Mijn avontuur in Texas!

Afgelopen 17 tot 21 mei ben ik in Texas geweest, de hoofdstad Austin om precies te zijn. Ik werd door 24Kitchen uitgenodigd om mee op reis te gaan, om daar de eetcultuur te ontdekken. Zoiets hoef je mij geen tweede keer te vragen, want als je begint over reizen, eten én 24Kitchen word ik al razend enthousiast!

Jullie hebben het al een beetje in mijn update kunnen lezen, maar het was echt een geweldige reis. Van te voren had ik de verwachting dat dit de leukste persreis ooit zou worden en dat is volledig uitgekomen. De reis was fantastisch en Austin heeft al mijn verwachtingen overtroffen.

De 5 dagen dat ik in Austin was heb ik de camera erbij gepakt om te vloggen, zodat ik jullie als het ware mee op reis kon nemen en jullie het beste kan laten zien wat ik allemaal heb meegemaakt daar! Ook heb ik nog een hoop andere artikelen in gedachten, maar het bewerken van de foto’s en het schrijven van de artikelen vergt wat tijd, waardoor het iets langer duurt voordat deze online komen. Ook wil ik eigenlijk eerst deze video’s delen ter inleiding, om jullie warm te maken over de stad.

De vlogs duren wel een aantal minuten bij elkaar en ik hoop dat jullie er tijd voor willen vrij maken. Het zijn namelijk hele gezellige video’s die de hele sfeer goed weergeven. Ik zou zeggen: sit back & relax 😉

In de video’s gebeurt er echt een hele hoop! Zo sprak ik de jongen die de briskets met heel veel liefde verzorgde bij La Barbeque, die off-camera de brisket masseerde en liefde gaf. Heel schattig maar ook heel gaaf om te zien. En die liefde heb ik ook echt geproefd! Oorspronkelijk kwam hij uit Ohio trouwens, daarom hoorde je geen zwaar accent.

En zoals je hebt gezien heb ik echt met veel plezier enorme hoeveelheden eten weggewerkt en ook vonden we het gewoon heerlijk om rond te cruisen. De straten waren erg breed en super Amerikaans door alle billboards. De wijkjes daarentegen waren heel knus en je zag dat er in sommige huisjes echt hele creatieve mensen woonden. Bijna hippie-achtig, met dromenvangers, schommels, verfblikken en DIY projecten in de tuin. Ook zagen we overal cactussen en palmbomen en kreeg ik soms zelfs het idee had dat we in Curacao rondreden. En dan ook nog eens die wildlopende pauwen in de straten! Alleen al het rondrijden was een ervaring apart.

slidertjeeee

Verder zie je in de vlog dat ik nog een lieve eigenaar spreek van een food truck, later toen de camera uitstond vertelde hij nog persoonlijk zijn verhaal. Over hoe hij begonnen was met zijn food truck en waarom. Hij was erg open en inspirerend. Hij kwam oorspronkelijk uit Noord California en wegens financiële redenen is hij naar Austin gekomen. Hij wilde altijd al iets beginnen voor zichzelf en omdat hij geen baan meer kon vinden, startte hij zijn Hot Rod Coffee. Zijn truck zal ik later nog uitlichten in een artikel hier op Travellab.nl!

Ik vind feedback altijd leuk dus ik zou graag jullie reactie op de video’s willen weten! Ook vraag ik mij af, zijn jullie dol op vlogs of hebben jullie liever sfeer video’s met alleen muziek? Laat het me weten in de comments!

Heb jij er wel eens aan gedacht om naar Austin (of Texas) te reizen? En wat voor soort food truck zou jij beginnen, als je de mogelijkheid had?

Share:

12 Reacties

 1. Avatar
  Jacqueline
  9 juni 2015 / 10:01

  Je vlogs waren zeker leuk om naar te kijken, ik zelf heb zo een goede indruk gekregen hoe Austin is 🙂 om je vraag te beantwoorden: ik persoonlijk vind een combinatie vaak het leukst/mooist. Want soms zeggen sfeerbeelden met muziek genoeg en heb je er echt geen woorden voor nodig, maar ik merk dat ik een video met alleen sfeerbeelden sneller wegklik. En soms kun je door praten dingen beter over laten komen, of er nog iets meer over te vertellen, en dat maakt het voor mij gelijk wat interessanter om naar te kijken 🙂

  • Tara
   Tara
   Auteur
   7 september 2015 / 18:35

   Hi Jacqueline, super bedankt voor je onwijs lieve comment en je mening! Ik ben het wel met je eens, sfeerbeelden zeggen veel maar als ik erbij praat kan ik nog veeeel meer vertellen. Oh en ik kan oneindig lang doorgaan over deze stad! xx

 2. Avatar 9 juni 2015 / 19:31

  Leuk! Ik zou denk een foodtruck doen met zoetere hapjes en dan voornamelijk churros. Hmm!

  • Tara
   Tara
   Auteur
   7 september 2015 / 18:35

   Dan kom ik zeker langs! Yummy!

 3. Avatar
  Kim
  10 juni 2015 / 02:52

  Amerika lijkt me een ontzettend cool land, maar helaas vliegangst…

  Ik denk dat ik een Surinaamse foodtruck zou beginnen. Bara, bakkeljouw, nasi….heerlijk!

 4. Avatar 10 juni 2015 / 08:31

  Wauw dat ziet er allemaal echt geweldig uit! Wat leuk dat je er zo veel foodtrucks tegen komt, zou willen dat dat hier ook was:)

 5. Avatar
  Roos
  11 juni 2015 / 19:31

  Het is echt super toevallig dat je nu zo veel artikelen over Texas post, aangezien ik net te horen kreeg dat ik een jaar in Texas ga wonen! In Houston, om precies te zijn.
  Ik vind het echt ontzettend leuk om je artikelen te lezen en je volgs te bekijken, want naast dat ze gewoon heel leuk zijn krijg ik ook een goed beeld van Texas.
  Ik kijk uit naar de andere artikelen!
  Liefs, Roos

 6. Avatar 12 juni 2015 / 10:37

  Super gaaf! Zo ontzettend leuk dat je die kans krijgt en met beide handen aangrijpt 🙂

 7. Avatar 14 juni 2015 / 13:58

  Er wordt veel met koriander gewerkt daar of niet haha. Gelukkig houd ik er van!
  Wat ik me nou wel afvroeg; wat is jouw ervaring nu met vegetarisch eten? Volgens mij is het toch wel erg op vlees gericht of niet?
  xoxo

  • Tara
   Tara
   Auteur
   7 september 2015 / 18:36

   Ja inderdaad vrij veel, maar er zijn natuurlijk ook veel Mexicaanse invloeden! En mijn ervaring met vegetarisch eten? In Austin zijn ze vrij modern en hipster, naast dat ze gek zijn op vlees en BBQ-en, zijn ze ook helemaal into vega en vegan! In Austin kan je absoluut goed terecht als je geen vlees eet, ik vond het een hele leuke ontdekking!

 8. Avatar
  Demi
  25 mei 2016 / 18:21

  Dag Tara,

  Ik vind je filmpjes heel leuk,
  Maar misschien leuk als je iets meer details gaf over hoe de dingen smaken ipv continue alleen te zeggen dat het heel lekker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: