Arke Dreamliner rondvlucht

Voor mijn werk en privé ben ik regelmatig in een vliegtuig te vinden. Ik houd van reizen, dus het is altijd weer een feestje als ik een persreis heb of lekker op vakantie ga. Ik vlieg zo’n 4 tot 5 keer per jaar en heb dan ook menig vliegtuig van binnen gezien, maar in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner had ik nog niet gezeten!

arke boeing dreamliner
Arke is de eerste Nederlandse airline met een Dreamliner. Toen ik via Fashiolista Agency werd uitgenodigd om met Arke een exclusieve rondvlucht boven Nederland te maken in een gloednieuwe Dreamliner zei ik dan ook meteen ja. Ik houd van vliegen en het is altijd leuk om iets nieuws uit te testen.

Ik ben geen vliegtuig expert, maar toen ik aan de mensen om mij heen vertelde dat ik een rondje ging vliegen in een Dreamliner waren ze meteen onder de indruk. Kennelijk is de Dreamliner een revolutionair toestel waar je stukken plezieriger mee reist vergeleken met de huidige generatie vliegtuigen. De Dreamliner is lichter, daarom ook zuiniger, stiller en veel comfortabeler. Quite the experience, werd mij verteld. Ik was benieuwd!

10467758_1445707099019745_1577236246_n
Op dinsdag 10 juni stapte ik na een flinke sprint (ik had een beetje pech met mijn paspoort en met de treinen) dan eindelijk de Dreamliner binnen. Naast mij zat Christiaan Grammer die de hele experience heeft vastgelegd op camera.

Hieronder de video die hij maakte tijdens de vlucht;

Het was inderdaad een hele ervaring om – vrij laag – boven Nederland te hebben gevlogen. De Dreamliner is ook echt een prachtig toestel. Het is natuurlijk gloedjenieuw, maar ook de bagagevakken zijn ruimer en je hebt meer hoofdruimte als je staat. De ramen zijn lekker groot en hebben niet zo’n schuifraampje, maar een knop waarmee je de ramen kunt dimmen. Ontzettend luxe! Het vliegtuig is een stukje stiller en heeft een betere luchtbeheersing in vergelijking met de huidige toestellen.

Bovendien is de Dreamliner voor 50% gemaakt van kunstof, waardoor het toestel een stuk lichter is en daarom ook zuiniger kan vliegen. Dat is beter voor het milieu, maar hierdoor kan de ticketprijs ook gewoon gelijk blijven. Arke laat de Dreamliner vooralsnog alleen naar Curacao, Aruba en Bonaire vliegen. De prijzen van een retour gaan al vanaf vanaf €500.

dreamliner interior
Tijdens de testvlucht werd er ook nog een mooie regenboog lichtshow gegeven, de TUI wave genaamd. Deze lichtshow wordt gegeven nadat het vliegtuig is opgestegen en het teken ‘riemen vast’ is uitgegaan. Cool! 

Ik vond het supergaaf om als één van de eersten van Nederland in de Dreamliner gevlogen te hebben! Wat mij betreft is het een hele vooruitgang voor Arke Fly. Bedankt Arke en bedankt Fashiolista Agency! Het was een droomvlucht om nooit te vergeten.

Reis jij wel eens met een vliegtuig? En zo ja, wat vind je daar fijn aan, of waar stoor jij je juist aan?

Until next time,
Serena Verbon

Share:

60 Reacties

  1. Avatar 30 juni 2014 / 21:02

    Heel gaaf!! Vooral die regenboogkleuren!
    Ik vlieg ongeveer 1 keer per jaar 🙂 vind het nooit zo’n probleem en wel leuk zelfs! Naar Australië was de vlucht echter wel iets té lang en had ik last van mijn nek (door verkeerd liggen wat slapen betreft) en mijn benen (paar dagen last van gehad).

  2. Avatar 1 juli 2014 / 18:49

    Ik vlieg meestal met Ryanair = redelijk krap en weinig luxe. Gelukkig meestal slechts voor vluchten van enkele uurtjes. Voor een lange vlucht zou ik zo’n mooi vliegtuig als de Dreamliner zeker overwegen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: