Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

De Braun Satin Hair 3, Style&Go haardroger is een kleine, compacte en sterke föhn voor onderweg! Deze is ideaal om je haar goed te kunnen stylen als je op reis bent en dat is wel zo prettig. Nu is er vaak wel een föhn aanwezig in de hotelkamer en soms is er de mogelijkheid er eentje te lenen bij de receptie. Dit is echter niet standaard, zeker niet in goedkope hostels! Wil je niet voor verassingen komen te staan, dat is dit product iets voor jou.

Mijn ervaringen met hotel haardrogers zijn wisselend van uitstekend tot verschrikkelijk. Een aantal vreselijke föhns die ik mij kan herinneren hadden bijvoorbeeld een te hoge temperatuur en gaven mij alleen maar pluizig haar. Dan heb ik het nog niet eens over de geur van verbrand haar die door de hotel kamer circuleerde. Ook heb ik te maken gehad met haardrogers die er zo ontzettend lang over deden, dat ik het maar heb opgegeven. Als laatste wil ik vertellen over de föhn die ik in een hotel in Parijs meemaakte, deze leek op een stofzuiger die hing aan de muur. Ik moest mijn haren drogen door lange slang/buis met een ontzettend zachte luchtstroom die ook nog eens muf rook. De douche die ik daarvoor had genomen leek wel voor niets te zijn geweest, omdat mijn haren en kleding hierna ook muf roken.

Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

In de verpakking van de Braun Satin Hair 3 vind je de haardroger zelf, een styling mondstuk en de gebruiksaanwijzing. Stiekem had ik gehoopt en ook wel verwacht dat er een reiszakje bij deze föhn zou komen aangezien dit een product is die gemaakt is om mee op reis te nemen.

De Satin Hair 3 Style&Go haardroger heeft een aantal aantrekkelijke eigenschappen:

 • ionen HD350, voor stralend haar dat niet pluist.
 • Een blaaskracht van 1600 watt.
 • Een ergonomisch en lichtgewicht design.
 • Een inklapbare handgreep, dit maakt het product extra compact en draagbaar.
 • 110-120/220-240 V, compatibel met verschillende spanningen.
 • Infrarood verwarmingssysteem, voor het efficiënt snel drogen van het haar.
 • De keuze uit 2 temperatuurstanden.

Doordat deze föhn bruikbaar is met verschillende spanningen, is dit product ideaal om mee op reis te nemen. Dit product kan namelijk wereldwijd veilig gebruikt worden, zonder dat je rekening hoeft te houden met het daar geldende voltage.

Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

De uiterste afmetingen van deze fohn zijn 20cm x 11cm in opgevouwen stand, dit maakt hem onwijs compact en deze neemt weinig ruimte in je koffer of tas in beslag. Erg prettig, want dan houd je meer ruimte over voor andere benodigdheden. Deze föhn mag dan wel klein zijn, maar krachtig is die zeker! Met 1600 watt is deze föhn echt een krachtpatser!

Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

Ik vind het altijd erg prettig om de keuze te hebben tussen verschillende temperaturen, omdat ik vaak begin met warme lucht en ik eindig met koele lucht. Mocht ik mijn haren in het voorjaar willen föhnen, dan kies ik eigenlijk altijd voor koele lucht. Op deze föhn zit de luchtstroom en temperatuurknop. De 2 symbolen onder de luchtstroomsterktes 1 en 2 (de ventilator en thermometer) staan voor mij niet logisch aangegeven. Ze blijken samen te gaan met de luchtstroom sterktes. Stand 0 = uit / stand 1 = warm en zacht drogen / stand 2 is heet en snel drogen. Er is dus geen aparte knop om de temperatuur apart te regelen van de luchtstroom sterktes, waardoor je niet op een lagere temperatuur met een harde luchtstroom kan drogen.

Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

Braun Satin Hair 3 Style & Go Dryer

Deze haardroger is wat mij betreft een echte must-have en voor het geld kan je deze niet laten liggen. De kwaliteit van de fohn vind ik goed, de kracht die uit deze compacte fohn komt is ideaal voor het stylen van je haar. Daarbij komt het kleine formaat erg prettig is, waardoor je deze sneller in je tas stopt zonder dat deze al te veel ruimte (en gewicht) in beslag neemt. Zo zie je de föhn op de foto hierboven zonder probleem in het voorvakje van mijn rugzak past. Nu nog een reiszakje en ik ben helemaal tevreden!

De Braun Satin Hair 3 Style & Go fohn is verkrijgbaar bij de Mediamarkt voor €25,95 (ook verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Bol.com en Wehkamp.nl)

Neem jij graag styling producten mee op reis?

Share:

3 Reacties

 1. Avatar
  Luca
  14 november 2014 / 17:02

  Ik föhn zelf nooit mijn haar, ik laat het altijd aan de lucht drogen. Maar een föhn voor op reis is ook voor andere dingen heel handig (zoals het droog föhnen van je jas als je in de regen hebt gelopen). Ik ben zó benieuwd waar je lila rugzak van is, hij ziet er super leuk uit!

  XX

 2. Avatar 22 november 2014 / 11:59

  Laatst was ik in een hotel en ik durfde nog niet eens naar de föhn daar te kijken, het was zo vies en stoffig. Sindsdien neem ik altijd mijn eigen mini föhn van Remington mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: