lekkerste frietjes die ik heb gehad! En dan de Oreo milkshake niet te vergeten. Deze heeft wel echt een pittige prijs, maar wat heb ik ervan genoten! Ik weet niet precies wat er anders was aan deze shake, maar hij smaakte zo erg enorm lekker dat ik er nu alweer van droom.

CEB4D1DF-4A8F-4F7A-A4B9-BF436B8D1BEC
17F51F3E-F0E7-4ED7-98E9-774B25C359F7

Als je van Amerikaanse ketens, fastfood en gewoon van wat anders houdt dan de andere bekende Amerikaanse ketens, dan denk ik zeker dat je Five Guys ook wel leuk en lekker gaat vinden. Vanwege de ietwat hogere prijzen (en omdat het immers niet echt healthy is) zal ik hier zeker niet al te vaak komen, maar eens in de zoveel tijd mag je weleens uit de band springen en dan zou ik Five Guys wel een aanrader vinden. Ik ben nu ook heel erg benieuwd (en stiekem enthousiast) naar het filiaal dat in Utrecht gaat komen. Ook altijd wel spannend wanneer je zoveel lekkers zo dicht in de buurt krijgt haha!

Was jij al bekend met Five Guys? En ben jij een fastfood liefhebber?

Liefs, Larissa
@larissaverbon / @travellab.nl

 

Share:

5 Reacties

 1. Avatar
  Conny
  5 februari 2018 / 17:44

  Oei, niet goedkoop, maar als ze echt zo lekker zijn, het proberen waard!

 2. Avatar
  Chantal
  7 februari 2018 / 17:22

  YASS! In Miami vaak gegeten, en in Londen stond het bovenaan de to-do lijst. De burgers zijn super mals en de frietjes inderdaad heerlijk anders.

  Heb je enig idee of het qua smaak verschilt met de burgers en frietjes uit Amerika?

  • Larissa
   Larissa
   Auteur
   12 februari 2018 / 03:35

   Ik ben zelf niet bij Five Guys in een ander land geweest, dus ik kan je helaas niet vertellen of het vergelijkbaar is met een filiaal in Amerika. Maar ik zou ze hier inderdaad weer even proberen, want…. so good! 😀

 3. Avatar
  Ilse
  10 februari 2018 / 12:08

  Ik ken Five Guys uit London maar eerlijk gezegd vond ik het wat tegenvallen. Veel opsmuk en minder burger. Ben zelf meer fan van In’n’Out burger dus als die naar Nederland komen ben ik blij!

  • Larissa
   Larissa
   Auteur
   12 februari 2018 / 03:34

   Aah grappig, wij zijn onze vorige keer in Amerika namelijk naar In ’n Out gegaan omdat we er ook zoveel over hadden gezien/gelezen maar die vonden wij juist weer best wel tegenvallen! Ik ben bang dat je dat eigenlijk heel vaak wel hebt bij dit soort tenten die zo gehyped worden, dan zijn onze verwachtingen toch wel erg hoog haha en dat is wel lastig vol te houden. Maar als In ’n Out naar NL komt, dan laten we het je weten! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: