Berlijn Food Hotspots

Berlijn is echt food heaven. Op bijna elke hoek vind je wel een fantastische tent om te ontbijten, lunchen en/of te dineren en er is voor ieder wat wils. Daar was ik heel blij mee want als ik niet goed eet, voel ik me ook niet goed. Gelukkig heb je in Berlijn genoeg pareltjes waar een foodie zoals ik helemaal vrolijk van word. Ik heb echt geweldige hotspots ontdekt in Berlijn die ik heel graag met jullie wil delen.

In Berlijn krijg je fantastisch eten voorgeschoteld voor een betaalbare prijs, waardoor je elke avond wel uiteten kan. Als je het vergelijkt met Nederland, kan je in Berlijn voor de helft van de prijs eten. Wij waren gemiddeld voor 2 personen €30,- tot €40,- kwijt aan een 3 gangen diner in elk restaurant. Voor het ontbijt betaal je rond de €10,- of minder en voor de lunch ben je tussen de €10,- tot €20,- kwijt. Het ligt er een beetje aan hoe uitgebreid je eet, maar wij gingen nogal all-out.

Nu tijd voor de food hotspots, ik begin met ontbijt en eindig met diner!

hotspotbenny auntbenny222 auntbenny22hotspotbenny2 hotspotbenny3

Aunt Benny | ontbijt & lunch | Oderstraße 7 (friedrichshain)
Een goed begin is het halve werk zeggen ze toch? Nou bij Aunt Benny in de wijk Friedrichshain begin je de dag heel goed! Het is een onwijs schattige plek qua interieur, ze hebben een levensgroot krijtbord achter de toonbank hangen met het menu erop en verder hangen overal industrieel uitziende lampen. Je kunt plaatsnemen op een stoeltje, bankje of aan een lange tafel. Voor een heerlijk taartje ben je hier zeker aan het goede adres: chocolade, cheesecake, carrotcake, bananabread en nog veel meer. Verder kan je ontbijten met fruit, fruitsapjes, smoothies, koffie, thee (ook chai tea latte), croissants, bagels en oatmeal. Hoewel ik stond de kwijlen voor de vitrine met taarten, besloot ik toch voor een hartig ontbijt te gaan: een bagel met creamcheese, zongedroogde tomaten en rucola. Oh en de koffie is hier echt helemaal geweldig, zo lekker!

silo1 silo3 silo4 silo5

Silo Coffee | Koffieshop | Gabriel-Max-Straße 4 (friedrichshain)
Op de eerste en laatste dag van Berlijn waren wij te vinden bij Silo Coffee, een koffietentje in het gezellige friedrichshain die zoals je kunt raden: heerlijke koffie serveert. Ik ben een koffie liefhebber en was helemaal tevreden met mijn capuccino met romig schuim. We aten er ook een koekje bij, eentje met witte chocolade en cranberry’s en eentje met donkere chocolade en walnoten. Beide een beetje chewy en lekker zoet. Het interieur vonden wij echt prachtig, er zit veel houtwerk in verwerkt en de lampen aan het plafond zijn ook super gaaf. Naast heerlijke koffie en koekjes verkopen ze ook royaal belegde sandwiches, taartjes, biertjes en sapjes. Maar dat is nog niet alles, op de kaart vind je ook heerlijke lunchgerechten zoals een vegan thai curry coconut soup of een skillet met groenten en ei. Als het zonnetje schijnt kan je ook heerlijk buiten zitten, maar je kunt je koffie ook to-go meenemen. Check zeker even de facebook-pagina om te kwijlen bij alle food foto’s!

hotspot1 hotspot2 vuong2 hotspotvuong2

Monsieur Vuong | lunch & diner | Alte Schönhauser Str. 46 (Mitte)
Op vele aanraden ben ik naar Monsieur Vuong gegaan in de wijk Mitte. Dit restaurant zou het allerbeste Vietnamese restaurant zijn die er is en het is daarom ook altijd druk. Reken er dan ook op dat je eventjes moet wachten op je tafel als je hier wilt eten. Ik ben tijdens mijn verblijf in Berlijn 2x naar dit restaurant gegaan omdat ik het zo ontzettend lekker vond, geloof mij: dat is uniek.

Bij de soepen en salades kan je kiezen voor groot en klein, wij kozen voor klein omdat we ook nog een klein hapje + toetje erbij wilden. De Bun xa xio (spicy beef met rice noodles) was echt heerlijk. Bij de eerste hap dacht ik al meteen: dit is één van de beste keuzes uit mijn leven geweest. Oh en spicy dat het was! Ik ben gek op pittig eten maar als je hier niet zo goed tegen kan dan zou ik deze overslaan. Een ander gerecht was de wonton soep, een onwijs lekkere bouillon op smaak gebracht met koriander, groenten, noodles en wontons. Verder gingen we voor spring rolls en shrimp tempura, deze stonden op de dagkaart die elke dag wisselt (ook heel leuk om te proberen). Ik heb beide toetjes op het menu geprobeerd: een bananenpudding en een mango/mint cream. Deze smaken zoals je kunt verwachten naar pure banaan en mango, echt onwijs lekker. De bananenpudding was mijn favoriet, hierin zaten stukjes banaan, een soort gelei balletjes, de pudding en pinda’s.

Cocktails hebben ze ook genoeg en wij waren helemaal fan van de Crazy Yellow Dragon (met o.a. mango en vodka) en de Funky Monkey (met o.a. framboos, passievrucht, vodka en chili). Dat ik er 2 bestelde op 1 avond was dan ook wel te verwachten. Ja, ik heb bijna alles geproefd en ik kan alleen maar zeggen: beste Vietnamees restaurant ever! De smaken zijn heel rijk aanwezig, het is echt een smaaksensatie en alles is precies goed. Echt een aanrader! Oh en de prijs? Cheap! We waren voor een voorgerecht, een klein hoofdgerecht, nagerecht en 2 cocktails maar €40,- kwijt (2 personen).

hotspotitaliaan2italiaan2hotspotitaliaan4

Saporito | diner | Italiaans | Straßmannstr. 21 (friedrichshain)
Dit is het allerbeste Italiaanse restaurant die ik ken. In de keuken staan een aantal lieve Italiaanse mannen die met liefde en passie de gerechten voor je bereiden. Op het menu staan slechts 4 hoofdgerechten en daarnaast een aantal salades en bijgerechten. Van buiten ziet het restaurant er gezellig uit door alle lampjes, verder hangt er een waslijn met babykleertjes wat ik stiekem een beetje gek vond. Ik kon helaas buiten geen foto’s maken omdat het keihard regende op deze avond, maar je herkent het meteen.

Je komt binnen in een klein en knus restaurantje, het is een beetje donker in dit restaurant en daarom zijn mijn foto’s van de gerechten niet optimaal scherp. Kijkend naar de borden, zien ze er eigenlijk niet uit. Het zijn hele oude borden die zomaar van je oma geweest zouden kunnen zijn en er missen wat stukjes. Ook is mijn ravioli kleurloos en niet om aan te zien eigenlijk. Maar het gaat niet allemaal om de looks blijkt maar weer, want wat was dit ontzettend lekker zeg! Ik bestelde een ricotta ravioli met botersaus en deze was super romig en vol van smaak. Het andere gerecht is een pasta met tomatensaus en verse ricotta, ook onwijs heerlijk. Als je bekend bent met ‘echt’ Italiaans eten zal je helemaal blij worden van dit restaurant. De pasta werd vers gemaakt en verder worden er verse ingrediënten gebruikt. Het enige wat ik minder lekker vond was de tiramisu, die had helaas niet zoveel smaak. Jammer, maar de rest was helemaal geweldig! Ohja, naast dit restaurant zat hetzelfde restaurant maar dan met pizza’s, mocht je zin hebben in pizza. Ook dit zal vast helemaal fantastisch zijn.

vegannvegancollage

Bistro Bardot | Mediteraans en grotendeels vegetarisch | Boxhagener Straße 83 (friedrichshain)
Gezond eten gaat heel makkelijk in Berlijn, overal vind je wel een fantastisch gezond restaurant en Bistro Bardot is er één van. Dit restaurant gaat voor puur eten, is grotendeels vegetarisch maar hebben ook enkele gerechten met vlees of juist vegan of raw op de kaart staan. Wij waren met z’n tweeen en we bestelden een hele hoop kleinere gerechten omdat we alles wilden proeven. Vegan fajita’s, gebakken geitenkaas, dadels met chorizo, vegan hummus en vegan kokos (crème brûlée) met vruchten. Elk gerechtje had ontzettend veel smaak en was zo ontzettend lekker! De bediening was ook onwijs vriendelijk, onze serveerder hielp ons met het kiezen van de lekkerste wijn (en er is een mooi aanbod) en bood nog een extra glaasje aan van het huis voordat we weggingen. Ook het dessert kregen we van hem omdat het door ons gekozen dessert helaas al op was (wij wilden een avocado chocolademousse proberen). Super lief!

sushi

Sushi Wuu | Stargarder Straße 65-66 | Aziatisch – Vietnamees/Indonesisch/Japans
In alle eerlijkheid: Wij wilden naar een sushi restaurant genaamd Sasaya, volgens velen het beste sushi restaurant in Berlijn. We hadden niet gereserveerd en helaas zat het restaurant al vol waardoor we daarom helaas verder moesten zoeken naar een ander restaurant. Aangezien we zin hadden in sushi, liepen we door naar Sushi Wuu. Het voelde niet helemaal aan als een hotspot omdat ik de ambiance in dit restaurant mistte (en misschien ook vanwege de teleurstelling dat het andere restaurant vol zat), maar niet getreurd want de sushi hier was werkelijk fantastisch en daarom wilde ik het toch delen. Wij bestelden 2 grote springrolls met garnalen als voorgerecht en nog 3 flinke rollen sushi en waren €28,- kwijt met z’n tweetjes (inclusief een drankje). Er staan allemaal bijzondere soorten sushi op de kaart, maar ook noodlesoepjes, curry’s, rijstgerechten en nog veel meer. Alles wordt met de hand gerold en de sushi smaakt puur en vers.

diary3

Er zijn ontzettend veel eettentjes in Berlijn die het proberen waard zijn, maar ik heb ze natuurlijk helaas niet allemaal kunnen meepakken. Zo wil ik nog heel graag langs Zwarscher Hahn, een restaurant waar je o.a. goeie schnitzel te kunnen eten. Verder ook nog Sasaya het populaire sushi restaurant waar ik jullie net over vertelde, Chai Village voor Aziatische specialiteiten, Oh la la voor heerlijke (vegan) taartjes en Five Elephant voor de beste koffie en cheesecake. Wat mij trouwens opviel was dat ze in Berlijn veel rekening houden met vegetariërs en veganisten, het staat soms aangegeven op de voordeur en daarnaast zijn er al heel veel volledig vegan tentjes te vinden.

In mijn Berlijn Dagboek eindigde ik het artikel met ‘ik wil zeker een keertje terug‘ en bij deze wil ik jullie vertellen dat ik begin april weer kort in Berlijn te vinden ben. Ik heb een afspraak gemaakt met een tattoo artiest uit Londen, die een aantal dagen in Berlijn is om te tatoeëren. Deze keer neem ik mijn vader mee op stap en we gaan waarschijnlijk o.a. naar Monsieur Vuong! Maar andere tips zijn altijd welkom, dus laat me vooral weten als ik iets gemist heb!

Als jullie ook food hotspots hebben (of andere hotspots), deel ze dan zeker in de comments. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! 

Share:

18 Reacties

 1. Avatar
  Eva
  13 maart 2015 / 09:26

  Wat een leuke tentjes! Krijg spontaan in sushi, en dat op vroege ochtend.. gaaf dat je weer terug gaat naar Berlijn, leuk met je papa 🙂

 2. Avatar
  Rosanne
  13 maart 2015 / 11:42

  Leuk! Vele bekende adresjes voor mij en vind ze ook allemaal stuk voor stuk top.

  Jullie hadden toch ook gebruncht? Waar hadden jullie dit gedaan?

  • Tara
   Tara
   Auteur
   16 maart 2015 / 14:56

   Ah super!
   Ja we hebben ook gebruncht maar we zijn bij een random tent naar binnen gelopen, ik vond het wel lekker maar niet spectaculair en ook qua inrichting erg simpel, ik vond het niet hotspot waardig. Ik denk dat er betere plekken zijn voor brunch! Mocht je iets weten, let me know! xx

 3. Avatar
  Roos
  14 maart 2015 / 02:26

  Jeej hier zat ik op te wachten!
  Ik ga woensdag naar Berlijn en ik ga dus zeker een aantal van deze food hotspots bezoeken;).

  • Tara
   Tara
   Auteur
   16 maart 2015 / 14:55

   Oh super leuk! Alvast heel veel plezier!!!

 4. Serena 14 maart 2015 / 08:19

  Ahhhhhh, Monsieur Vuong! Ik krijg nu al trek als ik er aan denk, Taar! Superjammer dat ik niet met je mee terug kan, maar vind het wel heel leuk dat je samen met papa gaat 🙂

 5. Avatar
  Jennifer
  14 maart 2015 / 08:32

  Oeh! Take me back

 6. Avatar
  Lara
  14 maart 2015 / 09:16

  Ohhh die Italiaan, Aunt benny en eigenlijk alles! Ik heb bij veel tentjes gegeten maar hier komen er zeker een paar van het op lijstje voor een volgend bezoek:D

 7. Avatar
  Lynn
  14 maart 2015 / 15:26

  Berlijn is echt food heaven! Ook als je veel vegan dingen wil proberen zijn de volgende plekken de moeite waard om te proberen: Vegan pizza bij Svizy Veg (ja ook vegan garnalen, kaas, calamari etc), Vegan döner bij Vöner, Vegan crêpes bij Let it be (naast Svizy Veg). Ook leuk is de markthalle in Kreuzberg (Op donderdagavond streetfood, Beste kimchi burger ooit op). Bij de keten Goodies heb je enorm lekkere groene smoothies en ze hebben ook een complete vegan supermarkt. En als drankje moet je eigenlijk Club Mate geprobeerd hebben!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   16 maart 2015 / 14:55

   Ah top! Ja als je vegan eet dan is Berlijn echt de place to be, het smaakt dan ook echt goed. Super dat je al je tips deelt! 😀 Dankjewel!

 8. Avatar 14 maart 2015 / 20:55

  Oehhh jaa Mr. Vuong; daar heb ik zo overheerlijk gegeten. Leuke tips verder, kende ze nog niet allemaal. Ze gaan gauw op mijn lijstje voor de volgende trip 🙂

 9. Avatar 15 maart 2015 / 01:52

  Ik vind Aunt Benny ook zo een heerlijk plekje! In Friedrichshain vond ik Hotel Michelberger een aanrader – ook voor eten/drinken.

  In Prenzlauer Berg zaten mijn favoriete spotszoals burgers en steak bij the Bird, vegan bij Fast Rabbit, Gemuse Kebab en Cafe Krone. Iets verderop zit ook het indrukwekkende Berlin Wall Memorial met een stuk muur en een gratis museum.

 10. Avatar 15 maart 2015 / 23:36

  Geloof het of niet maar ik heb nog nooit zo slecht gegeten als tijdens mijn Berlijn citytrip van een paar jaar geleden! Maar door dit verslag wil ik echt eens teruggaan!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   16 maart 2015 / 14:57

   Echt waar? Nou, als je niet zo goed weet waar je heen moet dan kan je ook wel op de verkeerde plekken belanden denk ik, net als in Amsterdam bijvoorbeeld. Hopelijk de volgende keer meer geluk! En anders 😉 deze tips opvolgen haha!

 11. Avatar
  assiepoester
  16 maart 2015 / 11:51

  Leuke hotspots. Vooral Bistro Bardot lijkt me zeker een aanrader. Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, moet maar eens wat inplannen 😉

 12. Avatar 19 mei 2015 / 11:18

  Iemand nog tips voor Alexanderplatz en omgeving op het gebied van eten? Ik ga in augustus een week naar Berlijn.

 13. Avatar 11 februari 2017 / 18:14

  Gordon in Allerstrasse in Neuköhln, absolute aanrader, Muziek en eten, beide uit eigen keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: