Bezoek Taste of Holland in Utrecht!

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

Heb jij dit weekend nog niets gepland én ben je dol op eten, dan is Utrecht jouw place to be! Dit hele weekend (13 en 14 februari 2016) vindt de allereerste Taste of Holland plaats in de Jaarbeurs Utrecht, in uiteraard Utrecht. Tijdens dit gezellige culinaire food festival kan je kennismaken met tientallen nieuwe gerechten, drankjes, eettentjes en vooral genieten van veel lekkers en gezelligheid. 

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

We waren door Taste of Holland uitgenodigd om naar het foodfestival gekomen en hebben dit uiteraard voor jullie vastgelegd! Bij binnenkomst zie je meteen dat er zeker aan de sfeer en aankleding is gedacht. Overal waar je kijkt zie je gezellige zitjes, sta tafels, versieringen en natuurlijk kraampjes met heel veel food! Super leuk, want zo kan je rustig genieten van je eten en drinken. Op sommige plekjes zijn zelfs haardvuurtjes aangestoken, waar je gezellig om heen kunt zitten.

Bezoek Taste of Holland in Utrecht Bezoek Taste of Holland in Utrecht

Naast heerlijk eten en borrelen zijn er ook diverse activiteiten waaraan je kunt mee doen! Wij begonnen met een workshop over bier, waar je plaats nam in een echt ‘bier-lokaal’. We mochten diverse biertjes proeven en die kon je via het proef-schema beoordelen en noteren. Heel lekker en leerzaam natuurlijk!

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

En ben je meer een wijnliefhebber, dan kan je ook bij Lefebvre een wijnproeverij volgen!

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

Voor de echte keukenprinsessen en -prinsen kan je zelfs meedoen aan Masterchef! Dit was mega populair, dus het is aan te raden om je bij binnenkomst hier meteen op te geven. Hier mag je aan de hand van een recept en heerlijke ingrediënten een gerecht klaarmaken en dat allemaal uiteraard wel in een bepaalde tijd zodat je het echte Masterchef gevoel krijgt! Durf jij het aan?

Klik hier om alle activiteiten en het programma te zien!

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

Ben je net zoals Tara een truffel-lover, dan moet je echt het kraampje van Truffelrestaurant Verzet niet overslaan! Deze Engelsman is zo’n 9 maanden geleden naar Nederland verhuisd en serveert verschillende gerechten met accenten van echte truffels. Kijk die zwarte grote knoepers hierboven dan! Probeer zeker de truffel-risotto of de steamed bun met viskroketje en truffel-mayonaise. Mmmm!

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

Ook Stan & Co. was aanwezig! Deze hippe tent kennen we al een tijdje en hebben we eerder in dit artikel al eens uitgelicht. Zij vertellen je meer over nieuwe hapjes en drankjes, waaronder een heerlijk slushy drankje dat ze binnenkort zullen serveren. We hebben alvast geproefd en kunnen je vertellen dat dit een echte winnaar gaat worden. Wij weten wel waar we deze zomer zullen rondhangen!

Wil je weten welke andere restaurants zich allemaal op het food festival bevinden? Klik dan hier voor het overzicht en de bijbehorende menu’s.

Bezoek Taste of Holland in UtrechtBezoek Taste of Holland in Utrecht

Ook bekende tv koks Alain Caron en Ramon Beuk zijn aanwezig op Taste of Holland en presenteren in het Taste Theater.

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

En Julius Jaspers, bekend van het programma Topchef staat op Taste of Holland met zijn eigen mobiele BBQ-restaurant: Grills on Wheels! Het mobiele BBQ-restaurant heeft 15 zitplaatsen en een open keuken met 2 ingebouwde Big Green Eggs. Tijdens het festival laten Julius en Jeroen Hazebroek je de mogelijkheden van de Big Green Egg zien en kan je uiteraard ook lekker proeven.

Bezoek Taste of Holland in Utrecht

Taste of Holland 2016 is geopend op:

 • Zaterdag 13 februari 12:00 tot 22:00 uur
 • Zondag 14 februari 12:00 tot 21:00 uur

Ook Taste of Holland bezoeken? Bestel dan hier je toegangsticket! De Jaarbeurs Utrecht bevindt zich vrijwel naast treinstation Utrecht Centraal en vlakbij het centrum. Het is dan ook heel erg leuk om een bezoekje aan Taste of Holland te combineren met een bezoek aan het centrum van Utrecht! We hebben eerder in dit artikel een aantal hotspots gedeeld die je zeker een zou moeten checken en vergeet ook niet dit review die we laatst plaatsen over een leuk en budgetproof restaurant in Utrecht.

Een heel fijn weekend gewenst! Enne, wat zijn jouw plannen dit weekend? 😉 

Liefs, Larissa
@larissaverbon

Share:

2 Reacties

 1. Avatar
  Britt
  14 februari 2016 / 11:39

  Ik ben gisteren geweest en vond het echt heel erg leuk, zeker een aanrader!

 2. Avatar 14 februari 2016 / 14:24

  Super leuk! Jammer dat het alleen vandaag nog maar is. Misschien volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: