Bijzondere locaties in Europa! – deel #2

Even geleden deelde ik het eerste deel van de serie “Bijzondere locaties in Europa!” en vandaag is het tijd voor het tweede deel. Ook in dit artikel heb ik weer te gekke en bijzondere plekken bij elkaar gezet die je gewoon in Europa kunt vinden. Ik kan me goed voorstellen dat je budget misschien nu niet groot genoeg is om een verre reis te maken zo na de zomer, want eh als ik eerlijk ben dan zie ik in mijn portemonnee een grote zwarte leegte haha! Maar dat is dus niet erg, want deze plekken zijn een stuk dichterbij te vinden en hopelijk ook wat voordeliger te boeken. Kijk je mee?

Bron: Lonely Planet

1. Bijzonder lange hangbruggen in Zwitserland en Duitsland

Ik houd van prachtige uitzichten bekijken, maar ik heb helaas ook wel last van hoogtevrees. En deze twee, die krijg je meer dan zeker gecombineerd als je een van de meest lange hangbruggen in de wereld beloopt. In de wereld ja, en die vind je gewoon in Europa! Onlangs is namelijk de langste hangbrug in de wereld geopend in Zwitserland. Deze Europabrücke, of ook wel gewoon de Europabrug, is te vinden bij de plaats Zermatt waarmee je een ravijn oversteekt. De brug is 494 meter lang en hangt zo’n 80 meter boven de grond en als ik de afbeeldingen moet zien wordt je hier inderdaad getrakteerd op een prachtig zicht. Nu nog even die stevige schoenen (en heel wat moed!) uit de kast halen en dan ben ik klaar om deze brug ook eens te bezoeken haha!

Wil je trouwens iets dichterbij huis blijven, dan heb je in Duitsland ook de Geierlay hangbrug. Deze is iets korter met z’n 360 meter maar hangt zo’n 100 meter boven de grond waardoor deze vast nog net zo spannend en mooi is om te belopen.

Bron: Campsite.co.uk

2. Een tropisch klimaat om de hoek in Engeland

Dat ik mezelf elke dag afvraag waarom ik niet ver weg in een land woon met een wat warmer en meer tropisch klimaat is vast geen verrassing. Ik wil wedden dat jullie soms (of vaak) ook wel balen van ons wisselvallige weer. Maar ik ben gewoon dol op dit Kikkerlandje en ik heb helaas ook niet de money’s (en tijd) om elke keer heerlijk ver weg te gaan voor een tropisch klimaat. But guess what? Er blijkt om de hoek van ons een locatie in het zuiden van Engeland te zijn waar een tropisch klimaat heerst, namelijk in Cornwall en op de eilandengroep the Islands of Scilly! Serena heeft een hele tijd terug zelfs een volledig artikel gewijd aan deze eilandengroep (zeker even teruglezen en je mond open laten vallen van verbazing en enthousiasme!) en ik kan je alleen maar vertellen dat dit nog steeds ontzettend hoog op ons lijstje staat. Sisters, we must go!

Bron: Runalicious

4. Prachtige fjorden in het natuurlijke Noorwegen

Noorwegen is ook een land dat al een hele tijd op m’n verlanglijstje staat, maar waar ik nog nooit naar toe ben geweest. Ik ben al wel kort in Zweden en Denemarken geweest, maar met Noorwegen heb ik een heel ander plaatje in m’n hoofd: de natuur! En dat is volgens mij ook precies waar je vooral voor moet zijn in Noorwegen, want het staat bekend om z’n prachtige fjorden. Al jaren wordt deze locatie uitgeroepen tot de mooiste plek op de wereld en het lijkt me echt heerlijk om dit ook eens te mogen bekijken. Noorwegen is huuuge, dus waar moet je beginnen? Føre schijnt een goed beginpunt te zijn, waarna je vanuit Geiranger de beroemde Eagle bend route kunt pakken. Met deze route krijg je een geweldig uitzicht op de Fjorden, gletsjers en watervallen. Voor de echte natuur durfallen is de Preikestolen (of ook wel de Preekstoel) een bijzondere klif die een echte aanrader is. Deze klif steekt namelijk 605 meter uit boven de Lysefjord. Super spannend en een geweldige plek voor een foto! En heb je eventjes genoeg van de natuur, dan zijn er aan de kust ook leuke en levendige steden zoals Stavanger en Bergen waar je ook gezellig kunt rondlopen.

Bron: Pixabay

5. Een kersenbloesem tunnel gewoon in Duitsland

Kersenbloesem vind ik echt prachtig om te zien en het lijkt me geweldig om hier eens prachtige foto’s mee te kunnen maken. Om eerlijk te zijn dacht ik dat de enige echte plek hiervoor in Japan was, wat uiteraard een flink eind weg is. En dan heb je ook nog eens ‘de pech’ dat je erg afhankelijk bent van de periode dat je gaat én dat de bloeiperiode van kersenbloesem maar kort is. In Japan zijn er ook altijd veel festiviteiten rondom de bloei van de kersenbloesem wat altijd vroeg in de lente begint, in het zuiden van Japan rond januari en in het uiterste noorden rond eind april begin mei. Maar goed, genoeg over Japan want ik ontdekte namelijk dat veel dichterbij huis ook genoten kan worden van een prachtige kersenbloesem tunnel, namelijk onder andere in Bonn!

In Bonn heb je namelijk de straat Heerstrasse, die ook wel de Kersenbloesemstraat wordt genoemd. In deze straat met aan beide kanten woonhuizen bevinden zich namelijk een heleboel prachtige kersenbloesem bomen die in de lente voor een prachtig zicht zorgen. Deze straat bevindt zich in de wijk Nordstad en op ongeveer 5 minuten loopafstand van het huis van Beethoven. Leuk om te combineren met elkaar. Oh en let op, ook hier in Bonn is de bloei van de kersenbloesems slechts 10 tot 14 dagen te bewonderen. Daarnaast is het een populaire straat bij fotografen en andere toeristen dus ik kan me voorstellen dat het een uitdaging is om de perfecte foto te krijgen, maar het lijkt me al de moeite waard al is het om het alleen met eigen ogen te zien!

Bron: Pixabay

6. Dromerige lavendelvelden in Frankrijk en Engeland

En van kersenbloesem gaan we naar andere prachtige planten, namelijk de lavendelvelden! Ik kan me tijdens onze zomervakanties in de auto naar Zuid-Frankrijk nog herinneren dat we langs een van de vele prachtige paarse lavendelvelden reden. Destijds zijn we alleen langsgereden, maar ik zou dit prachtige plaatje ook heel graag eens wat langer willen bewonderen en ruiken! Ik ben dol op lavendel, we hebben het thuis altijd in de tuin gehad en overal waar ik lavendel zie moet ik wel even mijn handen erlangs halen en dan lekker sniffen haha. De lavendelvelden in de Provence in Frankrijk zijn waarschijnlijk wel het meest beroemd, maar ook in Engeland in het kleine dorpje Snowshill kan je op de Snowshill Lavender Farm prachtige lavendelvelden bezichtigen. Op deze boerderij worden verschillende soorten lavendel gekweekt, kan je zeepjes, geurtjes en andere souvenirs kopen en natuurlijk genieten van de lange rijen lavendel dat in de bloei staat. Deze velden zijn in totaal 35 hectare groot en staan in de zomerperiode in bloei. De lavendel bloeit namelijk van half juni tot eind juli en in sommige delen kan dit zelfs tot eind augustus zijn. Hoe lang lavendel bloeit is afhankelijk van de hoogte van het gebied en het moment van de oogst.

Bron: Holland.com

7. Wereldbekende tulpenvelden in ons eigen Nederland

Ik kan natuurlijk onze eigen tulpenvelden niet overslaan! Ik heb dit jaar weer de bloei van onze tulpenvelden gemist en ik kan je bij deze zeggen dat dit echt op mijn to-do lijst voor volgend jaar staat. In alle eerlijkheid ben ik zelfs nog nooit in de Keukenhof geweest (cultuurbarbaar die ik ben!) dus die ga ik volgend jaar ook afstrepen. De tulpenvelden zijn over de hele wereld beroemd en dat is niet zo gek ook, want het ziet er geweldig kleurrijk uit. In Nederland zijn er gelukkig verschillende locaties te vinden waar je deze velden kunt bekijken, zoals bijvoorbeeld in Den Helder, Leiden, Lisse, Flevoland, Noordoostpolder en Limmen.

Bron: Digifotopro

8. Bijzondere en creepy kapel in Tsjechië

Oké, deze is wel het meest luguber van de 10 maar ik wilde hem er toch in dit rijtje bij zetten aangezien het wel een heel bijzondere locatie is! In Tsjechië heb je namelijk de Ossuarium van Sedlec in Kutná Hora. Dit is een kleine Rooms-Katholieke kapel waarin zich de skeletten van 40.000 tot 70.000 verschillende mensen bevinden die de ornamenten in deze kapel vormen! Aan de buitenkant van de kapel is niets te zien wat je het vermoeden zou geven dat het niet zomaar een kapel is, maar eenmaal binnen krijgt het meteen een lugubere blik.

In de dertiende eeuw kwam de abt van het Sedlec klooster terug van zijn pelgrimstocht naar Golgotha en bracht een handjevol heilige aarde terug. Dit strooide hij uit over de doodsakker van het klooster en vanaf dat moment stonden rijen mensen te dringen om in deze heilige grond begraven te mogen worden. Dit en de komst van de pestepidemieën zorgde ervoor dat de begraafplaats al snel volraakte en de botten en schedels van eerder overledenen plaats moesten maken voor nieuwe. Degene die plaats moesten maken, werden opgeslagen in de kloosterkapel. Toen richting het einde van de negentiende eeuw de familie Schwarzenberg het klooster en alle botten en schedels kochten, gaven ze een houtsnijder de opdracht om de kapel te versieren met deze overblijfselen. En zo doende staat er nu een heel bijzondere kapel vol met schedels en botten wat tegenwoordig een enorme trekpleister is. Ik snap wel waarom!

Als ik nu een favoriet uit deze lijst moet kiezen, dan moet ik een lastige beslissing maken en voor de hangbrug in Zwitserland of Duitsland gaan! Je bent nu vast verrast dat ik niet voor het tropische plekje in Engeland heb gekozen he? En dat klopt, ik verbaas mezelf namelijk ook haha! Het is geen nieuws dat ik van tropische zichten houd en dat ik ook nog eens eigenlijk hoogtevrees heb haha, maar toch lijkt me zo’n hangbrug wel echt een te gekke ervaring!

Welke van deze 8 is deze keer jouw favoriet? Let me know!

Liefs, Larissa
@larissaverbon

Share:

7 Reacties

 1. Avatar 4 oktober 2017 / 15:00

  Wat grappig, nr 8 ben ik vorig jaar geweest 🙂 Inderdaad een beetje luguber maar wel erg bijzonder om te zien. De fjorden in Noorwegen lijken me echt prachtig!

 2. Avatar 4 oktober 2017 / 17:04

  Wauw, wat mooi! Vind vooral de lavendelvelden prachtig. In Toscane heb je ook van die prachtige zonnebloemvelden, daar houd ik ook ontzettend van.

 3. Avatar 5 oktober 2017 / 14:41

  Tropisch Engeland lijkt me wel wat! Zo’n raar idee dat er daar een tropisch klimaat is! Daar moet ik echt een keer heen!

 4. Avatar
  Rita
  5 oktober 2017 / 23:07

  The islands of Scilly om te kijken of het echt subtropisch aandoet of Snowshill farm met alles wat lavendel is, lijken me wel erg leuk.

 5. Avatar 10 oktober 2017 / 23:26

  In die kerk in Kutna Hora (Tsjechië) ben ik geweest. Ik vond het gaaf om te zien, maar heel erg klein. Ik vond het stadje zelf eigenlijk veel leuker en interessanter dan de kerk (die ver uit het centrum ligt). Maar leuk was het zeker! Ik wil graag de fjorden van Noorwegen en ontdekken. De hangbruggen zien er ook gaaf uit, ook al zou ik dat wel eng vinden (hoogtevrees). Van de tulpen in Nederland kan ik ook altijd heel erg genieten

 6. Avatar
  AGNETHA
  13 oktober 2017 / 10:57

  IK WEET NIET OF JE HET BIJ ELKAAR BEDOELT HEBT, MAAR DE FOTO VAN NOORWEGEN IS TROLLTUNGA EN NIET PREIKESTOLEN DIE JE IN DE TEKST GENOEMD HEBT. BEN BIJ BEIDE GEWEEST EN BEIDE ZIJN ZEER DE MOEITE WAARD! DE PREIKESTOLEN IS MAKKELIJK BEREIKBAAR, MAAR TROLLTUNGA IS EEN STUK LASTIGER.
  NOGMAALS, IK WEET NIET OF JE BEDOELDE DAT DE FOTO DE PREIKESTOLEN ZOU ZIJN!

  • Avatar
   AGNETHA
   13 oktober 2017 / 10:58

   o.m.g. caps lock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: