Biologisch Afbreekbare Slippers van Amazonas

amazonas_1

Op reis (en als de temperaturen in Nederland lekker warm zijn) loop ik het allerliefst op sandalen en slippers. Dat is namelijk lekker luchtig en het voelt een beetje alsof je met blote voeten de deur uit gaat, wat ik heerlijk vind. We zijn in contact gekomen met een innovatief en duurzaam merk slippers waar we jullie graag meer over willen vertellen, want deze zijn wel heel bijzonder! Amazonas Sandals heeft biologisch afbreekbare slippers ontwikkelt en zouden het eerste bedrijf ter wereld zijn die dat ooit heeft gedaan. Geniaal!

amazonas

Als reiziger (en vakantie-ganger) moet je niet alleen genieten van de natuur, maar is het ook belangrijk om er ook voor te blijven zorgen. Zelfs als het gaat om een paar slippers kan jij op deze manier beste beentje voort zetten voor het milieu. De Amazonas slippers zullen na 5 jaar op een natuurlijke wijze afgebroken worden door de natuur. Wow, hoe kan dat dan zul je je misschien afvragen?

amazonas_6

Op de onderkant van de zool is het recycle symbool gedrukt, de slippers zijn namelijk samengesteld uit maximaal 80% gerecycleerd materiaal. De binnenvoering is gemaakt van gerecycled textiel en pet flessen. Verder is jutte gebruikt voor het binding proces, dat kan je een beetje terug zien in de zool. De buitenkant bestaat voor 80% uit gerecycled rubber en de zool ook. Beide zijn helemaal vrij van chemische processen en de zool is dan ook 100% ecologisch.

amazonas_5

De Amazonas zien er gaaf uit en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Ze tonen een eerbetoon aan de ‘Braziliaanse tropische beweging’ en hebben daarnaast ook een sterke Latijnse invloed met contrasterende, sterke tinten en prints. Wij mochten ieder een paar uitkiezen en hebben gekozen voor de bovenste 3, zijn ze niet mooi?

Voor vrouwen zijn er diverse gedeelde maten beschikbaar namelijk: maat 35/36, maat 37/38, maat 39/40 en maat 41/42 en ze kosten tussen de €25,- en €28,- per paar. Ook zijn er biologisch afbreekbare slippers voor mannen te koop in de maten 39/40, maat 41/42,maat 43/44 en maat 45/46. Deze zijn ietsje duurder geprijsd en kosten €33,00 per paar. Zelf ook een paar Amazonas bestellen? Dat kan via de webshop!
amazonas_9

‘Amazonas New Eco Flip Flop Sand’ (€25,-)
Deze slippers zijn neutraal van kleur, je zou bijna denken dat ze van kurk zijn gemaakt, maar mocht iemand het vragen dan vertel je ze natuurlijk meteen dat ze voor 80% uit gerecycled materiaal bestaan zoals textiel, pet flessen, rubber en jute. De bandjes hebben een zachte zandkleur. Perfecte sandalen voor elke gelegenheid en outfit.

amazonass_1 amazonas_2

‘Amazonas New Eco Fios White pearl’ (€28,-) 
Deze slippers hebben een super gave zigzag print in felle kleurtjes met parelmoer witte bandjes. Door de print zie je minder goed dat het gerecyclede slippers zijn, maar je kunt het nog steeds zien aan het symbool onder de zool natuurlijk. Heel erg fashionable en geschikt voor als je wat opvallendere slippers wilt.

amazonas_7 amazonas_3

‘Amazonas New Eco Flip Flop Pearly Aqua’ (€25,-)
Dit paar slippers is wat stoerder door de (donker)blauwe kleuren. De slippers hebben prachtige aqua bandjes met een parelmoer glansje die onwijs opvallen in de zon. Je gebruinde voeten zullen nog net iets bruiner lijken en het geeft lekker net wat extra kleur. Cool!

amazonas_4

De slippers hebben een heerlijke pasvorm en zijn licht gebogen. Je ziet het een beetje terug op de foto hierboven en dat loopt erg prettig. Ik vind het een super fijn idee dat gebruikte materialen omgezet zijn om deze toffe slippers te maken en dat we ook op deze manier aan de natuur en het milieu kunnen denken. Daarnaast kunnen wij op een paar fijne en leuke slippers lopen! Ik ben super benieuwd hoe de slippers zich gaan houden de komende 5 jaar en tot wanneer ik erop kan blijven lopen. Misschien moeten we maar een update doen over zoveel jaar? 😉

Hebben jullie al eens gehoord van Amazonas? En wat vind jij van deze innovatieve en duurzame slippers? 

Share:

7 Reacties

 1. Avatar 11 augustus 2015 / 10:10

  Nog niet eerder van gehoord, maar super interessant! En erg mooi. Biologisch afbreekbaar en er ook nog zo fashionable en leuk uitzien? Hier moet wel veel belangstelling voor zijn denk ik. Zeker met de prijs die vergelijkbaar is met een ander populair merk.

 2. Avatar
  Kelly
  11 augustus 2015 / 10:44

  Heel leuk concept! En ze zien er nog leuk uit ook.
  Jammer dat ik altijd van die vreselijke blaren tussen mn tenen krijg van teenslippers 🙁

 3. Avatar 12 augustus 2015 / 01:10

  Helemaal niet relevant aan het artikel ( desondanks wel super tof de afbreekbare slippers, win win for the nature!) ik kom dagelijks op en jullie persoonlijke blogs en travellab kwam ik nu specifiek. Ik was namelijk opzoek of jullie ooit iets hadden geschreven tegen vliegangst, aangezien juist jullie zulke travel liefhebbers zijn. Waarom? Ik vlieg begin oktober vanuit Argentinie terug naar huis ( Nederland dus) na anderhalf niet meer in NL te zijn geweest en ik ben ontzettend maar dan ook ontzettend bang om te vliegen, En sja als je dagelijks blogs bezoekt voel je altijd alsof je de mensen een beetje online kent en helpt het soms ook als dat soort mensen juist schrijven over vliegangst waarom iets niet engs is haha! In ieder geval kwam ik 1 tip tegen van jullie, dat uit onderzoek was gebleken dat vluchten vroeg in de ochtend minder turbulentie ervaren. Misschien leuke tip voor jullie blog? Een artikel over vliegangst. Mij heb je in ieder geval dan wel als aandachtige lezeres. 🙂

 4. Avatar
  Gwen
  28 augustus 2015 / 11:09

  Wat leuk! Ik vraag me wel af hoe dat werkt dan na een paar jaar.. Vallen ze dan ineens uit elkaar? En beginnen er dan in jaar vier ineens al stukjes vanaf te vallen? Door dit idee zou ik ze nu aan het einde van de zomer juist niet meer kopen, omdat je er nu niet veel plezier meer van hebt en als je ze over een jaar pas weer gaat dragen is er dus al een jaar voorbij… Haha mijn gedachten schieten meteen alle kanten op! Wel een supergoed initiatief trouwens 🙂

 5. Avatar
  Karl Beerenfenger
  17 juli 2018 / 22:29

  PET (= een type plastic) breekt niet af, in ieder geval zeker niet in 4 jaar, hoe zit dat?

 6. Avatar
  Nelly
  30 april 2019 / 06:32

  Leuk product maar ik ben inderdaad net als Karl erg benieuwd hoe dat zit met die afbreekbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: