Compacte reis hangmat

hangmat-7

Wanneer ik aan de zomer denk, dan denk ik aan lekker chillen, luieren en vooral comfortabel zijn. Toen we in onze mailbox een berichtje ontvingen over een compacte reis hangmat werd dan ook meteen mijn aandacht getrokken! MoreThanHip verkoopt eerlijke en duurzame compacte reis hangmatten die door hun formaatjes perfect zijn voor op reis – maar ook gewoon voor in je achtertuin! 

hangmat

MoreThanHip verkoopt hangmatten gemaakt van parachutezijde, of ook wel polyamide. Deze stof is zoals je je vast wel kunt voorstellen erg licht, sterk en ook slijtvast. De naden van de hangmat zijn drievoudig gestikt zodat hij extra sterk is en heel wat gewicht kan dragen.

hangmat-6

De stof is bestand tegen water, schimmels (weerplekken) en zon (UV-straling). Het is daarnaast ook luchtdoorlatend wat zorgt voor een natuurlijke ventilatie en het zorgt meteen ook voor een goed ligcomfort. Doordat de stof bestand is tegen water neemt hij geen vocht of zweet op, zodat de hangmat ook niet gaat ruiken. Erg prettig tijdens warme zomerdagen haha!

hangmat-5

Parachutestof is een lichte en dunne stof waardoor deze gemakkelijk op te rollen is in het compacte zakje die aan de hangmat bevestigd is. Ideaal, want zo kan je je zakje nooit kwijtraken én door z’n formaatje is de hangmat ook perfect om mee te nemen op reis! Leuk wanneer je gaat kamperen of backpacken, maar ook wanneer je niet op reis gaat is een hangmat erg leuk om te hebben. Zo heb ik deze hangmat heel goed kunnen uittesten gewoon bij ons in de achtertuin. Ik kan je alvast vertellen: het is heerlijk!

hangmat-2

De hangmatten zijn er in drie verschillende formaten en kleuren. In dit review laat ik de nieuwste XXL versie voor twee personen zien in de kleurencombinatie lichtgrijs-rood-donkergrijs, genaamd de Snoozzz. Verder zijn er ook ‘Single’ (1-persoons) en ‘Familie’ (3 of meer personen) hangmatten verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Van camouflage tot aan vrolijke en rustige kleuren.

Specificaties van de XXL ‘Double’ 2-persoons hangmat: 

 • 260 x 210 cm
 • totale lengte 290 cm
 • draagvermogen 180 kg
 • afmetingen ingepakt 15 x 20 x 10 cm
 • totaal gewicht 650 gr

hangmat-3

Daar hangt de Snoozzz dan, gewoon in onze achtertuin! De hangmat is heel gemakkelijk en snel op te hangen. Aan beide uiteinden van hangmat zijn namelijk sterke S-haken bevestigd, zodat je met behulp van twee touwen de hangmat aan bomen op kunt hangen. Of in mijn geval aan twee pilaren.

hangmat-4

Wat je eerst doet is een aantal knopen leggen in de touwen. Deze touwen sla je om de paal (of boom) heen en daarna trek je het touw door de lus strak. De S-haak hang je achter één van de knopen en dan ben je er eigenlijk al: de hangmat hangt!

Ik was enorm verbaasd dat het ophangen van een hangmat zo ontzettend makkelijk was. Super fijn, want hierdoor kan je hem ook elke keer weer gemakkelijk naar beneden halen en opbergen.

hangmat-9

De hangmat ligt en zit erg prettig en comfortabel. Hij is heerlijk om in te dutten of relaxen met een goed boek. Hier lees ik het boek Ibiza van Kiki van Dijk: een lichte thriller die lekker makkelijk wegleest. Perfect gezelschap voor een offline relax moment in deze hangmat haha! Ik zit voor onze blogs en studie enorm vaak (misschien wel te vaak!) achter de de computer. Echt even relaxen is dan ook super belangrijk en dat lukt in deze hangmat heel erg goed.

hangmatcollage

Wat ook zeker niet vergeten mag worden is dat relaxen in de hangmatten van MoreThanHip ook duurzaam is. Voor het produceren van parachutestof worden niet-hernieuwbare fossiele stoffen gebruikt, maar dit proces is in vergelijking met het produceren van katoen (waarvoor veel bestrijdingsmiddelen en water wordt gebruikt) toch duurzamer. Daarnaast gaat parachutestof ook 3 keer zo lang mee als katoen. De CO2 uitstoot van de productie en de transport van de hangmatten wordt gecompenseerd via de organisatie Climate Neutral Group. Deze organisatie investeert in projecten die mensen in ontwikkelingslanden toegang geeft tot hernieuwbare energiebronnen. Daarbij draagt het ook bij aan armoede-bestrijding en de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven.

De MoreThanHip hangmatten worden op eerlijke wijze gemaakt in een kleinschalig atelier in Indonesië. De medewerkers in het atelier worden naar lokale omstandigheden goed betaald en worden door de werkgever ook verzekerd voor ziektekosten. Heel erg fijn om te weten!

hangmat-8

Verkoopprijzen:

 • ‘Single’ 1-persoons / €39,95
 • ‘XXL’ 2-persoons / €49,95
 • ‘Familie’ 3-persoons + / €59,95
 • Hangmat-touw 2 x 5 meter / €8,95

De hangmatten zijn verkrijgbaar in de webshop van MoreThanHip!

Ik ben helemaal fan van onze Snoozzz hangmat! Vooral omdat hij zo ontzettend snel op te hangen is en ook gemakkelijk is om mee te nemen – waar je ook heen gaat. De prijzen van de hangmatten vind ik ook heel erg schappelijk, al helemaal wanneer nu we weten dat de hangmatten ook eerlijk geproduceerd worden. Ik vind het echt een top hangmat en ga er de komende zomer heel erg van genieten. Dat weet ik zeker!

Wat vind jij van de MoreThanHip hangmat? En hoe ziet jouw ultieme relax-moment eruit?

Liefs, Larissa
@larissaverbon / @travellab.nl 

Share:

7 Reacties

 1. Avatar 26 juni 2016 / 22:51

  Ahh jullie tuin ziet er super gezellig uit. Heerlijk zo een hangmat.

 2. Avatar
  Rita
  26 juni 2016 / 23:20

  Goed idee en parachutestof is lekker licht en sterk. Ik ga meteen eens kijken wat ze nog meer hebben.

 3. Serena 27 juni 2016 / 10:09

  Ahhhh, echt een goed idee om hem daar op te hangen, Lis! Ik wil ook! 🙂

 4. Avatar 7 juli 2016 / 19:16

  Wat een super fijne hangmat lijkt me dat!! Ik ben ook helemaal fan van hangmatten, herinnert me er weer aan dat ik er graag eentje mee wil nemen op mijn vakantie naar de Ardennen ^^

  Wat een mooie nieuwe lay-out trouwens! Love it! 🙂

 5. Avatar
  Dorien
  3 november 2016 / 22:43

  Mooie hangmat!! Vraag: is een xxl voor één persoon fijner dan een eenpersoons? En zo ja, waarom?
  Groetjes, Dorien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: