7 x leuke kerstmarkten!

Nu we middenin de herfst zitten en de feestdagen ook om de hoek staan te wachten, begin ik helemaal in het feestseizoen te komen. Denk aan de prachtige lichtjes in de straten, de beginnende stress van het cadeautjes kopen, maar ook de drang om er gezellig even tussenuit te gaan – met een dikke sjaal om natuurlijk! In dit artikel deel ik 7 leuke kerstmarkten in Europa die je kunt bezoeken wanneer je er een dagje of meer op stap wilt en helemaal in de Christmas-vibes wilt komen!

1. Kerstmarkt Valkenburg, Nederland

Ik begin in eigen land met de kerstmarkt in Valkenburg, er wordt zelfs gezegd dat dit de leukste kerstmarkt van Nederland is! Nu moet ik zeggen dat ik nog niet veel ervaring heb op het gebied van kerstmarkten, maar als ik er aan eentje in Nederland moet denken, dan denk ik wel meteen aan Valkenburg! De kerstmarkt in Valkenburg duurt van 17 november tot en met 23 december. Twee keer per week gaat er een parade door de stad, inclusief prachtig verlichte wagens en dansers in kostuums. En in de Fluweelgrot ben je aan het goede adres voor leuke kerstcadeau’s, handwerken en ook voor een hapje en een drankje. Ook een aanrader schijnt de kabelbaan te zijn, die je vanaf de grot naar de Wilhelminatoren brengt en je trakteert op een geweldig uitzicht over het Limburgse landschap!
Bron foto: Verkeersbureau

2. Keulse kerstmarkten, Duitsland

Duitsland staat ook bekend om z’n kerstmarkten en hier vind je er dan ook meerdere. Waaronder in Keulen! Keulen is met de auto slechts een paar uur verwijderd van Nederland, dus ook deze kerstmarkt kan je tijdens een dagje weg bezoeken. Of je kunt er natuurlijk een overnachting aanvast plakken! De kerstmarkten in Duitsland zijn dé beste plekken om te genieten van een lekkere worst, kop glühwein en andere zoetigheden. De bekende kathedraal in Keulen zorgt ervoor dat de kerstmarkt een gothische en sprookjesachtige sfeer krijgt dat er natuurlijk wel heel goed bij past.

3. Kerstmarkten Praag

Ik heb al heel wat postitieve verhalen over Praag gehoord en ook rondom de kerst periode schijnt deze stad zeker de moeite waard te zijn. Het is de perfecte bestemming wanneer je wil genieten van geschiedenis, architectuur en romantiek én wanneer je op zoek bent naar kerstcadeau’s. Op het Old Town Square en het Wenceslas Square staan verschillende Winter Wonderland kraampjes met leuke spulletjes en traditioneel handwerk en natuurlijk ook lekker eten. De kerstmarkten in Praag zijn te bezoeken van 26 november tot en met 6 januari.

4. Tivoli Kerstmarkt, Kopenhagen, Denemarken

Ik ben een paar jaar geleden al eens in het voorjaar met Serena in Kopenhagen geweest en ik vond het er geweldig! En ook in deze periode is Kopenhagen een aanrader want van 15 november tot en met 30 december vind je je kerstplezier op de Tivoli Kerstmarkt. Hier kan je terecht voor traditionele glögg en æbleskiver en uiteraard ook heel veel gezelligheid. Op de kerstmarkt vind je ook verschillende kerstkraampjes, prachtige lampjes en is de locatie rondom het Tivolimeer heel sprookjesachtig.

5. Christkindlesmarkt, Nuremberg, Duitsland

Dieper in Duitsland kan je voor het bezoeken van een kerstmarkt ook terecht in Nuremberg. Hier bevindt zich namelijk de oudste kerstmarkt van de wereld die terug gaat tot de 16e eeuw! Deze kerstmarkt kan je bezoeken van 1 december tot en met 24 december en bestaat uit meer dan 180 kraampjes. Ook hier vind je onder andere heerlijke glühwein, geroosterde amandelen en gemberkoek. Ah, ik krijg er honger van!

6. Kerstmarkt, Bath, Groot-Brittannië

Als we de andere kant opgaan richting het westen en over de grote plas heen, komen we aan in Groot-Brittannië. Ook hier ben je zeker aan het goede adres voor een kerstmarkt en kan je de grootste kerstmarkt van Groot-Brittannië vinden in het prachtige en historische Bath. Op deze kerstmarkt vind je 150 kraampjes met lokale gerechten en handgemaakte cadeaus. Hier vind je heel veel feestelijkheid en veel mogelijkheden tot het kopen van je kerstcadeau’s!

7. Kerstmarkt Brussel, Brussel, België

De grootste kerstmarkt van België vindt elk jaar plaats in Brussel in de periode 24 november tot en met 31 december. Op deze kerstmarkt staan maar liefst 240 (!) kraampjes waardoor je hier voor ieder wel wat hebt. Hier kan je bijvoorbeeld terecht voor bijzondere kerstdecoraties, tuindecoraties, heerlijke hapjes en natuurlijk ook glühwein. Tijdens de kerstmarkt zijn de oude gebouwen en straten in allerlei verschillende kleuren verlicht, waardoor het kerstshoppen een prachtige gezicht en sfeer krijgt. Midden op de kerstmarkt staat ook een enorm grote kerstboom die natuurlijk verlicht is met lampjes en het kerstplaatje helemaal compleet maakt.

Welke kerstmarkten heb jij wel eens bezocht? En heb je ook zo’n zin in de feestdagen?

Liefs, Larissa
@larissaverbon / @travellab.nl 

Een aantal afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van Shutterstock. 

Share:

2 Reacties

 1. Avatar
  Rita
  22 november 2017 / 17:34

  Volgens mij ben ik een paar keer in Dusseldorf geweest, met zo’n Libelle reis 🙂 en ook weleens op een kleintje in Nederland. De Kerstmarkt in Bath lijkt me wel wat, vooral als ze handgemaakte exclusievere cadeautjes verkopen.

 2. Avatar
  Wendy (B)
  4 december 2017 / 20:16

  Ik ga naar Oberhausen en Düsseldorf.
  Gent is ook wel leuk hoor: niet groot maar gezellig centrum!
  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: